Kani-asiaa

Kanifani>3

Heipä hei. Asiani koskee kahta leijonanharjaskaniani. Sain siis tänään ne. Ne ovat ihan poikasia vielä. Juuri tiistaina tulivat luovutusikään. Kun ne tulivat ja olivat olleet siinä häkissä, olisiko tunnin verran. Niin otin toisen syliin, se oli kiltisti niin kuin toinenkin. Nyt illan mittaan ne rimpuilevat kauheasti. Olen 11.v Enkä näin ollen pysty pitämään rimpuilevaa kania sylissäni. En ole sylitellyt niitä tämän päivän aikana kauheasti, mutta jatkuuko tämä rimpuileminen huomenna? Ovatko ne väsyneet, koska ovat kokeneet kaikkea uutta? Niistä tulee suht isokokoisia niin, jos ne rimpuilevat aikuisiällä niitä ei pysty pitämään sylissä. Mikä siis neuvoksi? En haluaisi, että niistä tulisi arkoja ja kauheita rimpuilijoita. Toinen pupuni pitää outoa ääntä...En nyt osaa kuvailla millaista...No ihan kuin vaimeita röyhkäyksiä...Onko tämä varoittavaa murinaa? Kertokaa neuvoja miten saisin näistä kani-neitosista mahdollisimman hyväluonteisia ja kilttejä.Ei tarvitse alkaa hoidosta kertoa (: Tiedän siitä ihan tarpeeksi. Ei ole siis tarkoitus olla epäkohtelias...No, neuvoja! Kiitän jo etukäteen!

13

337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pernekeitto

      Kanit eivät ole vielä ehtineet tottua sinuun. Anna niille myös omaa rauhaa, vaikka uusia lemmikkejä tekisi mieli olla jatkuvasti halailemassa ja silittelemässä. Tottumiseen menee aikaa. Tulopäivänä kanit saattoivat olla lamaantuneita uudesta paikasta ja olivat siksi nätisti sylissä.

      Onko otteesi oikea? Tarkoitan syliin nostamista. Kanit kuten monet muutkaan lemmikit eivät pidä vääränlaisista käsittelyistä. Toinen käsi kanin etutassujen/rinnan alle ja toinen tukemaan peppua.
      http://www.google.com/imgres?q=kanin nostaminen&um=1&hl=fi&rls=com.microsoft:fi:IE-SearchBox&rlz=1I7ACAW&biw=1440&bih=724&tbm=isch&tbnid=NOUCGxrDqxuGJM:&imgrefurl=http://luonnonpuolesta.tripod.com/kanit/id11.html&docid=6n35Ly8tTJpx5M&imgurl=http://luonnonpuolesta.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/kuvaffff.jpg&w=2248&h=2034&ei=AP4vUPCKBIOD4gSSuICgAg&zoom=1

      Millaisesta paikasta hommasit kanisi ja millainen niiden emo oli luonteelleen? Sillä on merkitystä omien kaniesi kohdalla, sillä kasvattajan kuuluu totuttaa kanit ihmiseen ja emon ohjastaa poikasiaan. Arka emo opettaa poikasilleen miten suhtaudutaan ihmisiin esim. ihmisen lähestyessä juostaan piiloon tms. Poikaset seuraavat perässä (huom poikkeuksiakin löytyy).

      Anna kanien tottua sinuun ja anna niiden tulla vapaana ollessaan luoksesi. Tarjoa kädestä herkkuja. Voita kaniesi luottamus, sillä kaneille on usein luonteenomaista suhtautua uusiin asioihin varauksella. Älä mene ja vain ota kaniasi häkistä syliin. Kannattaa mieluummin päästää kanit häkin luukusta tulemaan itse ulos. Mene häkin luo muutenkin kuin vain ottamaan niitä syliin. Silittele, tarjoa ruokaa, siivoa häkkiä. Jos kanit pelkäävä anna niiden olla ilman kosketteluja, anna niiden tulla luoksesi.

      Älä tee kanien lähettyvillä äkkinäisiä liikkeitä, jotta ne eivät säikkyisi. Älä kuitenkaan ala hiipimään ja hyssyttelemään, koska kanien pitää tottua ihmisiin ja teidän arkeen. Älä huuda tai melua häkin vieressä. Kanit pitävät rauhallisista omistajista.

      Kun olet totuttanut kaneja itseesi, mutta ne silti rimpuilevat sylissä, älä päästä niitä menemään. Ne oppivat että rimpuiltaessa pääsee pois sylistä. Laske kani vasta silloin alas, kun se on ollut hetken kiltisti. Kaikki kanit eivät pidä sylissä olemisesta, oikeastaan aika harvat tuntuvat pitävän, joten minä en enemmälti käsittele kanejani. Vain pakolliset, kuten ulkoilemaan vienti, kynsien leikkuu, harjaus ja muut hoitotoimenpiteet. Käsittelykertoja päivässä kertyy meillä suunnilleen 2-6x. Näin kanit oppivat ettei omistajan lähestyminen aina tarkoita syliin jotumista ja ne tulevat mieluummin luokse kuin lähtevät karkuun tai häkin nurkkaan möllöttämään.

      Toinen kanisi muistuttaa yhtä omaa naarastani ja sen naaras poikasta. Kani vikisee, kun se kokee tilanteen epämukavaksi. Vikinä alkaa murkkuiässä ja saattaa kestää elämän loppuun asti. Oma kanini kokee tilanteen epämukavaksi, koska minulla ei riitä aikaa odotella että kani tulisi ulos häkistä. Se saattaa jäädä häkkiin syömään pitkäksikin aikaa, vaikka häkin luukku olisi auki ja sen ulkopuolelle pääsisi jaloittelemaan. Näissä tilanteissa nostan kanini häkistä ja vien ulos vikisipä tai ei.

      Yhteenvetoa: totuta, käsittele oikein, puuhaile kanien kanssa, tarjoa ruokaa kädestä, älä päästä pyristelessä alas.

    • eeeppi

      mä oon kans 11v ja kerran mun kani (ei oo mikään pikkunen vaan jo joku 1v et aika isokokonen,ei nyt hirveen mutjoo) ja sit se alko '''räpikoimään'' eli rimpuilemaan ja sit mun vatsaan tuli naarmu ja käteen aika montaki d: ne ei varmaan pidä käsittelystä, totuta eka ne :))

    • Kanifani>3

      No nyt aamulla kun saivat juoksennella niin toinen(se arempi joka ei vikise) änkesi syliini (: Ja se joka vikisee ottii ruokaa kädestäni. Edistystä on. Kyllä olen vain silitellyt niitä ja jutellut niille. Emo kani on arka joka juoksee karkuun ihmistä. Nämä poikaset eivät enää mene karkuun vaikka tulen häkin luokse ja avaan ne.
      Kun laitan käteni häkkiin arempi kanini työntää kuononsa salamavauhdilla käteni luokse. Yrittääkö se haistella? Vai kenties purra? Kiitos asiallisista vastauksista!

    • Moikka:))

      Se viestii että tämä on minun reviiriäni, ne ns. "hyökkäävät" kättä kohti. Se vartioi siis reviiriään. Suosittelen että et touhua häkissä ennen kuin kanit ovat sen ulkopuolella koska saattaa se purrakin varoitukseksi :) oma leijonaharjas tekee aina samaa, en ikinä tee mitään häkissä sen ollessa siellä. Siivoan häkin yms. kaikki muut ja sillä aikaa kanini jalottelee ulkopuolella :)

    • Kanifani>3

      Kiitos, moikka:))
      Mutten usko, että tämä minun tekee tuota. Sillä ensin minulla oli porkkana kädessäni :D

      • Moikka:))

        Kyllä se voi olla koska omanikin tekee niin vaikka tarjoan sille porkkanaa myös. Tuleeko se kätesi luokse korvat pystyssä vai takana?


    • Kanifani>3

      Korvat pystyssä.

    • kanifani<3

      no joissaa kani kirjoi on sillee et kanien pitäis olla omis olois noin päivän ku onhan muutto uuteen kotiin ja hajuihin aika iso asia pikku pupulle;) mun kani Leo kii välil rimpuilee mut mul on sillee et jos se rimpuilee nii pidän sen tiukast sylis sitku ei enää nii päästän sen. joo ei ehkä tunnu kanist kivalt ku haluis pois mut ei siintkää mitää tuu jos se aina vaa rimpuilee.. ja naarmuihi kannattaa tottuu;) nimittäin varsinkii jos kynnet on vast leikattu eikä oo viel ehtin kuluu "pyöreiks" nii ne raapii vaikkei muuten tulis jäkeekää..;))
      Se "röhkinä" on ainakii mun hanil iha tavallist. melkee aina ku se pomppii nii kuuluu sellast ääntä.. eka olin huolissa mut ku vähä kaivelin tietoo kaikist paikoist nii löyty vastaus;))
      mut joo ONNEE UUSIST PIENOKAISIST!!!

    • Kanifani>3

      No, nyt sitten pahimmat pelkoni ovat tapahtuneet! Olen tullut allergiseksi heinälle! Joudun luopumaan rakkaistani♥ EIII!!! Miks just mulle piti käydä näin?

      • kanifani<3

        :(:(:(:,(:,(:,( voi! mä en ikinä kestäis jos mun pitäis luopuu Leost!!


    • retur

      Oletko aivan varma? Mistä tiedät että se on heinä?Jos olet vain tulossa flunssaan.

    • jhutyrtdrt

      voi ei! varmaan kauheeta joutua luopumaan rakkaimmistaan... tsemppii sulle!
      koita kestää!

    • 2kania

      Mul on 2 pupua ja toine arka toine kunnon syli pupu. Kerron nyt rohkeemmasta. Eli kun se oli pieni niin annettiin olla sen rauhassa mutta silti oltiin seurassa et saa ite tutustuu. Syliteltii aina vain vähän aikaa ja nostettiin istumaan jalkojen päälle raksujen kanssa. Vähitellen oppi luottaa ihmiseen. Ja aina häkissä ku laittoi vaikka vettä pupu juos saman tien ja hyökkäs käden päälle. Se on nyt loppunut itestään. Se saattoi johtua uhmaiästä joten pupullasi on ehkä uhma ikä. Nykyää kani kerjää aina sylii. Kun tulee kotii juoksee ihan täyttä luokse. Se on ihan hellyyden kipeä❤ mutta kanit on tietenkin eriluonteisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 145
      4097
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      112
      3700
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2575
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      90
      1496
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    Aihe