Yksinäinen uupunut äiti

salappi

Minulla on 3 teiniä,vanhin alkoi ryypätä ja liikkua väärässä porukassa . En saanut aamuisin kouluun.
Tein kaikkeni ja olin kohta uupunut ja hain apua sosiaalitoimistolta. Sekään ei auttanut ja soitin hädissäni Sosiaalipäivystykseen ja nuori vietiin.
Nyt en saa hänet kotiin,
syy minussa koska olen uupunut.
Eikö todellakaan ole muuta vaihtoehtoa kun viedä lapsi?
Kertokaa !

13

873

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • päivänsäde

   Jos teini on alaikäinen ja ryypiskelee, sinä soitat sosiaalipäivystyksen apuun on hyvin todennäköistä,että nuori otetaan huostaan vai mitä muita vaihtoehtoja luulit olevan. Ei ole tapana tulla heristämään vain sormea ja sanomaan, että oleppas teini kunnolla.Jos vielä koulunkäyntikin on jäänyt niin luultavasti huostaanotto on väistämätöntä. Yritä nyt kerätä voimia ja käydä lääkärissä, vaikka sairaslomaa pari viikkoa, niin jaksat eteenpäin. Jospa sitten sosiaalitoimistonkin väki uskoo sinun selviytyvän teinin kanssa paremmin. Älä jää murehtimaan, vaan hae uupumukseesi apua.

  • asfdafafsdf

   Jos olet uupunut hoida itsesi kuntoon. Kotonasi on vielä kaksi teiniä, jotka tarvitsevat sinua. Kun olet saanut itsesi kuntoon, saat lapsesikin luoksesi takaisin. Mutta nyt lakkaa murehtimasta tuota huostaanottoa ja laita itsesi kuntoon.

   • Lapsi huostaan.

   • lapsen liha kaupan

    Tota noin...tiedoksi, että elämä kyllä pysähtyy, kun oma lapsi laitetaan kotoa pois. silloin ei kukaan vanhempi voi "keskittyä" toisten lastensa hyvinvointiin!!!

    Varallisuudesta riippumatta vanhemmalla on oikeus väsyä ja avun pyytäminen on viisasta. -Paitsi näinä aikoina sitä apua voivat saada vain ne, joilla on varaa ostaa kotipalvelufirmalta huushollerska. Kaikki julkisen avun tarjoajat on koulutettu niin, että se joka vain heidän puoleensa kääntyy, onkin jo liian vakava tapaus.

    Ei näitä kuvioita tajua kuin se joka joutuu kokemaan ap:n kuvaaman Helvetin. Näitä Neuvojia alkaa ilmaantua pilvin pimein, ne tietävätkin sitten IHAN kaiken esim minkäkokoinen määrä vaikkapa tiskaamattomia astioita on vielä ihan normaalia ja milloin pitää jo harkita kovempia käytäntöjä!

    Ja juurikin "hoida itsesi kuntoon" -neuvot tunkevat joka pleen tuutista. Pikku-tärkeilijöitä kuhisee niitten ympärillä, jotka joutuvat elämään totena kauheinta painajaista (mikä kyllä saa kaikki empatiat Natsi-Saksan äitejä kohtaan muttei niitä kohtaan jotka ovat oman maan syrjäytyspolitiikan uhreja).

    Pysykää te Neuvojat loitolla, kun ette osaa kuin pahentaa painajaista!!!


  • Huostaanoton kokenut

   Minkälaista apua lähdit sosiaalipäivystyksestä hakemaan?

   Siinä vaiheessa kun ollaan siinä pisteessä että nuori ryyppää ja kaveriporukka on mitä on niin totaalinen pysähdys on ainoa keino joka mahdollisesti pysäyttää nuoren ajattelemaan. Ja tuota pysäytystä on vaikea kotona hoitoaa varsinkaan silloin jos äiti on uupunut ja perheessä on vielä muitakin teinejä. On todella hankala valvoa karkailevaa teiniä, etsiä illat ja yöt häntä ja miettiä kaikkea mahdollista. Nuorta et saa enää kannettua väkisin kouluun sillä useimmat teinit ovat isompia ja vahvempia kuin äidit. Joten minun mielestäni huostaanotto näissä tilanteissa on lapsen parhaaksi. Sen ei tarvitse kestää välttämättä kauan mutta sen verran riittävästi että nuori tajuaa tilanteen ja huomaa ettei kannata palata entiseen elämään senkin jälkeen kun kotiin pääsee.

   • se halpa liha siis

    On olemassa tukihenkilöitä. Parille lapselle sellanen olisi ihan ok, jos mopo meinaa jollakin perh.jäsenellä karata. Koteihin ei olla annettu kodinhoitajia 10 vuoteen joten siinä on iso syy että yh-vanhempi väsyy.

    Parempi väki laittaa lapsensa sisäoppilaitoksiin. -Eikös Anne Pohtamon poikanen sotkeutunut huumeisiin? Mikseihän näiden edustustyyppien lapsia huostata, jos kerran vedotaan lapsen parhaaseen!


   • huostaanoton kokenut
    se halpa liha siis kirjoitti:

    On olemassa tukihenkilöitä. Parille lapselle sellanen olisi ihan ok, jos mopo meinaa jollakin perh.jäsenellä karata. Koteihin ei olla annettu kodinhoitajia 10 vuoteen joten siinä on iso syy että yh-vanhempi väsyy.

    Parempi väki laittaa lapsensa sisäoppilaitoksiin. -Eikös Anne Pohtamon poikanen sotkeutunut huumeisiin? Mikseihän näiden edustustyyppien lapsia huostata, jos kerran vedotaan lapsen parhaaseen!

    Tukihenkilöitä on kyllä olemassa mutta eivät hekään ole lapsen/nuoren vierellä 24 tuntia vuorokaudessa. Perheen olisi hyvä saada tukiperhe jo paljon, paljon ennen kuin ongelmia tulee sillä siinä vaiheessa kun tilanne on jo päässyt ryöstäytymään käsistä ei tukiperhe eikä -tukihenkilöt ole enää riittävä apu. Tukiperheitä on vaikea saada ja suurin osa tukiperhettä haluavisa/tarvitsevista jää ilman. Valitettavaa mutta näin on tilanne tällä hetkellä ympäri maata.

    Minä en jaksa uskoa siihen että kodinhoitajat pelastaisivat tämän maan yh:t uupumukselta. Tai ehkä se itsestäni tuntuu siltä vaikka yh olen vuosikausia ollutkin. Meitä on kuitenkin iso perhe niitä töitä tekemään sillä ihan samalla tavalla kotityöt kuuluu lapsille kuin äidillekin. Mutta elämä vaikean, karkailevan, väärään seuraan ajautuvan nuoren kanssa on se joka saa äidin väsymään ja uupumaan. Kun mikään ei tehoa; ei puhe, ei rangaistukset eikä mikään. Elämä ennen murkkuikää oli helppoa vaikka töitä oli paljon mutta ikinä en ole ollut niin uupunut kuin silloin nuoren pahimman menovaiheen aikana. Iltaisin ja öisin etsin häntä, yöllä istuin oksentelevan nuoren kanssa vessassa, päivisin oli palavereja koulun ja sossun kanssa ym. ym. Tämä elämä väsytti, ei pelkät kotityöt ja ansiotyö.


  • Pärjäävämamma

   Ei minulta ole väkisin huostattu. Yhdelle pyysin itse apua. Saimme avohuollon sijoituksen eli viikot siellä,koulu sujui ,viikonloput kotona. Tukiperhettä olen nuorimmalle saanut. Ihania,kun käyttävät vaikka missä huvipaikoissa ja minun ei tarvitse maksaa,koska olen työtön. Ja ei,en todellakaan juokse baareissa tai panoissa tuota aikaa. Siivoan kotia,lepään,lenkkeilen,käyn kaupoilla. Turha kenenkään ajatella,että yh se ryyppää ja rällää. Ei olisi edes rahaa siihen enkä ota miesten tarjoamia paukkuja.

   • Raisionkaupungin

    sosiaalitoimen/ perhepalvelujen ns "lastensuojelijoiden-" lausuman mukaisesti; vanhempi joka saa sosiaaliavustusta
    esim. työttömyyskorvausta, äitiys- vanhempainrahaa ym.
    ei ole millään tavoin oikeutettu lapsensa huoltajuuteen,
    lapsensa asumiseen, tapaamisoikeuteen tällaisen vanhem-
    pansa kanssa- Missä lapsen isä ???


  • fsdfsdfg

   Ap, katso peiliin.

  • LAPSELLA

   ON ISÄKIN; TARKOITUSHAKUINEN "YKSINHUOLTAJA"???

   • Yksinhuoltaja

    Yksinhuoltaja on yksinhuoltaja vaikka on isäkin. Se on yhteishuoltajuus mitä huusit.


   • vieraannutettuisävaan
    Yksinhuoltaja kirjoitti:

    Yksinhuoltaja on yksinhuoltaja vaikka on isäkin. Se on yhteishuoltajuus mitä huusit.

    Tarkoitushakuinen "yksinhuoltaja-"; oikesti yhteishuoltaja
    vaikka on äitikin. Se on yhteishuoltajuus


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   456
   2372
  2. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   131
   1293
  3. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   275
   1111
  4. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   182
   1094
  5. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   136
   1019
  6. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   45
   959
  7. Olen pahoillani

   Ei ollut muuta vaihtoehtoa
   Ikävä
   46
   854
  8. Kellyn velat on jo 34000 ja on kelan asiakas.

   Tälläistä nää naiset on kaikki samanlaisia, kun mies ei maksa niiden velkoja ja elämää niin kaikki menee vaan ulosottoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   834
  Aihe