Kanilla iso ihorikko

Meillä on kaksi ranskanluppanaarasta (samasta poikueesta 2012 kevät)
Ja näillä on iso ulkotarha pihalla.

Eilen löytyi toisen takajalasta iso ihorikko kooltaan noin 5x5cm! Josta on iso ja karvat kokonaan poissa.. :( ja toisesta korvasta palanen myös irti.. :(

Etsin koko simpuran tarhan enkä löytänyt kohtaa josta joku peto, vaikka kissa, olisi tarhaan päässyt.. ja uskomattomalle kyllä vaikuttaisikin koska luulisi ettei kissa jätä kesken saalistustaan tai että edes karvoja olisi molemmilta pöllynnyt, pupulta sekä kissalta.. Mutta ei, etsin koko tarhan ja korvanpalasen löysin mutten puuttuvaa nahkarepaletta joka jalasta on irti.. enkä karvatuppoja..

Olen ihan ällikällä.. Olisiko nämä tyttöset voineet tapella keskenään noin rajusti??? Ne on parhaat ystävät, nuolevat toisiaan ja makaavat vierekkäin, ovat aina yhdessä ja toistensa perässä.. Puput tuli eilen sisälle että on helpompi pitää haava puhtaana.. ovat kuin ennenkin, kulkeat yhdessä ja makaavat yhdessä.. Mitä ihmettä on voinut tapahtua? Ja mitkä on haavan parantumisennusteet? Onko muilla ollut isoja haavoja pupuissa?

5

3131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2 kanin emäntä

      Ei kanit noin rajusti tappele. Kissa saa käpälänsä pujotettua häkinki läpi. Jos kani on istunut häkkiverkon vieressä niin on voinut vahingoittaa pupua.

      Eräs tuttavani ulkoilutti kissaansa pitämällä kissaa häkissä. Hän on huolehtivainen ja ei halua, että kissa karkaa ja joutuisi auton alle. Eräänä päivänä kissa oli saalistanut linnun häkin läpi. Ajattelin olisiko tässäkin sellaisen yrityksestä kyse, tosin kohteena kani.

      • Kuulostaisi kyllä järkeenkäypältä kun kaikki muu vaikuttaa mahdottomalta.. Onneksi haava ei nyt eritä, on siisti ja pupukin iloinen. Ja tosiaan, puput majailee ja nukkuu selkä häkkiä vasten eli eipä ole kissan tarvinnut kun hiippailla lähelle.. Täytyy laudoittaa häkin alaosa ettei näin pääse enää koskaan käymään! Ennen tätä ei käynyt pienessä mielessä edes! Kiitos! Tunnenpa itseni hiukka pöntöksi kyllä.. :| Ja harmittaa vietävästi kun ihan minun vika että näin kävi!


    • pernekeitto

      Kanien keskeinen yhteenotto olisi varmasti näkynyt ympäri häkkiä -karvaa suuret määrät ympäriinsä. Kanit eivät saattaisi tämän yhteenoton jälkeen pahemmalti nauttia toistensa seurasta. Kuitenkin, kun kanit tappelevat se ei yleensä jää yhteen kertaan -voit siis seuraamalla selvittää tuliko niille kärhämää. Olisiko kani voinut satuttaa itsensä häkkiin? Sojottaisiko verkosta piikki?

      Seuraa haavaa ja sen reunustoja. Kun näät punoitusta, eikä haava lähde paranemaan hyvää vauhtia kannattaa hakea eläinlääkäristä antibioottikuuri.

      Pari kertaa omilla kaneillani on ollut kokoonsa nähden suurehkoja haavoja. Ekassa tapauksessa leikkauksen jälkeinen tikki irtosi (kani luultavasti onnistui tulehduttaa haavansa nuolemalla). Antibiootilla saimme tulehduksen kuriin ja haavaan olisi pitänyt kasvaa uusi kerros ihoa sisältä käsin, mutta toipuminen nopeutui ruven myötä. Toisessa tapauksessa urokset olivat päässeet yhteen ja molemmilta löytyi ilkeät haavat -mahasta että silmän vierestä. Molemmat paranivat ilman kuureja, toista en edes löytänyt tappelun jälkeisen seulonnan jälkeen :O Vasta myöhemmin huomasin kuinka iso haava mahasta löytyikään.

      Paranemisia!

      • kirjautuminen epäonnistu

        Haava paranee hyvää vauhtia! :) Edelleen aiheuttaja on mysteeri mutta veikkaan kissaa joka on hyökännyt verkkoa vasten makoilevan pupun kimppuun. Meillä on pyörinyt koko kesän joku kissa liki joka ilta pihalla ja pöllyttänyt meidän omia kissoja (jotka ei pupuista juuri välitä) ja nyt sitä vierasta kissaa ei ole näkynyt enää.. Muistan nähneeni sen viimeksi viime keskiviikkona eli ennen pupuni onnettomuutta.....

        veikkaan ja TOIVON että jos repi pupuani niin toivottavasti pupu sai iskettyä hampaansa myös kissaan!!! Ettei enää sillä tulisi tänne että säikähti pupua. Nyt on laudoitettu tarhan alaosa.. :)

        Kiitos pernekeitto :)


    • Anonyymi

      Mulla oli muutama vuosi sitten kani jolla oli ihorikkoja. Voisiko olla joku tauti? Kannattaa käydä näyttämässä vaikka eläin lääkärille, koska oma kanini kuoli hetken päästä ihorikon löytämisestä:(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe