Vanhemmat suostutelluiksi

isän ja äidin lapsi

Miten saisi vanhemmat suostumaan rottien ottoon. meillä on kissoja, mutta paljon tilaa ja mahdollisuus saada oma huone rotille (iso). rahaa ja aikaa on, mutta vanhemmat ei suostu kissojen takia. äiti sanoo myös, että hänen kotiin ei rottia tule. hän luulee, että kesyrotta on liian samanlainen kuin villirotta. miten voin todistaa, että rotat pärjää kissojen kanssa ja että kesyrotta on ihan erilainen kuin villirotta?

7

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samassajamassa

      tiedätkö, pohdin juuri ihan samaa asiaa (:

    • 8+3

      Minäkin haluaisin kaksi kesyrottaa, mieluiten uroksia, mutta vanhemmathan eivät lupaa siihen anna. Meillä on myös yksi kissa, ja itselläni on oma hamsteri ollut jo reilun vuoden, ja hyvin on pärjäilty vaikka kissakin on, kun laitettu vain lukko oveen.(kissa osaa avata ovet) Uskon, että vanhemmat eivät sen takia anna minulle lupaa rotan ottamiseen, koska varmaan kammoavat sen ulkonäköä ja häntää. Mutta en usko, että minulla olisi tällä hetkellä rahaakaan ottaa rottia, koska haluaisin niille mahdollisimman ison häkin, ja se mitä olen katsellut, on maksanut noin 300e. :/ Joten mä vaan ootan, että pääsen muuttamaan pois kotoa, ja katson mikä on elämäntilane ja haluanko vielä rottia. :) Ja olen 13-v tyttö.

    • hieman harkintaa

      Onhan se ikävää, kun jotku uskovat rottien olevan samanlaisia, kuin saduissa, joissa rotat ovat yleensä samalla tasolla kuin korpit: Ennustavat pahaa, luihuja ja kieroja ja aina tekemässä ilkeyksiä tai itse pahiksia. Myös ennen vanhaan rotat levittivät tappavaa tautia, ruttoa (joka johtui rotissa olevista kirpuista, ei itse rotista.) On hyvä muistaa, että tuollaisia rottia voivat olla vain villit rotat, mutta kesyrotat eivät.

      Kesyrotat tunnetaan niiden koiramaisesta luonteesta: Ystävällisiä, seurallisia, mielenkiintoisia ja viisaita. Usein kuulee sanottavan, että rotat ovat kuin koiria, joita ei tarvitse lenkittää. Voiko parempaa lemmikkiä olla? Kiinalaisessa horoskoopissa ne ovat saaneet kunnian olla ensimmäisinä.

      On hyvä silti muistaa, että rotat ovat jyrsijöitä ja pieniä, toisin kuin koirat. Näitä ei voi jättää kotiin vaeltelemaan ilman valvontaa, sillä nämä saattavat karata pienistä koloista, jyrsijä johtoja/huonekaluja, kiipeillä korkealle ja satuttaa itsensä pudotessaan.

      Itseäni kyllä epäilyttäisi ottaa rottaa ja kissaa samaan asuntoon. Kyllähän jotkin viholliset voivat ystävystyä, mutta niin kauan kun kissa pitää rottaa ruokana/leikkikaluna, niin on rotta jatkuvasti altis saalistajalle.

      Ja ette voi olla varmoja, että saisitteko edes rottaa lemmikiksi kun muutatte pois. Vanhemmat voivat lopettaa rahojen jakelun, vuokra pitää maksaa (vuokra ja vakuusmaksu, helposti tonni ekalta kuulta), ruoat ostaa, ylimääräiset kulut (nettilaskut, vaatteet, puhelinlasku, tv-lupamaksu, mahdolliset vesi- ja sähkölaskut) ja siitä pitäisi saada vielä rotillekin rahaa (eläinlääkärimaksut voivat nousta satoihin euroihin) opsikelijabudjetilla tuo tekee enemmän kuin tiukkaa (n. 500€/kk) ja jos ei saa töitä, sama tilanne (500€/kk asumistuet). Itsekin olen nyt 20 vuotias ja nyt vasta sain koulun käytyä ja löytänyt töitä, joten on viimein varaa ostaa rottia. Pistän aina satasen säästöön kuussa pikkuisia varten, jos tulee yllättäviä menoja.

      En tietystikkään halua latistaa rottainnostusta, rotat ovat hienoja lemmikkejä, mutta kannattaa muistaa, että ei se ole niin helppoa. Omaan elämään menee paljon rahaa kun kukaan ei kustanna mitään ja joutuu asumaan vuokralla. Siinä ei ole varaa mihinkään ylimääräiseen ja saa syödä nuudeleita ja riisiä veden kanssa.

    • Viktoria

      No minä sanoin isälle osta 2kesyrottaa ja se osti noin van

      • kleo de nile

        Sä hujat


      • Joo just

        huijaat tai hemmoteltu kakara :'D


    • Jiiläinen

      Sillon kun asuin vielä kotona niin jankkasin ja jankkasin ainakin vuoden rotista, ja sitten kun äitee yhtäkkiä hokaskin sen, että mä olen vaikka kuinki kauvan niistä jankannu ja että olen oikeasti kiinnostunu niistä ja ne välttämätti haluan, niin sain lopulta luvan. Ja niin muutti kaksi aivan hurmaavaa rottapoikaa kasvattajalta meille, taino mulle. :)

      Viimekesänä toinen rottipojista meni niin huonoon kuntoon vanhuuden takia, että jouduttiin lopettamaan ja toinen veljeksistä meni samaa matkaa ettei jäisi ikävöimään. Nyt kun asun yksin opiskelemassa niin suunnitelmissa olisi taas rottapoikien hankkiminen, mutta vasta ensi syksyllä kun alkaa amiksen toinen vuosi. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6063
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3836
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      249
      2188
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1860
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1303
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe