Milloin olen biseksuaali?

mitä se on?

Mielestäni biseksuaalinen suuntautuminen on hyvin vaikea määrittää. Missä vaiheessa ihminen on biseksuaali? Tarvitseeko ihmisen harrastaa seksiä myös samaa sukupuolta olevan henkilön/henkilöiden kanssa tai elää joskus homo/lesbosuhteessa? Vai riittääkö pelkästään se että fantasioi heteroseksin lisäksi homo/lesboseksistä? Entä missä menee biseksuaalin ja bi-curiousin raja?

Olisi kiinnostava saada näihin kysymyksiin vastauksia.

16

2200

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 14+10

   Kun elää riittävän monta elämää tai riittävästi tässä ainokaisessa, niin alkaa vähin erin tajuta, että sukupuoli on oikeastaan pikkuseikka merkittävämpien asioiden joukossa.

  • Määrittää.

   Joo,mutta biseksuaalisuus ja bi-curious hiukan eri tavalla seikka.Käsittääkseni kai näin,että biseksuaalinen ihminen rakastuu/ihastuu samaa sukupuolta että vastakkainen myös.Esimerkiksi kiinnostaa naisista sekä miehistä eli voi olla vaikkapa naisiin seksuaalisessa mielessä ja miehiin rakastumista jotain.Bi-curious tarkoittaa useimmiten heteroseksuaalista henkilöä, joka voi haluta kokeilunhaluisena luoda suhteen ja/tai harrastaa seksuaalista kanssakäymistä samaa sukupuolta olevan kanssa.Kuvitella jotain,että esimerkiksi kumppanisi on hetero ja sinä bi sekä kolmas voi olla joko bi tai lesbo.Sinne suuntaan tavalla..Toivottavasti tämä hoksaa paremmalta asiasta.

  • muumustikka

   Kaikki suuntautumiset on vaikeita määrittää analyyttisesti ihmisessä. Joku sanoo sitä, kohta ajattelee toista. Joillakin sisäinen tai ulkoinen pakko kuulua johonkin johtaa urautumiseen ja leimautumiseen.

   Toi Bi-curious on just esimerkki väenväkisin tehdystä lokerosta. Tässä mielessä uskovaisten homo-osoittelukin on mielestäni reilumpaa. Jokin Kinseyn asteikko on riittävän haastava ymmärrettäväksi saati sitten kun mietitään että joku ehkä hetken tykkäisi maistella samaa sukupuolta jossakin oudossa/kiihottavassa olosuhteessa. Voisihan sitä kaverille kiusoitella että menetit juuri neitsyytes mutta ei pitäisi systemaattisesti alkaa lokeroimaan tahdottomia tai säikähtäneitä.

   Kaikkein eniten itseäni mietityttää toi seksin ja rakkauden erottelu. Mä melkein rakastan vai mä vaan tykkään? Haluan Prad Pittiä "silleen" mutta Angelinaa "tolleen". Entäs fetissit että miehissä tykkään tuosta ja naisista taas tästä? Olisikin eriittäin mielenkiintoista jos joskus pääsisi lukemaan edes puoliksi rehellisen tutkimuksen miten sukupuolisuus riippuu ajasta ja paikasta. Mun mielestä joidenkin kanssa on vaan helpompi panna ja toisiin lisäksi tuntee suurempaa sympatiaa ja kyse ei ole sukupuolijaosta.

   Vaikka ihan sama, pääasia että on mukavaa :)

  • 14+14

   Kai se aikakin vaikuttaa, siis jos on jo vuosikymmenen halunnut seksuaalisesti kumpaakin sukupuolta ja/tai ihastunut myös. Itse huomasin kokevani loppumatonta ihastumiskierrettä milloin mieheen milloin naiseen. Joka kerta, kun huokasin heterouttani olin taas lesbo. Halusin kovasti olla vain jompikumpi.

   Nyt olen suhteessa miehen kanssa ja koen väkisinkin tunteita vetävän naisen läsnäollessa. Olen hyväksynyt sen seikan, etten koskaan ole vain hetero tai lesbo. Vaan ihastelen ihmisiä lopunelämääni. Se toiminko halujeni mukaan on eri asia, uskollinen olen luvannut olla ja tulen olemaan.

   Rakastan ihmisiä yli kaiken, eriaisia ominaisuuksia, tuoksuja, tarinoita, kosketuksia, hymyjä ja asenteita. Lämpöä ja ristiriitaisuuksia, persoonallisuuksia ja sisäisiä taisteluita. Ihmisyys kiehtoo minua paljon. Haluan uppoutua henkilöön ja koen heidän parhaat puolet sydämmessäni asti.
   Olen aina ollut sivustaseuraaja tyyppiä, elämän tutkija. Olen miettinyt tekeekö tämä intohimo ihmisyyteen minusta biin. Se että hyväksyn omat miehiset ja naiselliset puolet vahvasti, rakastan niitä molempia itsessäni. Olen siis tavallaan sisäisesti androgyyni ja kun olen suhteessa toinen puoli vallitsee enemmän. Toinen jää vähemmälle huomiolle.

   Anteeksi lipsahti ohi aiheen.

  • muumustikka

   Minä olen ihastellut elämäntutkijoita. Yleensä hehkutellaan pintaliidolla mutta knoppailu ja yhden lauseen runoilijat on vaan niin kerpeleen tylsiä kyniä.

   Sitoutumisongelmat kait pitäisi edelleen eriyttää seksuaalisuudesta. Ihan kaikilla "lahkoilla" on sitoutumisongelmaa joka bisseillä tietenkin korostuu kun ei ollut sitä parisuhteen ulkopuolista "turvallista" kontaktia. Lisätään vielä että heterotkin ja asteikon ääripäät usein mielessään pettää kumppaniaan oikeissa olosuhteissa. Vai hei mitä, saiko katso kunhan ei koske ;)

   Alkuperäinen kysymys oli "missä vaiheessa ihminen on biseksuaali" ja tässä näyttäisi olevan väljästi tulkittuna jo viitteitä siihen ettei biseksuaalisuuteen sinänsä tarvita sukupuolisuhdetta. Riittää kun itse huomaa olevansa luontevasti molempien sukupuolien kanssa. Mutta kanssaeläjät on varmasti kilvan tyrkkäämässä johonkin lokeroon.

  • ulallallaalllaa

   14 14 kylläpäs sinun ajatuksesi tuntuivat omiltani!

  • Kuusankukka

   Raja menee oikeastaan siellä missä sen näkee. Jokainen kokee seksuaalisuutensa eri tavalla, eikä sitä voi sanoa kuka on ja mitä.

   Jos seksuaalisuus määritellään sen mukaan että on harrastanut seksiä ja pitänyt siitä, niin eikö neitsyillä sitten ole lainkaan seksuaalisuutta? Tai oikeastaan silloinhan heterotkaan eivät ole heteroita seksin jälkeenkään, koska he eivät ole kokeilleet vielä omaa sukupuoltaan. Jos asiaa ruvetaan siltä kantilta katsomaan, niin harva ihminen voi sanoa mikä on seksuaalisuudeltaan.

   Itse olen bi, vaikken ole eläessäni kumpaakaan sukupuolta kokeillut. Mistä tiedän sen? Koska tunnen vetoa molempiin sukupuoliin. Ilomielin sanoisin itseäni lesboksi jos voisin, mutta kun tunnen vetoa myös miehiä kohtaan. Veto naisia kohtaan on kuitenkin PALJON voimakkaampaa. Pitäisikö minun muka sanoa itseäni heteroksi vain koska en ole kokeillut naisia? Pyh sanon minä! Kyllä sitä voi tietää asian ihan kokeilemattakin.

   Minusta ei ole reilua että naisia jotka tuntevat enemmän vetoa miehiin kuin naisiin parjataan. Koska he ovat harrastaneet heteroseksiä ja pitävät siitä, koska heitä "vain kiinnostaa" naisten välinen seksi, he eivät muka ole bi-seksuaaleja. Minusta sitä on bii, jos molemmat suunnat vetävät puoleensa. Seksuaalisuus voi muuttua, ei se ole kiveenkirjoitettua.

   Ei kukaan voi minuakaan lesboksi pakottaa, vaikka kuinka haluaisi, en edes minä itse. Sitä on mikä on. (Ja nyt tuli muuten taas kerran harvinaisen sekavaa tekstiä, mut koittakaa ymmärtää :D )

   • muumustikka

    Laajensit aiheen hienosti käsittämään pelkät tuntemukset, hienoa! Mun mielestä just sopivan sekavaa tekstiä, Abrobatur ;) Et edes käyttänyt Bi Curious lokeroa vaan reilusti olet Kinseyn asteikolla, hyvä.

    Kun kirjoitit ettet ole "eläessäsi kumpaakaan sukupuolta kokeillut" niin tuli mieleen missä sosiaalisissa piireissä liikut? Ymmärtääkseni lesbonaisissa on enemmän taipumusta dissata bissejä. Toteamuksesi reiluudesta myös mietityttää, sillä kysehän on jostain luonnon taivuttamisesta vallankäytön aaltoliikkeelle. Homot melko vapaasti "käyttävät hyväkseen" bisset kun tarvetta löytyy. Suvaitsevaisuus ja reiluus on niin veteen piirrettyjä viivoja.


  • Kuusankukka

   Ihan "normaaleissa" piireissä liikun eli suurin osa ympärillä olevista ihmisistä on heteroita, muutama bii. Jos homoja tai lesboja joukosta löytyy, niin eivätpä ole ilmoittautuneet.

  • ensiooskari

   tunnentoisinaanhalukkuuttamuttakenellekerronsenolenbimiesmuttahaluansuhteentoiseenkaveriinsevoisiollaupeaa69joshaluatvoisinkokeilla 0465526610 ehkäpian voinollasinun

  • heterobin83

   Entä jos tietää olevansa hetero, mutta haluaisi olla bi? Tai on sellainen tuntemus, että heterona olen aseksuaali, mutta ehkä se muuttuisi jos harrastaisin seksiä ja rakastuisin naiseen? Uskoisin, että seksi tuntuisi minusta paremmalta naisen kanssa, mutta en ole kokeillut niin en tiedä. Olenko minä ehkä Bi-Curious??? Ou-nou. :D

  • Pirkanmaan Seta

   voit olla myös yhteydessä tänne:

   Neuvontapsykologin verkko- ja puhelinpalvelu jälleen avoinna - ota yhteyttä!
   Palvelu on avoinna maanantaisin klo 16 17 ja keskiviikkoisin klo 12 - 13.

   Psykologi vastaa kirjallisiin kysymyksiin saapumisjärjestyksessä päivystysajan puitteissa. Voi lähettää viestin verkon kautta koska tahansa.

   Pirkanmaan Seta tarjoaa maksutonta puhelin- ja nettineuvontaa. Palvelu on avoin kenelle tahansa, jota seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuolen moninaisuus pohdituttaa joko omakohtaisesti tai esim. perheen jäsenen tai läheisen kokemusten kautta.

   Voit kysyä neuvontapsykologilta mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta oman tai läheisen seksuaaliseen suuntautumiseen ja/tai sukupuolen moninaisuuteen liittyvistä kysymyksistä kuten sosiaalisista paineista, vertaisuudesta, seurustelun aloittamisesta, kaapista ulostulosta, a-seksuaalisuudesta, parisuhde-, perhe- ja työelämästä, ikääntymisestä, vihapuheesta, kiusaamisesta tai muista syrjintäkokemuksista.

   Lähetä kysymyksesi suojatun verkkolomakkeen kautta, sähköpostitse tai soita 045 3131450.

  • Anonyymi

   Itse olen aika varma omasta sisäisestä BI:stäni kun niiiiin kauan haaveillut miehen kanssa seksistä ja vähän aikaa jopa elämisestä.
   Alkuun hämmennyin siitä kuinka haaveilin miehistä ja heidän kosketuksistaan joka hävetti suunnattomasti. Katson usein pornoa niin että olen itse se alistuva munaa ottava nainen koska nainen on viehättävämpi ja kauniimpi kuin mies josta pidän valtavasti. Haluan miestä sekä naista... fantasioissani samaan aikaan. Nykyisin olen edennyt ja ostin jopa itselleni dildon. Eräs avoimesti homo kaveri ehkä vähän potkinut henkisesti perseelleni ilman sanoja jotta voisin olla rauhassa näin.
   Fantasioin pimeästä saunasta jossa olisi miehiä, alistumisesta, aamuisesta imemisestä ja suuhun laukeamisesta, peppupanosta, 69:stä, ihanasta hyväilystä ja rakkaudesta.
   En uskalla puhua näistä kenellekkään koska salaisuus on vielä hyvin suuri. Haluaisin joskus vapautua kahleista ja kokea miehen kesken hyvin intensiivistä seksiä.

  • Anonyymi

   Mikään sexuaalisuus ei ole vaikeaa, jos hyväksyt sen. Hetken vallassa on monien surmio.

  • Anonyymi

   Lasken olevani bi-seksuaali. Ei heteromies varmaan kiihotu ajatellessaan uimahallinsaunassa näkemäänsä miestä ja mieti millaista olisi harrastaa seksiä tämän kanssa. Tai mieti voisiko seurustella miehen kanssa. Ulospäin olen hetero kun ei biseksuaalisuudesta voi kertoa jos sattuu tapaamaan kiinnostavan naisen. Ajatusleikkinä miehen kanssa saisin olla vapaasti salailematta mitä olen. Vaikka sitten homo. Voisin nauttia miehestä seksuaalisesti ja vaikka ihastua ehkä rakastuakin. Mutta onko se kuitenkaan se kuitenkaan totuus minusta.

  • Minusta lokerointi on joskus hankalaa ja oikeastaan turhaakin. Vain ihminen itse voi määritellä sen miltä itsestä tuntuu. Siihen ei välttämättä tarvita seksiä toisen osapuolen kanssa.Kyllä sen tajuaa mistä on kiinnostunut, jos katse alkaa lipua enemmän tai vähemmän toisen ihmisen suuntaan, jos näkee itseä kiinnostavan ihmisen jossain tai jos tuntee erinäisiä tuntemuksia katsoessaan esim. jonkun julkisuuden henkilön, esim jonkun laulajan tai näyttelijän kuvaa oli sitten kyseessä mies tai nainen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   124
   4809
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   122
   1810
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   1590
  4. 449
   1291
  5. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   112
   1202
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   103
   966
  7. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   61
   928
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   68
   837
  9. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   224
   828
  10. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   14
   819
  Aihe