Pariisin kokemuksia

Tulin juuri..

Hyviä puolia:

Erittäin kaunis, suorastaan uskomattoman kaunis kapunki upeine nähtävyyksineen. Tuntui, että joka nurkan takaa löytyi taas hienompi kohde kuin edellinen.

Toimiva metroverkko -- oli erittäin helppo siirtyä paikasta toiseen, metrot kulkivat kaikki muutaman minuutin välein. Silti usein oli kyllä ruuhkaa ja joutui seisomaan. Huonojalkaiselle ei myöskään metro sovi, koska kapuamista pitkin rappusia ja maan alla kävelyä tulee vaihtojen yhteydessä todella paljon.

Kertalippu edullinen ja edullisempaa vielä suosia päivä- tai muita pidemmän aikavälin lippuja.

Kerjäläisiä itse asiassa vähän. Yleisvaikutelma oli, että Helsingissä on enemmän. Ei myöskään aggressiivista kerjäämistä esiintynyt, vaan istua nököttivät aivan rauhassa puhutellen korkeintaan kohteliaasti : Bon jour, madame.

Palveu pääsääntöisesti hyvin ystävällistä, joskin englantia osattiin monin paikon erittäin huonosti.

Superarketeissa huomattavasti edullisemmat elintarvikkeet kuin täällä.

Huonoa:

Ruoka luokatonta aivan keskihintaisissa ravintoloissa, pihvit kengänpohjia, salaatti pelkää vihersalaattia. Täällä saa totisesti enemmän keskihintaisissa ravintoloissa rahalleen vastinetta. Katsoin kyllä ravintoloita sillä silmällä, että paikalliset istuvat siellä eli en missään turistirysissä syönyt.

Tyttäreni sai 13 euron hintaan pasta carbonaren, jossa pekonia oli valehtematta noin kymmenen grammaa. Täydellinen pettymys oli tämä ravintolapuoli. Ehkä todella hyvääkin ruokaa saa joistain Michelin-ravintoloista, mutta matkabudjettiin sellainen ei sopinut. Mutta korostan, että aivan Pariisin tason keskihintaisissa rafloissa kävimme, emme missään "räkälöissä".

Juomien hinnat ravintoloissa vettä myöten aivan käsittämättömiä. Litran vesipullosta maksoimme 8 euroa !!! Pieni olutkin on hyvinkin 6-7 euroa eli jos ei turhasta halua maksaa, niin tyydyttää janonsa ravintolan vessassa ja ostaa oluen supermarketissa (puoli litraa reilun euron), viini kyllä suhteessa halvempaa eli pieni lasillinen viiniä myös kuutisen euroa. Toki paikkojen erot ovat aika suuret.

Jos jotain kysyttävää kokemattomalla Pariisin kävijällä, niin vastaan mielelläni

2

530

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pariisin matkaaja

      Oma kokemukseni on, että Pariisissa saa kohtuu hinnalla hyvääkin ruokaa. Vähän viitseliäisyyttä se joskus vaatii sekä hiukan ymmärrystä ruokakulttuurista.

      Ensinnäkin täytyy ymmärtää heittää romukoppaan suomalaiset suositukset ruokailuajoista. Aamiainen on kevyempi kuin täällä. Aamulla on pieni välipala, kuppi espressoa. Lounas on myös usein kevyempi kuin Suomessa. Päivällinen on pääruoka, joka nautitaan myöhään ja pitkään. Jos yrittää saada ruokaa näiden aikojen ulkopuolella, voi hyvästäkin paikasta saada jotain turistimöhjöä.

      Normaaliin päivällisen kuuluu vähintään kolme ruokalajia: eturuoka, pääruoka ja jälkiruoka. Itse en uskaltaisi tilata klassista pasta-annosta Pariisissa kuin parista tutusta italialaisesta ravintolasta. Se on todennäköisesti amerikkalaiseen makuun viilattua turistimättöä.

      Hyvä apu kohtuullisen ruokapaikan löytämiseksi on Michelinin punainen Pariisin opas. Siinä on tähtipaikkojen lisäksi lukuisia edullisempia vaihtoehtoja.

    • Pariisissa asustava

      Pariisin matkaaja tuossa kommentoikin jo hyvin tuohon ravintolaruokailuun.

      Tässä vielä pari lisäkommenttia:
      - Ota ravintolassa vettä karahvissa, älä pullossa. Se on ilmaista.
      - Ranska on viinimaa, joten jos haluat edullisesti alkoholia, juo sitä viiniä. Ja vaikka sitäkin karahvissa, edullisempaa kuin laseittain. En tosin tiedä missä olet oluesi juonut, kyllä sen demin (25 cl) saa yleensä alle vitosella. Mikä on tietysti kallista sekin.

      Tuosta kokemastasi ruoan laadusta en sitten tiedä. Isoon kaupunkiin mahtuu monenmoista yrittäjää. Pasta-ateriaa tai kypsäksi paistettua pihviä en minäkään ihan joka paikassa yrittäisi tilata. Täkäläiset syövät pihvinsä yleensä verisenä ja monella keskinkertaisella kokilla tuntuu olevan vaikeuksia kypsentää pihvi kunnolla (=kypsä muttei karrella).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe