Puolanka kutistuu

joo seppi

Oletteko huomanneet, että kunnan väkiluku on jo selvästi alle kolmen tuhannen (2984 heinäkuun lopussa). Tästä ei kuitenkaan tunneta mitään huolenhäivää päättäjien keskuudessa. Kallista terveyskeskusta vain toteutellaan, vaikka asukaspohja kutistuu koko ajan. Parempi olisi ollut toteuttaa rollaattorikeskus, kuin tuhlata kuntalaisten rahoja tuottamattomaan arvauskeskukseen.

7

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuntalaisten etuko??

      Ylä-Kainuu uutisoi 13.12. näin:

      "Ensi vuoden talousarvioon on varattu terveyskeskusta varten 1,3 miljoonaa euroa. Seuraavaksi vuodeksi tarvitaan 5,7 miljoonaa ja vuodelle 2014 kaksi miljoonaa euroa.

      Alun perin arveltiin, että terveyskeskuksessa tehtäisiin peruskorjaus, mutta nyt on päädytty uudisrakentamisen kannalle.

      Kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Peltola toteaa terveyskeskusasian vievän energian muualta, joskin muutakin, mutta huomattavasti pienempää toteutetaan.

      Kunnanjohtaja Seppo Rajala sanoo, että ensi vuonna kunta ei vielä ota lisää velkaa, mutta vuonna 2016 on velkaa jo kahdeksan miljoonaa euroa."

      - Todella "hienoa" !! Herää vain kysymys, että se vähenevä väestö ja suhteellisesti hyvää vauhtia lisääntyvä rollaattorikansako nuo velat maksaa !!??!??

    • maksun aika tulee...

      Saa nähdä, mitä tästä vielä seuraa, kun ollaan tuossa Rajalan mainostamassa kahdeksan miljoonan velkatilanteessa ja mahdollisesti pahemmassakin. Veronmaksajien määräkään kun ei ole Puolangalla kasvanut. Päinvastoin, alaspäin mennään koko ajan. Vain vanhusten määrä kasvaa. Silti velkaa otetaan tuottamattomiin investointeihin ja yritystukiin (Mycofood), vaikka tulopohja on täysin valtion määrittelemien valtionosuuksien varassa. Se kun romahtaa, romahtaa kuntakin.

      Kieltämättä kunnan virkamiesjohdon talousosaaminen ei päätä huimaa. Kunnanjohtaja Rajala on lähinnä kirjanpidon alkeet hallitseva sosionomi ja hallintojohtaja Paula Karsi-Ruokolainen on joku v. 2010 valmistunut ympäristömaisteri. Eipä tarvitse tuollaisista lähtökohdista ihmetellä, että kunnan tilintarkastaja ja tarkastuslautakunta joutuvat tämän tästä huomauttamaan lukuisista talousosaamista vaativien ja lain edellyttämien tehtävien laiminlyönneistä. Kunnan sisäinen kustannuslaskennan ja sisäisen valvonnan ohjeistus on edelleen päivittämättä. Kattava riskianalyysi on tekemättä. Kunnan hallintosääntöä täydentävät raha- ja laskentatointa koskevat ohjeet –asiakirjan asianmukaisia tarkastuksia ei ole tehty vielä viime vuonnakaan, vaikka asiasta on huomautettu useaan otteeseen. Lista on pitkä...

      Luottamusmiespäättäjät saavat kuitenkin katsoa peiliin. He ovat tehneet virkamiesvalinnat ja voi hyvällä syyllä kysyä, onko valinnat tehty "pätevin valitaan" –periaatteella vai millä?

    • Naimha Aslakki

      Ei ole tehty -pätevin valitaan- periaatteella. Nimittäin tarkkaavainen lehtien lukija havaitsi hetimmiten Rajalan valinnan jälkeen, että valintaperusteena käytettiin sitä, että valittava ei lähde pois kunnasta!

      Rajala valittiin sillä perusteella, että hän ei ole kelvannut, eikä kelpaa edelleenkään mihinkään muuhun kuntaan. Näin luottamushenkilöiden työtaakkaa helpotettiin, ettei tarvitse uusia valintaprosesseja käydä.

      Kysykääpä muiden Kainuun kuntajohtajien mielipidettä Rajalasta ja hänen kyvyistään, niin asianlaita saattaa paljastua.

    • kaupunkilainen-eero

      No ei kait sinne kukaan uskalla muuttaa, kun internetissäkin soitetaan suuta ja haukutaan ennenkuin kukaan sinne on muuttanut.

      • puutelistat

        Suun soittaminen ja aiheesta kirjoittaminen ovat kasi täysin eri asiaa. Puolangan johto vaan ei osaa. Minkäs sille voi!


    • laho puolankalainen

      Siirtykää Puolanka -osioon keskustelemaan.

      • kaupunkilainen-eero

        Missä se on?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3792
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1480
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1184
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      59
      1051
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe