Valmis lapsentekoon 17-vuotiaana

Jillopossi

Täytän pian 17vuotta ja poikaystäväni 21vuotta. Opiskelen toista vuotta ja mieheni valmistuu ennen joulua ja menee sitten töihin. Olemme suunnitelleet yhteenmuuttoa kun hän on saanut työpaikan.

Olemme seurustelun alusta vitsailleet lapsista ja lastenteosta. Vähitellen.vitsit ovat menneet totisemmiksi ja enemmän suunnitteluksi.

Olen aina rakastanut lapsia ja halunnut lapsen jo ties kuinka kauan.En vain koskaan ajatellut että olisi mahdollista hankkia lasta näin nuorena.Olen todella kypsä äidiksi, omasta mielestäni ainakin. Hoidan jatkuvasti sukulaisteni lapsia ja tiedän kyllä ettei lapsen kanssa oleminen ole pelkkää iloa ja rakkautta. Tiedän että vauvat itkevät ja joskus ihan ilman erikoista syytä, koliikki voi tulla, vaippoja vaihella, hoitaa sairasta lasta ja yövalvomista on paljon. Se tulee olemaan rankkaa mutta tiedän pystyväni siihen poikaystäväni kanssa. Hänkin tietää samat asiat ja vaikuttaa kypsältä lapsen hankintaan.

Mietin vain että opiskelut jäävät puolitielle, mutta niitä voi jatkaa kun lapsi on parin vuoden ikäinen. Sukulaisten ja ystävien reaktiot myös askarruttavat, mutta tiedän että saisin paljon tukea perheeltäni. Rahallisestikkin pärjäisimme ihan hyvin. Suvulta saisin pinnasängyn, vauvanvaatteita, hoitopöydän jm. ja itsekkin keräisin säästöön nyt rahaa niin kauan kun jaksaisi viikonloppusin käydä töissä.

Eli mitä mieltä olette? Onko hyvä idea alkaa tehdä lasta nytten :)
Tiedän olevani valmis ja mieheni on valmis. Osaan lapsenhoidon hyvin, ja tekemällä oppii parhaiten. Pärjäisimme rahallisesti hyvin.

3

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Tämä on mielipiteeni: Jos haluat lapsen, tee se, äläkä kysy täällä siitä.
      Jos oikeasti nyt välttämättä haluat kuulla, niin sanoisin, että älä tee lasta vielä! Hommaa koulutus loppuun! Harkitse sen jälkeen uudestaan, lapsi tosissaan itkee, kestätkö sitä huutoa putkeen 3kk:tta?? Oma on päätöksesi, mutta ehdotan mielipiteenä, että miettisit vielä.

      • KOKEMUSTA ON

        Olen ihan samaa mieltä, kun .... !
        Oma on päätöksenne, mutta suosittelen käymään koulut ensin. Kyllähän ne koulussa aina kerkeää käydä myöhemminkin, mutta se vain on 100kertaa helpompaa ilman lasta.


    • 2004

      Minustakaan ei kannata alkaa tekemään lapsia ennen kuin olet jonkun ammatin itsellesi hommannut. Lapsen kanssa opiskelu on paljon raskaampaa kuin, mitä se on ilman.

      Ette vielä ole asuneet yhdessä, niin järkevintä olisi varmaan lähteä siitä liikkeelle. Muuttakaa yhteen ja sinä käyt koulut loppuun, opettelette siinä samalla pyörittämään sitä yhteistä arkea, katselemaan toisianne päivät pitkät. Sitten on paljon helpompi pyörittää myös sitä vauva-arkea yhdessä.

      Raskaus on kuitenkin aina erikoista ja erilaista aikaa elämässä ja sen jälkeen tietty se perhe-elämä. Uskon, että parisuhdekin kestää paremmin tulevat kriisit, jos pohjalla on se yhdessä asuminen, ilman mitään erityistiloja, ja rauhassa kasvaminen ja suunnittelu.

      Lisäksi itselläni ainakin kävi niin, että putosin täysin kaveripiirin ulkopuolelle. (sain 16-vuotiaana esikoisen, 8 vuotta sitten) Toki pidettiin yhteyttä ja kylästeltiin ja vauva oli ihana, mutta yhteisiä asioita oli yht'äkkiä aika vähän. Osan kanssa pidämme vieläkin yhteyttä, mutta tilanne ei juurikaan ole muuttunut. Kun palasin kouluun, en lähentynyt uusien luokkakavereiden kanssa, koska he olivat nuorempia ja yhteisiä ajatuksia oli vielä vähemmän.

      Luonnollisesti tulee uusia tuttavuuksia ja pihalla voi tutustua naapuriin, mutta yleensä ne on sit vastaavasti vanhempia ja koulut on käyty ja sillä tavalla on sitten eri jutut elämässä. Niistä huolimatta tietty voi syntyä ihania ystävyyssuhteita, itsellenikin syntyi yksi. Mutta yllättävän raskasta oli olla yht'äkkiä ihan eri planeetalla jonkun hyvän kaverin kanssa. Sitä yritin sanoa, koska siihen en varautunut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4673
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1024
    Aihe