Lukiopäivien kesto?

lukiolaisiatänne

Kuinka kauan päivät siis kestävät, jos valitsee esim. tasan vaaditut 75 kurssia? Itellä koulumatka tulee kestämään tunnin ja kun on harkkoja jo puol kuudelta niin en ymmärrä, että miten mä ehdin. Sitten vielä kaikki läksyt päälle. Ei kai esim. oo joka päivä jotain 8-16?

10

5367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7+12

      Itse saa tehdä lukujärjestyksensä. 9:45-14:30 oli varmaan minulla normaaleissa kuuden kurssin jaksoissa tavallisin päivä, mutta mukaan mahtui myös 8:15-17:xx ja 9:45-11:00 -päiviä. Harvoin meni yli puoli kolmeen, useammin pääsi yhdeltätoista.

    • Lukiolainen.

      Riippuu ottamastasi kurssien määrästä ensimmäisenä vuonna. Suositeltu määrä on noin 30 kpl. Lisäksi jossain jaksossa voi olla "vain" viittä ainetta, mutta toisessa taas vaikka kahdeksan.

      Kehotan kuitenkin ottamaan enemmän kuin 30 kurssia ensimmäiselle vuodelle.

    • 54587

      Voit siis itse tehdä lukujärjestyksesi viimeistään toisena vuotena. (meillä tehtiin valmiiksi koko eka vuosi) Eri lukioissahan on eri ajat oppitunneilla, meillä ensimmäinen tunti alkaa 8.30 ja vimmeinen päättyy klo 16.15. Oppitunnit ovat siis siinä välissä. Itselläni on viikossa yksi päivä yleensä, jolloin pääsen klo 16.15, muuten n. klo 13-15.15 aikaan :)

      • hdydjdsbdosk

        Kiitos vastauksista.


    • fdsfae

      Mäkin suosittelen, että kannattaa ottaa väh. 30 kurssia ekalle vuodelle! Mulla tulee olemaan joka päivä 8-16 päiviä joissakin jaksoissa. Ärsyttävää, mutta pakko jaksaa...

    • 2 vuosi

      Mulla on kyl aikas pitkiä päiviä, helpostikin yli 8h 3-4 päivänä viikossa, sillon varsinkin menee kauan kun on 8.00-16.00 tunteja, siihen ynnätään kilometrin kävelymatka 20km bussimatka ja sen bussin venailu.. Eli noin 1-1,5h kotimatka per suunta. Niin ja kursseja on joku 77 ainakin näillä näkymin.

      Sitten ne läksyt kotona ja päivä onkin siinä jo suurinpiirtein..

    • lollero

      Itse saat päättää. Mut mä ainakin tein silleen, et viimeselle vuodelle jäi jopa vapaapäiviä :Dd

    • ...................

      Itse pystyy vaikuttamaan kurssien järjestelyyn. Otin aluksi pitkän matikan ja aloitin ranskan, mutta jätin ranskan sitten pois. Mieluummin lyhyitä päiviä :) Lisäkieliä olen opiskellut nyt yliopistossa.
      Ensimmäisenä vuonna oli joitakin jaksoja, jolloin oli pitkät päivät. Toisena vuonna oli vähän helpompaa, ja joissakin jaksoissa oli melko lyhyitä päiviä. Kolmantena vuonna oli myös leppoisampaa. Hyppytunteja oli myös.
      Jos on rankkaa, niin aina voi siirtää jonkin kurssin myöhemmäksi (ainakin jos on sellainen lukio, joissa on useampia ryhmiä. Meillä oli 9 eri luokkaa joka asteella). Ei tullut silloin mieleen, mutta myös kesällä voi opiskella lukion kursseja tai kerrata, ja opettajilta voi kysyä, jos jonkin kurssin voi suorittaa vain lukemalla itse ja tekemällä kokeen. Kaverini sai tehdä niin, koska hänellä oli niin paljon kursseja.

    • mie vaan

      Suoritin lukion kolmessa vuodessa ja kursseja kertyi 80 kappaletta. Lähes jokainen kouluaamu alkoikin klo 8.00 mutta yksikään päivä ei kestänyt koskaan yli kolmeen. Johtuen varmastikin siitä, että kursseja oli niin hyvin tarjolla.
      Itselläni koulumatka oli puolitoista tuntia, läksyjä yritin aina väsätä istuessani bussissa, koska harjoitukset tuppasivat alkaa jo kuudelta. Kyllä sä jaksat etkä varmasti ole lukiossasi ainoa joka kamppailee ajankäytön kanssa.

    • Anonyymi

      Otin 87 kurssia, max päivän kesto oli 8-14:10. Poikkeuksena yksi biologian iltakurssi, jolloin koulu kesti puoli viiteen. Joinakin päivinä vain yksi tunti koulua ja kotiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe