Milloinkahan tuollaisenkin jaksaisi viedä poliiseille.

ampumaharrastaja

No ostolupaa harrasteaseeseen, ei ole tärkeä eikä kiireellinen, on noita aseita muutenkin jo ja ampumiskokemusta yli 40000 laukaustakin, suunnittelukokemustakin, mutta kiinnostaisi eräs ase, millä voisi olla mukava joskus paukutella kilpailuja pistoolitauluun mökillä.

Eli "lännen-colt", Single Action Army .45 Colt, SAA .45. Voisi olla hauska paukutella kun on tilat missä on turvallista ja hauskaakin sitten paukutella aina.

En ehdi varmaan enää tänä vuonna, oli yhden kiikarin asennus joka vei hitonmoisen ajan, kun siihen piti tehdä kiinnikekin kiikarille erikseen, sitten 200lbs taljajousen taljan säädöt, kaikenlaista, mutta onneksi oli aikaa harrastella kerrankin lomalla kesällä.

15

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ampumaharrastaja

      Ajattelin tosiaan sitten lomalla kun olin, että, jos olen liian kauan täällä niin alkaa satelemaan työpyyntöjä sitten vaikka piti olla vaihteeksi lomallakin.

      Mutta olen hyvin kiinnostunut tuollaisen vanhan revolverin hankinnasta, on kyllä aika arvokas, jotain 1000-2000e taitaa olla kunnollinen ja panokset kalliita, multa siltikin varmasti mukava olisi, tuo varsinkin kun on tila missä voisi ampua pilkkaa ilman mitään vaaraa.

    • 6-shooter

      sekopää....

      • Jebaan

        Tää tyyppi on tuosta toisesta säikeestä lukenut tämän Colt ja mökkiammunta skenaarion ja yrittää nyt esiintyä muka aseharrastajana joka on sekaisin että tulisi sellainen kuva kaikista aseiden hallussapitäjistä....
        No asiantuntemattomuus kyllä paistaa liian kauas että menisi täydestä, pitäisi vielä vähän aseahdistuneen harjoitella niin katsoaan sitten jos uppoisi! :)


      • tuntuu se tietävän
        Jebaan kirjoitti:

        Tää tyyppi on tuosta toisesta säikeestä lukenut tämän Colt ja mökkiammunta skenaarion ja yrittää nyt esiintyä muka aseharrastajana joka on sekaisin että tulisi sellainen kuva kaikista aseiden hallussapitäjistä....
        No asiantuntemattomuus kyllä paistaa liian kauas että menisi täydestä, pitäisi vielä vähän aseahdistuneen harjoitella niin katsoaan sitten jos uppoisi! :)

        Missä kohtaa se asiantuntemattomuus tullee siltä esiin?


    • Cockoobird from Äimä

      200 lbs taljajousi?
      Kun 80 paunaa riittää elefantille, niin sinivalaitako ajattelit pyytä?

    • että kallista heh.

      Että on kallista jos on 1000-2000 välissä, heh heh on köyhillä halvat huvit, niinkuin sanonut se sopii pistoolipaukuttelu duunareille ja yhteiskunnan eläteille.
      Ainoa on toki se yhteiskunnan turvallisuus, riittääkö mielenterveys siihen pistoolin paukutteluun?
      Minä kun aikoinaan tilasin drillingin Ferlachista, niin perusaseen hinta oli 10.000, paremmilla puilla ja kaiverruksilla tuli toinen mokoma hintaa lisää, mutta harrastus maksaa aina, ei siinä mitään.
      Olisi niistä .22 pistooleista varmaan jonkun satasen voinut saada, mutta taskurahan takia ei viitsinyt vaivaantua. poliisi sai niistä verkkopainot tai mitä lie tekivätkään.

      • Sitten heräsin ja

        ... päästin kissan ulos kiroten .22 -patruunoiden kalleutta.


    • että kallista, heh

      Voi sinua köyhää, minä en voi kun nauraa jos joku .22 paukkuja kalliina pitää.
      Aikanani teetin myös kipplaufin ferlachilla, se maksoi muistaakseni sellasen 12.000€
      Kun kehittelin siihen latausta, niin halusia käytää Barnesin luoteja. Huono puoli oli se ainainen piipun jyystäminen kun kuparimälli jätti piippuun putsattavaa oikein kunnolla.
      Noh sitten ostin Barnesin XLC-luoteja 180 grainin mällejä, jossa dry film couttaus.
      Sellasia sinisen värisiä, oliko couttaus teflonia tai jotain pienen kitkakertoimen omaavaa ainetta. Eipä ollut vaikeaa enää piippua puhtaana pitää ja kun ruutina käytän Vihtavuoren N-135 niin 2,55g antaa sopivan 850m lähdöt. Olen käyttänyt kyseistä paukkua peurakytiksellä, mutta nyt huomasin, että Barnes on lopettanut kyseisen luodin valmistuksen, koska oli liian kallis, vain me massimiehet käytimme tuota huipputuotetta.
      Nyt tilasinkin uutena Winsun Nosler luoteja, jotka Combined Technology on pinnoittanut, saa nähdä onko pinnoite yhtä hyvää kuin edellisissä oli.
      Eiköhän nämäkin ballistic Silvertipit maksane semverta kun köyhien pistoolit, koska kun kokeilen ja jos toimii, niin tilaan sitten kunnolla luoteja, että ei tarvitse aina olla latauksia kehittelemässä.

    • PuimuriPekka

      Mulla oli markka-aikaan .577 tuplakivääri rottapyssynä kun riihen alta rottia paukuttelin. Olin sen tilannut briteistä 40000 punnalla. Aikani paukuttelin, 150 markkaa/laukaus. Tuntui niin kalliilta että heitin järveen koko paskan.

    • kallis on suhteellis

      No oletpa aika tomppeli, no siinä onkin yksi syy miksi köyhät pysyvät aina köyhinä.
      Kärsiikö tiedustella, kuka mahtoi olla kyseisen aseen valmistaja? Oliko aivan ns. "Best Gun" luokkaa?
      Veljeni osti kerran Sotheby`s huutokaupasta .500 mustaruuti express kaliberisen tuplan. Valmistaja oli John Blanch & Son. liikehän oli aikanaan hyvinkin edistyksellinen aseiden valmistaja. John Blanch aloitti aikanaan Jackson Mortimerin oppipoikana ja joku vuosi myöhemmin itsensä John Mantonin opissa.Näin hän sai parhaan mahdollisen koulutuksen, ennen oman liikkeen avaamista. 1809 hän avasi oman asepajan ja pian sieltä alkoi tullakin laadukkaita aseita. 1848 hän tuli nimeksi John Blanch & Son, kun hänen kolmas poikansa oli suorittanut oppinsa. Nimi säilykin sitten liki 130 vuotta.
      1900- luvun alkuvuosikymmenet olivatkin englantilaisten metsästysaaseiden valmistuksen kulta-aikaa. Imperiumi oli laajimmillaan ja maksukykyisiä asiakkaita runsaasti.
      John Blanch & Sonin tuotanto oli huipussaan ja laadukasta, se käsitti huolella tehtyjä sivulukkosia ja runkolukkoisia haulikoita ja tuplakivääreitä. Aseissa oli omia ratkaisuja, mm. ejektori on työntötankotyyppinen, litteässä kotelossa piippujen alapuolen urassa, ei etutukin sisässä.
      Vaikka John Blanch & Son ei sijoitu aivan huipulle Purdeyn ja Hollandin seuraan "Best Gun"- ryhmään, se oli seuraavassa kategoriassa, "Best Quality" tai "Very Good Quality" , huutokaupoissa Blanchit ovat olleet "Churchillin hinnoissa" kuten haulikon tuntijat sanoisivat.

      Veljeni kaksoiluodikkossa on Jonesin patentti-taittovipu ja T-sulku, palautuvat sivulukot ja paras englantilainen kiehkurakaiverrus, runsaasti päästöväriä metalliosissa. Kauniskuvioinen poskipakallinen ja pistoolikahvainen pähkinäpuutukki, kaiverretut metallivahvisteet perän ylä- ja alakulmissa sekä pistoolikahvan päässä. Ruskistetut damastipiiput, nostettavat hopeajuovaiset hahlot 100 200 ja 300 jaardia varten, viilattu leveä kisko, hopeanuppinen jyvä, lontoon koestusmerkit mustalle ruudille. Ase on valmistettu 1880- luvulla.
      Paino on hieman yli neljä kiloa.
      Ase on vielä käytössä, hieman paremmissa jahdeissa. .500 kaliberin aseeseen ei ole aivan yksinkertaista löytää sopivaa hirvilatausta. Pyrodex-ruuti on kyllä siinä suurena apuna, kun tuollaiseen kehittelee modernia latausta.

      Noista turhien pistoolien poliisille viemisestä. Myös jo edesmennyt valtioneuvos Harri Holkeri vei turhan .22 pistoolinsa poliisin hävitettäväksi.
      Vähän eri juttu kuin Puimuri Pekan toilailut, vaikka hän on varmaan nähnyt omista rottajahdeista vain unta.

      • Möhöö

        "ja paras englantilainen kiehkurakaiverrus"

        Huikeata asetietämystä!

        Kannattaa kopioida lisää tänne näitä ase esittelyjä! :D


    • kallis on suhteellis

      Aivan tietämykseni on hyvä, mutta rajoittavana tekijänä on meikäläinen alaluokkainen asekulttuuri. Täällähän on kuka vain aikasemmin voinut aloittaa ampumisen, onneksi on vähän tullut vaikeutusta siihenkin. Siten meillä on kehittynyt tällainen duunarivetoinen asekulttuuri, jossa paremman luokan aseet ovat lähes tuntemattomia. Sakolla tai muilla halpiksilla mätetään, siinä se sitten on. meiltä Suomesta ei löydy yhtään oikeaa asekaivertajaa, eräs naisihminen pystyy toki joihinkin yksinkertaisiin nimikirjaimiin tms.
      Sanopas millä termillä kuvailisit kun vaikka lukkorunkoon kaiverretaan ohuita kiehkurakuvioita, nämä urat on kuitenkin kaiverrettu lohenpyrstöiksi profiililtaan.
      Sitten lukkorunko kirjokarkaistaan ja kaivertaja pakottaa naputtelemalla uraan hopea- tai kultalankaa. Millä sanalla kutsut kyseistä tekniikkaa?
      Nykyään parhaat kaivertajat löytyvät Saksasta, Itävallasta ja Italiasta.
      Esim Kriekhoffilta löyttyy 3-5 kokopäivätoimista kaivertajaa. Heidät on koulutettu siellä alusta alkaen itse.

      • -

        Onko ongelmia itsetunnon kanssa?

        Kun kerran pitää pöyhkeillä.


      • Anonyymi

        Puhut kyllä asiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhut kyllä asiaa.

        Miksi vaivauduit vastaamaan? Eihän sulla ollut edes asiaa ja juttukin on jo yhdeksän vuotta vanha.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe