poltin pilveä

yksi äideistä

kun olin raskaana, miltein joka ikinen päivä. tuli terve ja älykäs lapsi kaikesta huolimatta. kellään kokemuksia aiheesta?

34

1225

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ...

   No huh huh taas näitä..

  • yksi äideistä

   joka tapauksessa, en enää tekisi näin, en tupakoisikaan, vaikkei mitään päässyt tapahtumaan, niin huono omatunto on kamaalakin kamalampi, sen ansaitsen tiettävästi, sitä en kiellä.

  • jnskjnf

   Säälittävä provo. :(

  • yksi äideistä

   voi kun olisikin.

  • Pullapallo

   Ei ne mahdolliset vahingot vielä välttämättä näy lapsellasi (olettaen että lapsesi on korkeintaan kouluikäinen)... Mutta se on hienoa, että enään et tekisi niin! Tsemppiä! :)

  • yksi äideistä

   käsittääkseni on adhd riski, kuin tupakoinnissakin(?), toisaalta, sama häiriö on minullakin. kamalinta, mitä olen kokenut, oli ensimmäiset päivät lapseni syntymän jälkeen, jolloin ymmärsin, kuinka väärin olen toiminut. nyt olen lopettanut käytön, puolisen vuotta sitten kokonaan. kannabis valitettavasti on sotkenut unirytmini täysin.

  • jnaknfjn

   Tupakka voi aiheuttaa lapselle kasvuhäiriöitä kouluikäisenäkin vielä, oppimisvaikeuksia, ad/hd:ta mahdollisten aivojen kehittymishäiriöiden takia.

   Hapenpuute aiheuttaa kaikkia näitä, ja samanlaisesta hapenpuutteesta sitä sikiö kärsii sitten tupakoivan äidin kanssa, sekä kannabista polttavan äidin kanssa. Sikiö voi saada haitallisia aineita äidin käyttämistä päihdeaineista jopa enemmän, kuin mitä odottava äiti. Ja tiesithän, että kannabis on monesti mielletty skitsofreniaan liittyvien oireiden syyksi.

   Toivotaan, että lapsesi pysyykin jatkossa terveenä. Minä kantaisin lopunelämääni kauheaa taakkaa ja syyllisyyttä jos omien lasteni kohdalla olisin noin toiminut. Olisit hakeutunut hoitoon, jos et itse kyennyt lopettamaan.

  • yksi äideistä

   "Olisit hakeutunut hoitoon, jos et itse kyennyt lopettamaan. "-hakeuduinkin, mutten päässyt kuin juttelemaan mielenterveyshoitajalle asiasta. näin täällä suomessa. kannankin loppuikäni tästä syyllisyyttä, se on varmaa.

  • ...

   Ikävä kyllä tämä syyllisyys ei lastasi auta!

   • yksi äideistä

    eipä niin, en voi kun tehdä asiat paremmin, mitä aiemmin olen tehnyt. on syyllisyydessä ainakin eteenpäin vievä voima ja tahto tehdä asiat niin kuin kuuluu.


   • ...
    yksi äideistä kirjoitti:

    eipä niin, en voi kun tehdä asiat paremmin, mitä aiemmin olen tehnyt. on syyllisyydessä ainakin eteenpäin vievä voima ja tahto tehdä asiat niin kuin kuuluu.

    Niin. Toivottavasti pystyt siihen tästä eteenpäin :)


   • yksi äideistä
    ... kirjoitti:

    Niin. Toivottavasti pystyt siihen tästä eteenpäin :)

    kiitokset sinulle :)


  • Hehheh

   Voi elämä mitä provoilua huhheijaa!
   Että joku jaksaa :D

   • yksi äideistä

    mikä siinä on niin ihmeen vaikea uskoa?


  • hahahahahah

   Ensinnäkin tuo, että kehuskelet kuinka olet saanut terveen ja älykkään lapsen huolimatta siitä, että olet poltellut raskausaikana, etkä esittänyt aloituksessasi minkäänlaista katumusta. Nyt yhtäkkiä kadutkin tekoasi kauheasti :D

  • yksi äideistä

   voihan tätä virtuaalitodellisuutta. antaa olla, ongelmia tulee jos on tullakseen, tuskinpa täältä ratkaisuja niihin löydän.

  • kdnmjsn

   Kas kun tajusit. Mikä sitten oli aloituksesi pointti?

   • yksi äideistä

    se, että onko muilla mitään tietoa/kokemuksia aiheesta.


   • jsdnkg
    yksi äideistä kirjoitti:

    se, että onko muilla mitään tietoa/kokemuksia aiheesta.

    Käy kysymässä päihdeongelmaisten klinikalta? Ehkä siellä olisi enemmän kohtalotovereita.


  • mymmelimamma

   miksi otit edes sitä riskiä, että aiheuttaisit lapsellesi jotiain haittaa polttelullasi?
   Miten semmoista voi edes antaa itselleen anteeksi jos jotain tuleekin?
   Itse lopetin tupakoinnin lapsen takia, sillä en halunnut ottaa mitään riskejä että aiheuttaisin hänen terveydelleen jotain haittoja omalla käytökselläni, alkoholi on allut myös täysi nolla koko raskauden ajan, vaikka äitini sanoi, että hän joi saunakaljan saunassa, mutta minä sanoin etten ota mitään riskejä ja join 0,0 nikolain, koska saunassa vaan pitää juoda olut vaikka en muuten olutta juo.
   Järkyttävää piittaamattomuutta kokeilla saako lapsi mitään haittoja, kun itse polttelee, milloin mieli tekee.
   Säälittää lasten kohtalo, kun vanhemmat eivät välitä lapsistaan tai niiden terveydestä lainkaan.
   Miksi juuri tuollaiset ihmiset sikiää?
   vieläpä pelkällä katseella? :O

   • yksi äideistä

    mitä kuvittelet, että voin vastata sinulle tuohon? tuskin voin itselleni riippuvuuttani antaa anteeksi vaikkei mitään ongelmia tulisikaan, saati sitten jos tulisi. mitäpä luulet välitänkö nyt lapseni terveydestä?


   • oksettavaa
    yksi äideistä kirjoitti:

    mitä kuvittelet, että voin vastata sinulle tuohon? tuskin voin itselleni riippuvuuttani antaa anteeksi vaikkei mitään ongelmia tulisikaan, saati sitten jos tulisi. mitäpä luulet välitänkö nyt lapseni terveydestä?

    Välitänkö NYT. Olisiko kannattanut miettiä sitä ennen kuin edes lapsia alat tekemään, jos ei pysty olemaan ilman päihteitä edes raskausaikaa, millaisen elämän olet kyennyt suomaan lapsellesi?


  • Nikolajj

   Mutta saunassa pittää juoda olut xD

  • Ihmettelenpävaan

   Yksi äideistä, toit hyvän näkökannan esille. Koskettaa varmasti monia. Älä lähde tuollaisten kanssa selittelylinjalle. Nenä pystyyn ja katse eteenpäin. Noita kaikenoikeintekijöitä kyllä riittää. Mikälie heidän tarve sitä täällä itselleen todistaa.

   • surullista :(

    Ja sinäkin ilmeisesti kuulut näihin ihmisiin, joita lapsen terveys ei voisi vähempää kiinnostaa. Olet varmaan ylpeä itsestäsi.


  • pellex1000000

   Ai niin, että ihminen ei saisi tuoda paheksuvaa mielipidettään esille ilman että on itse jotenkin "tekopyhä"? Mielestäni päihdeäidit ovat vain yksinkertaisesti sairaita.

   Jos sinä koet pilvenpolttamisen raskausaikana jotenkin hyväksyttäväksi, ja että ylpeänä vaan nokka pystyssä eteenpäin, niin olet oikeasti idiootti tai sitten esität sitä vain vallan hyvin.

   • yksi äideistä

    montako päihdeäitiä tunnet?


  • yksi äideistä

   edelleenkään ei ole ongelmia ilmennyt

  • tottahan tämä

   tästäkin aiheesta olisi hyvä olla enemmän tietoa muille odottaville, tutkimuksia ei ihmiselle ole eettisten syiden vuoksi tehty

  • siitä

   Kannabiksen käyttö raskauden aikana luultavasti hidastaa sikiön kehittymistä, mikä aiheuttaa alhaista syntymäpainoa. Tämä johtuu mahdollisesti lyhyemmästä raskausajasta, ja mekanismi on luultavasti sama kuin tupakanpoltossa eli sikiöaikainen hapenpuute. On epävarmaa, lisääkö raskaudenaikainen käyttö hieman syntymävikojen riskiä seurauksena sikiön altistumisesta kohdussa. Varovaisuuden vuoksi naisia tulee neuvoa olemaan käyttämättä kannabista raskauden aikana ja yrittäessään tulla raskaaksi, kunnes tämä asia on saatu selvitettyä.

   Ei ole kovinkaan paljon todisteita siitä, että kannabiksen käyttö voisi aiheuttaa kummassakaan vanhemmassa sellaisia kromosomi- tai geenimuutoksia, jotka voisivat periytyä jälkeläisille. Siltä osin kuin eläimiä koskevia ja in vitro todisteita on saatavilla, ne viittaavat siihen, että kannabiksen savun mutageeniset ominaisuudet ovat voimakkaammat kuin THC:n ja että näillä on suurempi merkitys käyttäjien riskille saada syöpä kuin geneettisten virheiden välittymiselle lapsiin.

   On olemassa viitteitä siitä, että kohdussa kannabikselle altistuneilla lapsilla voi esiintyä ohimeneviä käytös- ja kehitysvaikutuksia syntymää seuraavien ensimmäisten kuukausien aikana. On olemassa yksittäinen tutkimus, joka viittaa siihen, että raskausaikana kannabista käyttäneiden naisten lapsilla on kohonnut riski saada lapsuusiän leukemia. Tämä tutkimus olisi tärkeää uusintaa.


   http://www.sky.org/data/laaketiede/australialaistutkimus.html

  • yksiäideistä

   Vuodet vierii. Edelleenkään ei mitään vaikutusta. Koulumenestys ollut hyvää, fiksu ja motivoitunut tyttö. Motoriikkakin pelaa hyvin, harrastaa joukkuevoimistelua, jalkapalloa, yleisesti liikkuu ja taiteilee.

   Vieläkään muita, joilla olisi aiheesta kokemusta?

  • Wtfks

   Tuttavani teki noin n 10 vuotta sitten. Lapsi on täysin normaali, ei ongelmaa. Ilmeisesti ulkomailla jopa yleisempää.. Ei vain aihe mitä ihmiset myöntäisivät kahvi keskusteluissa. Onhan tuo ennen ollut erittäin paljon käytetty lääke, sekä mielelle että kivulle.. En usko sen vahingoittaviin vaikutuksiin...

  • Anonyymi

   Edelleen kaikki ok.

   -yksi äideistä

   • Anonyymi

    Moi, olitko kauan poltellut ennen kuin tulit raskaaksi? Tai käytitkö muita päihteitä? Olen itse 22v ja olen viikolla 5 5 raskaana. Olen polttanut n. 5 vuotta päivittäin ja nyt herännyt ajatukset asian vaikutuksesta raskauteen. Sain tietää raskaudestani 3 päivää sitten jolloinka lopetin käytön. Kuitenkin olen asiasta tietämättömänä harrastanut nuo kuluneet alkuviikot. Mieheni myös käyttäjä.
    Asiasta löytyy edelleen vähän tietoa sekä kokeneita tovereita. Ihanaa kuitenkin kuulla miten sinun kohdallasi asiat menneet <3


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   402
   2016
  2. Ei se haittaa

   rakkaani. Parempi näin. Silti tiedän, että ammuin nuolen sun sydämeen 💘. Sellaisella tarkkuudella, että muut ei siihen (helpolla) kykene🎯. Taisin ol
   Ikävä
   72
   818
  3. Rakastuin mä kerran

   Rumaan ja läskiin naiseen. Unelmien nainen. 😗
   Ikävä
   44
   779
  4. Sinä nainen

   kerro minun toinen/toiset etunimet, ja jos osuu, soitan sinulle jos niin haluat. Terkuin minä se vaan täältä korpikuusenkannon alta.
   Ikävä
   73
   686
  5. Ei meistä mies tulis mitään

   oot liian vaikee ja minä en jaksa mennä sun pillin mukaan saamatta mitään takas.
   Ikävä
   56
   658
  6. Kysyisin sinulta

   Nainen mitkä on meidän vuorosanat? Kun nähdään livenä, tiedustelee mies.
   Ikävä
   39
   600
  7. Hauskaa sunnuntaita

   Mahdollinen 2x🔥 :).
   Ikävä
   88
   558
  8. Eloranta Kiuruveden leuhkin

   Eloranta ökyautoineen ja lakeijoineen Kiuruveden Osapalvelussa, vain Villasen veljekset aikoinaan olivat pollevampia kun kusettivat Kiuruveden kunnanu
   Kiuruvesi
   23
   546
  9. Onneks mies teit

   valinnasta helppoo. Its joor lost not main.
   Ikävä
   67
   529
  Aihe