LOPPUIKO KAUPUNKIEN RUNSASKÄTINEN MARKKINOINTITUKI ???

OPSERVERI

Ryanair vähentää puolet Suomen lennoista
Turun-lennot lopetetaan kokonaan talvikaudeksi. Myös Lappeenrannan ja Tampereen reittien määrää karsitaan.

Ryanairin suihkukone. Ryanairin Turun-matkustajia oli heinäkuussa 15 000. Kuva: Yle

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair vähentää puolet Suomen lennoista. Yhtiö lopettaa talvikaudeksi kokonaan lennot Turkuun. Lappeenrannan sekä Tampereen reittien määrä karsitaan puoleen. Vuorojen vähennyksillä yhtiö yrittää parantaa kannattavuuttaan.

Ryanairin viestintäjohtaja Stephen McNamaran mukaan Turku on vain kesäkohde, jonne lennot keskeytyvät marraskuun alussa.

Turun reittien kohtalon sinetöi kuitenkin yhtiön hallitus, jonka päätöksellä 80 konetta seisoo talven ajan eri puolilla Eurooppaa käyttämättöminä muun muassa kalliin polttoaineen takia.

Tampereella halpalentotarjonta supistuu alle puoleen, kun kesän 14:sta reitistä lennetään talvella vain viiteen kaupunkiin. Lentoja karsitaan alunperin suunniteltua enemmän. Kesäkohteeksi on muuttunut myös Lappeenrannan ja Saksan Weezen välinen yhteys.

- Tämän tekee vielä vaikeammaksi ymmärtää, koska kyseisen reitin koneet ovat olleet lähes täynnä, toteaa Lappeenrannan apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski.

Maakunnille suorat lentoyhteydet Keski-Euroopasta ovat entistä tärkeämpiä, koska ne tuovat matkailijoita.

Viime vuonna Etelä-Karjalassa arvioitiin lentomatkustajien jättäneen seutukunnalle matkailutuloa viiden miljoonan euron edestä, kaupunki itse käytti lentojen markkinointiin 800 000 euroa.

Turkuun Ryanair toi ja vei pelkästään heinäkuussa noin 15 000 matkustajaa.

7

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 123erhg

      15 000 alkaa muuten olla maksimi mitä 10 vuorolla ja 189 paikkaisella koneella voi kuukaudessa tehdä.

    • Turun oma vika

      Ei kyseessä mikään markkinointituki ole - Rynkkyhän on tunnettu siitä että se ei ole mikään tukiaspulju toisin kuin eräät valtiolliset lentoyhtiöt. Vaan tämä on Rynkyn tapa protestoida veronkorotuksia ja lentokenttämaksuja vastaan. Lentojen leikkaukset tulevat olemaan vahingollisia niin Turun seudun turismille, työtilanteelle kuin taloudellekin aikana, jolloin työttömyys on hälyttävässä nousussa. Mutta syyllinen on yhtä lähellä kuin lähin peili.

      • ... ... ...

        Turun lentoasema on valtion omisteisen yhtiön sivuhaara, yhtiön nimi on Finavia, jonka pääkonttori on Vantaalla. Turun kaupungilla ei ole lentoasemaa, satama kyllä löytyy.


    • 9+16

      Kun Ryanair aikoinaan aloitti lennot Tampereelta, suljettiin sieltäkin aluksi reitit talveksi. Ei siis ole mikään ihme, että niin tehdään myös Turun kohdalla. Ryanair tarvitsee hieman enemmän kokemusta Turun kentän asiakaskäyttäytymisestä, ennenkuin alkaa täällä pitämään myös talvella auki olevia reittejä. Ensi talvella tilanne saattaa olla jo toinen, jos tulevan kesän reitit tulevat menestymään hyvin kuin tänäkin vuonna. Kesällä 2013 tulee varmasti Ryanair lentämään Turusta, sillä se ei ole koskaan lopettanut minkään kentän käyttöä pelkästään yhden kauden jälkeen. Varsinkin kun Turusta vielä operoitiin noinkin moneen kohteeseen.

      • dsdjkgfkjsdfkjsd

        Te olette hauskaa porukkaa. Ryanair lentää vaikka mihin ja milloin vain, kunhan sopiva määrä markkinontitukea tulee reitin kummankin pään kaupungeilta/muilta organisaatioilta. Tämä koskee kaikkia muita reittejä, paitsi ruuhkaeuroopan miljoonakaupunkien välistä lyhyttä hyppyliikennettä, joka on Ryanairin perusliikeidea. Nämä Suomesta tapahtuvat lentelyt pitkien lentojen päähän pyörii taas täysin markkinontituilla, koska Ryanairin asikaskunta ei ole tottunut maksamaan lennoistaan sellaista summaa, jotta lentely kauas kannattaisi pelkällä asiakasvolyymilla oheismyynteineen.

        Lentoja on siis siihen tahtiin, kun niitä markkinontituetaan ja jos ei markkinontitueta tarpeeksi, ei koneet lennä ei talvella eikä kesällä, joten mitenkään et voi olla varma mistään mitä tuossa lupailet muiden puolesta.

        Johan tämä kaikki sanotaan selvällä suomenkielellä jopa kaikissa lehtijutuissakin, mutta ei taida mennä jakeluun tämän kupletin juoni teille?!?


      • vai mi

        Jos hieman olisivat tehneet matkustajaluvuista käyrää, olisivat varmasti huomanneet, että Turun asiakaskunta on täysin samanlaista kuin Tampereen. Oikeastaan olisi ihme, jos Samassa maassa 200 km säteellä toisistaan asuisi täysin toisistaan poikkeava asiakaskunta.

        Ryanairin selityset ovat täynä ilmaa. He vain haluavat jostain koostaa sen tietyn määrän koneita seisotukseen, ei siinä muuta ole takana.


    • - a

      aikamoinen kotkotus saatiin aikaan ryanairin talviaikatauluista. suomella tai suomalaisella markkinointituella rynkyn talvikauden reittivähennyksiin tuskin on ollut kovin paljoa merkitystä, enemmän todennäköisesti esimerkiksi espanjan lentokenttämaksujen korotuksilla.

      jos tukien loppumisesta (en tiedä onko joku todellisuudessa lopettanut markkinointia) halutaan kohkata, relevantimpi uutinen varmaankin on ollut tämä:

      http://www.taloussanomat.fi/liikenne/2012/07/20/estonian-airin-kajaanin-lennot-loppuivat-lyhyeen/201233996/12

      tai vaikka finnairin halpalentoyhtiö flyben porin linjan lopettaminen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe