poltin pilveä

yksi äideistä

kun olin raskaana, miltein joka ikinen päivä. tuli terve ja älykäs lapsi kaikesta huolimatta. kellään kokemuksia aiheesta?

38

1547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      No huh huh taas näitä..

    • yksi äideistä

      joka tapauksessa, en enää tekisi näin, en tupakoisikaan, vaikkei mitään päässyt tapahtumaan, niin huono omatunto on kamaalakin kamalampi, sen ansaitsen tiettävästi, sitä en kiellä.

    • jnskjnf

      Säälittävä provo. :(

    • yksi äideistä

      voi kun olisikin.

    • Pullapallo

      Ei ne mahdolliset vahingot vielä välttämättä näy lapsellasi (olettaen että lapsesi on korkeintaan kouluikäinen)... Mutta se on hienoa, että enään et tekisi niin! Tsemppiä! :)

      • Anonyymi

        Yleensä alkavat seuraukset näkyä teini iässä . Keskushermosto alkaa oireilemaan.
        Kuinka monta lasta esimerkiksi nykyään ei jaksa mennä kouluun kun potevat masennusta.
        Ei ennen ollut lapsilla sellaisia vaivoja , kouluun mentiin joka päivä eikä ollut huumeita käyttäviä vanhempia liioin.
        Nykyään on vanhemmillakin lapsellinen käsitys omasta oikeudesta saada hetken huuma aineista, jotka ovat vielä kiellettyjäkin, egoistisia ihmisiä sinänsä , ei pystytä edes elämään ilman keinotekoisia aineita jotka antavat hetken huuman , ja ei ymmärretä edes sitä että seuraukset tulevat ajan päästä, Sääliksi käy lapsia joiden vanhemmilla on tämä ongelma


    • yksi äideistä

      käsittääkseni on adhd riski, kuin tupakoinnissakin(?), toisaalta, sama häiriö on minullakin. kamalinta, mitä olen kokenut, oli ensimmäiset päivät lapseni syntymän jälkeen, jolloin ymmärsin, kuinka väärin olen toiminut. nyt olen lopettanut käytön, puolisen vuotta sitten kokonaan. kannabis valitettavasti on sotkenut unirytmini täysin.

    • jnaknfjn

      Tupakka voi aiheuttaa lapselle kasvuhäiriöitä kouluikäisenäkin vielä, oppimisvaikeuksia, ad/hd:ta mahdollisten aivojen kehittymishäiriöiden takia.

      Hapenpuute aiheuttaa kaikkia näitä, ja samanlaisesta hapenpuutteesta sitä sikiö kärsii sitten tupakoivan äidin kanssa, sekä kannabista polttavan äidin kanssa. Sikiö voi saada haitallisia aineita äidin käyttämistä päihdeaineista jopa enemmän, kuin mitä odottava äiti. Ja tiesithän, että kannabis on monesti mielletty skitsofreniaan liittyvien oireiden syyksi.

      Toivotaan, että lapsesi pysyykin jatkossa terveenä. Minä kantaisin lopunelämääni kauheaa taakkaa ja syyllisyyttä jos omien lasteni kohdalla olisin noin toiminut. Olisit hakeutunut hoitoon, jos et itse kyennyt lopettamaan.

    • yksi äideistä

      "Olisit hakeutunut hoitoon, jos et itse kyennyt lopettamaan. "-hakeuduinkin, mutten päässyt kuin juttelemaan mielenterveyshoitajalle asiasta. näin täällä suomessa. kannankin loppuikäni tästä syyllisyyttä, se on varmaa.

    • ...

      Ikävä kyllä tämä syyllisyys ei lastasi auta!

      • yksi äideistä

        eipä niin, en voi kun tehdä asiat paremmin, mitä aiemmin olen tehnyt. on syyllisyydessä ainakin eteenpäin vievä voima ja tahto tehdä asiat niin kuin kuuluu.


      • ...
        yksi äideistä kirjoitti:

        eipä niin, en voi kun tehdä asiat paremmin, mitä aiemmin olen tehnyt. on syyllisyydessä ainakin eteenpäin vievä voima ja tahto tehdä asiat niin kuin kuuluu.

        Niin. Toivottavasti pystyt siihen tästä eteenpäin :)


      • yksi äideistä
        ... kirjoitti:

        Niin. Toivottavasti pystyt siihen tästä eteenpäin :)

        kiitokset sinulle :)


    • Hehheh

      Voi elämä mitä provoilua huhheijaa!
      Että joku jaksaa :D

      • yksi äideistä

        mikä siinä on niin ihmeen vaikea uskoa?


    • hahahahahah

      Ensinnäkin tuo, että kehuskelet kuinka olet saanut terveen ja älykkään lapsen huolimatta siitä, että olet poltellut raskausaikana, etkä esittänyt aloituksessasi minkäänlaista katumusta. Nyt yhtäkkiä kadutkin tekoasi kauheasti :D

    • yksi äideistä

      voihan tätä virtuaalitodellisuutta. antaa olla, ongelmia tulee jos on tullakseen, tuskinpa täältä ratkaisuja niihin löydän.

    • kdnmjsn

      Kas kun tajusit. Mikä sitten oli aloituksesi pointti?

      • yksi äideistä

        se, että onko muilla mitään tietoa/kokemuksia aiheesta.


      • jsdnkg
        yksi äideistä kirjoitti:

        se, että onko muilla mitään tietoa/kokemuksia aiheesta.

        Käy kysymässä päihdeongelmaisten klinikalta? Ehkä siellä olisi enemmän kohtalotovereita.


    • mymmelimamma

      miksi otit edes sitä riskiä, että aiheuttaisit lapsellesi jotiain haittaa polttelullasi?
      Miten semmoista voi edes antaa itselleen anteeksi jos jotain tuleekin?
      Itse lopetin tupakoinnin lapsen takia, sillä en halunnut ottaa mitään riskejä että aiheuttaisin hänen terveydelleen jotain haittoja omalla käytökselläni, alkoholi on allut myös täysi nolla koko raskauden ajan, vaikka äitini sanoi, että hän joi saunakaljan saunassa, mutta minä sanoin etten ota mitään riskejä ja join 0,0 nikolain, koska saunassa vaan pitää juoda olut vaikka en muuten olutta juo.
      Järkyttävää piittaamattomuutta kokeilla saako lapsi mitään haittoja, kun itse polttelee, milloin mieli tekee.
      Säälittää lasten kohtalo, kun vanhemmat eivät välitä lapsistaan tai niiden terveydestä lainkaan.
      Miksi juuri tuollaiset ihmiset sikiää?
      vieläpä pelkällä katseella? :O

      • yksi äideistä

        mitä kuvittelet, että voin vastata sinulle tuohon? tuskin voin itselleni riippuvuuttani antaa anteeksi vaikkei mitään ongelmia tulisikaan, saati sitten jos tulisi. mitäpä luulet välitänkö nyt lapseni terveydestä?


      • oksettavaa
        yksi äideistä kirjoitti:

        mitä kuvittelet, että voin vastata sinulle tuohon? tuskin voin itselleni riippuvuuttani antaa anteeksi vaikkei mitään ongelmia tulisikaan, saati sitten jos tulisi. mitäpä luulet välitänkö nyt lapseni terveydestä?

        Välitänkö NYT. Olisiko kannattanut miettiä sitä ennen kuin edes lapsia alat tekemään, jos ei pysty olemaan ilman päihteitä edes raskausaikaa, millaisen elämän olet kyennyt suomaan lapsellesi?


    • Nikolajj

      Mutta saunassa pittää juoda olut xD

    • Ihmettelenpävaan

      Yksi äideistä, toit hyvän näkökannan esille. Koskettaa varmasti monia. Älä lähde tuollaisten kanssa selittelylinjalle. Nenä pystyyn ja katse eteenpäin. Noita kaikenoikeintekijöitä kyllä riittää. Mikälie heidän tarve sitä täällä itselleen todistaa.

      • surullista :(

        Ja sinäkin ilmeisesti kuulut näihin ihmisiin, joita lapsen terveys ei voisi vähempää kiinnostaa. Olet varmaan ylpeä itsestäsi.


    • pellex1000000

      Ai niin, että ihminen ei saisi tuoda paheksuvaa mielipidettään esille ilman että on itse jotenkin "tekopyhä"? Mielestäni päihdeäidit ovat vain yksinkertaisesti sairaita.

      Jos sinä koet pilvenpolttamisen raskausaikana jotenkin hyväksyttäväksi, ja että ylpeänä vaan nokka pystyssä eteenpäin, niin olet oikeasti idiootti tai sitten esität sitä vain vallan hyvin.

      • yksi äideistä

        montako päihdeäitiä tunnet?


    • yksi äideistä

      edelleenkään ei ole ongelmia ilmennyt

    • tottahan tämä

      tästäkin aiheesta olisi hyvä olla enemmän tietoa muille odottaville, tutkimuksia ei ihmiselle ole eettisten syiden vuoksi tehty

    • siitä

      Kannabiksen käyttö raskauden aikana luultavasti hidastaa sikiön kehittymistä, mikä aiheuttaa alhaista syntymäpainoa. Tämä johtuu mahdollisesti lyhyemmästä raskausajasta, ja mekanismi on luultavasti sama kuin tupakanpoltossa eli sikiöaikainen hapenpuute. On epävarmaa, lisääkö raskaudenaikainen käyttö hieman syntymävikojen riskiä seurauksena sikiön altistumisesta kohdussa. Varovaisuuden vuoksi naisia tulee neuvoa olemaan käyttämättä kannabista raskauden aikana ja yrittäessään tulla raskaaksi, kunnes tämä asia on saatu selvitettyä.

      Ei ole kovinkaan paljon todisteita siitä, että kannabiksen käyttö voisi aiheuttaa kummassakaan vanhemmassa sellaisia kromosomi- tai geenimuutoksia, jotka voisivat periytyä jälkeläisille. Siltä osin kuin eläimiä koskevia ja in vitro todisteita on saatavilla, ne viittaavat siihen, että kannabiksen savun mutageeniset ominaisuudet ovat voimakkaammat kuin THC:n ja että näillä on suurempi merkitys käyttäjien riskille saada syöpä kuin geneettisten virheiden välittymiselle lapsiin.

      On olemassa viitteitä siitä, että kohdussa kannabikselle altistuneilla lapsilla voi esiintyä ohimeneviä käytös- ja kehitysvaikutuksia syntymää seuraavien ensimmäisten kuukausien aikana. On olemassa yksittäinen tutkimus, joka viittaa siihen, että raskausaikana kannabista käyttäneiden naisten lapsilla on kohonnut riski saada lapsuusiän leukemia. Tämä tutkimus olisi tärkeää uusintaa.


      http://www.sky.org/data/laaketiede/australialaistutkimus.html

    • yksiäideistä

      Vuodet vierii. Edelleenkään ei mitään vaikutusta. Koulumenestys ollut hyvää, fiksu ja motivoitunut tyttö. Motoriikkakin pelaa hyvin, harrastaa joukkuevoimistelua, jalkapalloa, yleisesti liikkuu ja taiteilee.

      Vieläkään muita, joilla olisi aiheesta kokemusta?

    • Wtfks

      Tuttavani teki noin n 10 vuotta sitten. Lapsi on täysin normaali, ei ongelmaa. Ilmeisesti ulkomailla jopa yleisempää.. Ei vain aihe mitä ihmiset myöntäisivät kahvi keskusteluissa. Onhan tuo ennen ollut erittäin paljon käytetty lääke, sekä mielelle että kivulle.. En usko sen vahingoittaviin vaikutuksiin...

    • Anonyymi

      Edelleen kaikki ok.

      -yksi äideistä

      • Anonyymi

        Moi, olitko kauan poltellut ennen kuin tulit raskaaksi? Tai käytitkö muita päihteitä? Olen itse 22v ja olen viikolla 5 5 raskaana. Olen polttanut n. 5 vuotta päivittäin ja nyt herännyt ajatukset asian vaikutuksesta raskauteen. Sain tietää raskaudestani 3 päivää sitten jolloinka lopetin käytön. Kuitenkin olen asiasta tietämättömänä harrastanut nuo kuluneet alkuviikot. Mieheni myös käyttäjä.
        Asiasta löytyy edelleen vähän tietoa sekä kokeneita tovereita. Ihanaa kuitenkin kuulla miten sinun kohdallasi asiat menneet <3


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moi, olitko kauan poltellut ennen kuin tulit raskaaksi? Tai käytitkö muita päihteitä? Olen itse 22v ja olen viikolla 5 5 raskaana. Olen polttanut n. 5 vuotta päivittäin ja nyt herännyt ajatukset asian vaikutuksesta raskauteen. Sain tietää raskaudestani 3 päivää sitten jolloinka lopetin käytön. Kuitenkin olen asiasta tietämättömänä harrastanut nuo kuluneet alkuviikot. Mieheni myös käyttäjä.
        Asiasta löytyy edelleen vähän tietoa sekä kokeneita tovereita. Ihanaa kuitenkin kuulla miten sinun kohdallasi asiat menneet <3

        Nyt tulee vastaus liian myöhään. En käyttänyt muita päihteitä ja kannabista olin tuolloin käyttänyt noin 5 vuotta.

        Kuinka raskaus lopulta sujui?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moi, olitko kauan poltellut ennen kuin tulit raskaaksi? Tai käytitkö muita päihteitä? Olen itse 22v ja olen viikolla 5 5 raskaana. Olen polttanut n. 5 vuotta päivittäin ja nyt herännyt ajatukset asian vaikutuksesta raskauteen. Sain tietää raskaudestani 3 päivää sitten jolloinka lopetin käytön. Kuitenkin olen asiasta tietämättömänä harrastanut nuo kuluneet alkuviikot. Mieheni myös käyttäjä.
        Asiasta löytyy edelleen vähän tietoa sekä kokeneita tovereita. Ihanaa kuitenkin kuulla miten sinun kohdallasi asiat menneet <3

        Käyttäjä ?
        Egoistinen näkökanta asioihin. Että oikein ollaan käyttäjiä . Ei ole ihme että koululaisilla on masennuksia teini iässä kun tulokset alkavat näkyä
        Ei ennen ollut lapsilla mitään mielenterveys ongelmia , änykyöön ihmetellään niin kovasti kun lapset eivät jaksa , ja keskushermosto ei toimi normaalilla tavalla .
        Lyhyt näköisiä vanhempia oma hetken huuma tärkeämpi kun mikään muu asia.
        Tyhmyydelle ei oikeastaan voi mitään niin että siinä vaan sitten ollaan käyttäjiä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käyttäjä ?
        Egoistinen näkökanta asioihin. Että oikein ollaan käyttäjiä . Ei ole ihme että koululaisilla on masennuksia teini iässä kun tulokset alkavat näkyä
        Ei ennen ollut lapsilla mitään mielenterveys ongelmia , änykyöön ihmetellään niin kovasti kun lapset eivät jaksa , ja keskushermosto ei toimi normaalilla tavalla .
        Lyhyt näköisiä vanhempia oma hetken huuma tärkeämpi kun mikään muu asia.
        Tyhmyydelle ei oikeastaan voi mitään niin että siinä vaan sitten ollaan käyttäjiä

        Käytätkö kahvia vai teetä? Käytätkö vessapaperia? Käytätkö julkista liikennettä vai omaa autoa? Tapa sanoa. Ehkä sanoihin takertuminen kertoo, ettei asiaan osaa suhtautua neutraalisti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe