Miten saan vuokranantajalta luvan koiraan?

koirakuume

Asun siis kerrostalokaksiossa johon ei ole sallittua ottaa lemmikkejä koska aiemman vuokralaisen lemmikeistä on jotain harmia aiheutunut. Haluaisin kuitenkin kovasti oman koiran, sillä se piristäisi elämääni paljon. MInulla oli lapsuuden kodissanikin koiria ja niitä olen jäänyt ikävöimään muutettuani opiskelujen perässä muualle.

Olen etsiskellyt tietoa eri roduista ja eniten minua kiehtoo whippet, joka olisi minulle sopiva rotu ja kerrostaloonkin sen pitäisi soveltua mainiosti. Vaihtoehtona olisi myös ottaa täysikasvuinen koira, jonka pahin paikkojen hävittämis into olisi mennyt ohi jolloin en ainakaan näe mitään ongelmaa, koska liikuntaa koira tulisi saamaan paljon eikä siis ainakaan turhautumisen takia repisi seiniä irti.

MIten voisin vakuuttaa vuokranantajan että koirani ei tekisi asunnolle mitään tuhoja eikä haittaisi naapureita? Ja olenhan minä takuu vuokrankin maksanut niin eikös mahdoliset vahingot maksettaisi sitten siitä, jolloin vuokranantaja ei häviäisi mitään.

21

2616

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Et mitenkään.

      "MIten voisin vakuuttaa vuokranantajan että koirani ei tekisi asunnolle mitään tuhoja eikä haittaisi naapureita?"

      Et mitenkään, jos lemmikit on sopimuksessa kielletty.

      Ainoa keino on etsiä sellainen vuokra-asunto, jossa koirat ovat sallittu.

    • koiraonpop...

      Et voi vakuuttaa koska koirasi voi silti tehdä vahinkoa.
      Tai haukkua ja vuokranantaja saa kirjeitä ja soittoja että koirasi häiritsee.
      Itse olen koiraqystävä mutta kyllä ne harmia voivat aiheuttaa.

      Neuvottele.
      Tosin juuri meni kaikki tapetit uusiksi kissan raapimisen jäljiltä.
      Jos muutakin vahinkoa niin eipä enää vakuus riitäkään.

      Mutta yritä ja lupaa vaikka lisää vakuutta.
      Koira voi olla tosi kiva jos on yksinäistä tms.
      Kiva ulkoilla sen kanssa jne.
      Toivottavasti onnistut.

      Melkein kaikki vuokranant. kieltää eläimet/koirat- ihan tylsää.

    • Marokonmakaaja

      Mitäpä tuossa muuta voi kuin vaihtaa vuokraisäntää tai ostaa oman asunnon. Omistajana määräät sitten aivan itse asuntosi koira-asioista.

    • vuhvuh BAM!

      Jos se on järjestyssääntöihin merkattu että koiria ei saa ottaa niin silloin niitä ei saa ottaa. Ja vaikka saisitkin ihmeenkaupalla luvan joutuisi vuokranantaja ongelmiin koska muut voisivat alkaa ruikuttaa siitä että miksi muut ei sitten saa koiraa hankkia jos sinä saat. Voisit tulla vihatuksi koko kiinteistössä vaan sen takia kun sinua suositaan.
      Myöskin jos salaa hankit koiran lennät varmana ulos, kokemusta on kahdesta kaverista jotka tollaisen tempun tekivät. Vähän ikävä tilanne. Ei on ei.

      • eivät häiritse!

        Minä asun sellaisessa vuokra-asunnossa, johon sai ottaa lemmikkieläimiä. Vuokrasopimuksen liitteenä piti täyttä lomake, jossa ilmoitan millainen lemmikkieläin minulla on. Ja kaikki muutokset (lisää koiria) pitää vuokranantajalle ilmoittaa. Voin sanoa, että melkein jokaisella asukkaalla on koira!


      • 16-57
        eivät häiritse! kirjoitti:

        Minä asun sellaisessa vuokra-asunnossa, johon sai ottaa lemmikkieläimiä. Vuokrasopimuksen liitteenä piti täyttä lomake, jossa ilmoitan millainen lemmikkieläin minulla on. Ja kaikki muutokset (lisää koiria) pitää vuokranantajalle ilmoittaa. Voin sanoa, että melkein jokaisella asukkaalla on koira!

        Mahtaa se olla kivaa,kun kaikilla vatipäillä on piski.Siel pask ja kus haisee sitte lähes joka oven pieles.Taitaa olla oikee kenneli se teidä vuokraläävä. Fiksut asuu ok-talossa,joissa sossu ei maksa asumismenoja,eikä koranruokija.


    • ota vaan koira...

      ""MIten voisin vakuuttaa vuokranantajan että koirani ei tekisi asunnolle mitään tuhoja""

      Saat vuokran antajasi vakuutettua maksamalla 4-5,000 vakuusrahan hänelle mahdollisia tuhoja varten. Sen verran tuli pieni söpö koiramme maksamaan meille rempoissa 4 vuoden jälkeen...

    • Ei kerrostaloon

      Koirat eivät kuulu kerrostaloasuntoihin. Jos sellaisen haluaa kannattaa muuttaa omakotitaloon tai rivariin. Monesti yksinollessaan koirat saattavat alkaa "terrorisoimaan" täysin ilman tuhoja äänellisesti ulvoessaan yksin asunnossa joka näin ollen häiritsee pahimmillaan koko taloa.

    • koira-raukka

      Ei missään nimessä saa eikä pidä ottaa koiraa. En vihaa koiria, mutta ne eivät kuulu kerrostaloasuntoihin. Häiritsevät muita ja kärsivät siellä. On hyvä, että löytyy niin valveutuneita ihmisiä jotka kieltävät koirat.

    • Koira mukava.

      Nykyisin on paljon allergiaa. Voisitko ejatella ettet lisäisi sairaiden ongelmia ottamalla koiran?

    • pärpbeeri

      Asun 7 kerroksessa ja 2-kerroksen pariskunta on hankkinut 2 pientä mustaa koiraa. Niiden haukkuminen kuuluu selvästi tänne 5 kerrosta ylemmäs... Ovat sellaista rotua, että pihallakin haukkuvat kaikkea mikä liikkuu. Eipä tuo kamalasti minua häiritse, mutta täytyy olla tyhmä, kun tuollaisia eläimiä ottaa kerrostalon! Jos asuisin suoraa heidän vierssään, varmasti en kestäisi olla valittamatta.

    • ksdkgskgksg

      Ehkä 5000e lisävakuus lupaus maksaa siivousfirman teettämä allergiapesu asunnolle muuton jälkeen, voi saada vuokranantajan suostumaan koiran ottoon.
      Mutta useimmissa paikoissa asunnon tarvitsijoita on jonoksi asti, joten mitä järkeä päästää sinne asuntoon koiria kun ei ole pakko?
      Useimmat koirat eivät vain pysty asumaan kerrostalossa, ja vaikka pystyisi, se on usein tuskaa naapureille.
      Kerran bussissa kuulin kun joku valitteli, että kun se hänen oma pikkufifinsä aina haukkuu yksin ja naapurit on tehneet siitä valituksia. Ja kehtasi vielä valitella että naapurit ei pidä koirista. Siinä kohdassa vois kattoa peiliin ja miettiä miks naapurit ei rakasta sitä ihanaa pikkufifiä. On se kiva vaikka yötyöläisen kuunnella koko päivä haukkumista

      • Koira on ystävä

        Koirat asuntoon vaan ja naapurit ja vuokraisäntä ulos. Kyllähän koirille kuuluu hyvät olot ilman ilkeitä ihmisiä.


    • 43423424

      Paljon liirum laarumia, tähän väliin faktaakin:

      Vuokrasopimuksessa mahdollisesti oleva lemmikkieläinkielto ei ole juridisesti pätevä. Eli vaikka hankkisit koiran kiellosta huolimatta ja lähdet käräjille asiasta, voitat. Kuuluu ns. perusoikeuksiin. Samoin kuin saa päättää vetääkö viinaa aamusta iltaan joka päivä tai onko yökyläläisiä.

      Samasta syystä taloyhtiön järjestyssäännöissä mahdollisesti oleva koirakielto on pätemätön. Taloyhtiön järjestyssäännöt eivät voi ylittää perustuslaillisia oikeuksia.

      Tietysti jos koirasi tuhoa aiheuttaa, niin sen joutuu korvaamaan tai jos koirasi haukkuu kaikki yöt läpeensä, voi siihen puuttua. Mutta pelkästään koiran olemista asunnossa ei voi kieltää, tai voi, mutta se ei ole juridisesti pätevä oikeudessa.

    • asia selvä

      Tämämpä takia kenenkään ei kannata vuokrata asuntoaan tupakoitsijoille, juopoille, koiranomistajille.

      Kun ei se 2 kk takuuvuokra kuitenkaan riitä vahinkojen korjaamiseen ja lupaukset ovat tyhjää vaan.

    • Näin se menee

      Hommat hoituu näin päin:
      ensin hankitaan koulutus
      sitten työpaikka
      edullinen vuokra-asunto tai asutaan vanhempien kanssa
      säästetään rahaa
      ostetaan oma asunto
      asutaan jonkin aikaa, jotta nähdään mihin muuhun on aikaa ja varaa
      ehkä sitten ostetaan se koira
      koira koulutetaan
      koirasta huolehditaan seuraavat 15 vuotta

      • näin meillä...

        Juuri noin.. Ensin asuttiin vaimon kanssa vuokralla ja kun tiedettiin että yhteiselo toimii niin ostettiin rivari vehreältä alueelta missä maastoa. Hankittiin lapsi ja kun lapsi oli 7 vuotias oli meidän perhe tarpeeksi kypsä koiran hankintaan. Ja koiraa on hoidettu koko perheen voimin.


    • Ex Rakki

      Miten koiralle kävi?

    • meillä aikoinaan soitettiin vuokranantajalle että löydettiin pihalta hylätty koira ja otettiin se sisään. (todellisuudessa ostimme pennun). sieltä tuli hyväksyntä koiran oleilulle, KUNNES koiran omistaja löytyy. :D pyydettiin vuokranantaja kahville ja sanottiin, et laitettiin ilmotuksia sunmuita, eikä kukaan oo ottanut yhteyttä. sit se tarkisti paikat ja sanoi, että jos halutaan pitää koira, niin pitäkää sitten... :D

      konstit on monet.

    • Huppista!

      Minä olen pitänyt koiraa asunnossani ja en ole vaan ilmoittanut vuokranantajalle ;) Jos joku kysyy, sanon esim.karvojen johtuvan koirasta, joka on ollut kylässä :P mitään vahinkoja eläin ei tee.

    • wrhrj

      Jaa-a...
      Sellasta et pysty lupaamaan että mahdollisesti tuleva koira ei tuhoa paikkoja tai tule kärsimään eroahdistuksesta.. sen näkee vasta sitten kun koiran saat, jotta millanen se luonteeltaan on. Toiset yksilöt ovat vilkkaampia kun toiset, ja toisilla on vahvempi vahtimisvietti ja toiset taas ovat sen verran läheisriippuvaisia ja kärsivät siksi eroahdistuksesta, jollakin koiralla on nää kaikki ja jollakin koiralla ei ole mitään näistä. Et voi suhtautua asiaan niin että "mun koiralla ei tuu olemaan mitään näistä".

      Ei tossa muu auta kun että otat yhteyttä vuokranantajaan ja keskustelet asiasta hänen kanssaan, hän joko myöntyy tai on myöntymättä... Tai sitten muutat sellaiseen asuntoon jossa saa eläintä pitää.. Vaikkakin että jos sinulla on nyt ongelma vtämän asian kanssa tosta eläimen pitämisestä, niin usko huvikses että sama ongelma tulee seuraamaan niin pitkään kun sinulle on koira ja asut vuokra-asunnoissa. Aina asuntoa vaihtaessa tulet tuohon ongelmaan törmäämään "ei eläimiä".

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe