kiire synnytykseen

sikarisakari

6

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pikkunen neiti

      ei sitä ny kiireellä tarvi mennä.. kotona voi olla niin kauvonko kivuilta pystyy.. ja synnäriin voi heti soittaa ku alkaa supistukset olemaan 10min välein tai jos lapsivesi menee.. sieltä saatte tietoa enemmän ku kerrotte tilanteenne.. sitteku aika koittaa :)

    • ............

      Ei synnäriltäkään aina tietoa soittamalla saa. Eilen itse soitin pitkään jatkuneista kipeistä supistuksista, sanoi vain että tulet kun itsestä siltä tuntuu ; Väärä neuvo.

      Kaikilla synnytyskivut eivät edes muutu niin sietämättömiksi, että tietäisi automaattisesti milloin lähteä. Vai miksi kuvittelette, että näitä kotisynnytyksiä (ei suunniteltuja) tapahtuu? Monesti olen myös kuullut tilanteesta, jossa synnyttäjä on kerennyt juuri hilkulla sairaalaan, ja päässyt lähes samantien ponnistamaan.

      Mutta yleensä tuolloin ei kyse ole ensisynnyttäjästä.

    • ei kaikki tiiä..

      ja taas jonku piti päästä pätemään.. yleinen neuvo on että soittaa synnärille jos tuntuu et synnytys on käynnistynyt eli jos suppareita tulee tai menee lapsiveet.!! eli nuissaki hilkulla sairaalaa päässy, nii on varmasti lapsiveet menny ennen ponnistamista eli vaikka kotona.. silloin kannattaa lähtee heti sairaalaan ku niin tapahtuu.. joo itse tiedän myös monta jotka on just sairaalaan päästyä alkanut ponnistamaan ja yhen joka on synnyttänyt lapsen sairaalan aulassa, ku oli just päässy ovista sisään..!! mut mun mielestä synnäriin kannattaa soittaa jos niitä supistuksia alkaa paljonki olemaan..!! ja nuo tuntemani tyypit olivat soittanu synnärille ja sieltä oli sanonu että tulee heti sinne, mut ne oli alkanu pakkaa vasta sairaala kassia ja suunnillee 1 tunnin matka synnärille..

    • mrytr54e

      Haha :) No siinon paska mäihä, jos kolarin napsauttaa tuossa vauhdissa ;)

      Jotkut synnyttää nopeasti, jotkut hyyyyvin hitaasti. Minä olen sellanen hidas tyyppi, melkein olis kävellen tuon 30km ehtiny ja sitteki olis vasta alkutaipaleella oltu. Kaveri taas hurruutti tämän toisen kohdalla 160km/h miehensä kanssa laitokselle välittömästi vesien mentyä ja putkautti vauvan heti sisälle päästyään.

      Mutta pääosin ei siinä mitään kiirusta ole, ellei kyseessä ole monisynnyttäjä, jolla synnytys voi tapahtua vähän nopeammassa tahdissa. Ja saahan sitä soitettua lanssin matkan varrelta, jos hätä tulee :D Osaa ne vauvat autoonkin syntyä.

    • Ruusunnuppuset

      Meillä oli muutama vuos sitten kiire nummelasta jorviin 26 km, niin ukkokulta ajoi matkan keskinopeudella 188 km/h. Yöllä ei ollut muita tiellä. Välillä mentiin yli kahtasataa. Pikkuneiti syntyi melkein heti perille päästyä.

    • katkerakin

      Mulla oli eka synnytys. Heräsin aamulla siihen kun lapsi vedet hulahti. Supistukset alko saman tien. Matkaa synnytys sairaalaan 140km. Pari kertaa soitettiin ambulanssia...ei raskineet laittaa. Matkaa vielä 50km sairaalaan, kún lapsen teko olis pitänyt aloittaa...ennen aikaisesti syntyi vauva, joutui teholle. Jäi jonkin sortin kammo, kun ei minkään sortin apua saatu silloin kun sitä eniten ois tarvittu..Liekkö syynä ollut se että olin ensikertalainen...luulivat varmaan että se vain liioittelee supistustensa kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe