LA heinäkuu 2012 vauva arjen kuulumisia :)

Odotus puolelta laittelen tätä ketjua.. Nyt kun kaikki on synnyttäneet heinäkuun vaavit maailmaan voisimme jatkaa jutustelua vauva arjesta tänne puolelle, sillon kun on itse kelläkin aikaa :)

Meidän vaavihan on jo 3viikkoa ja 3päivää vanha ja tuntuu niin hassulta miten nopeasti aika mennyt :D koliikkivauvahan se on, kovat mahavaivat ja käytämme sillä cuplatonia ja rela-tippoja helpottamaan oloa, pulloruokinnassa (korviketta saa) ei tuo imetys lähteny oikein käyntiin niinkun odotin :/ mutten siitä ressiä ota, saapahan mieskin osallistua vaavin syöttöihin :D
Vaavin kastajaiset on syyskuun eka viikonloppuna ja sitä odotamme oikein innolla vihdoinkin saamme julkistaa tytön nimen :))

Mitenkäs muilla vauva arki lähteny käyntiin?
Ilmianna
Jaa

247 VastaustaHei vaan! Tyttövauvani syntyi 2.7.2012. Seurailin tuolla odotuspuolella heinämammojen kuulumisia, mutta en itse rohjennut osallistua keskusteluun. Nyt olisi kuitenkin kiva jakaa kokemuksia vauva-arjesta muiden mammojen kanssa :)

Vauveli on tänään 7 viikon ikäinen. Alkuun oli tosi kiltti, mutta vatsavaivat alkoivat siinä 2 viikon iässä, kun d-tipat aloitettiin. Rinnalle kokeiltiin maitohappobakteereja ja kun nekään eivät auttaneet (ehkäpä jopa pahensivat masuvaivoja) lopetettiin d-tipat kokonaan. Cuplatonistakaan ei varsinaista hyötyä ollut ja sekin on jätetty pois. Tytöllä tosiaan on jonkin sortin koliikkia, kun huusi iltaisin suoraa huutoa parin tunnin ajan ja heräili masuvaivoihin. Käytimme tyttöä viime viikolla 2 kertaa vyöhyketerapiassa ja nyt on tilanne ihan toinen. Tyttö nukkuu paljon paremmin ja iltahuudot ovat helpottaneet. Pientä itkua vielä iltaisin on, mutta se on tosiaan pientä aikaisempaan verrattuna :D Ajattelin aloittaa tänään d-tipat uudelleen, noin kuukauden ovat siis tauolla olleet. Tyttö on täysimetyksellä.

Miten teillä on tuon d-vitamiinin kanssa onnistanut? Tipoissa oleva öljy ilmeisesti aiheuttaa vatsavaivoja...mikä merkki teillä on käytössä? Itse kokeilen nyt multitabs D-tippoja. Neuvolasta saadut Devisol-tipat joutaa roskiin, vauvan masu ei niitä kestä.

Pikkuinen: Oletko kokeillut koliikkipulloa, jossa on ilmaventtiilit pohjassa? Ilma pääsee sitä kautta ulos pullosta, eikä oo ensimmäisenä vauvan masua vääntämässä. Ja hiero vauvan jalkapohjia n. 10 minuuttia päivässä vaikka öljyn kanssa, meillä se pistää vauvan masun toimimaan ihan kunnolla :) Ja pieruja riittää :D
Ilmianna
Jaa
Meidän poju ei ehtinyt heinäkuun puolelle,vaikka tarkotus oli mutta varmaan saanen osallistua vielä keskusteluun :D

Sectiosta oon parantunu todella hyvin ja vauvakin on ilmeisen kiltti!:) Imetys lähti viimesenä sairaalapäivänä kunnolla käyntiin,tosin välillä annan pullosta korviketta kun tuo tissitakiainen on 50min välein rinnalla! Jonain päivinä ei juoda pullosta ollenkaan :) Epäilen vähän myös,että mulla ei maito ihan täysin riitä,koska korviketta poitsu vetäsee kerralla 100ml ja sen jälkeen aina nukkuu pari tuntia kuin tukki. Tissistä kun juo,niin uni on tosi katkonaista eikä kestä kauaa.Painoa oli tosin tullu 200g viikossa viimeks,että kyllähän tuo kasvaa kuitenkin. Yöllä nukkuu yhden 4-5h pätkän ja sen jälkeen 1-2 pätkissä vielä aamuun asti :) Poikkeuksiakin on,tässä yks yö valvoi aamu 2 asti suunnilleen koko päivän torkahtaen välillä 15min... :D Pari hellepäivää oli kans ihan tuskaa ku ei pikkunen pystyny nukkumaan ku oli niin kuuma.. Täällä itki äiti ja poika kilpaa kun ei kummallekkaan riittäny noi 4h yöunet pelkästään..:o

Meijän piti alottaa ne D-tipat viikko sitten,mutta nyt kun oon kuullu että ne aiheuttaa mahavaivoja niin oon miettiny,et onko ne pakollisia?

Ens kuussa jälkitarkastus ja sen jälkeen saa luvan harrastaa liikuntaakin!!!:) Nyt ollaan käyty vaan lyhyillä ja rauhallisilla lenkeillä,niinkun lääkäri määräs section takia.

Mä oon tehny tolle poitsulle "pieru-jumppaa" jos tuntuu et se ilma kiertää mahassa.Eli koukistellu sen jalkoja aina hetken kerrallaa,ni johan rupee ilma tulee ulos ja poika on tyytyväinen :) Itku loppuu aina kun seinään,kun rupee jumppaamaan :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Heippa! Ihan alkuun haluan sanoa, että tätä ei ole tarkoitettu imetyspropagandaksi, vauvat kasvaa ihan yhtä hyvin täysimetettyinä, osittaisimetettyinä ja korvikeruokittuina. Siltä varalta kuitenkin, että haluaisit Kapusha täysimettää, niin kirjoitan pari vinkkiä. :)

Se, että vauva haluaa ekat viikot olla rinnalla tosi usein (jopa puolen tunnin välein) on terve merkki ja kertoo siitä, että imetys toimii ihan oikein. Ensimmäiset viikot vauva nimittäin "tilaa" maitoa, jotta maidontuotanto pääsee kasvamaan vauvan tarvetta vastaavale tasolle. Imetetyn vauvan uni on usein alkuun lyhyitä pätkiä juuri sen takia, että vauvan on pakko imeä rintaa usein, koska hänen imutehonsa on vielä melko heikko, eikä vauva saa syötyä suuria määriä kerralla. Lisäksi rintamaito on korvikkeeseen nähden helpommin sulavaa. Senkin takia vauva nukkuu pidempään juotuaan korviketta (ja sen takia, että pullosta vauva saa maidon paljon helpommin -> enemmän kerralla). Jos vauvalle antaa alkuvaiheessa usein pulloa, se on aina merkki rinnalle siitä, että maitoa ei tarvitse tuottaakaan niin paljon ja maidontulo silloin kyllä vähenee. Vauva myös nopeasti hoksaa, että pullosta saa helpommin, ja jotkut vauvat alkavat sen takia hylkiä rintaa. Teidän vauva ei varmasti tarvitse sitä korviketta, kun kerran painonnousu on noin hyvää. Alle 200 ml korvikemäärät päivässä eivät ole ravitsemuksellisesti merkityksellisiä, joten korvikkeen voi tuolloin jättää ihan hyvin poiskin. Koska teillä ei pullotella edes joka päivä, oma maitosi riittää aivan taatusti. :) Se on vain niin, että ekoina viikkoina se vauva asuu siinä rinnalla, mutta se ei tarkoita, etteikö maito riittäisi, päinvastoin, rinnalla olemalla vauva koko ajan lisää maidontuotantoa. Ja lopuksi, jos et halua täysimettää, niin unohda kaikki, mitä kirjoitin. :D

Ps. Kyllä sitä D-vitamiinia kannattaa antaa. Pitää muistaa, että läheskään kaikille siitä ei vaivoja tule, eikä sitä "varmuuden vuoksi" kannata jättää antamatta. Lisäksi siinä on sellainen mutta, että yleensä kahden viikon ikäisenä vauvoilla ylipäätään alkaa olla kaikenlaista masuvaivaa ja vanhemmat helposti yhdistävät ne D-vitamiiniin, koska se aloitetaan samaan aikaan. Sitä sanotaan, että kaksi ekaa viikkoa ovat ns. kuherruskuukausi, jolloin vauva ei vielä juuri valita... :) Joillain toki ne tippojen sisältämät öljyt käyvät mahan päälle, mutta se selviää vain kokeilemalla. Ihania vauvahetkiä teille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meillä tuo tyttö meinaa olla varsinainen yökyöpeli, valvoo yleensä ainakin puolille öin ennen kuin rupee yöunille. Yöllä nukkuu 4-6 tuntia putkeen ja heräilee aamuyöllä syömään. Yleensä nukkuu yösyönnin jälkeen vielä pari tuntia (paitsi viime yönä jäi valvomaan herättyään klo 05, äitillä kivat 4 tunnin yöunet takana). Iltaisin tyttö on kova tankkaamaan. Mulla tuo tissimaito riittää hyvin, paitsi iltaisin tyttö saa vielä korviketta lisäksi, niin kova nälkä on (tämä ilmiö alkoi muutama päivä sitten).

Meillä tyttö nukkui päivisin noita ihmeellisiä 15 minuutin pikaunia just sillon kun oli koliikkivaivoja. Kerran nukkui vain 9 tuntia vuorokauden aikana! Masuvaivat piti jatkuvasti hereillä. Onneks tilanne on nyt jo paljon parempi, meinasin tulla hulluks kun piti kanniskella tyttöä ympäri asuntoa koko helkkarin päivä! Ja ihan jatkuva itku ja kitinä. Vyöhyketerapia auttoi sen verran noihin uniongelmiinkin, että tyttö nukkuu 2-3 tuntia kolmisen kertaa päivässä (nyttenkin tuhisee ulkona vaunuissa kauneusuniaan). Ihan outoa, kun mammallakin on pieniä hengähdystaukoja päivän aikana :)

Pieru-jumppa on tosiaan kans hyvä keino saada ilma liikkeelle. Joskus rytisee ihan sarjatulta :D Meillä ainakin tyttö hymyilee oikein leveästi, kun saa pierut pihalle. Ja mitä isompi kakka on housussa, niin sitä leveämpi hymy on tytön huulilla :D On nää vauvat kyllä ihania
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Äh, anteeksi, mä en halua kuulostaa siltä, että tulen sormi pystyssä neuvomaan, mutta ihan vaan sen takia, etten itsekään tiennyt näitä juttuja, niin vinkki myös Heinämammalle. Annatko korviketta iltaisin, koska vauva haluaisi syödä koko ajan? Tosi monella vauvalla on tapana tankata iltaisin yötä varten ja puhutaankin ns. iltamaratoneista. :) On siis sekin ihan normaalia, jos vauva roikkuu tissillä koko illan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Juuri tuon tankkaamisen vuoksi tissini ovat jossain vaiheessa iltaa kuin kaksi lapasta. En pidä korviketta pahana asiana. Pääasia on, ettei vauva jää nälkäiseksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Juu, niinhän ne on, lapaset siis. :) Jokainen tekee, kuten haluaa, tosiaan kerroin vain siltä varalta, kun nuo iltamaratonit eivät ole käsitteenä tuttuja kovinkaan monelle. Mukavaa jatkoa teillekin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
niin tavallisia pulloja käytän, mutta voisin hyvinkin kokeilla koliikkipulloa :) Ostimme sunnuntaina koliikkikeinun vähä vaavi inhoo siinä olla, itkeskelee joten emme juurikaan ole sitä käyttäneet kunhan vähän kasvaa niin sitten kokeillaan uudestaan.

D-tipat alotimme myös 2viikon iässä ja annan tipan per.pvä koska d-vitamiiniä on myös korvikkeissa ja ettei tulisi lisää mahavaivoja. sitä jalkapohja hieromista olen tehnyt ja koukistellut varovasti jalkoja "paha ilma pois, hyvä ilma sisään" :D
no 3 ensimmäistä kuukautta olen kävelevä zombie, univelkaa ihan hirveesti, sittenhän se yleensä helpottuu ja jää maha itkut poes.. toivottavasti.. Noh tällä hetkellä tytön kanssa ei juurikaan minnekään voi mennä kun kitisee mahansa takia kaupassa tietty kun tietää kellon ajan millon se alkaa niin ennen sitä käy :) lauantaina ois iso koitos kun menen tytön kanssa kaapuntiin vaateostoksille äitini kanssa, mieheni piti hoitaa vauvaa mutta tulikin töitä lissee.. (vaikka on jo toista viikkoa lomalla en ole juurikaan nähnyt sitä tai hoitanut lapsia tovin että saisin huilata) Noh pitää vaan pärjätä, tällästä se on kun on maatilayrittäjn kanssa naimisissa, ainakin kaikki niin sannoo :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Moi pikkunen! Oletko kokeillut kantoliinaa? Meillä se oli ihan pelastus, vauvan kun laittaa siihen pystyasentoon, niin se on mahavaivaiselle aivan hirmu hyvä asento! Samalla saa itse kädet vapaaksi ja vauva saa läheisyyttä, eikä oma selkä ja kädet mene niin jumiin. Tsemppiä, aika tuntuu tosi pitkältä nyt, mutta äkkiä se kolme kuukautta hurahtaa ja suurimmalla osalla helpottaa sen jälkeen! :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
en ole kokeillut liinaa, kantoreppu ostettiin muttei se kovin hyvä ole kun vauva niin pieni.. paljonkohan sellanen liina maksaa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
No kyllä ne muutaman kympin maksavat, kudotut enemmänkin, mutta ne säilyttävät kyllä arvonsa melko hyvin, joten käytetystä saa aika hyvin takaisin, jos joskus myy. Mulla oli ihan pienen kanssa tällainen trikoinen:

http://www.vaippatalo.fi/cat/product_details.php?p=1351

Tuo pystyasento käy vauvalle jo pariviikkoisesta lähtien ja on ergonominen, koska vauvan jalat ovat siinä sammakkoasennossa. Meillä alussa vauva vähän protestoi liinaan laittamista, mutta hyvin nopeasti rauhoittui siinä. Tavallaanhan se napakka kangas ympärillä muistuttaa kapalointia ja plussaa on vielä äidin läheisyys.

Ai niin, huuto.netissä on käytettyjä liinoja myynnissä. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Korviketta oon joskus satunnaisesti antanu myös sen takia,että mun mielenterveys kestää imettää vielä 5kk :D Aloin olee jo hermoheikko kun 50min välein syö ja 40min kerralla,niin totesin et mielummin annan joskus pullosta ettei imettämisestä tuu ihan kauheeta pakkopullaa. Tosin eipä toi poika siitä pullosta oikeen tykkää,mut juo kuitenkin :) Parempi onkin jos äiti joskus aikoo päästä kampaajalle tms ;)
Odotan kyl jo niin sitä hetkeä kun tuo ei koko ajan oo syömässä ;) Tuntuu etten todella tee muuta,kun istun sohvalla ja syötän syötän ja syötän... Kauppaankin kun lähdetään,niin ennen lähtöä pitää syöttää 40min ja kaupasta tulon jälkeen myös... No kyllä tää jossain vaihees helpottaa ;)
Saa nähdä jatkuuko täysimetyksellä vaiko ei.
Ainakin kilot on varmaan imetyksen ansiosta kadonnu hyvin. 20kg loppujen lopuks tuli raskauden aikana ja nyt sit lähteny jo 14kg :) Et jospa nuo loputkin tuosta sulais vielä .. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Voin lohduttaa vielä sen verran, että ei se seuraavaa viittä kuukautta 50 minuutin välein syö. :) Eikä varsinkaan 40 minuuttia kerralla. Pari-kolmekuinen vauva saattaa jo saada itsensä täyteen muutamassa minuutissa ja syö ehkä parin-kolmen tunnin välein, harvemminkin (tai tiheämmin, on yksilöllistä). Tsemppiä, se alkuaika on raskasta!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Neuvolassa käytiin tänään ja lisämaitoa täytyy nyt sitten antaa kun paino ei ollut noussu 2viikossa kun 225g :/ Eli epäilyni osu ihan oikeeseen,et maito ei riitä. Tänään ekan kerran sain nyt sit lisämaitoa ja taas uni maistui makeesti. Toivottavasti tilanne tästä korjaantuu,todella kuitenkin haluisin imettää ainakin pari kuukautta. Mikä on ihmeellisintä,niin yöllä maito riittää,että vauva nukkuu ekan 4-6h ja sen jälkeen syö 30min ja vielä nukkuu pari-kolme tuntia... Tosin nyt joudun kiinnittää huomiota omaan syömiseen,kun syön liian vähän. Jotenkin vaan ei maistu yhtään mikään ja en jaksa syödä edes normaaleja määriä ruokaa. Ja syödähän pitäs että sitä maitoa tulee ...

Tuo kyllä oikeasti lohduttaa,että tää 50min välein syöminen menee ohi :) Sitä odottelessa!!:) Tosin niin pienen hetken noi on pieniä,että pitäs osata vaan nauttia,mut aina jostain pitää valittaa kuitenkin ;D
Ilmianna
Jaa
Ohhoh, nyt vasta huomasin, että meille heinämammoille on tännekin tullut oma ketju :)

Meidän tyttö on tänään tasan 8 viikkoa, kasvaa ja voi hyvin. Eilisellä neuvolakäynnillä painoo oli jo 5050g (syntyessä 3040g) ja pituutta 55cm (syntyessä 49cm). Tyttö on ollut alusta asti pulloruokinnalla, kun ei imettämisestä mitään tullut. Veti hirmuisia raivareita tissillä ja vaikka tissin ottikin suuhun, ei suostunut syömään. Näin oli siis jo laitokselta asti, joten päätin olla vaivaamatta asialla itseäni ja neiti on kasvanut vallan hyvin korvikkeellakin.

Aika monella muullakin tuntuu olevan koliikkia lapsella, meillä myös. Huuto alkoi 4-5 viikon iässä ja jatkuu edelleenkin. Tyttö huutaa hysteerisesti 2-3 tuntia illassa, eikä rauhoitu millään. Seuraavana päivänä saattaa herätä vasta ekan kerran iltapäivällä ja olla tosi väsynyt, koska edellisen illan huuto on vieny sen verran voimia. Kyllä tuon parin tunnin huutamisen jaksaa päivittäin, kun tietää, ettei se ikuisuuksia jatku :)

Meidän neidillä oli viime sunnuntaina ristiäiset ja nimeksihän valikoitui jo marraskuussa Isla Milena
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Niin ja syömisrytmistä vielä sen verran, että neiti pitää päivällä n. 4h taukoja syömisessä ja öisin on sitten yks 5-7h pätkä, ei siis valittamista :) Öisin nukkuu hyvin, herää vain syönnin ajaksi ja nukahtaa sitten omaan sänkyyn muutamassa minuutissa :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei!

Minulla oli LA elokuun lopussa, mutta raskausmyrkytyksen takia synnytys käynnistettiin jo heinäkuun lopulla niin tulenpa sitten tähän ketjuun jakamaan tuntojani.. :)
Poika on juuri siis täyttänyt kuukauden ja ainakaan vielä ei ole koliikin piirteitä näkynyt.. Normi vatsavaivoja toki, mutta hyvin lyhytaikaisia aina kerrallaan.. Pitääkin tuota jalkapohjien hieromista testata jos se vaikka helpottaisi poitsun oloa entisestään..
Meillä mennään osittaisimetyksellä, enimmäkseen saa korviketta, mutta ajoittain saan ilmeisesti tisseistä puristettua muutaman tipan maitoakin.. Pari sataa grammaa on viikossa tullut aina painoa joten hyvin mennään eteenpäin. Öisin poju nukkuu ensin sellaiset 4h, sitten välitankkaus ja sitten 2-3h, minkä jälkeen mennään päivä sellaisilla 1,5-3h unilla. 2-3 valvomistuokiotakin kuuluu päiväohjelmaan, pituuksiltaan 1-3h, se on jo niin iso poika että jaksaa tillittää niinkin pitkään.. :D

Onko muilla ollut sellaista että vauva vähän "täristää" välillä? Ihan vain sellainen sekunnin tärräys jalassa tai kädessä? Sairaalassa tällä oli sitä ja silloin se oli kalsiumin puutetta, mutta se korjattiin. Pitää nyt heti maanantaina soittaa neuvolaan että voiko se uusiutua.. :/ Rautalisäkin tällä on käytössä kun oli alle 2500g syntyessään.

Viime yönä sain ensimmäisen "vapaayön" kun mies päätti ottaa vastuuvuoron yön ajaksi.. Raasu oli kylläkin ihan tokkurassa itsekin herätessään pojan itkuun ettei oikein tiennyt mikä oli vikana ennen kuin pojalla paloi kääpä ihan totaalisesti, joten minun piti vähän autella, mutta sainpa kuitenkin levättyä enemmän kuin normiyönä kun ei sentään tarvinnut ylös nousta.. Ihana mies
Ilmianna
Jaa
Ihanaa lukea muidenkin kuulumisia, ja nähdä että samojen "ongelmien" kanssa painitaan :)

Meidän neiti on täyttää ens viikolla (3.9) jo 2 kk
Ilmianna
Jaa
En voi kyllä valittaa,etteikö poika nukkuis öisin! Viime yönä nukku 21-06 heräämättä kertaakaan.. Vasta kuudelta alko ääntelehtii että haluais ruokaa. Tosin noi maratonnukkumiset aiheuttaa sit sen,et kuudest eteenpäin pitkin koko ajan olla syömässä.

Mulla on käytössä rintakumi,kun ei todella onnistu ilman sitä imetys. Ärsyttävää kun sen kans täytyy sählätä,mutta pakko on :/ Haluaisin et toi imetys onnistuis vähän helpommin,ettei tarvis kauaa rintakumin kans pelleillä.
Mä annan pullosta maitoa sen kerran päivässä tai jos ollaan kaupungilla/kylässä tai meillä on vieraita. En oo ton julki-imettämisen kannalla enkä aina viittis mennä vieraitten aikana eri huoneeseen,kun tolla pojalla on nälkä usein niin saisin olla koko vierailun ajan jossain toises huonees :<
Mulle kans tuli yllärinä,et se imetys ei onnistukkaan ihan ilman ongelmia. Jotenkin ajattelin,että se lähtee ihan noin vaan käyntiin ja onnistuu heti. Samoin,kun kaikki hehkutti et ne imetyshetket on ihania,mä oon vähän toista mieltä. :D Mutta poika on vasta 3vko 5pv vanha,että tässä on niin vähän aikaa kulunu ton imetyksenkin kanssa et jospa se siitä vielä lutviutus.
Ilmianna
Jaa
Moi vaan kaikki!

Unohtui koko keskustelun seuraaminen tuolla odotus-puolella, kun oma pikkulikka syntyi 14.kesäkuuta sektiolla. Alunperinhän olis pitäny kesäkuun viimeisenä päivänä ja olin aivan varma, että menee heinäkuulle jonka takia sillon tulinkin kirjottelemaan LA heinäkuussa puolelle, mutta eihän sinne asti ehdittykkään.

Tyttö on nyt 2kk 2vk ikäinen, 4,5kg & 54cm. Hurjalta kyllä tuntuu, kun joidenkin lapset ovat tämän kokoisia olleet syntyessään :D Neuvolassa sanottu, että ei hätää joten hyvin mennään.

Kovasti käydään ulkona, kun sää sallii ja tyttö kovasti tykkää :) Jotain jumppaa mekin aletaan varmaan harrastelemaan. Vauvauinti olis kyllä ihan kiva, kun olishan siellä lämpimässä vedessä kiva itsekin läträillä. Mulle vaan varoteltiin, että tyttö saattaa olla liian pieni alottamaan sitä uintia, kun ei kuulemma alle 5 kg vauvan kanssa saa mennä. Kaiken järjen mukaan jos vauva kasvaisi normaaliin tapaan pitäisi tuon 5kg tulla täyteen. Ehtiihän sinne vauvauintiin tosin myöhemminkin.

Jos kellään ei ole sitä vastaan, niin jatkaisin mieluusti kirjottelua tällä puolella :D
Ilmianna
Jaa
Nytpä on meidän neidin elämä taas heittänyt häränpyllyä! Ennen huudettiin iltaisin ilmavaivoja ja nyt kiukutellaan unta vastaan! Iltaisin vaan syödään ja kiukutaan väsymystä. Mutta ei, nukkumaan ei kyllä ruveta vaikka henki menis! Siis ihan tolkutonta touhua! Likka kitisee ja huutaa ainakin puolille öin. Sylissä vaan haluaa olla (ja siinäkin kitisee) ja jos erehdyt sänkyyn laittamaan niin voi luoja mikä huuto. Syliin heti rauhoittuu. Nukuinpa viime yönkin olohuoneen "laiskanlinnassa" eli nojatuolissa. Rupee olemaan omaa sänkyä ikävä, nukun joka yö ainakin jonkun pätkän tuolissa. Tyttö siis nukahtaa hyvällä tuurilla useamman tunnin taistelun jälkeen syliin. Aina ei jaksa edes lähteä siirtämään tyttöä omaan sänkyynsä, sillä hän todennäköisesti herää ja taistelu alkaa uudestaan. Tähän asti tyttö on ainakin useimpina iltoina laitettu omaan sänkyyn ja sinne on jäänyt tyytyväisenä nukkumaan. Tässä meinaa ihan oikeasti tulla hulluksi! Päivisin ei mitään ongelmia nukkumisen kanssa. Ja päiväunien määrälläkään ei näytä olevan mitään vaikutusta illan nukahtamiseen. Joskus nukkuu hikisesti 3h päivällä ja silti jaksaa illalla riekkua. Eilen tyttö nukkui 3h viidestä kahdeksaan ja sama riekkuminen (päivän kyllä valvoi). No, jospa tämä tästä...

Kapusha: Onpa kiva kuulla, että muillakin on tuo ihana "luttero" eli rintakumi käytössä :D Täällä taistellaan saman välineen kanssa. Välillä yritin vierottaa tyttöä kumista ja kyllä imu onnistuu ihan paljaastakin tissistä, mutta meikäläisen nännit ei kyllä kestä sitä imua! Ovat ihan oikeasti välillä niin kipeät rintakumista huolimatta, että joudun pitämään päiväkin taukoja imetyksessä. Lypsän siis maidot ja annan pullosta. Kyllästyttää välillä koko imetys, kun tissit on jatkuvasti kipeät ja pinkeänä maidosta. Mulla vielä lähtee tuo maidon eritys helposti lapasesta, jos vaikka lypsän liikaa. Maitoa on meillä pakkasessakin. Onpa muuten tiehyet ollu tukossakin pari kertaa, kun maito pakkaantunut rintoihin. Jestas sitä tuskaa! On tämä imetys niin kamalaa, mutta silti niin ihanaa :)

Meillä tyttö 7 viikon ikäisenä 4400g ja 55cm. Syntyessään 3500 ja 50 cm.

Meinasitteko muuten ottaa vauvoillenne rotavirusrokotteen? Meillä on kohta 2kk neuvola ja silloin olis rokotteen paikka. Hirvittää vaan ne sivuvaikutukset... mut parempi kestää rokotuksesta aiheutuvat vaivat kuin se, että vauva saa ripulitaudin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Valitettavasti se imettäminen sattuu melkein kenen tahansa nänneihin alussa. Niinkin paljon, että nännit on vereslihalla ja itku tulee äidiltä joka kerta, kun imettää. Siihen ei vain auta muu, kuin aika, eli muutamassa päivässä se helpottaa, jos vain on ilman rintakumia sen aikaa. Mutta toki voi imettää kumin kanssakin, jos se hyvin onnistuu. Ja tuo pinkeys ja kipeys helpottaa ajan kanssa, kun maitomäärä alkaa vastata paremmin vauvan tarpeita.

Ps. Tuon ikäinen kaipaa kovasti läheisyyttä vielä, siitä varmaan johtuu nuo iltahuudot. Olisiko mahdollista ottaa vauva viereen tai pinnasänky "sivuvaunuksi" sängyn viereen, että voisit pitää vaikka kättä vauvan lähellä, ettei hän tuntisi olevansa niin yksin? Noin pieni ei opi vielä "pahoja tapoja", vaan kaipaa vaan sitä turvaa ja läheisyyttä. Kyllä siinä omassa sängyssä ehtii nukkumaan myöhemminkin ja äitikin saisi vähän paremmin unta, kun vauva ei huuda pitkin yötä. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pakko on kyllä nyt tulla tänne avautumaan,kun itku meinaa tulla! Poika oli 40min rinnalla syömässä(söi siis molemmista) ja 30min kun meni niin alkoi nälkähuuto jonka jälkeen veti 100ml korviketta pullosta. :/ Rinnat on ihan pinkeänä,että luulisin että sitä maitoa on ja poika nieleskeli syödessään,mutta en ymmärrä miksei tule täyteen.
Masentaa niin pirusti kun tää imetys ei voi onnistua :< onkohan poika jo tottunut siihen pulloon niin hyvin (reilun viikon annettu lisämaitoa 1krt päivässä pullosta). Ja tää on tätä aina päivällä. Illalla nukahtaa rinnalle kun on syönyt n.30min ja nukkuu näitä 8h yöunia.
Neuvolassa oli paino 4015g ja pituutta 54,5cm että tosiaan painoa tullut liian vähän. Ja seuraavan kerran mennään vasta 19.9 punnittavaks.
Hermo menee myös jo siihen,kun kaikki hokee että älä anna pullosta vaikka se tuntuis kuin helpolta ratkasulta. Niin että mielummin joko poika on tissi suussa koko päivän tai sitten huutaa nälkäänsä kuin että annan sitten pullosta,vaikka se tuntuukin jotenkin väärältä :(

Meillä on rintakumi käytössä sen takia,että mulla on niin matalat rinnanpäät (?:D) eikä vauva saa mitenkään siitä otetta. Oon kokeillut ottaa rintakumin kesken pois,mutta nänni palautuu normaaliksi melkein heti,ettei sekään siis auta :< Masentavaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ensinnäkin: rentoudu ja hengitä syvään. :) Aluksi kaikki vastoinkäymiset tuntuvat ihan hirveiltä, minäkin olen itkenyt imetyksen kanssa ihan hirveästi alkuun, kun se oli niin hankalaa. Nyt voi olla niin, että vauvalla on esimerkiksi mahavaivoja, pienet vauvat kun eivät ehkä erota nälkää mahakivuista. Lisäksi vauva voi hakea rinnalta paljon muutakin, kuin ruokaa, nimittäin lohtua ja läheisyyttä. Jos on vielä vähän kipeä masu, tekee mieli olla äidin lähellä rinnalla. Tosin siitä voi aiheutua lisää mahavaivoja, kun syö lisää... Jos vauva nielee rinnalla ollessaan, hän saa maitoa ihan varmasti. Kyse ei siis välttämättä ole nälkäitkusta, vaikka siltä kuulostaisikin ja vauva tyyntyisi rinnalle tai pullolle. Se on alkuun vähän sellaista, pikkuisia on joskus vaikea tulkita, kun eivät ne itsekään aina tiedä, mitä haluavat. :) Noista rinnanpäistä muuten, kunhan vauva kasvaa, saattaa olla, että hän saa otteen rinnasta ilman rintakumiakin. Ei niitä siis välttämättä iän kaiken joudu käyttämään. Voisit soittaa neuvolaan ja pyytää punnituksen vaikka ensi viikon alkuun, jotta pääset näkemään, onko paino alkanut nousta. Kyllä siellä sen verran aikaa on, että ehtivät ylimääräisen punnituksen tehdä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mullakin on tosi matalat rinnanpäät ja luulin ettei imettäminen sen takia varmaan tuu onnistuu. Alkuun käytin rintakumia ja sitten parin viikon iässä opeteltiin eroon siitä kun en jaksanut sen kanssa säheltää. Ja kärsivällisyyttä se vaati. Kyllä siinä rinnalla kiukuteltiin ja otetta saatiin hakemalla hakea ja muutaman kerran otin kumin sitten vielä käyttöön kun loppu kärsivällisyys. Mutta kyllä vain lopulta vauva sai kunnon otteen siitä olemattomasta rinnanpäästä ja imetys lähti sujumaan! Kannattaa puristaa se rinnanpää/rinta sellaiseksi lättänäksi,kutsutaan kai hampurilaisotteeksi, ja sitten tarjota vauvalle sitä. Ja meillä ei toiminut se että kesken syötön ottaa kumin pois vaan ihan syötön alusta asti piti olla ilman.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Heinämamma: Ei kaikille tuu onneks oireita rokotteesta :) Meidän neiti sai viime perjantaina suun kautta annettavan rotavirusrokotteen ja mitään sivuvaikutuksia ei tullu. Sitten 3kk neuvolassa tulee ekat piikit ja niitä varten kehoitettiin hommaamaan suppoja :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Oireet voivat tulla 1-2 viikon kuluttua rokotuksesta, meillä tuli kun rokotuksesta oli kulunut 6 päivää, sitä ennen ei mitään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kyllä taas oli huikea yö...nukuin tytön kanssa nojatuolissa ja heräilin läpi koko yön tytön itkuun. Nyt ei siis sylissä nukkuminenkaan enää auta! Taitaa kuitenkin noita ilmavaivoja olla... D-vitamiinia on saanut 2 tippaa kolmena päivänä (sitä ennen 1 tippa viikon ajan per päivä). Kunhan ei vaan noi tipat taas aiheuta mahavaivoja! Syömään heräsi klo 02 ja 05.30. Yleensä herää vasta 5-6 aikaan syömään.

Jospa siitä rokotteesta ei tulis mitään sivuvaikutuksia. Meillä kun tätä ilta- ja yöitkua riittää ilman rokotuksiakin :)
Ilmianna
Jaa
Jos minäkin tänne jotain hieman kirjoittaisin:)
Eli meidän neiti nyt puolentoista kuukauden ikäinen.
Neitin syntymämitat oli 52cm ja 3570g. Ja nyt kuukauden iässä 55,5cm ja 4080g.
Maanantaina olisi lääkärineuvola. Saa nähdä mitä mitat on nyt. Neiti nimittäin syö aika paljon välillä..

Tällä hetkellä silmätulehdus päällä, johon lääkärin määräämät tipat käytössä. Voi olla että tytöllä on kyynelkanava tukossa, tai ainakin lääkäri jotain sellaista puhui..

Imetys ei lähtenyt täälläkään hyvin käyntii, vaan rintakumin kanssa sählätty alusta asti. Nyt neiti saa korviketta suurimmaksi osaksi. Eli yöllä imetän kerran tai pari ja muuten saa pullosta. Maitoa ei meinaa oikein enää tulla paljoa. Rintapuympulla saan päivän aikana pumpattua jonkun 150-250ml.

Korvikkeena meillä käytössä Valion Tuuti1 ja sekä Nutrilon Omneo- jauheesta tehtävä korvike.

Meillä neitillä olut kanssa vatsavaivoja, joihin Cuplaton tipat käytössä.
Ilmianna
Jaa
meidän vauvasta ei vielä ole otettu pituutta O_o kertaakaan paitsi sairaalasta lähtöpäivänä.. Kait neuvoloissa eri käytännöt sitten..
Ilmianna
Jaa
Heissan!

Oli tultava tänne kirjoittamaan omiakin kokemuksia.
Heinäkuu oli siis ehtinyt vanhentua viikon, kun meidän neiti tupsahti maailmaan. Painoa oli 3200g ja pituutta 49cm. Ja on kyllä niin erityyppinen, kuin isoveikka, että tuntuu, kuin pitäisi opetella kaikki alusta.

Meillä neiti saa täysimetystä, ei edes huoli pulloa, mikä nyt välillä aiheuttaa hankaluutta itselle (esim. suihkussa käynti, ruuanlaitto ym.) Esikoisen aikaan en imettänyt laisinkaan, kun ei maitoa tullut, mutta nyt tulee. Aluksi oli tosi hankalaa, ensimmäiset imut teki TODELLA kipeää. Varmaan johtuen siitä, että rinnat olivat niin täynnä. Ajan kuluessa onneksi helpotti, mutta varmasti se kolme viikkoa purin hammasta. Aluksi saattoi syödä jopa kuusi tuntia putkeen välillä torkahdellen. Ekat viikot meni käytännöllisesti katsoen imettäessä. Muut valittivat heinäkuun keleistä, joista minulla ei ollut aavistustakaan, kun en käynyt ensimmäiseen kuukauteen lainkaan kodin ulkopuolella, kuin korkeintaan pienellä vaunulenkillä.
Nyt neidin ollessa melkein kaksi kuukautta, on syömisaika tipahtanut tuntiin-kahteen, mutta toisinaan syö ns. vartteja, eli vartti rinnalla, vartti nukkumassa jne. Oikeastaan mitään rytmiä ei meillä ole ollut vielä. Siksi nuo arkirutiinit tuottaa hankaluuksia, kun ei koskaan tiedä nukkuuko viis minuuttia vai kolme tuntia. Mutta sen verran on jo onnistunut elämäänsä rytmittämään, että illalla tiedän, kun klo 21 menemme sänkyyn, että nyt syö kaksi tuntia ja alkaa iltaunille.

Joku tuolla ylempänä ihmetteli sitä, että vauva nukkuu huonommin rintamaidon jälkeen. Esikoiseni sai pelkkää korviketta, söi ensin kunnolla ja nukkui aina sen jälkeen hyvin heräämättä. Nuorimmainen rintamaidolla ja ei sama onnistu. Olen miettinyt johtuisiko siitä, että sanotaan rintamaidon olevan helpommin pilkkoutuvaa, eli nälkä on useammin.

Ai joo, neiti jo pikkusta vaille kuusi kiloa ja 58cm (juukeli, että kasvaa tahdilla!)
Ilmianna
Jaa
Miten voikin ihmistä väsyttää niin kamalasti,vaikka vauva nukku 5h putkeen taas viime yönä. Mutta tietysti sen jälkeen kun ei suostu nukkumaan niin onhan se paskamaista valvoa jostain aamu 4:stä itkevän ja kiukkuavan lapsen kanssa.

Meillä ei enää nukuta korvikkeenkaan jälkeen. Poika herättää aina itsensä vaikka ois kuinka sikeessä unessa :S Säheltää ja mäheltää käsineen niin kauan että saa ittensä hereille ja sitten kitistään/itketään koko päivä yliväsymystä. Ei auta vaunulenkitkään kun alkaa huutaa väsymystään vaunuissakin :(

Huomenna on pikkumies tasan kuukauden,kylläpä se aika rientää :o

Meillä on jonkinlainen rytmi iltasin. 20:30 vaihdan vaipan ja laitetaan "yöpuku" päälle jonka jälkeen saa olla rinnalla niin kauan kun haluaa. Yleensä nukahtaa sikeeseen uneen ja vien sitten omaan sänkyyn nukkumaan. Muuten ei sit olekkaan rytmiä,kun päivisin tuo ei vaan suostu nukkumaan kunnolla. Ei rintamaidon eikä korvikkeen jälkeen...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Voi että, se on kyllä alkuun rankkaa. Toivottavasti ei haittaa, jos silloin tällöin tsemppailen täällä heinämammojen ketjussa, vaikka itse olenkin toukokuussa synnyttänyt. Tuli vain jo teidän odotusketjua luettua. :)

Mutta siis Kapusha, meidän vauva oli myös tuollainen neljältä herääjä alkuun. Mua väsytti aivan kamalasti, mutta kyllä se vaihe meni ohi. Jotenkin 3 kk on vähän sellainen maaginen raja vauvoilla, että sen jälkeen alkaa hommat sujua paljon paremmin. Nykyään tuo meidän nelikuinen nukkua posottaa vähintään kahdeksaan. Herää toki yöllä syömään pari kertaa, mutta sen jälkeen muitta mutkitta nukahtaa taas. Itsellä on myös paljon freesimpi olo, ei nuo pari yösyöttöä juuri jaksamista verota. Oletko muuten Kapusha kokeillut kapaloida vauvaa? Jotkut ovat juuri sellaisia huitojia, että huitovat itsensä hereillä, mutta kapaloituna nukkuvat hyvin. Onko vauvalla mahavaivoja? Ei tuon ikäinen ehkä vielä niin osaa pitää itseään hereillä, että pelkkää yliväsymystä itkisi, kyllä vauvaa ehkä vähän jokin vaivaa, jos ei onnistu nukkuminen päivisin. Suolisto on juuri kolmena ekana kuukautena vielä niin kehittymätön, että kyllähän ne mahavaivat on enemmän sääntö, kuin poikkeus. Onko sulla muuten kantoliinaa? Meillä se oli päivisin ihan pelastus, vauva veti siinä kolmenkin tunnin päiväunia ja mulla oli kädet vapaana. Tuon ikäiset ei vielä painakaan niin paljoa, että selän päälle kävisi, varsinkin kun se liina on aikas ergonominen paitsi vauvalle, myös kantajalle. Meillä kun oli vielä refluksivaivaa, niin pystyasennossa onnistui nukkuminen paljon paremmin, vaunuissa tai muuten vaakatasossa oli silkkaa huutoa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tuntuu että valitan ihan turhasta,koska toisilla on koliikkivauvoja ja itellä kuitenkin suhteellisen helppo vauva. Osittain varmaan vielä äidin kokemattomuutta kun ei vielä ihan täysin osaa tulkita tota poitsua!

Tänään justiinsa kokeilin kapaloa. Aikasemmin huuto on vaan yltyny kahta kauheemmaks,mutta nyt kun pistin kapaloon niin rauhottu paljon nopeemmin ja nukkui reilun tunnin :) Kantoliinakin on ollu hankintalistalla, saa nähdä milloin saan aikaseks sen hankkia kun rintapumpunkin pistin vasta nyt tilaukseen vaikka piti jo ennen synnytystä hankkia!
Mahavaivoja on tosi harvoin ja nekin helpottaa yleensä kun "hypyttää" vähän aikaa sylissä niin jommasta kummasta suunnasta tulee ilmaa ulos ja sen jälkeen rauhottuu.

Kyllä tää tästä helpottaa ja tänään taas ollaan oltu niin kilttiä että. Äiti sai nukkua jopa 8:30 asti!:)
Ilmianna
Jaa
Tänään oli tytömme kastajaiset ja nimeksi tuli Aada Eveliina niinkuin aikasemmin niin jo päätimme :) Hienosti oli koko toimituksen ajan nukkui vaan ja kahtelin sylikummia joka hyvä ystäväni vapisi ja tärisi, varmaan oli painava tyttö kun nukkui rennosti :D Emme kutsuneet kun lähimmäiset sukulaiset ja muutaman hyvän ystävän kummaltakin.

Olemme sitten mieheni kanssa päättäneet ruveta puuhailemaan toista hälle, mulle kuudetta lasta :) mulla siellä lapsettomuus tutkimuksissa selvisi että iän myötä hedelmällisyys laskee huomattavasti, jotan lasten teko hankaloituu. Menihän tuohon 1v6kk kun tyttökin ilmoitti tulostaan, että nytkin on odotattevissa yhtä kauan..
Ilmianna
Jaa
Tänään oli 2kk neuvola ja tyttö sai rotavirusrokotteen. Tyttö söi n. puolituntia rokotuksen jälkeen ja pulautteli aika lailla. Ikinä ei oo semmosta määrää pulauttanu. Luultavasti jonkinlainen sivuoire rokotteesta. Ja seuraavaksi alkaa tietysti paska lentämään jne. :D No joo, saapi nähdä... Hyvin on kasvanu jne. Täti vaan jaksoi motkottaa siitä, kun joudun antamaan korvoketta 100-200ml iltaisin. Pitäis kuulemma siitä päästä eroon ja antaa vaan tytön hengailla tissillä koko ilta. Jos minä annan tytön olla tissillä koko illan,niin siitä pääsee vaan helvetti valloilleen. Alkaa taas maitoa tulla yli tarpeen, ei yhtään kivaa. Mulla on pari kertaa ollu maitotiehyentukos silloin kun oli tuota "ylituotantoa". Kerran aamuyöstä oli jo lämpöä nostamassa, kun oli tuo tukos. Enkä halua kulkea tissit pinkeinä, kiitos vaan tajouksesta :D Niin ja rintakumista on sitten ehdottomasti päästävä erilleen. Ei vissiin tuossa mun imetyksessä ollu mitään hyvää tädin mielestä. Onneks sitä motkotusta tarvii kuunnella seuraavan kerran vasta kuukauden päästä. Katotaan oonko yhtään parempi äiti silloin :D

Mites teillä muilla hurisee?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Hupsista, näkyi vähän tähtiä tulevan tuonne tekstin sekaan ärräpäiden tilalle :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
No terkka varmaan suositteli jättämään sen korvikkeen, koska kyse ei ole teillä siitä, että sun oma maito ei riittäisi. Ei ne rinnat ikuisesti ylituota, vaikka antaisitkin vauvan olla illalla rinnalla, mutta oma päätöksesi tietysti. Imetykseen nyt vaan liittyy muutamia epämiellyttäviäkin juttuja.Tukokset voi välttää lypsämällä ihan vaan enimpiä pois, se ei juuri kiihdytä maidontuotantoa. Mutta kuten sanoin, jokainen imettää niin paljon tai vähän, kuin haluaa, ei se kyllä terkalle kuulu, jos välttämättä haluat sitä korviketta antaa. Ja rintakumia voi mainiosti käyttää niin pitkään, kuin haluaa, jos imetys sen kanssa sujuu hyvin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei te D-vitamiinia miettivät, apteekista löytyy myös vesiliukosta d-vitamiinitippoja jotka ei siten aiheuta niin paljoa niitä mahavaivoja :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Joo, mutta lieneekö sellaisia vesipohjaisia, joissa D-vitamiini olisi D3-muodossa? D2-vitamiini imeytyy paljon huonommin ja sen takia olisi ensisijaisesti käytettävä D3-muodossa olevaa vitamiinia. Tottakai jos maha nyt ei millään kestä, niin onhan se D2 parempi kuin ei mitään...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meillä oli kans eilen 2kk neuvola, ja likalla painoa jo vajaat 6kg ja pituuttakin melkein 60 cm. Eli hyvin kasvaa osittais imetykselläkin :D, tai siis no miks ei kasvais :) Saatiin kanssa rotavirus- rokote ja tyttö on kitissy eilisen illan ja tän päivän vähän väliä mahaansa. Just kun pikkuhiljaa on alkanu mahavaivat vähän helpottaa, ni taas kiusataan pientä :(

Miten teillä muilla nukutaan? Meillä päikkäreitä ei nukuta juuri ollenkaa, ellei olla vaunuilla tai autolla liikentessä. Yöt menee kyllä hyvin kuuden tunnin unilla ja sen jälkeen on pari nopeeta syöttöä. oon kyllä ollu itekkin vauvana sellanen, etten oo päikkäreitä nukkunu millään, että ei kai siitä haittaakaan voi olla? Ihan "normaali" ihminen musta on silti tullu :D
Ilmianna
Jaa
Meillä tytöllä painoa vajaat 4700g ja pituutta 57cm. Tarvii vissiin lisää ruokaa ja unta :D Tyttö rupee yleensä aamupäivällä klo 10-12 aikaan vaunuihin päikkäreille ja vetää unta palloonsa sen 4-5h. Silmät menee kiinni heti, kun saa ulkovaatteet päällensä :D Iltaisin ei sit oikein saa nukuttua kunnolla (jos ei lähe vaunut liikkeelle tai pääse autossa nukahtamaan). Sylissä nukahtelee pieniä pätkiä. Yöunille nukahtaa yleensä klo 23 tienoilla. Ja heräilee aamuyöstä syömään (toissa yönä ei heränny ollenkaan ja viime yönä jo klo 02, joten poikkeuksia löytyy vielä). Masuvaiva-aikoina tyttö ei nukkunu päivällä juuri ollenkaan. Ihanaa, kun noita mahavaivoja ei enää ole juurikaan ollut, pylly pörisee ilman kiukkuja :)

Meilläkin tuo rotavirusrokote on aiheuttanut tänä päivänä mahakipua ja huimia pulautuksia (molempien vaatetus menee vaihtoon ja viikonlopuksi luvassa lattioiden moppausta). Liekö aamun syötöstä jääny mitään mahaan, D-tipat lensi ainakin ulos.
Ilmianna
Jaa
Tänään kokeiltiin rintareppua ja poitsu nukahti siihen ja nukkukin aika makeesti :) Eli siis kantoliinan hankintaa pitää myös alottaa ihan tosissaan,näyttäis toimivan!:)

Korviketta menee meillä 2-3dl päivässä ja kerralla menee n.100ml. Neuvolassa viimeks vaan käski antaa sit lisämaitoa,mut varmaan jos sanon tosta määrästä niin se rupee mussuttaa. Jos poika ei oo tyytyväinen pelkällä rintaruokinnalla,niin sit annan pullosta..
Vaikka tissit on ihan pinkeenä maidosta niin eipä tuo ole syömisen jälkeen tyytyväinen päivällä. Yöllä ja aamulla nukahtaa rinnalle ja nukkuu sikeästi. Vaunuissakin on nyt oppinu nukkumaan! Ja aamulla nukkuu mun vieressä,mut auta armias jos omaan sänkyyn aamul yrittää laittaa niin herää välittömästi. Joten oon aamulla antanu nukkua mun vieressä ja vaihtanu vaan kylkeä aina kun nälkä tulee. Tänäänkin herättin 11:30 loppujen lopuks ja hyvin uni maitti. Itekki paremmal tuulella ku saa nukuttua kunnolla!:)

Hankin Aventin rintapumpun(manuaalisen) mutta en vaan vissiin osaa sit tekniikkaa tai sit mun tisseistä ei pumpulle heru. Ois ollu kiva jos ois onnistunu,mutta kokeilen nyt vielä jos oppisin.. :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Hui, kylläpä aika vierähtää nopeasti :) meillä poju syntyi just vielä heinäkuun puolella, 29.7 painoa 3930g ja 53cm.. kolmen vuorokauden käynnistyksen ja yrittämisen jlk hätäsektiolla sain poikani maailmaan... Vihdoin :D No kaikki se on jo unohdettua kun sain poikani syliin. Meillä paino tippua aluksi liikaa ja poika sai lisämaitoa... Mulla lopen nousi maito ja imetys alko onnistua (rintakumilla kylläkin), (kylläpä muuten tuntu aikamoisilta melooneilta tissit ku maito nousi :D) sit jouduin takas sairaalaa pahan kohtutulehduksen takia, sairaalabagteerihan sinne oli menny sitte.. no mul oli poju sairaalassa ke 5pv ja ruokin silti rinnasta vaikka sain kunnon troppeja tipasta, lääkäri tietysti sanoi että voi imettää jos poika syö eikä kipuile . Sit ku päästiin kotiin mulla jatku 2vk kuurit suun kautta ja sot ne kivut paheni pojalla jouduin lopettaa ja antaa pelkkää korviketta... Oli tarkotus pumpata se aika et maito säilyis. No, kuuri loppu ja vien 4pv ois pitäny löytää et voi alkaa antaa taas tissiä. Eipä sitte enää toi maitoo vaikka kui yritin pumpata. Nyt oon luovuttaku, hyvinhän tuo kasvaa korvikkeellakin :)

Mulla on sr AVENT MANUAALI PUMPPU, ja kyllä sä Kapusha onnistut ku teet näin: aina ku alotat niin annat ilmaa sinke eka, eli et maita kunnolla kii sitä kumiosaa mikä on rintaa vasten. Nii pumppaa nii kauanko että useammasta rauhasesta alkaa tihkua, sit vasta laita paikalleen kunnolla... Näin ei satukkaan nii paljo :)

Meillä nukutaan yhdy pidemmät unet yöllä ja sit vähä lyhyemmällä välillä aamuun. 4-5h kumminki ne pisimmät unet jostain n. 11-3 tai 4. Sit syö ja nukahtaa kyl uudelleen pariksi tunniksi. Iloinen ja tyytyväinen on vauvani, kova hymypoika :) välillä vähä kipristää, mut aika vähällä on päästy tähän saakka. Nannia syötiin eka, Nasu meni kovaksi ja kakka vihreäksi, vaihoin pari pv sitte tutteliin, nyt tulee kakka n.3kertaa päivässä ja pirtu kiertää PALJON! Pöristää isoon ääneen, kuuluu välissä toiseen huoneeseen saakka... Mut kakka on nyt sinappia ja muutenkin tuntuu maistuvan paremmalle:)

MITEN TEIDÄN VAUVAT ON KEHITTYNEET? Meillä 6vk tulee sunnuntaina: nauraa ääneen, jokeltaa aika paljon, on löytänyt kätensä, kääntyy toiselle kyljelleen, nyrkki menee suuhun, seuraa kaukaa liikettä, kasvot naurattaa ja matkii ilmeitä jonkin verran :D kannattelee myös jo tosi hyvin päätään(jo synnärillä oli vahvat niskat), nostaa rintaa ylös mahallaan.... Laitoinkohan kaiken :D no joo mut perus jutut tässä Kai... Nii ja ihanin on kylvyssä ku pitkittää jaloilla :D kertokaa miten teillä muilla edetään ja opitaan?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
odottelija2012 kirjoitti:
Hui, kylläpä aika vierähtää nopeasti :) meillä poju syntyi just vielä heinäkuun puolella, 29.7 painoa 3930g ja 53cm.. kolmen vuorokauden käynnistyksen ja yrittämisen jlk hätäsektiolla sain poikani maailmaan... Vihdoin :D No kaikki se on jo unohdettua kun sain poikani syliin. Meillä paino tippua aluksi liikaa ja poika sai lisämaitoa... Mulla lopen nousi maito ja imetys alko onnistua (rintakumilla kylläkin), (kylläpä muuten tuntu aikamoisilta melooneilta tissit ku maito nousi :D) sit jouduin takas sairaalaa pahan kohtutulehduksen takia, sairaalabagteerihan sinne oli menny sitte.. no mul oli poju sairaalassa ke 5pv ja ruokin silti rinnasta vaikka sain kunnon troppeja tipasta, lääkäri tietysti sanoi että voi imettää jos poika syö eikä kipuile . Sit ku päästiin kotiin mulla jatku 2vk kuurit suun kautta ja sot ne kivut paheni pojalla jouduin lopettaa ja antaa pelkkää korviketta... Oli tarkotus pumpata se aika et maito säilyis. No, kuuri loppu ja vien 4pv ois pitäny löytää et voi alkaa antaa taas tissiä. Eipä sitte enää toi maitoo vaikka kui yritin pumpata. Nyt oon luovuttaku, hyvinhän tuo kasvaa korvikkeellakin :)

Mulla on sr AVENT MANUAALI PUMPPU, ja kyllä sä Kapusha onnistut ku teet näin: aina ku alotat niin annat ilmaa sinke eka, eli et maita kunnolla kii sitä kumiosaa mikä on rintaa vasten. Nii pumppaa nii kauanko että useammasta rauhasesta alkaa tihkua, sit vasta laita paikalleen kunnolla... Näin ei satukkaan nii paljo :)

Meillä nukutaan yhdy pidemmät unet yöllä ja sit vähä lyhyemmällä välillä aamuun. 4-5h kumminki ne pisimmät unet jostain n. 11-3 tai 4. Sit syö ja nukahtaa kyl uudelleen pariksi tunniksi. Iloinen ja tyytyväinen on vauvani, kova hymypoika :) välillä vähä kipristää, mut aika vähällä on päästy tähän saakka. Nannia syötiin eka, Nasu meni kovaksi ja kakka vihreäksi, vaihoin pari pv sitte tutteliin, nyt tulee kakka n.3kertaa päivässä ja pirtu kiertää PALJON! Pöristää isoon ääneen, kuuluu välissä toiseen huoneeseen saakka... Mut kakka on nyt sinappia ja muutenkin tuntuu maistuvan paremmalle:)

MITEN TEIDÄN VAUVAT ON KEHITTYNEET? Meillä 6vk tulee sunnuntaina: nauraa ääneen, jokeltaa aika paljon, on löytänyt kätensä, kääntyy toiselle kyljelleen, nyrkki menee suuhun, seuraa kaukaa liikettä, kasvot naurattaa ja matkii ilmeitä jonkin verran :D kannattelee myös jo tosi hyvin päätään(jo synnärillä oli vahvat niskat), nostaa rintaa ylös mahallaan.... Laitoinkohan kaiken :D no joo mut perus jutut tässä Kai... Nii ja ihanin on kylvyssä ku pitkittää jaloilla :D kertokaa miten teillä muilla edetään ja opitaan?
Ohhoh ku puhelimen tekstinsyöttö kirjottei ihan omia sanojaan tuonne väliin aina :D ...koittakaa saada selvää, kyllä varmaan pääasiat saa tosta selville mitä tatkotin :)

Kylpyhommaan korjaan: pitkittää=potkuttaa, super ihanan näköstä ku tosissaan sammakkopotkuja tekee :D muutenkin kyllä semmonen ninja koko pikku-ukko ettei kädet ja jalat tunnu yhtään pysyvän paikoillaan, pakko tumppujakin pitää suurimman osan päivästä ettei ihan skraaduille mene!

Lisäkysymyksenä aiempaan, syntymämerkkejä? :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
ei meidän tytöllä syntymämerkkejä ole :)
meillä jo kääntyy kyljeltä selälleen, hymyilee, jokeltelee vähän, kannattelee päätä siinä nyt tänhetkiset mitä osaa tehdä ja neiti rapiat 2kk. 12pvä olisi paino neuvola onko painoa tullu lisää kun viimesellä kotikäynnillä oli just rajoilla painon suhteen, on se ruumiinrakenteeltaan hentonen ja pyöree naama :D kuun lopussa 2kk neuvola-lääkäri. Kova tyttö pullottelemaan koko ajan saatava maitoa, meillä täysin korvikevauvaja olen siihen tyytyväinen tietää ainakin että tulee pieni massu täyteen :))
Nythän tuo jo heräilee odottelen kuuleeko isimies pienen vai pitääkö ite mennä sitä pullottamaan..
Ilmianna
Jaa
Meillä poitsu hymyilee,pitää päätään pystyssä,yrittää kovasti kääntyä mahalta kyljelleen. On muutenkin kauhea tohottamaan myös,kädet jatkuvasti liikkeessä ja välillä meinaa hihat palaa kun yrittää syöttää ja kädet huitoo :D Varsinkin ton rintakumin kanssa pelleillessä,kun just oot saanu sen paikalleen niin jätkä alottaa huitomisen ja siinä lentää rintakumi minne sattuu... En tiedä päästäänkö siitä ikinä eroon,oon yrittäny pari kertaa ilman muttei siitä mitään tuu.

Ikää jäpikällä on 1kk ja 1vko :)

Must tuntuu että tossa rintapumpus on jotain vikaa,koska se ei ensinnäkään tunnu missään kun pumppaa,rinnanpää just just liikahtaa ja vaik kuin painan ihan tiiviisti sen,niin ei tapahdu oikeen mitään!:(

Mä sain tänä aamuna nukkua jopa 1,5h kun Isi oli pikkusen kanssa. Ois voinu nukkua kolme kertaa ton verran,mutta tyydytään siihen mitä saa ;)
Ilmianna
Jaa
Meillä tyttö on eläny syntymästä asti aikaansa edellä. On ollu niin terhakka tapaus että...! Silmät lähti seurailemaan esineitä kahden viikon iässä, kun neuvolatäti testaili. Kahden-kolmen viikon iässä kannatteli niskoja jo aika terhakasti ja kolmiviikkoisena nosti päätä, kun oli mahallaan. Tyttö on jo pitkään kannatellu päätään ilman et on kädellä tarvinnu tukea. Napero on katsellu kaikenmaailman värikkäitä esineitä jo ihan sieltä alkuviikoilta asti ja nauttii niistä kovasti. Hymyt ja jokeltelut alko siinä 5-6 viikon iässä ja nyt juttua tulee enemmän kuin laki sallii :D Kädet ja jalat vispaa ympäriinsä ja tämäkin taito tuli esille siinä 3 viikkoisena. Mahalta kääntyy selälleen, selältä kyljelleen ja päinvastoin. Selältä kyljelleen tais kääntyä ekoja kertoja vajaan kuukauden ikäisenä. Leikkialustalla on heilunut jo kuukauden ikäisestä asti. Tyttö on aina tykännyt katsella ympärilleen ja nauttii suuresti kun häntä kuljetellaan sylissä ympäriinsä (ja pää pyörii kuin pöllöllä). Mahdoton lapsi, mulla ei oo ollu pikkuvauvelia ollenkaan :D Lastenneuvolassa ihmettelivät, että onko tyttö tosiaan "vasta" 2 kuukautta, kun kehitykseltään vaikuttaisi vähän vanhemmalta.

Kahtena yönä tyttö on heränny vasta aamulla syömään! Toissa yönä klo 6.30 ja tänään puoli kahdeksalta :)

Syntymämerkkiä en ole minäkään löytänyt.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Tuli vielä mieleen, et mikä äidinmaidonkorvike teillä on käytössä? Meillä tyttö syö NANnia tissimaidon lisäksi. Tytön kakka on joskus vihertävää ja haisee ihan hirveelle, johtuisiko korvikkeesta??? Välillä kyllä tulee ihan normi maitokakkaa miedommalla hajulla. Ostin äsken kaupasta Valion Tuuti 1 kokeeksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Heinämamma kirjoitti:
Tuli vielä mieleen, et mikä äidinmaidonkorvike teillä on käytössä? Meillä tyttö syö NANnia tissimaidon lisäksi. Tytön kakka on joskus vihertävää ja haisee ihan hirveelle, johtuisiko korvikkeesta??? Välillä kyllä tulee ihan normi maitokakkaa miedommalla hajulla. Ostin äsken kaupasta Valion Tuuti 1 kokeeksi.
Pakko kommentoida tohon että meidänkin tytön (3kk) kakka on välillä vihertävää ja aina kyllä haisee ihan kauheelle, pelkkää rintamaitoa saa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meillä neiti kasvaa kovaa vauhtia 6vko:n iässä painoa oli 4880g ja pituutta 58cm. Sanoivat neuvolassa, että kasvaa tuolla 2-3kk:n ikäisten käyrillä..

Neiti syö oikeastaan vain korvikkeita.

Eilen oli ristiäiset ja neiti sai nimen Pinja..
Ilmianna
Jaa
Millonkohan tää nukkumispelleily loppuu.. En tiedä miten sais onnistumaan syöttämisen niin,ettei tarvis siirtää enää siitä paikasta,herää nimittäin samantien. Jos annan nukkua vieressä niin nukkuu sen pari tuntia,mutta jos siirrän omaan sänkyyn niin herää heti. Nukkuu yhden 4-5h pätkän ja sit alkaa se pelleily,ettei omassa sängyssä voi nukkua ollenkaan. Masentavaa kun luulet et nytten se on sikeessä unessa ja sit alkaa ähinä ja kiukku... :< En kauheen mielellään vieressä nukuttaisi,koska ensinnäkin koira yrittää väkisin tulla sänkyyn vaikka kuinka on kielletty ja en saa itse nukuttua kovinkaan hyvin koska herään koko ajan ... :/

Meillä juodaan NANia ja en oo huomannu muuta eroa kun että kakka on tosi vetistä.

Onko kellään muuten tietoa noist rintapumpuista. Tai lähinnä siitä,että onko sähkökäyttönen parempi kun manuaalinen? Tolla manuaalisella ei tuu hommasta yhtään mitään,ei mulla edes päivässä oo semmost hetkee et kerkeisin jonkun puoliki tuntia yrittää. Joku suositteli et koittais samaan aikaan kun imettää,mut mun on pidettävä tosta pikkukundista kiinni koska se tekee kaikenlaisia akrobaattisia liikkeitä...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Onko sinulla imetystyynyä? Siihen saa yleensä vauvan tuettua siten, että pystyy imettäessä pumppaamaan toisesta rinnasta. On totta, että silloin suurimmalla osalla maitoa heruu paljon helpommin. Toisaalta tuo ei kyllä kuulostaa normaalilta, että rintapumppu ei tunnu miltään, kyllä siinä pitäisi selkeä imu tuntua. Onko sinulla minkä merkkinen pumppu? Joissain malleissahan on erikseen imutehon säätö ja jos se teho on pienimmällä mahdollisella, niin silloin pumppaaminen ei kyllä missään tunnukaan eikä maitoa tule.

Tuohon nukkumisongelmaan: jos olisin sinä, niin antaisin vauvan nukkua vieressä, ainakin kokeiluluontoisesti muutaman yön. Siinä ajassa jo ehkä selviää, pystytkö itse kuitenkin nukkumaan. Alkuun voi nimittäin olla niin, että on heräilee koko ajan, mutta kun tottuu nukkumaan vauva vieressään, voi nukkuminen onnistuakin ihan hyvin. Pienet vauvat nukkuvat mielellään äidin vieressä, se on ihan luonnollista. Jos ajatellaan muita nisäkkäitä, niin emon kyljessä nekin poikaset nukkuvat, kun pieniä ovat. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Meillä oli ihan sama juttu tuon nukkumisen suhteen, kunnes aloin ottaa tytön viereeni nukkumaan. Tyttö nukahti aina syliin ja silmät rävähti heti auki, kun omaan sänkyyn siirsi. Nukahti sitten taas syliin. Tuntuu, et vauva heräs aina, vaikka ois miten syvässä unessa ollu. Huomas heti millon nostettiin sylistä pois. Nyt nukahtaa yleensä erittäin helposti viereen. Vähän päätä silittelen ja pidän kättä lähellä, laitan omat silmät kiinni ja kohta on tytölläkin silmät suljettuina. Rupes tympäsemään se omassa sängyssä "huudattaminen" ja läheisyyttähän nämä pienet kaipaavat :) Omaan sänkyyn kerkeää nukkumaan myöhemminkin. Ja suoraan sanottuna en nyt enää raaski laittaa mussukkaani sinne valtavaan pinnikseen nukkumaan. On muuten törkeän iso sänky näille pienille, kokevat olonsa turvattomaksi vaikka mitenkä vuoraisit peitoilla ym. Vieressä on muutenkin kätevämpi rauhoitella vauvaa, jos herää yöllä muuhun kuin nälkään, tuttia suuhun jne. En tiiä johtuneeko siitä, että tyttö nukkuu nykyisin vieressä, mutta se koisii öisin 6-7 tuntia putkeen ja saattaapa nukahtaa vielä syönnin jälkeen uudestaan :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
bliblablib kirjoitti:
Onko sinulla imetystyynyä? Siihen saa yleensä vauvan tuettua siten, että pystyy imettäessä pumppaamaan toisesta rinnasta. On totta, että silloin suurimmalla osalla maitoa heruu paljon helpommin. Toisaalta tuo ei kyllä kuulostaa normaalilta, että rintapumppu ei tunnu miltään, kyllä siinä pitäisi selkeä imu tuntua. Onko sinulla minkä merkkinen pumppu? Joissain malleissahan on erikseen imutehon säätö ja jos se teho on pienimmällä mahdollisella, niin silloin pumppaaminen ei kyllä missään tunnukaan eikä maitoa tule.

Tuohon nukkumisongelmaan: jos olisin sinä, niin antaisin vauvan nukkua vieressä, ainakin kokeiluluontoisesti muutaman yön. Siinä ajassa jo ehkä selviää, pystytkö itse kuitenkin nukkumaan. Alkuun voi nimittäin olla niin, että on heräilee koko ajan, mutta kun tottuu nukkumaan vauva vieressään, voi nukkuminen onnistuakin ihan hyvin. Pienet vauvat nukkuvat mielellään äidin vieressä, se on ihan luonnollista. Jos ajatellaan muita nisäkkäitä, niin emon kyljessä nekin poikaset nukkuvat, kun pieniä ovat. :)
Kyse ei ookkaan siitä,et heräisin vauvan takia koko ajan vaan kun joutuisin valvomaan ettei mies käänny vauvan päälle tai koira tule sänkyyn. Eli en nukkuis varmaan minuuttiakaan!
Ja koira on alusta asti nukkunut sängyssä niin nyt on todella vaikeaa opettaa ettei sinne tuliskaan.. :/
Oon nyt tehny niin et kun mies lähtee aamulla töihin niin koira siirtyy alakertaan nukkumaan ja vauva mun viereen. Näin saan aamulla ne kallisarvoiset 2-3h lisäunta :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meillä kakka on nyt muuttunut kovemmaksi, kun juo oikeastaan vaan sitä Valion tuuti 1- korviketta.. Ennen oli vetistä kakkaa..
Ilmianna
Jaa
meillä vauva juo nan korviketta, valion tuuti1 kokeiltiin pari purkkia ei tykänny joi huonosti sitä ja kakka oli tiukassa, palasimme takasin NANniin niin nyt on ollu normaali kakka. Huomenna tytön neuvola saas nähdä miten painoa taas tullu :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
lukiessa tulee olo ettei kenelläkään maito riitä kun kaikki korvikkeita antaa..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Korviketta meillä käytetään imetyksen ohella.Meillä tyttö sai sairaalassa lisämaitoa, ja kotiin päästessä päästiin täysimetykselle muutaman päivän ajaksi kunnes neuvolassa käskivät antaa lisämaitoa, koska paino ei noussut takaisin syntymäpainoon, ja "pullo kierteessä" ollaan edelleen tytön ollessa 2kk. Toisaalta minä olen saanut pitää mielenterveyteni ja nauttinut vauva-ajasta kun välillä voin oikeasti lähteä esim koiran kanssa pitkälle lenkille tai kaupungille syömään kaverin kanssa, kun tiedän että isäkin voi tarvittaessa pullosta antaa. Siis ilman että tarvis etukäteen suunnitella onko maitoa tarpeeksi pumpattuna. Eikä tartte ihan kokoaikaa sohvannurkassa kyhjöttää. Tyttö kun on viihtyis tissillä 24/7 :)

Meilläkin meni maha ihan kivikovalle Valion Tuutista. Nyt syötetään Nutricia Omneo-korviketta. Neuvolassa sitä suosittelivat kun on kuulemma vatsaystävällsempi. En sitten tiiä onko meillä ollut merkittävää eroa esim Nan:iin tai tutteliin.

Mä luin jostain vauva- lehdestä tms. joskus että jos nukahtaaa aina esim syliin ja herää kun laitetaan kylmään sänkyyn niin auttaa kun lämmittää sängyn kauratyynyillä ennen kun laittaa lapsen sinne. Me kokeiltiin sunnuntaina ja se toimi , niin ettei ainakaan ihan hereille asti herännyt ja jatkoi kin uniaan. Toisaalta usein oon ottanu tytön meijän väliinkin nukkumaan :) Kyllä se kummasti on paras paikka nukkua, kun uni tulee samantien :)

Mun on pakko kyllä hehkuttaa kantoliinaa. On kyllä ollu tosi tarpeellinen. Aluks ajattelin että en millään opi sitä solmimaan, mut ihan yksinkertaista , ainakin toi perussidonta, on. Tyttö nukkuu tälläkin hetkellä päikkäreitä kantoliinassa. En saa tyttöä muuten oikeen nukkumaan päikkäreitä kun vaunuissa, jotka on liikkeessä ja autossa. Ja koiran lenkittäminenkin on niiiiin paljon mukavampaa tyttö kantoliinassa kun vaunujen kanssa. Ja iltahuudot hiljenee heti kun laitetaan kantoliinaan ja vähän kävellään ympäri kämppää :) Ja jos jotain huonoo pitää keksii, ni mun tissivako on aika usein täynnä myös puklua :D
Ilmianna
Jaa
Meilläkin sitä korviketta juodaan imetyksen ohella siitä syystä,että se paino ei noussut ja myös välillä mun mielenterveyden takia. En pääsis ikinä kotiovea pidemmälle jos vaan rintamaitoa jois. Eilenkin vaikka syötin ennen kauppaan lähtöä ni takastulessa 40min myöhemmin karju pää punasena nälkäänsä.

Tottahan tuo on,että nuo pikkuset tarvii läheisyyttä ja vois kuvitella että kun tuo tahtoo koko päivän viettää sylissä niin yöllä vois olla äidistä edes erossa ;D Vitsi vitsi! Viime yönä taas meni ihan ok. Nukkui ensin omassa sängyssä 5h ja sen jälkeen vielä 3h mut sit alkoi taas pelleily ja oltiin aamuyöstä pari tuntia hereillä. Sitä pitäs olla tyytyväinen että nukkuu noinkin paljon,mut jotenki on vaan niin väsyny eikä tuo mies tahdo ymmärtää,et hänen pitäs kauemmin kun 1,5h kattoa poikaa et saisin oikeasti nukuttua univelkoja pois. Sairaalassahan mä en nukkunu juuri ollenkaan!
Toisaalt sit ajattelee,et väsymys nyt vaan kuuluu tähän pikkuvauva-aikaan,mut ois se kiva jos ton miehenkin sais ymmärtämään...

Nyt tuo poika taas jokeltelee kauheasti ja naureskelee leikkimatollaan... Voi näitä pikkusia!
Ilmianna
Jaa
Ihanaa! Meidän tyttö on alkanut nukkumaan läpi yön! Nukkuu 7-8 tuntia putkeen ja joskus saattaa nukahtaa vielä muutamaksi tunniksi uudelleen. Ihan kummallista, kun saa itsekin nukkua yön :) Ja päivisin nukkuu sen 4 tuntia ulkosalla plus aamupäivällä ja illalla puolen tunnin torkut. Korvikkeen vaihto NANnista Tuutiin onnistui hyvin ja näkyy tuo Tuuti käyvän tytölle paremmin. Kakka on muuttunut normaaliksi maitokakaksi eikä ole enää löysää lierua ja haise hirveelle. Pulautukset sen sijaan on ruvennu haisemaan ihan hirveelle :D Puolensa ja toisensa tässäkin asiassa. Liekö tuo NAN-korvike imeyty edes kunnolla, kun semmosena lieruna tuli takapuolesta pihalle...tais mennä suoraan läpi :D Tytölle piti ostaa muutamia leluja, kun on niin kova katselemaan asioita. Leikkimatolla viihtyy erittäin hyvin ja on muutenkin iloinen hymytyttö
Ilmianna
Jaa
Saa nähdä loppuuko meil imetys todella nyt tähän... Poika on nyt 2 päivää saanu kauheita raivareita kun yrittää rinnasta syöttää. Ei suostu ottamaan otetta ja vääntyilee vaan ja karjuu naama punasena :/
Mulla ei kärsivällisyys riitä sataa kertaa yrittämään ja kun tuo rauhottuu vasta kun saa pullon suuhun. Oon kyllä tehny sitäki,että annan pullosta vähän ja loput rinnasta ja se jopa joskus onnistuu..

Pari päivää meni jo ilman rintakumiakin,mut sit alkoi tää raivoominen :/ Rintaraivareita taitaa olla.. On varmaan tottunu jo niin pulloon,ettei viitti ees yrittää rinnasta imeä kun ei tuu niin helpolla.Vaikka luulis,kun tissit on niin täynnä maitoa et koko ajan saa vaihdella liivinsuojuksia ja niistäkin tulee läpi.
Koitin pumpata maitoa ja sainkin jo jotain aikaseks.. Mutta se maito vuoti sen "kahvan" kohdalta pois ja tuloksena oli vaan sotku ja 4 tippaa maitoa pullon pohjalla :<

Nukkuminen on edelleen kyl niin vaihtelevaa.. 6-8h nyt nukkunu yössä,mut sit alkaa se itkupotkuraivari-aika. Nukahtaa viereen 0,5-1h mutta sitten kun herää niin huutaa,huutaa ja huutaa kun on edelleen väsynyt. Eikä saa nukahtamaan kun hetkeks kerrallaan.. Tuntuu et mikään keino ei auta kun kerran tai kaks; vieressä nukuttaminen,aamulla korvikkeen antaminen,kapalointi... Pelkään etten muista tästä ajasta mitään muuta,kun kuinka keinutan aamu 5-6 tota poikaa sängyn reunalla ja se huutaa..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Onko sulla minkä kokoinen se suppilo-osa siinä pumpussa? Siis se mikä tulee tissiin kiinni. Mulla on Medelan pumppu ja siinä on 24 mm suppilo. Ohjeissa tais olla mainita, et niitä suppiloita saa eri kokoisina. Oisko suppilo sulle liian iso? Otapas selvää saako siihen pumppuun ostettua lisäosia :) Mulle on käynyt ihan hyvin tuo suppilo. Vuotaa joskus ainoastaan silloin, kun tissi alkaa olla tyhjä ja luttero. Itse lypsän päivittäin maitoa ja annan sen tytölle sitten pullolla. Tyttö nukkuu niin pitkät päikkärit et tissit räjähtää, jos ei sillä välillä saa tyhjennettyä :) Jos tissi ei poitsulle kelpaa, niin samahan se on antaa omat maidot pullosta, mikäli saat rintapumpun toimimaan kunnolla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Heinämamma kirjoitti:
Onko sulla minkä kokoinen se suppilo-osa siinä pumpussa? Siis se mikä tulee tissiin kiinni. Mulla on Medelan pumppu ja siinä on 24 mm suppilo. Ohjeissa tais olla mainita, et niitä suppiloita saa eri kokoisina. Oisko suppilo sulle liian iso? Otapas selvää saako siihen pumppuun ostettua lisäosia :) Mulle on käynyt ihan hyvin tuo suppilo. Vuotaa joskus ainoastaan silloin, kun tissi alkaa olla tyhjä ja luttero. Itse lypsän päivittäin maitoa ja annan sen tytölle sitten pullolla. Tyttö nukkuu niin pitkät päikkärit et tissit räjähtää, jos ei sillä välillä saa tyhjennettyä :) Jos tissi ei poitsulle kelpaa, niin samahan se on antaa omat maidot pullosta, mikäli saat rintapumpun toimimaan kunnolla.
Niin ja minä en tosiaan muista ensimmäisestä 7 viikosta yhtään mitään muuta kuin sen huutamisen. Joutuu valokuvista muistelemaan, minkälainen pikkunyytti tyttö on silloin ollut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meillä just tuli se 7vko täyteen!:D Aamusin oon vaan jotenkin niin väsyny,et kaikki tuntuu kaatuvan päälle ku tietää et on koko päivä taas edessä... Vaikka tosiaan saan siis nukuttua 6-8h tauotonta unta niin tuntuu silti et ei millään aamusin jaksais toimia :D Poika on ollu 2 kertaa mun äidillä hoidossa 1,5h,mut jotenkin koen huonoa omatuntoa kun jätän pojan hoitoon kun meen esim kuntosalille... Vaikka Mummot mielellään hoitaa,mut jotenkin tuntuu ihan väärältä :<

Mulla on Aventin manuaalinen pumppu... Täytyy tarkistaa saako tohon lisäosia. Muistimpahan juuri,että sairaalassa pumppasin sähkökäyttösellä ja sillon sinne pulloon tuli jonkunverran maitoa. Pitäskö tässä sit sijottaa siihen sähkökäyttöseen pumppuun vielä. Ois meinaan itellekkin ihan paras vaihtoehto,et sais lypsettyä maitoa ja juottais sitten MYÖS pullosta :) Nyt taas onkin pari imetyskertaa onnistunu ja ensimmäistä kertaa oli tissit niin täynnä,et suihkus maitoa :o

2 viikon päästä ois ristiäiset!:) Oon suunnitellu niitä kun häitä :P Kastevesipullokin pitää olla tietynlainen ja kynttilät on tilattu.. Tilasin myös servietit missä lukee pojan nimi :) ihana kun saa alkaa kutsua muidenkin aikana oikealla nimellä..!:)
Ilmianna
Jaa
hei vaan pitkästä aikaa :) tuntuu ettei jouda juurikaan täällä käymään ja kertoa kuulumisia, mutta nyt aattelin ilmotella.
Meidän tyttö 2kk3pvä vanha ja on mahavaivat loppunu ja pitää kehasta mahottoman kiltti vaavi :)) eipä juurikaan itkeskele, hymyilee paljon hymykuoppiensa kera ja jokeltelee. Neuvola-lääkärikin oli 2kk ikäisenä ja sain rotavirus rokotuksen suun kautta ja paino 5305g ja pituus 55,3cm (3200g/48cm) että onhan tuo neiti kasvannu ja lääkäri totesi vauvan terveeksi tytöksi :)

Mitenkäs teillä muilla menee?
Ilmianna
Jaa
vauva syntyi kesäkuun lopulla ja on nyt 3 kk. Melkein täysimetän, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. itse synnytys oli helppo, ponnistus 9 minuuttia, enkä edes kokenut, että olisin ponnistanut täysillä. Vauva syö ainakin 3 kertaa yössä, mutta ei se minua hermostuta. Arki sujuu, paitsi iltapäiviä inhoan,kun ne tuntuvat niin pitkäveteisiltä. Olen ollut aika onnellinen ja kaikki on mennyt odotettua paremmin.
Ilmianna
Jaa
Heippa taas!
Meillä menee oikein hyvin.Käytiin 3kk neuvolassa ja saatiin inhottavat rokotukset. Pituutta 63cm ja painoa 6800g (syntyessä 4410g ja 51 cm). Meillä on ehkä maailman kiltein tyttö. Yöt nukutaan jo n 10 h putkeen kunnes herää syömään, joka jälkeen jatketaan vielä pari tuntia unia. Iltasin nukahdetaan omaan sänkyyn siinä 9 kieppeillä. Ja kaikki tämä ihmeellisyys ja ihanuus on tullu tässä parin viikon sisään, koliikkivaivat ym. ovat jääneet taakse. Ei ihme että puhutaan siitä 3kk maagisesta rajasta jonka jälkeen kaikki on vähän helpompaa. Tyttö on kova nauramaan ja höpöttelemään ja kovasti on liikkeelle lähdössä, vaikkei vielä käännykkään mähalleen . Luonteensa on varmasti perinyt isältään kun on kovin rauhallinen eikä turhista hermostu, päinvastoin kuin äitinsä ;).Mä oo vaan niin onnellinen mun ihanasta ja helposta vauvasta
Ilmianna
Jaa
Ompahan taas semmonen viikko takana,että oksat pois. Ristiäiset on vietetty ja niistä aiheutunut stressi ja väsymys onki sitten uuvuttanut mut ihan täysin...

Poika kasvaa ja oppii uutta koko ajan,mutta jotenkin nyt tää väsymys tuntuu ihan ylitsepääsemättömältä. Nukun jotenkin tosi huonosti ja tosiaan kun pojalla on se tyyli,et nukkuu sinne 3-4 asti ja sen jälkeen onkin sitte yhtä pelleilyä. Päivällä nukkuu niitä 1h unia... Pitäis varmaan illalla mennä pojan kanssa samaan aikaan nukkumaan,eli siinä klo 20 mut sitten jää kyllä kaikki hommat tekemättä enkä nää miestä koskaan kun tulee vast 19 aikaan töistä ...

2kk neuvolassa oli pituutta 61cm ja painoa 5190g (syntymämitat 52cm ja 3750g). Imetyksen kanssa saa kyl taistella edelleen,et päivät mennään pääosin korvikkeella ja yöllä sitten suostuu imetykseen. Yritän joka päivä imettää sen 4-5krt että maidontuotanto pysyis edes jotenkin käynnissä :< Päivällä poika vaan imasee pari kertaa,kääntää pään pois ja raivoaa. Rintakumista päästiin onneksi eroon ihan ittekseen, mutta harmittaa kun ei päivällä suostu imemään :/ Oon koittanu antaa korviketta vähäsen ennen imetystä,imetyksen jälkeen. Olen vaihtanu rintaa kesken imetyksen,mutta poika vaan imasee sen pari krt ja kääntää pään pois.
Neuvolassa kun sanoin että poitsu voi päivän aikana juoda 5-6dl korviketta ja yhtenä päivänäkin imetin 6krt sen lisäksi, niin hoitaja sanoi et 3kk iässä sitten kiinteitä alotettais. Tuntuu kyllä aika kauheelta,että jo noin pienelle pitäs sosetta antaa...
En tiedä riitääkö mulla maito alkuunkaan,kun tosiaan tänäänkin olen jo aamu 3 ja nyt aamu puol 9 välissä imettänyt 3 kertaa. Ensimmäisen kerran poika lopetti kun nukahti mutta kahdella muulla kerralla alkanut taas se sama pelleily,että päästää irti jatkuvasti.
Yöunetkin vaihtelee niin paljon... Joskus nukkuu 7h putkeen ja sitten toisena yönä herää 3-4h välein syömään. Oon antanu aamuyöstä nukkua mun vieressä,koska muuten ei nuku sen jälkeen sekuntiakaan :<

Tälläinen vuodatus,tällä hetkellä on taas niin voimat loppu. Mummollekkaan en viittis hoitoon viedä,kun oli jo lauantaina 4h ja sunnuntaina ristiäisissä koko ajan muiden sylissä. Tuntuu et on noin pienelle liikaa olla erossa noin paljon... Helpottais jos saisi esim 6h ajaksi hoitoon niin varmasti nukkusin koko sen ajan!:P
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
7 VASTAUSTA:
En kyllä tiedä mikä neuvolaterkka se tuollainen on, että käskee aloittaa kiinteät noilla korvikemäärillä. Toiset syö enemmän, toiset vähemmän ja toiset tiheämmin, toiset harvemmin, mutta perunassa ja porkkanassa on paljon vähemmän energiaa, kuin äidinmaidossa tai korvikkeessa. Yleensä kiinteitä suositellaan aloitettavaksi aiemmin, mikäli korviketta menee niin suuria määriä, että se voi olla rasite vauvan munuaisille. Teidän tapauksessa näin ei ole. Nyt varmasti joku kirjoittaa, että eiköhän siellä neuvolassa tiedetä paremmin, mutta kun ei, kaikki terveydenhoitajat eivät toimi nykysuositusten mukaan, vaan omien mielipiteidensä mukaan. Perusteliko se terkka jotenkin tuota kiinteiden aloituskehoitusta?

Ja ei sulla välttämättä maidontuotannossa ole mitään ongelmaa, monesti vaan osittaisimetetyillä käy niin, että koska maito tulee pullosta helpommin, ei vauva viitsi imeä kunnolla, kun on rinnalla. Näin määrät jäävät vähäisiksi ja vauva syö sitten usein.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
outo terkka kirjoitti:
En kyllä tiedä mikä neuvolaterkka se tuollainen on, että käskee aloittaa kiinteät noilla korvikemäärillä. Toiset syö enemmän, toiset vähemmän ja toiset tiheämmin, toiset harvemmin, mutta perunassa ja porkkanassa on paljon vähemmän energiaa, kuin äidinmaidossa tai korvikkeessa. Yleensä kiinteitä suositellaan aloitettavaksi aiemmin, mikäli korviketta menee niin suuria määriä, että se voi olla rasite vauvan munuaisille. Teidän tapauksessa näin ei ole. Nyt varmasti joku kirjoittaa, että eiköhän siellä neuvolassa tiedetä paremmin, mutta kun ei, kaikki terveydenhoitajat eivät toimi nykysuositusten mukaan, vaan omien mielipiteidensä mukaan. Perusteliko se terkka jotenkin tuota kiinteiden aloituskehoitusta?

Ja ei sulla välttämättä maidontuotannossa ole mitään ongelmaa, monesti vaan osittaisimetetyillä käy niin, että koska maito tulee pullosta helpommin, ei vauva viitsi imeä kunnolla, kun on rinnalla. Näin määrät jäävät vähäisiksi ja vauva syö sitten usein.
Kiinteiden aloitus kyllä monesti helpottaa sitä elämää jos syöminen takkuaa ja äiti väsynyt. 3kk ikäsenä voi ihan hyvin aloittaa vaikka suositus on 4kk. Sitä on nostettu tuohon neljään kuukauteen jotta imetystä saataisiin tuettua paremmin. Mutta jos imetys takkuaa mitä järkeä on taistella vielä se yksi kuukausi lisää?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
.............. kirjoitti:
Kiinteiden aloitus kyllä monesti helpottaa sitä elämää jos syöminen takkuaa ja äiti väsynyt. 3kk ikäsenä voi ihan hyvin aloittaa vaikka suositus on 4kk. Sitä on nostettu tuohon neljään kuukauteen jotta imetystä saataisiin tuettua paremmin. Mutta jos imetys takkuaa mitä järkeä on taistella vielä se yksi kuukausi lisää?
No ihan sen takia, että vauva on kolmekuisena vielä hyvin pieni ja ei sitä suositusta pelkästään imetyksen tukemisen takia ole nostettu. Liian varhaisen kiinteiden aloittamisen epäillään olevan yhteydessä mm. lapsuusiän diabeteksen puhkeamiseen ja sen takia nykyään suositetaan kiinteiden aloittamista kolmekuisena vain lääketieteellisistä syistä. Korvike on hyvä ruoka vielä kolmikuiselle, jos sitä ei mene liikaa. Kyllä, vauva-aika on todella väsyttävää, mutta vauvoilla unet vaihtelevat usein aivan muista syistä, kuin ravitsemuksellisista. Sitä paitsi tuossa kolmen kuukauden iässä joka tapauksessa usein tulee tasaantumista uniin ja muutenkin vauva alkaa olla tyytyväisempi ja tutkailla maailmaa. Todennäköisesti meno siis tasoittuu ilman niitä kiinteitäkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
outo terkka kirjoitti:
No ihan sen takia, että vauva on kolmekuisena vielä hyvin pieni ja ei sitä suositusta pelkästään imetyksen tukemisen takia ole nostettu. Liian varhaisen kiinteiden aloittamisen epäillään olevan yhteydessä mm. lapsuusiän diabeteksen puhkeamiseen ja sen takia nykyään suositetaan kiinteiden aloittamista kolmekuisena vain lääketieteellisistä syistä. Korvike on hyvä ruoka vielä kolmikuiselle, jos sitä ei mene liikaa. Kyllä, vauva-aika on todella väsyttävää, mutta vauvoilla unet vaihtelevat usein aivan muista syistä, kuin ravitsemuksellisista. Sitä paitsi tuossa kolmen kuukauden iässä joka tapauksessa usein tulee tasaantumista uniin ja muutenkin vauva alkaa olla tyytyväisempi ja tutkailla maailmaa. Todennäköisesti meno siis tasoittuu ilman niitä kiinteitäkin.
Eikö korvikkellakin epäillä olevan yhteyttä diabetekseen...Pari viikkoa sitten neuvolassa sanottiin että sitä on nostettu vain imetyksen tukemiseksi. Ja 3kk neuvolassa sai mukaan ohjeet kiinteiden aloittamisesta. Ei meillä kyllä 3kk iässä mitään tasaantumista unissa tapahtunut, vaan päinvastoin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
.................. kirjoitti:
Eikö korvikkellakin epäillä olevan yhteyttä diabetekseen...Pari viikkoa sitten neuvolassa sanottiin että sitä on nostettu vain imetyksen tukemiseksi. Ja 3kk neuvolassa sai mukaan ohjeet kiinteiden aloittamisesta. Ei meillä kyllä 3kk iässä mitään tasaantumista unissa tapahtunut, vaan päinvastoin.
Sanoin, että USEIN, en AINA. Sitä paitsi, kolmen kuukauden iässä ei kiinteillä ole mitään ravitsemuksellista merkitystä vielä pitkään aikaan, koska määrät ovat niin pieniä alkuun.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
outo terkka kirjoitti:
No ihan sen takia, että vauva on kolmekuisena vielä hyvin pieni ja ei sitä suositusta pelkästään imetyksen tukemisen takia ole nostettu. Liian varhaisen kiinteiden aloittamisen epäillään olevan yhteydessä mm. lapsuusiän diabeteksen puhkeamiseen ja sen takia nykyään suositetaan kiinteiden aloittamista kolmekuisena vain lääketieteellisistä syistä. Korvike on hyvä ruoka vielä kolmikuiselle, jos sitä ei mene liikaa. Kyllä, vauva-aika on todella väsyttävää, mutta vauvoilla unet vaihtelevat usein aivan muista syistä, kuin ravitsemuksellisista. Sitä paitsi tuossa kolmen kuukauden iässä joka tapauksessa usein tulee tasaantumista uniin ja muutenkin vauva alkaa olla tyytyväisempi ja tutkailla maailmaa. Todennäköisesti meno siis tasoittuu ilman niitä kiinteitäkin.
http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit/tiede/tiedeuutiset/kiintean-ruuan-myohainen-aloitus-vauvoille-lisaa-allergian-riskia
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hmmm.......... kirjoitti:
JOS tämän yhden tutkimuksen perusteella voisi päätellä jotain varmaa, niin suositusikää 4-6 kk toki olisi jo muutettu. Suosituksiin on päädytty hieman laajemman otannan kautta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sitä mäkin ihmettelin,että miksi se niitä kiinteitä käski alkaa syömään :o Ei tunnu itsestä hyvältä vaihtoehdolta. Olen nimittäin samaa mieltä tuosta,että toiset vauvat syö enemmän ja toiset vähemmän. En aio kyllä vielä 3kk alottaa.
Terkka muistaakseni sanoi,että alottais ne kiinteät juuri tuon maitomäärän takia ja sitten että ei enää korviketta vaan ainoastaan kiinteitä äidinmaitoa.
Tää meidän imetys on ollut yhtä taistelua alusta alkaen ja väsyneenä tein sitten sen virheen että annoin pullosta kun ei vaan energia riittäny kaikkeen siihen mitä imetykseen liittyi silloin. Nyt sitten se kostautuu, mutta kuitenkin yritän imettää päivisinkin ja joskus onnistuukin. Meidän poitsu on ollu todella pienestä alkaen tarkkaavainen ja kiinnostunu kaikesta ja nyt kun ikää on "hurjat" 2kk niin kiinnostaa kaikki vielä enemmän. Kuitenkin vauva rauhottuu paljon paremmin rinnalle,kun on semmonen "hyvä hetki". Ja maitoa tuntuu kuitenkin tulevan kun vauva nielee rinnalla ollessaan.

Haluaisin imettää pelkästään,mutta esimerkiksi toisten (muiden kuin miehen) aikana imettäminen saa jo aikaan sellasen ahdistuksen että se ei tule kyseeseen. Joten jos en halua istua neljän seinän sisällä,niin pullosta on annettava jos ollaan kylässä tai meillä on vieraita.

Itseäni kyllä soimaan siitä,että alunperinkään aloin antamaan pullosta mutta täytyy vaan olla ottamatta stressiä ja saahan poika edes vähän äidinmaitoa kun syö öisin/aamuisin rinnasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Jos vauvan kasvu on ok, eivätkä korvikemäärät nouse liian suuriksi, voit aivan hyvin itse päättää, milloin kiinteät aloitatte. Esimerkiksi se neljä kuukautta voi olla teille ihan hyvä aika aloittaa maistelut. Terveydenhoitajalta omituinen ohje muutenkin, nimittäin eihän sitä korviketta vielä pitkään aikaan voisi kokonaan jättää pois, koska kolmikuisen kiinteiden määrät ovat niin mitättömiä, että niillä ei ihan heti maitoa korvata. Älä soimaa itseäsi imetyksen takia, pääasia on, että vauva saa ruokaa ja kasvaa hyvin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
outo terkka kirjoitti:
Jos vauvan kasvu on ok, eivätkä korvikemäärät nouse liian suuriksi, voit aivan hyvin itse päättää, milloin kiinteät aloitatte. Esimerkiksi se neljä kuukautta voi olla teille ihan hyvä aika aloittaa maistelut. Terveydenhoitajalta omituinen ohje muutenkin, nimittäin eihän sitä korviketta vielä pitkään aikaan voisi kokonaan jättää pois, koska kolmikuisen kiinteiden määrät ovat niin mitättömiä, että niillä ei ihan heti maitoa korvata. Älä soimaa itseäsi imetyksen takia, pääasia on, että vauva saa ruokaa ja kasvaa hyvin!
Meillä ollaan kans osittais-imetyksellä, ja tuntuu että imetys vaan vähenee kokoajan. :( Tyttö hakee rinnalta enemmänkin lohtua, kuin sitä ruokaa. Alkuun kun imetys takkusi ja annoin pullosta, oli mullakin tosi huono omatunto. Mutta kun sain imetyksen edes vähän sujumaan, eikä silti päästy pullosta, niin päätin neuvolan tädin kehotuksesta olla soimaamatta itteeni. Lapsi kasvaa hyvin ja on muutenkin terve. Osittaisimetys on mun omalle mielenterveydellekki parempi, koska mäkään en oikeen osaa enkä halua imettää julkisilla paikoilla.vähemmän stressiä kun voi antaa pulloa. Ja voin huoletta lähtee illalla koiran kanssa lenkille kun tiedän että Mieskin voi vauvan ruokkia.

Onhan se totta että äidinmaito on sitä parasta ravintoa lapselle, mutta hyvin ne kasvaa sillä korvikkeellakin. Neuvolantätikin sanoi että tärkeämpää on oma mielenterveys ja jaksaminen, kuin "loppuunpalaminen" täysimetykseen pyrkiessä.

Tsemppiä teille Kapusha, toivottavasti alkaa ruokailut sujumaan, oli se sitten korvikkeella, rintamaidolla tai kiinteillä :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minä luovutin tuon imetyksen suhteen ihan täysin :( Tyttö saa nyt pullosta korviketta ja pumpattua äidinmaitoa. Imetys alkoi käydä voimille ihan tosissaan, kun ruokailu saattoi kestää 1,5 tuntia! Välillä nukuttiin ja kakattiin, vaihdettiin vaippaa ja muuten vaan "riekuttiin". Päätin lopettaa koko homman, vaikka kuinka sitkeästi yritinkin jatkaa. Ratkaisu oli kuitenkin oikea, sillä ruokailu sujuu nyt paljon mukavammin eikä mammaakaan enää ahdista tuo syöttäminen :) Toki katselen neuvolan odotustilassakin kateellisena äitejä, jotka imettävät vauvaansa sujuvannäköisesti. Välillä koen olevani huono äiti, kun ruokin vauvaani pullolla, mutta ehkäpä tärkeineä on se, että rakas lapsi saa ruokaa.

Meillä vaihtui neuvolatäti ja tämä täti on kyllä mukavampi kuin se edellinen, joka sai minut tuntemaan itseni kaikeksi muuksi kuin hyväksi äidiksi. Täti ei puuttunut tähän osittaisimetykseen (en kuitenkaan maininnut pumpusta :) ) ja kyseli, joko olin harkinnut kiinteiden aloittamista. Sanoin, että yritetään nyt päirjätä pelkällä maidolla 4kk ikään ja aloitellaan sitten. Täti sanoi, että hyvä ja pyysi soittamaan, jos esim. vellejä haluaisin aloittaa vauvalle jo aikaisemmin. Jäi hyvä mieli, kun en saanut kauheaa saarnaa imetyksestä ja äidinmaidosta. Ja tuntuu, että saan itse päättää lapseni ruokailusta eikä pidä tehdä niinkuin neuvolasta käsketään.
Ilmianna
Jaa
Me mennään yöimetyksellä :) Kokeilen päivällä pariin otteeseen,mut ei siitä tuu mitään kun on niin paljon jännää ympärillä. Pullosta menee päivisin siis. Harmi,ettei onnistunut pumppaus.. Ois ollu paljon kivempi antaa omaa maitoa pullosta kun korviketta mut näil mennään :)

Meidän pojalle on kehittynyt "valloittava " tapa karjua suoraa huutoa ja raivota ennenkuin nukahtaa. Viimeseen asti taistelee unta vastaan.. Ei taida poika tykätä nukkumisesta. Haaveilen oikeen kuin vois laittaa ulos vaunuihin nukkumaan ja kuin pojan ois siel raittiis ilmas mukava nukkua. JA PYH. Jos kerran saa nukahtamaan vaunuihin niin se on kyllä ihme.
Aamulla nukkuu 40min unet,iltapäivällä 40min unet ja illalla 5-6 aikaan saattaa nukkua jopa tunnin unet.. :D Eipä siinä paljoa ite torkuta tai tehdä oikeen muutakaan... :D
Ja tosiaan,kun illalla nukahtaa näin kaheksan aikoihin ja sitten aamu 4ltä ollaankin pirteinä jo hereillä... Poika siis,äiti ei!:D

Kattelin jo tänään kaupassa vellipurkkeja.. xD Saas nähä milloin se aloitetaan... Varovasti vois koittaa tossa 3kk iässä varmaankin?

Paljonko muilla menee korviketta päivässä? Ja jos on osittaisimetyksellä niin montako imetyskertaa tulee päivässä?:)
Meillä kun menee korviketta se 6-8dl ja siihen päälle 3-4 imetyskertaa. Oon vaan miettinyt,et saako vauva tissistä mitään kun jonkun kirjasen mukaan 2kuinen syö ton 8dl korviketta päivässä..
Poitsun pituus huitelee kovempaa kun painonnousu.. Pituutta on jo 2kk iässä 61cm (syntyessään siis 52cm) ja paino 5190 (3750g)...
Ilmianna
Jaa
Itse saan pumpattua 3x 100-150ml tissimaitoa vuorokaudessa ja muutoin tyttö syö korviketta. Tyttö syö n. litran maitoa päivän aikana. Minä ajattelin tässä kohta puolin ruveta vellejä maistattamaan ja ehkä hieman sosettakin. En vielä ota soseita ihan kunnolla ruokavalioon, mutta saapi tyttö jo ruveta makustelemaan ja totuttelemaan lusikkaan ja erilaisiin makuihin. Tyttö on nyt 3,5kk. Ihan hyvin kyllä vielä maidolla pärjää, kun yötkin nukkuu hyvin. Tyttö jää ihan kiltisti omaan sänkyyn nukkumaan. Pakotin itseni laittamaan tytön omaan sänkyyn, vaikka tykkäänkin että vieressä nukkuu. Ihan tällainen varotoimi tulevaisuutta ajatellen, ettei tarvitse sitten isompana tapella kun ei suostu omaan sänkyyn :) Tyttö 3kk neuvolassa 61cm ja 5800g. Sai kolme rokotetta :( Pistopaikat aiheuttivat kipua, mutta annoin panadolia ja sen jälkeen tyttö oli jälleen oma itsensä :) Kuumetta ei ollut ja yökin meni ihan normaalisti.
Ilmianna
Jaa
poika pian 4kk ja tissimaidolla mennään, mutta korviketta saa poissaollessani ja iltaisin, kun näyttää siltä, että maito ei riitä Vellit ovat viljatuotteita eikä niitä suositella enne 6 kk allergiariskin vuoksi. Ruoan maistelut alkaa perunalla ym muissa kasviksilla, ravintoterapeutin suusta kuultua..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
7 VASTAUSTA:
Heinämamma tarkoittanee esim. maissivelliä, joissa suositus on 4 kk lähtien. :) Se on tosin lähinnä maustettua korviketta, mutta jos sitä haluaa vauvalla maistattaa, niin se on aivan sallittua. Ihan varmasti myös ravintoterapeutin mukaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
No mutta eihän esim. peruna-porkkanavelli ole viljatuote, tai maissivelli... Vai mitä tarkoitat että vellit ovat viljatuotteita??
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
............. kirjoitti:
No mutta eihän esim. peruna-porkkanavelli ole viljatuote, tai maissivelli... Vai mitä tarkoitat että vellit ovat viljatuotteita??
Itse asiassa maissi on kyllä viljakasvi. :) Mutta toki tuossa varmaan kirjoittaja tarkoitti näitä kotimaisia gluteenia sisältäviä viljoja viestissään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
vellihousuton kirjoitti:
Itse asiassa maissi on kyllä viljakasvi. :) Mutta toki tuossa varmaan kirjoittaja tarkoitti näitä kotimaisia gluteenia sisältäviä viljoja viestissään.
Niin en ole kuullut että Suomessa maissista puhuttaisi viljana. Kasviksena sitä yleensä pidetään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
................ kirjoitti:
Niin en ole kuullut että Suomessa maissista puhuttaisi viljana. Kasviksena sitä yleensä pidetään.
No se on silti väärä käsitys, vilja se on. :) Ja ole minä ainakin kuullut siitä ihan viljakasvina puhuttavan täälläkin. Toki moni voi erheellisesti puhua siitä kasviksena, mutta eihän porkkanastakaan hedelmäksi ole, vaikka joku jossain maassa niin väittäisikin. Joka tapauksessa se pointti oli, että maissi on yksi viljakasveista ja sitä voi tarjota vauvalle neljän kuukauden iästä lähtien.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
vellihousuton kirjoitti:
No se on silti väärä käsitys, vilja se on. :) Ja ole minä ainakin kuullut siitä ihan viljakasvina puhuttavan täälläkin. Toki moni voi erheellisesti puhua siitä kasviksena, mutta eihän porkkanastakaan hedelmäksi ole, vaikka joku jossain maassa niin väittäisikin. Joka tapauksessa se pointti oli, että maissi on yksi viljakasveista ja sitä voi tarjota vauvalle neljän kuukauden iästä lähtien.
No joo ketään ei kiinnosta. Kasviksena sitä täällä pidetään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hmmm..... kirjoitti:
No joo ketään ei kiinnosta. Kasviksena sitä täällä pidetään.
Tarkennus: sinä pidät sitä kasviksena. ;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
mun mielestä velliä ei saa antaa ennen 6 kk. En antaisi omalle vauvalle:)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Eli sun mielestä alle 6 kk vauvalle ei saa antaa muuta kuin maitoa? Esimerkiksi juuri nuo maissivellit kun ovat 4 kk lähtien. Tokihan saat olla sitä mieltä, mutta totuus on kyllä toinen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Miksi et? Velleissä ei ole viljaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
minkä takia niille vauvoille pitää alkaa antamaan velliä ennen 6 kk? Siihen ei ole mitää syytä. Tissimaitoa, korviketta, perunamaistelua ja hedelmäsoseita, mutta ei missään tapauksessa vellejä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Voisitko pikkuisen perustella tuota "ei missään tapauksessa vellejä"? Joo, en itse syöttäisi vauvalle velliä, koska meillä sormiruokaillaan, mutta kun ei se maissivelli ole sen kummempaa kuin maustettua korviketta, niin ihmettelen noin jyrkkää suhtautumista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Perunaa ja korviketta voi antaa, mutta ei peruna-porkkanavelliä joka on vähän sama kuin korvike peruna-porkkana?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jos vellit aloitetaan liian aikaisin, se voi mahdollistaa keliakiariskit, vauvan suolisto ei ole vielä valmis viljavelleihin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kukaan ei ole puhunutkaan viljavelleistä. 4kk velleissä ei ole gluteenia joten eivät kyllä liity keliakiaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Voisko tää vellikeskustelu jatkuu jossian muualla? Jokainen tekee just niinku haluu. Sitä on turha itkee täällä keskustelufoorumilla. Täällä olis kiva lukee näitten muiden Heinäkuussa 2012 synnyttäneiden kuulumisa, ei vatvoo velleistä.
Ilmianna
Jaa
Ihan vaan kaikille niille joita tuo vellinmaistatusajatukseni on loukannut, niin tiedoksi, että ihan neuvolasta sanoivat, että maissivellillä voi ruveta antamaan, jos vain haluan. Ja siinä vellissä ei ole gluteenia. Ihanaa, kun huolehditte muistakin kuin pelkästään omista vauvoistanne...ihailtavaa, miten energianne riittääkin moiseen...Ja yhdyn täysin N0RAN ajatukseen!
Ilmianna
Jaa
Samaa mieltä N0RAn ja Heinämamman kanssa tästä vellikeskustelusta... Huoh.

Meillä on muuttunut rytmi semmoiseksi että 20-02 nukutaan yleensä putkeen jonka jälkeen 2h pätkissä kuuteen asti! Oishan se hauskaa jos nukkuis sen vikan 4h putkeen vielä,mut ei pidä vaatia liikoja!:)
Jonkinasteista tiheän syömisen kautta on havaittavissa.. Tänäänkin meni litra korviketta ja 5 imetyskertaa :P Imetyksen jälkeen on tyytyväinen ja nukahtaa joten luulisin maitoa kuitenkin tulevan riittävästi!

Meillä on neuvola 5.11 niin siellä näkee sitten miten ruvetaan ruokailun kanssa toimimaan :)

Uusia taitojakin on tullut; jäpikkä kääntyy selältä kyljelleen ja tarttuu esineisiin vielä tietenkin vähän tahattomastikkin,mutta kuitenkin. Ja jokainen tavara josta otteen saa, ohjataan välittömästi suuhun! Ja kuolaa kuin mikäkin. Saas nähdä millaista kuolausta /ikenien koluamista on kun ne hampaat tulee!:D
Ilmianna
Jaa
Meillä maisteltiin viikonloppuna maissivelliä, joka sitten aiheutti tytölle masukipua. Maissi ei nähtävästi tytölle sovi :( Ekapäivänä sai velliä 20ml x 2 ja toisena 40ml x 2 sekoitettuna maitoon. Pidin pari päivää taukoa maistelusta ja annoin tänään tytölle maisteltavaksi porkkana-perunasosetta (ihan vaan vajaan vauvanlusikallisen). Laitoin sekaan vähän korviketta, kun ei ollut omaa maitoa jääkapissa. Tyttö maisteli sosetta ihan mielellään, ei irvistellyt eikä sylkenyt pois suustaan. Näytti tykkäävän :) Lusikkakin tuntuu olevan tytölle tuttu juttu, kun olen D-tipat antanut lusikalla suuhun. Huomenna taas uusi lusikallinen suuhun :)

Tyttö on muutenkin kasvanu ja kehittyny hirveesti. Kääntyilee kyljelleen, mutta mahalleen ei vielä käännyt. Tyttö on huomannut kielen suussaan ja mutustelee kieltään, hassun näköistä :D Leluja tyttö poimii käteensä ja laittaa ne luonnollisesti suuhun :)
Ilmianna
Jaa
Meillä kans käännytään kyljellee, mutta eoi ihan vielä päästä mahalle asti. Kovasti "roikkuu" lelukaaren leluissa, mutta jos esittelen tytölle lelua niin kauan kestää enne kun koittaa otta sitä omaan käteen. Me ollaan vähän jo maistettu perunaa ja porkkanaa. 3kk neuvolassa sanoi et jos tuntuu et korviketta alkaa menee kauheesti , niin voi alkaa pikkuhiljaa maistelee kiinteitä. Pieniä määriähän noi vielä on muutama lusikallinen kerrallaan, mutta pikkuhiljaa :) Huomenna maistetaan bataattia :)

Nukkuminen öisin sujuu niin hvvin että mieskin tänä iltana totes et onkohan lapsessa jotain vikaa kun se on niin helppo. Ööö, jos mies olis kotona ja näkis kuinka vaikeeta lasta on saada päikkäreille, niin ehkä ei oli samaa mieltä. :D Tänäänkin kaks tuntia päivällä kiukutteli unta vastaan, vaikka oli niin väsynyt ettei silmät pysyny edes auki. Neuvolassa kuitenkin sano et ei päikkäreillä oo niin väliä kun nukkuu sen 10-12h putkeen yöunia.
Ilmianna
Jaa
Okei,eli pitäskö huolestua kun meijän poitsun yöunet on 6-7h ja tuona aikana herää 2-3 krt syömään ja kun 7h tulee täyteen niin 15min välein saa olla ottamassa syliin kun huutaa täyttä kurkkua :o Ja tosiaan kuten oon maininnu niin ei oikee päivälläkää nuku... Joskus yllättää ja nukkuu 2,5h putkeen päivällä mut yleensä nukkuu 3 x 40min unet... Ja aina taistelee sen nukahtamisen kanssa,huutaa pää punasena silmät kiinni muttei voi nukahtaa kun kauheen työn jälkeen ... Hermot meinaa mennä ja olla jaksaminen kovilla,kun viime yönäkään 3:n jälkeen ei muuta tehty kun huudettu tai kitisty.
Joku on varastanu sen mun 8tuntia putkeen yöllä nukkuvan ja rauhallisen vauvan ja tuonu ton kitisevän,huutavan ja huonosti nukkuvan vauvan tilalle.

Kokeiltiin velliä eilen ja ohjeiden mukaan annoin 100ml velliä ja 100ml korviketta. En ainakaan huomannu et ois ollu mahakipuja mut eipäs nuo ainakaan uniin vaikuttanu :( Mutta kuulemmahan tuo maissivelli ei oo vielä niin täyttävää kamaa,että ei kaikilla vaikuta mitenkään.

Toivottavasti tää ois joku vaihe,et nukkuu ensin 20-00, 00-03 ja sen jälkeen sitten pelleillään.. Itkua väänsin viime yönäkin kun ei vaan suostu nukkumaan. Joudun itse menee joka ilta viimestää 21 nukkumaan jos aion keritä edes hetken nukkua ennenkun taas on herättävä syöttämään... Tai ekan syötön jälkeen jätkä yleensä nukahtaa sikeeseen uneen,mut toisen syötön jälkeen on turha kuvitella.. Kiukuttelua siihen asti että onkin taas jo nälkä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Meillä alkoi tuollainen vaihe kun tyttö täytti 3kk... Nyt 4kk ja vähän alkaa helpottaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nyt on heti pakko tulla kertomaan tuon valitusvirren jälkeen; eilen 3h päiväunet ulkona ja siihen päälle 20-06:30 yöunet YHDELLÄ syönnillä!!:) Maisteltiin eilen vähän soseita ja poika rupes kirkumaan kun en antanut enempää. Ihan siis muutama maiskutuslusikallinen vain syötiin :) Varovasti kokeillaan,tuo velli oli ihan turhake!! Poitsu ei oo paljoa puklaillut,mutta vellin jälkeen sitä tuli ihan jatkuvasti. En tiiä "kuuluuko asiaan" vai ei,mut odotellaan sitten niitä puuroja mielummin ja mennään nyt päärynäsoseen maistelulla :)
Ilmianna
Jaa
Porkkana-perunasose sai tytön posket ja leuan punoittamaan ja neuvolasta käskivät laittaa soseen tauolle viikon ajaksi. Toivottavasti ei sentään allerginen porkkanalle oo...kuulemma porkkana tekee joillekin poskien punoitusta :(
Ilmianna
Jaa
Toivotaan ettei teidän pikkuneiti oo allerginen! Itse oon allerginen suunnilleen kaikelle muulle paitsi ilmalle ja vedelle (:D) niin todella toivon,ettei teille sitä tulisi!

Kokeilin vielä toisen kerran maissivelliä ja siitä tuloksena koko eilinen päivä itkua,vääntelyä ja huutoa. Illalla huusi 2h yhtä soittoa ja käänneltiin ja väänneltiin et mahavaivat helpottais. Onneks sitten kakkasi ennen nukkumaanmenoa ja oli niin onnellisen ja tyytyväisen olonen kun laitoin nukkumaan :) En enää ikinä kuuntele muiden neuvoja tässä velliasiassa :D

Bataatit on ostettu jo valmiiksi jääkaappiin,että ehkä ensi viikolla niistä sitten sosetta :) Katotaan mitä tuo poika niistä sanoo...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sekin voi olla, että teidän vauvan suolisto ei vain vielä ole valmis vastaanottamaan muuta, kuin maitoa. Mutta sehän selviää kyllä, jos maistatat bataattia ja reaktio on samankaltainen kuin maissivellistä. Silloin voi olla hyvä odotella siihen neljään kuukauteen ainakin ja kokeilla silloin uudestaan. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meillä on tytön maha kestänyt hyvin soseet. Maissivelli oli ainoa joka aiheutti mahakipua, esim. peruna-porkkanavellistä ei tullut masuvaivoja. Poskien punoituskin rauhoittui, kun en ole porkkanaa antanut.

Tänne näkyy aina eksyvän näitä viisaita neuvojia, jotka noudattavat orjallisesti ja varmaan ihan päivälleen näitä ikärajoituksia. Kyllä jokainen osaa laittaa kiinteät tauolle, mikäli vauvan maha ei niitä kestä. Tää ruokailu homma on ihan ikuista tappelua ja sanasotaa äitien välillä. Mutta eikös jokainen kuitenkin ruoki vain oman lapsensa???
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Siis anteeksi nyt vaan, mutta oletkohan pikkuisen herkkänahkainen!? Ihan ystävällisessä hengessä pohdin, että voi olla sitä suoliston epäkypsyyttäkin, eikä välttämättä allergiaa, millään lailla näsäviisas en ollut ja totesinkin, että kyllähän sen huomaa sitten jos tulee vaivoja muustakin. Enkä myöskään kritisoinut kiinteiden aikaista aloittamista, jokaisella on niihin omat syynsä. Voi itsekin välillä miettiä, ettei tule luettua muiden viesteistä jotain, mitä siellä ei ole. Puolustauduit kohdassa, jossa siihen ei ollut mitään syytä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
no sori vaan kirjoitti:
Siis anteeksi nyt vaan, mutta oletkohan pikkuisen herkkänahkainen!? Ihan ystävällisessä hengessä pohdin, että voi olla sitä suoliston epäkypsyyttäkin, eikä välttämättä allergiaa, millään lailla näsäviisas en ollut ja totesinkin, että kyllähän sen huomaa sitten jos tulee vaivoja muustakin. Enkä myöskään kritisoinut kiinteiden aikaista aloittamista, jokaisella on niihin omat syynsä. Voi itsekin välillä miettiä, ettei tule luettua muiden viesteistä jotain, mitä siellä ei ole. Puolustauduit kohdassa, jossa siihen ei ollut mitään syytä.
Anteeksi, täällä vaan yleensä kritisoidaan muita, eikä haluta auttaa hyvässä hengessä. Mutta olin väärässä :) Vielä löytyy ystävällistäkin porukkaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Heinämamma kirjoitti:
Anteeksi, täällä vaan yleensä kritisoidaan muita, eikä haluta auttaa hyvässä hengessä. Mutta olin väärässä :) Vielä löytyy ystävällistäkin porukkaa.
No ei mitään ja anteeksi, kun vähän kiivassanaisesti kirjoitin, harmistuin vaan kun en todellakaan tarkoittanut arvostella. Mukavia syyspäiviä kaikille vauvan kanssa ja Kapusha, kiva että päärynä tuntuu sopivan!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meillä on tosiaan se syynä kiinteiden aloittamiseen,et maito ei ilmeisesti enää riitä pelkästään! Tosiaan korviketta 1L 3-5 imetyskertaa vuorokauteen. Ja siis poika söis vielä enemmän. Neuvolassa sanoivat viimeks että kun 3kk on täynnä niin alotellaan kiinteitä. Eli syy on se,että tarvii lisäravintoa maidon rinnalle. Tosin neuvolan ohjeen mukaan pitäisi sitten korvikkeesta päästä kokonaan eroon että pelkästään kiinteitä rintamaitoa... Tosin se tarkoittaisi sitä että poika söis päivällä pelkkää kiinteetä,koska päivällä ei suostu rinnalle sitten millään. Joka päivä olen yrittänyt,mut tuloksena on vaan karmeat raivarit. Illalla,yöllä ja aamulla ei mitään ongelmaa ja tyytyväisenä syö rinnasta.

Tänään syötiin päärynäsosetta iltapäivällä eikä iltaan mennessä ollu mitään masukipuja :)
Ilmianna
Jaa
Hienoa! Minä maistatin eilen tytölle pari lusikkaa ruusunmajasosetta. Tyttö työnsi soseen ulos suustaan :D Ihme että peruna maistuu, mutta vähän imelämpi tavara on sitten pahaa :D
Ilmianna
Jaa
poika on 4 kk ja tissimaidolla mennään. Nan1 korviketta saa iltaisin jos olen poissa tai näyttää siltä, että maitoa ei tule riittävästi. Ajattelin olla antamatta mitään muuta 5-6 kuukauteen. En oikeastaan näe mitää syytä miksi alkaisin maistattamaan vielä kiinteitä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Olet väärässä ketjussa. Täällä keskustelevat heinäkuun odottajat kuulumisistaan, tämä ei ole mikään Milloin aloitat kiinteät ja miksi -ketju.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
katsos otsikkoa kirjoitti:
Olet väärässä ketjussa. Täällä keskustelevat heinäkuun odottajat kuulumisistaan, tämä ei ole mikään Milloin aloitat kiinteät ja miksi -ketju.
Eikö tuon imettäjä43:n vauva ole aika likimain heinäkuussa syntynyt....
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No nyt se imetys sitten loppui kokonaan :( Toissayönä poika heräsi tunnin välein ja vaikka kuinka söi rinnasta niin tilanne ei parantunut. 3h itkun ja kitinän jälkeen kun sai pullosta maitoa niin nukahti. Eilen illalla vielä kokeilin ja poika nukkuikin 5h sen jälkeen ja maitoa tuli vielä silloin mutta yöllä ei maitoa ilmeisesti riittänyt kun sama tahti jatkui ja kun söi pullosta 2dl niin rauhottui unilleen takaisin. Vauva oli rinnalla kuitenkin ja imi mutta ei tullut niin kylläiseksi että olisi nukahtanut.

Nyt mennään sitten korvikkeella kokonaan ja soseilla. Bataatti ja päärynä maistuu ja aamupalaksi menikin ½ pilttipurkki päärynäsosetta :) Vatsavaivoja ei näistä ole tullut ja kovalla ruokahalulla poika niitä syö.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hei. Tiedän, että ainakin joku tästä nyt hermostuu, kun ketjun ulkopuolelta huutelen ja vielä imetysasiaa. Mutta haluan kirjoittaa tämän siltä varalta, että sinä Kapusha et vielä halua lopettaa imetystä. Nimittäin ei kuulosta ollenkaan siltä, että maito olisi sinulta nyt vaan "loppu". Vauvat ihan tyypillisesti tekee tuota, että imevät yöllä hyvin tiheään, jos haluavat kasvattaa maitomäärää. Katsos kun yöimetykset lisäävät maitomäärää eniten ja vauva myös imee tehokkaimmin öisin. Tiedätkö miksi todennäköisesti vauva sai viiden tunnin edestä ruokaa edellisiltana? Sen takia, että hän oli edellisenä yönä imenyt niin tiheään. Se ei siis mene niin, että yöllä ei olisi maitoa, vaan yö on parasta aikaa maidon lisäämiseen. Vauva voi lisätä maitoa vain imemällä, joten siitä johtuu tuo jatkuva heräily. Jos vauva nielee rinnalla, maitoa tulee kyllä, söi hän kuinka tiheästi tahansa. Jos olet ihan poikki, voit ihan hyvin antaa korviketta jossain vaiheessa yölläkin, että saat nukkua. Ei sinun maidontuotantosi siihenkään lopu, vaikket joka heräilyyn yöllä imetäkään. Osittaisimetystä voit siis jatkaa aivan hyvin. Varsinkin, kun vauva on vetäissyt iltaimetyksen päälle tuollaisen pätkän unia, niin se kyllä tarkoittaa, että maitoa siellä on. Vauvan tarkoitus ei siis ole yöllä välttämättä syödä itseään niin kylläiseksi, että nukkuisi aamuun asti, vaan tehdä maitotilausta. Silloin rinnat tuntuvat aivan tyhjiltä ja tuntuu, ettei sieltä tule mitään, mutta se pitää maidontuotantoa yllä. Nyt joku todennäköisesti tulee tähän huutamaan, että kyllä se maito voi loppua ja minultakin loppui ja naapurilta loppui. Kyllä, voi se joskus loppua, mutta tämä ei kuulosta ollenkaan sellaiselta tilanteelta, että siitä olisi kyse.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
En suinkaan pahastu vaan itseasiassa tuo vahvisti nyt omiakin epäilyjä ettei se maito oiskaan loppu! Nyt viime yö mentiin korvikkeella,mutta varmasti kyllä ensi yönä tai tänään päivällä annan rinnasta. Toivoisin että maito riittäisi sinne asti ettei öisin enää syödä :) Menee kauheeksi sähläykseksi ton pullon kanssa,kun on tottunu et poika viereen ja ite saa myös levätä :)

Tajusin myös,että poika on nyt 3kk ja silloinhan on se tiheän imun kausi. Tässä väsymystilassa ei vaan aina kykene ajattelemaan normaalin ihmisen tavoin :D

Ja aika varma merkki siitä ettei maito ole loppu on sekin,että nyt sitten saa paita märkänä herätä :D
Mun pitäisi varmaan tota kärsivällisyyttä treenata ;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
No hieno juttu! Ja anteeksi, kun niin puolustuskannalla lähdin kirjoittamaan, mutta kun mua harmittaa, että puolin ja toisin näillä palstoilla tuntuu olevan sellainen meno, että ei saa kirjoittaa korvikkeella ruokkimisesta eikä imettämisestä. :D Pitäis vissiin keksiä joku kolmas tapa ruokkia vauva, että päästäisiin neutraalille maaperälle... Mutta siis, itse kun en missään nimessä ole mikään imetysfanaatikko ja mun mielestä kumpikin tapa on hyvä tapa, kunhan ruokaa riittää vauvalle. :) Silti tiedän tiettyjä juttuja imetyksestä, joita usein tulkitaan vähän väärin ja silloin tekee mieli aina jakaa sitä tietoa, ettei joku vasten tahtoaan lopeta imetystä jos haluaisi vielä jatkaa. Ja juurikin tuo tiheän imun kausi on sitä tunnin välein imemistä yöllä. Suorastaan klassinen tapaus sulla, että sitten heräät paita märkänä. :D Luota vaan Kapusha siihen, että kun tarjoat vauvalle rintaa, niin aina sieltä jotain tulee. Kysynnän ja tarjonnan laki pätee siinäkin, eli mitä enemmän tarjoat, sitä paremmin pysyy maidontuotanto käynnissä. Jos vauva nielee, maitoa tulee, piste. :) Tyhjää nuo eivät onneksi osaa niellä. Mukavat syksynjatkot teille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
nyt sanon tämän kirjoitti:
No hieno juttu! Ja anteeksi, kun niin puolustuskannalla lähdin kirjoittamaan, mutta kun mua harmittaa, että puolin ja toisin näillä palstoilla tuntuu olevan sellainen meno, että ei saa kirjoittaa korvikkeella ruokkimisesta eikä imettämisestä. :D Pitäis vissiin keksiä joku kolmas tapa ruokkia vauva, että päästäisiin neutraalille maaperälle... Mutta siis, itse kun en missään nimessä ole mikään imetysfanaatikko ja mun mielestä kumpikin tapa on hyvä tapa, kunhan ruokaa riittää vauvalle. :) Silti tiedän tiettyjä juttuja imetyksestä, joita usein tulkitaan vähän väärin ja silloin tekee mieli aina jakaa sitä tietoa, ettei joku vasten tahtoaan lopeta imetystä jos haluaisi vielä jatkaa. Ja juurikin tuo tiheän imun kausi on sitä tunnin välein imemistä yöllä. Suorastaan klassinen tapaus sulla, että sitten heräät paita märkänä. :D Luota vaan Kapusha siihen, että kun tarjoat vauvalle rintaa, niin aina sieltä jotain tulee. Kysynnän ja tarjonnan laki pätee siinäkin, eli mitä enemmän tarjoat, sitä paremmin pysyy maidontuotanto käynnissä. Jos vauva nielee, maitoa tulee, piste. :) Tyhjää nuo eivät onneksi osaa niellä. Mukavat syksynjatkot teille!
Meillä vauva alkoi 3kk iässä syömään öisin 2h välein ja ajattelin että kyse tiheän imun kaudesta. Kuitenkin tätä jatkui yli kuukauden ja seuraavassa neuvolassa painokäyrä meni alaspäin jatkuvasta syömisestä huolimatta. Ei tainnut maitomäärä lisääntyä vaikka kuinka imetin. Ja vauva oli jatkuvasti kiukkuinen ja kärttyisä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
............... kirjoitti:
Meillä vauva alkoi 3kk iässä syömään öisin 2h välein ja ajattelin että kyse tiheän imun kaudesta. Kuitenkin tätä jatkui yli kuukauden ja seuraavassa neuvolassa painokäyrä meni alaspäin jatkuvasta syömisestä huolimatta. Ei tainnut maitomäärä lisääntyä vaikka kuinka imetin. Ja vauva oli jatkuvasti kiukkuinen ja kärttyisä.
Kapusha osittaisimettää, joten hänen vauvansa saa ravintoa myös korvikkeesta eikä liene pelkoa, että vauva ei saisi tarpeeksi ravintoa. Ei ole mitään syytä vähentää rinnan tarjoamista, koska sekään ei takuulla maitomäärää lisää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Anteeksi että elokuun odottajana tulen tänne ketjuun, mutta olen seuraillut teidän kuulumisia :)
Miten olette saaneet vauvat tottumaan pulloon?
pelkään sitä jos maito loppuisi tai ei riittäisi rinnasta ja pitäisi siirtyä korvikkeisiin, niin meidän neiti ei millään huoli pulloa :( ei osaa imeä siitä :(
kaikenmaailman tuttimallit ja korvike merkit yritetty.
Ilmianna
Jaa
vauvani syntyi 3 päivää ennen heinäkuuta, joten mielestäni kuulun tänne enemmän kuin kesäkuussa synnyttäjiin..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Hehheh, aika hauska logiikka! Entäs jos se olisikin niin päin, että kun on syntynyt ihan heinäkuun alussa, niin kuuluu sitten vielä kesäkuun synnyttäjiin? Sama kai se on, missä kirjoittelee, mutta tottahan se on niin, että kun on synnyttänyt kesäkuussa, niin sitten on synnyttänyt kesäkuussa, eikä mitenkään mystisesti "kuulu" heinäkuussa synnyttäneisiin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
onpa huvittavaa kirjoitti:
Hehheh, aika hauska logiikka! Entäs jos se olisikin niin päin, että kun on syntynyt ihan heinäkuun alussa, niin kuuluu sitten vielä kesäkuun synnyttäjiin? Sama kai se on, missä kirjoittelee, mutta tottahan se on niin, että kun on synnyttänyt kesäkuussa, niin sitten on synnyttänyt kesäkuussa, eikä mitenkään mystisesti "kuulu" heinäkuussa synnyttäneisiin.
Sun tekstis on kyllä hieman huvittavaa. Mitä muutamalla päivällä on väliä kun vauvat kuitenkin suht saman ikäsiä? Ja jos et ole huomannut, täällä ei ole kesäkuun ketjua jossa porukka kirjottelis. Ja toisekseen, jos laskettu aika oli heinäkuussa ja näin ollen on kirjoitellut heinäkuun ketjussa mutta vauva syntykin kesäkuussa niin eikö enää saa keskustella siinä heinäkuun ketjussa??
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
justjoo... kirjoitti:
Sun tekstis on kyllä hieman huvittavaa. Mitä muutamalla päivällä on väliä kun vauvat kuitenkin suht saman ikäsiä? Ja jos et ole huomannut, täällä ei ole kesäkuun ketjua jossa porukka kirjottelis. Ja toisekseen, jos laskettu aika oli heinäkuussa ja näin ollen on kirjoitellut heinäkuun ketjussa mutta vauva syntykin kesäkuussa niin eikö enää saa keskustella siinä heinäkuun ketjussa??
En minä sanonut, ettei saisi. Kunhan naureskelin sille, että kesäkuussa synnyttänyt on mielestään enemmän heinäkuussa synnyttänyt. Saa toki kirjoitella missä lystää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
terve pitkästä aikaa :)

Meijjän vaavi kuulumisia tässä meinasin laitella.. 3kk neuvolassa (29.10) painoa oli 6490g ja pituutta 61,5cm. Meillä vaavi syö korvike maitoa, en imetä lainkaan enää ja sitten lisäksi saa soseita, porkkana-peruna on lemppari, hedelmäsoseita kehnommin syö, paitsi banaania olen raaputtanu lusikalla sopivia annoksia se maistuu. velliäkin annan sekotan sen korvikemaidon joukkoon pulloon. On meijjän neiti ensimmäisellä antibioottikuurillakin, ihoinfektion takia joka on varpaitten välissä :-O lääkäri sano että ne hautonu kun ne on pullukat ja aina kippurassa, olemme putsanneet kyllä varpaan välit joka päivä vaipan vaihdon yhteydessä/ kylvyssä. No viikon kuuri jospa se siitä parantus :)
Ilmianna
Jaa
Meijän poitsulle maistuu parhaiten ehdottomasti bataatti :) Hedelmäsoseetkin menee mutta ruusunmarja aiheutti semmosen ilmeen ettei tarvi toiste varmaan tarjota :D Päärynä menee parhaiten. Ensi viikolla sitten kokeillaan sinne bataatin sekaan joko kukkakaalia tai porkkanaa :)

En tiedä onks meijän mukula nyt sitten jossain räkätaudissa... Rohisee hengitys ja yskii. Kuumetta ei ole ollu,mutta tiistaina oli kun sai ne rokotteet :< Panadolia joutu antamaan että sai nukuttua. Toivottavasti poika ois vaan oppinu et miten yskitään ja haluis sitä harjotella. Ei kuitenkaan oo mitenkään itkusempi,nukkuu päivällä ehkä vähän enemmän.. Tosin kun ei nuku yöllä kunnolla..

Alkaa olee ite aika paukut loppu,kun ei oo moneen viikkoon nukkunu kunnolla. Vaikka poika nukkuiskin 20-06 niin siinä välissä herää niin että 1 jälkeen yöllä Äiti kerkee nukkumaan n.30min :/ Oon nukuttanut vieressä ja omassa sängyssä eikä oo vaikutusta ollu... Jospa se tästä helpottas ;)

Käytiin siellä 3kk neuvolassa ja mitat oli 62cm ja 5990g :) Meillä mennään osittaisimetyksellä! Toivon että maito riittää sinne asti että ei enää yöllä herätä syömään... Saa nähdä milloin sekin tapahtuu,varmaan kun poika on 2v. Niin kauhea on nimittäin syömään... Bataattiakin vetelis vaik millassia annoksia jos Äiti antais...
Ilmianna
Jaa
Täällä tyttö syö soseita hyvällä ruokahalulla, nyt on jo ehditty kokeilla muutamia marjasoseita lisää. Posket näkyy punoittavan harva se päivä, milloin enemmän ja milloin vähemmän. Elimistön reagoiminen uusiin ruoka-aineisiin näkyy näkyvän meidän tytöllä naamassa :) Muuten iho on siisti. Tyttö ei siis taida olla kovinkaan allerginen millekään, vaikka aluksi niin luulinkin. Tyttö syö aamupäivällä pottukukkakaalisosetta ja iltapäivällä päikkäreiden jälkeen jotakin marja-/hedelmäsosetta. Tänään otetaan maisteluun päärynä :) Viikon verran on samaa makua antanut. Tissimaitoa tyttö ei enää saa, olen tässä vähitellen lopetellut pumppaushommat ja maidontuotanto on lähes loppunut. Jotenkin aika vapauttava tunne :D Imetys ei ole mun juttu ollenkaan, vaikka tiedän sen olevan tärkeää vauvalle. Seuraavaa muksua tuskin imetän ollenkaan, ahdistaa pelkkä ajatuskin. Tyttö on oppinut uusia juttuja, kääntyi selältä vatsalleen kun ikää oli 4kk ja 4 päivää :) Nyt se sitten kiukkuaa mahallaan ja yrittää päästä liikkumaan eteenpäin, mutta kun ei ole tarpeeksi voimia vielä :D Kova on yritys, mutta antaahan tytön vielä kasvaa niin onnistuu paremmin.Tyttö nukkuu yöt edelleen hyvin, sen 11h putkeen. Nukahtaa klo 22 aikaan ja heräilee 9 aikaan aamulla. Klo 01-02 käännän tytön mahalleen nukkumaan, on monesti silloin levoton. Sittenpä nukkuukin aamuun asti. Kova pulauttelu ja röyhtäily jatkuu edelleen, meinaan tulla hulluksi tuon pyykkivuoren kanssa :D Edes kiinteiden syöminen ei ole merkittävästi vähentänyt pulauttelua. Neuvolalääkäri ei ollut huolissaam, kun painoa on tullut niin hyvin. Ehdotti Nutrilon AR korviketta. Sitä saa apteekista ilmeisesti reseptillä,mutta lääkäri ei kirjoittanut reseptiä :D Että se siitä sitten.
Ilmianna
Jaa
arvatkeepas mitä heinämammat :D Arvaa kuka on taas pieniin päin ja LA 12.7.2013 XD minä!!! kuulkaas miehelleni sanoin "että et sie taijja osata tehdä kuin heinäkuun lapsia" onpaha tuo ukko iteki heinäkuussa syntyny :)) Meijjän vaavista tulee sitte isosisko :))

Täällä on oltu koko päivä ihan koomassa ja hemmetin iloisia, on tätä odotettukin mutten uskonu että tärppäis näin nopsaa ja vielä heinäkuussa laskettu aikakin :D
6rv tänään siis ja tänään minä plussasin, usean testinkin taisin tehdä 4-6kpl:ta ja jokainen on plussa. huh.. menee aikaa kun sisäistäny tämän asian..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Onnea vaan, että toive kävi toteen! Tosi rohkea olet, sillä kokemuksesta voin sanoa että se vauvasi on nyt helppo, mutta 1,5vuoden kuluttua voipi olla pahassa murkussa raivareiden kera.. aika kovilla tulet olemaan jokatapauksessa kun uusi tulokas valvottaa ja edellisellä on meno päällä. Sikäli ymmärrän Kapushaa todella hyvin kun kirjoitti, että ottaa kierukan hetimiten ettei vaan tulisi toista lasta ennen esikoisen 3v täytämistä. Itse olen kauhuissani katsellut äitejä jotka työntelevät vauvaja vauvamasun kanssa, koska en hevillä unohda millaisessa itku/huuto/raivarivaiheessa esikoinen siinä noin pari vuotiaana oli. Siinä tuli itkettyä itsekin useasta koska takki oli täysin tyhjä ja kiitin onneani että ei ollut siinä vauvaa vielä hoidettavana myös.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
heinäkuunheidy kirjoitti:
Onnea vaan, että toive kävi toteen! Tosi rohkea olet, sillä kokemuksesta voin sanoa että se vauvasi on nyt helppo, mutta 1,5vuoden kuluttua voipi olla pahassa murkussa raivareiden kera.. aika kovilla tulet olemaan jokatapauksessa kun uusi tulokas valvottaa ja edellisellä on meno päällä. Sikäli ymmärrän Kapushaa todella hyvin kun kirjoitti, että ottaa kierukan hetimiten ettei vaan tulisi toista lasta ennen esikoisen 3v täytämistä. Itse olen kauhuissani katsellut äitejä jotka työntelevät vauvaja vauvamasun kanssa, koska en hevillä unohda millaisessa itku/huuto/raivarivaiheessa esikoinen siinä noin pari vuotiaana oli. Siinä tuli itkettyä itsekin useasta koska takki oli täysin tyhjä ja kiitin onneani että ei ollut siinä vauvaa vielä hoidettavana myös.
Muistaakseni pikkunen on viiden lapsen äiti, joten hän tietänee mitä on odotettavissa... ;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pikkuselle isot onnittelut!!:) Hih ja mä oon menossa otattamaan kierukan ettei varmasti käy vahinkoa ennen kun poika on 3v ;D
Mut ihana et teillä tärppäs noin nopeesti :)

Heinämamma; oon niin kateellinen noista teidän tytön yöunista!!!:D Meillä poitsu nukahti eilen 20 ja heräsi 23:15,02:30,4:30 ja loppujen lopuks sitten kuudelta ylös :D Millä ihmeellä sä saat sen teidän pikkuruisen nukkumaan tommoset unet?:D
Yritin siirtää pojan nukkumaanmenoaikaa,mutta silti herätys oli kukonlaulun aikaan! Kolme kertaa söikin yöllä. Velliä tosiaan ei olla enää koitettu kun siitä niin kauheet mahakivut tuli ja soseilla on oikein tyytyväinen :)

Sais kyllä tulla talvi jo,kun poika nukku niin hyvin ulkona kun oli vähän pakkasta! Eipä tonne vesisateeseen oo kiva toista laittaa nukkumaan :/ Sisällä kun ei nuku kuin sen 1,5h ihan maksimissaan..

Miten te saatte päivät kulumaan vauvan kanssa? Mulla on välillä kauheeta taistelua, et päivä kuluis... Leikitään kyllä ja muuta mut tuntuu et on kauhean tylsää. Välillä kaipaan jo töihinkin ettei tarvis tääl koton kököttää :D Tuntuu et päivä menee siinä,et ootan et pojalla on nälkä ja sen jälkeen et tulee uni... Ja tätä koko päivä kun täältä peräkorvesta pitäs aina autolla lähteä ja ei jaksa sitä tavaroiden pakkaamista...
Ilmianna
Jaa
Onnittelu Pikkuiselle! Oot sinä rohkee mimmi :) Musta tuntuu, et tässä yhdessä mukelossa on mulle tarpeeksi hommaa vähäksi aikaa, vaikka vauvakuume alkaa välillä nostaakin päätään :) Mutta kyllä se aina häviää, kun tytöllä on oikee kiukkupäivä ja äiti on enemmän kuin väsynyt.

Kapusha: Tyttö vaan ite haluaa nukkua yönsä :) Minä olen kuulemma lopettanut yösyönnit 2kk ikäisenä, sieltä vissiin tämä villitys saanut alkunsa :) Tyttö vähensi itse aikanaan niitä yösyöntejä sitten vaan lopetti kokonaan. Ei jäänyt koukkuun tissiin :) Toisaalta olen kuullut, että vauva voi nukkua paremmin viileässä makuuhuoneessa ja meidän makkari on tosiaan kuin jääkaappi. Tykätään miehen kans nukkua viileässä ja ilmeisesti tyttökin tykkää.

Nyt melkein 3vrk pumppaamatta! Tisseihin on ilmestynyt maitoa, mutta kauheeta pakotusta ja pingotusta ei vielä ole ollut, muhkuroitakaan ei ole ilmestynyt. Että niitä odotellessa sitten :) Jospa tämä homma kävis mahdollisimman kivuttomasti. Imetyksen lopetus on yhtä vaikeeta kuin koko imetyshomma, jospa tämä kohta loppuis!

Mulla menee päivät yleensä ihan kivasti, kotihommiakin riittää. On pyykinpesua ja kuivumaan laittamista, silityshommia, pullojen pesua ym. siivousta. Tytön kanssa leikin lattialla ja välillä hän touhuilee siellä itsekseenkin. Päiväunien aikaan teen isoimmat kotityöt ja ruuanlaiton. Tyttö seuraa mua sitterin kans sinne missä äiti touhuaa. Tykkää katsella kun pesen aamuisin maitopullot :) Hyvällä tuurilla ehdin katsoa telkkarista tallentamiani ohjelmia. Ja vaunulenkillekin lähdetään jos vaan sää sallii. Nyt vaan meinaa tuo vesisade olla esteenä.
Ilmianna
Jaa
Ai että teillä on ihana vauva ;) Meillä on taas pari yötä menny ihan kivasti sillä parilla heräämisellä. Nyt jopa on syönnin jälkeen jatkanu uniaan eikä ruvennu kiukkuamaan!:) Meillä on kanssa tosi viilee makkari,varmaan jos ois enemmän lämpöä niin oltais hereillä koko porukka! :) Sillon kotiintulessa meillä oli ilmastointi päällä ja silloinhan jätkä veteli niitä 8h unia.. :D Tosin silloin ei ollut kuvioissa näitä 3h päiväunia :) Nytkin vetelee unta palloon ulkona vaunuissa!:)

Mäkin siivoilen pitkin päivää mutta 14-18 on piiiiitkä aika odotella ukkoa kotiin :D Tuntuu aina ihan nälkävuosilta tuo aika,kun energia on ihan loppu! Sillon yleensä maataan peitolla lattialla ja jumpataan :D

Yllättävän kivuttomasti alkanu tää soseiden maistelu..taino nyt jo oikeastaan syönti! Bataatti,porkkana,metsämarjasose ja päärynäsose on nyt menny ja kaikista eniten maistuu bataatti :) Ensi viikolla sitten kukkakaalia bataatin ja porkkanan joukkoon :) Neuvolassa alko täti ekaa kertaa mussuttamaan imetyksestä kun sanoin että 50/50 menee korviketta ja äidinmaitoa. Ei oo tähän mennessä napissu mut nyt se keksi et tarvis pakottaa vauva syömään tissistä päivällä...
Ilmianna
Jaa
Meillä neiti täyttää sunnuntaina 4kk. Korvikkeella on kokonaan, nyt ollaan aloitettu syömään peruna-kukkakaalisoseita. Ja hyvin maistuu.

Painoa neidillä 6290g ja pituutta 64cm.. (Syntymämitat:3570g ja 52cm)

Yöt nukkuu tosi hyvin. Yleensä sellaiset 5-9 tuntia.. Herää kerran yleensä syömään. Joskus 03-05 välillä..
Ilmianna
Jaa
Meijän tyttö on jo 4,5 kk. Soseet maistuu. Suu on auki kun pikkulinnulla :) Imetys on loppunut kokonaan. Alko olla jo hankalaa kun tyttö alko jo siinä 2kk iässä nukkuu hyvin öitä Ei meinannu maito riittää millään. Nyt menee iltavellin jälkeen nukkuu klo 19 ja herää siinä 7-9 välissä. Ehkä maailman ihanin lapsi ,kun nukkuu noin pitkiä unia, ja no tietty muutenkin. Painoo oli 4kk neuvolassa 7700g ja pituutta 65 cm. (syntymäpaino 4410g ja pituus 51cm) Hyvin kasvaa :)

Ootteko muut harrastanu jotain toimintaa lasten kanssa? me ollaan käyty vauvauinnissa, ja tyttö tykkää siitäihan hirmusesti :)
Ilmianna
Jaa
Mä oon niin kateellinen kun teijän vauvat nukkuu noin hyvin!! :D Meil herättiin viime yönä taas 1,5h välein klo 1 eteenpäkin. Poitsu on oppinu uuden tavan puhua; narisevasti ja erittäin kovaäänisesti niin sitä piti harjottaa koko ilta! Millä ihmeellä mä saisin ton väsymään niin et nukkuis tommossia unia?:D

Uusia taitoja oppii koko ajan mikä juu vaikuttaa noihin yöuniinkin! Äiti on ihan silmät ristissä mut poika vaan nauraa ja juttelee :D

Ei me olla harrastettu mitään,eikä varmaan harrasteta ennenkuin sitten kun hokkarit pysyy jalassa :D vauvauintiin pitäs olla kaks ihmistä niin ei päästy kokeilee sitäkään...

Vierastaako teillä vauva vielä ketään?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Vauvojen nukkumisrytmi on temperamenttikysymys enemmän, kuin mitään muuta. :) Kyse ei ole siitä, etteikö vauvaasi väsyttäisi ihan niin kuin muitakin vauvoja, hän vain heräilee usein. Vauvoille heräily ei ole haitallista eikä raskasta, he heräävät oman rytminsä mukaisesti. Vanhemmille se on tietysti hankalampaa ja kovasti väsyttävää. Muista kuitenkin se, että on paljon vauvoja, jotka ovat unirytmissään samanlaisia, kuin sinun vauvasi, vaikka niitä hyvin nukkuviakin löytyy. Jos teet öisin asiat, niin kuin neuvotaan (pysyt vauvan kanssa hämärässä, etkä juttele hänelle, vaikka vauva yrittäisikin ottaa kontaktia, et mielellään katso silmiin yms. Näin vauvalle opetetaan, että yöllä ja päivällä on eroa ja yöllä pitäisi nukkua.) ja vauva silti vain heräilee, ei asialle oikein voi muuta, kuin odottaa. Vaikka nyt tuntuu raskaalta, niin vauva kasvaa koko ajan ja jossain vaiheessa teilläkin vielä nukutaan hyviä öitä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
mä olen ihan jääny junasta mut laitetaan nyt kans kuulumiset :D eli meillä vauvamies on nyt 4kk ja viikon päälle, löytyy maito ja muna allergiaa yms, imetän vielä ja oon ollu nyt maidottomalla ja kananmunattomalla dietillä, on aika rankkaa tämmöselle kuliranistille :D
Poika painaa 7640g ja on 64cm pitkä.. aikamoinen jässikkä, en jaksa enää millään kannella pitkiä aikoja.
Yöt meni pitkän aikaa hyvin, nukkui jo suunnilleen 8h putkeen ja sitten ku taika iskusta rupes heräilee tunnin välein.. argh! eli silmät ristissä nyt täs pari viikkoa menty, entie onko joku tiheempi imun kausi vai mitä ihmettä mut olen ihan död :D otettiin nyt kiinteitä mukaan, oon uskaltanu antaa tasan perunaa ja luumua, pelkään et pikkumies allergisoituu entistä enemmän :F meillä kiinnostaa kovin rapisevat lelut ja sitteristä on ruvennu valuttaa ittensä pois, ei kääntyile vielä muutaku kyljelleen mut liikkeelle yrittää kovin päästä ryömien, ja sitkun ei pääse kö sen max viis senttii ni sit huudetaan naama punasena! hällä on kovat meno halut, ja puhuu ku ruuneperi höööööööööööööyyyyyyyyyy äyyyyyyy.. ilmiselvästi isosiskoonsa tullu! :) tämmöst tänne
Ilmianna
Jaa
Eihän vauvaa tietenkään saa väsymään niin että nukkuis 12h yössä.. :D Ehkäpä tuo joskus oppii nukkumaan,tosin isänsä on aina ollut vähäuninen eli sieltä varmaan on tullut perintönä! itte oon vauvana nukkunu pitkät yöunet ja ei oo muuta tarvinnu kun tutin ja rätin ja selälleen sänkyyn ni jo tuli uni!

Poitsu on oppinu kuitenkin nukahtamaan nyt helpommin... Ei tarvii enää puolta tuntia taistella huutavan vauvan kanssa. Parina päivänä oon menny pojan kanssa päiväunille ja on riittäny tutti ja vähän pään silittely niin on ollu unessa :) Sit seuraava vaihe onkin täs uniopettelussa se,että nukuttais jossain vaiheessa vielä sinne omaan sänkyyn!:) On kuitenkin vielä niin pieni että saa nauttia äidin läheisyydestä eikä häädetä omaan sänkyyn kokonaan. Yöunet nukkuu jo onneksi suurimmaksi osaksi omassa sängyssä.

Kova juttelu on täälläkin ja menohalut ihan kauhiat!! Jos vaan taito/voimat riittäis niin varmaan ryömisi! Hermot menee pikkusella kun ei taito vaan riitä! Varmaan kun sitten ne taidot kehittyy niin vauhti on huima!!
Ilmianna
Jaa
Meillä on tyttö ruvennu öisin hillumaan sängyssään levottomasti ja harrastamaan uni-itkuja. Herään monta kertaa yössä tytön ähinöihin ja kitinöihin, tyttö on kyllä ihan unessa, vaikka ääntä lähteekin. Eikun vaan tuttia suuhun ja sama kitinä saattaa alkaa 15 min päästä uudelleen. Sit nukkuu pari tuntia ja kitinät alkaa taas. Ja taitaapa tyttö olla yöllä hereilläkin, kun löytyy aika monesti jostain ihan muualta kuin siitä kohdasta mihin jäi nukkumaan :D Viimekin yönä oli sänkynsä päädyssä poikittain... ja mahalleenkin näkyy öisin itse kääntyilevän. Mutta on tosiaan kummallisen levoton öisin, johtuisiko uusista taidoista joita päivisin oppii? Tyttö opetti minut ensin nukkumaan yöni ja nyt sitten saa valvoskella, ja väsyttää ihan pirusti! Kaikkiin ähinöihin en jaksa reagoida ja tyttö näkyykin nukahtavan ja rauhoittuvan omia aikojaan. Jospa tämä olis taas jokin ohimenevä villitys... Tyttö on nyt hoksannut että pyörimällä pääsee liikkumaan paikasta toiseen :D Nyt se pyöriskelee ympäri olohuonetta niin että sais äitillä olla silmät selässäkin. On pitänyt huonekaluja siirrellä vähän mukelon tieltä. Ja kovat halut ois ryömiä eteenpäin, mutta ei voimat vielä riitä.

Onko teillä muuten vauvat jotenkin kiltimpiä tai muuten erilaisia silloin kun isäkin on kotona? Meillä on tyttö viikonloppuisin ihan superkiltti, kun isä on kotosalla. Mutta viikolla sitten kiukkuaa minulle ja ei viihtyisi oikein missään. Kauhee kitinä ja itku. Koko ajan pitäisi olla viihdyttämässä tai kanniskella sylissä.

Onko teillä ollut mukelot terveinä? Nyt vähän hirvittää, kun on pelkällä korvikkeella et jokohan kohta on joku tauti päällä :(
Ilmianna
Jaa
Heippa.
Meillä neiti kohta 4kk ja nyt 1kk tämä ongelma ollut. Eli päivisin kuin enkeli ja iltasinkin vielä mutta heti kun tajuaa että nukkumaan pitäis mennä niin saa kamalan raivarin ja huutaa(ei voi sanoa enään itkuksi) , huomaan että vattassa kiertää ja olemme kokeilleet kaikki keinoja! OIKEASTI kaikkea!!! Itsella niin raskasta iltasin vaikk yritän lohduttaa itseäni että neiti nukkuu heräämättä 9 1/2h ja sitten syö ja nukkuu vielä sen jälkeen 3h! mutta silti iltapäivällä jo tulee tuskan hiki kun odottaa iltaa! Neuvolassa sanottiin että kiinteän aloitus ja olen antanut perunaa n.1kk ajan. Nyt olen ollut ilman sitä perunaakin 2viikkoa mutta ei auta. Mä olen vaan niin väsynyt näihin iltoihin!
Ilmianna
Jaa
Meillä oli sama juttu sillon aluksi pojan kanssa ja vieläkin useimpina iltoina kannetaan miehen kanssa vuorotellen sylissä. Tankkaako hellyyttä yötä vasten,en tiedä. Huutoa ei sinänsä enää oo ollu,muttei viihdy iltasin (2h ennen nukkumaanmenoa) muualla.
Sillon ruvettiin tekemään vaan niin,että iltarutiinit aina samat ja myös kylpy/suihku rauhotti iltahulinoita :)
Onko teillä korvike käytössä? Jos on niin korvikkeen vaihtoa kannattaa kokeilla,voi auttaa.
Itse huomasin,et siihen vatsakipuun tuntu auttavan kun vaan pyöritteli ja pyöritteli sylissä eri asentoihin,jumppasi kovasti leikkimatolla tms vaikka poika kyllä huusi ihan tasan yhtä kovaa siinäkin mutta rauhottui kuitenkin paremmin. Hellä masun hierominen vastapäivään tuntui myös helpottavan sekä se että poitsu sai olla ihan nakuna. Näitä on kokeiltu meillä ja huomattu toimivan ainakin jotenkin :)

Kyllä meillä kundi osaa ainakin sen,et äitille kiukutaan koko päivä ja kun isi tulee kotiin niin ollaan yhtä päivänpaistetta. Välillä onki menny iha hermot,kun mies ihmettelee miks oon välillä turhautunu ja väsyny,kun "Poikahan on ihan kiltisti" :D Vieraskoree osaa myös olla; mummot varmaan ihmettelee kun puhun että välillä on semmosta narinaa ja kitinää koko päivä mut mummolassa viihdytään leikkimatolla välillä tunti ja vaan jutellaan sieltä. Kotona kun laittaa niin pitäs vieressä maata koko ajan,muuten alkaa huuto :D

Me ollaan menty osittaisimetyksellä,mutta viimisen kk on kyllä menny korvikkeella pääosin ja nyt jos poika alkaa nukkumaan yönsä niin mennään täysin korvikkeella. Kerran oli vähän rohinaa ja nenä vuosi mutta muuten ollaan päästy ilman sairastelua. Sillon rokotteen jälkeen oli kuumetta...

Oiskohan meidän jäpikkä pikkuhiljaa siirtymässä koko yön uniin?:D Pari yötä menny niin että tutti riittää nukuttamaan uudestaan.
Tyhmänä äitinä tietysti mietin,että jos sillä onkin nälkä ja minä vaan laitan tuttia suuhun.. Mutta eikai poika tuttia huolis jos nälkä olisi? Ja kuitenkin nukahtaa melkein samantien uudestaan. Tosin sitä tuttia saattaa joutua sen 8 krt laittamaan suuhun uudestaan kuten viime yönä :D
Ilmianna
Jaa
Meillä oli kans tollanen huutovaihe siinä 4kk kieppeillä. Varsinkin isän kanssa illalla huuto oli ihan hirveetä. Muu ei auttanu rauhottamaan ku äiti. Ja mäkin sain pimeessä huoneessa hyssytellä, ja lauleskella. Yleensä rauhottu kun sain tytön sellaseen tiukkaan otteeseen ettei päässy käsillään huitomaan, vähän sellanen kapalon tunne. Siinä keinuttelin ja lauleskelin hiljaa niin rahottu. Tosin tätä saatto jatkuu sen kolmekin tuntii. Välillä laitettiin kantoliinaan ja mä hytkyttelin itteeni, sekin autto :)

Nyt kun ollaan ihan just jo 5kk , ni ei oo sellasii raivareita ollu moneen viikkoon. Nätisti menee nukkumaan (paitsi eilen) n klo 19-20 ja nukkuukin aamun asti n 12h. Me alotettiin kiinteet ja oon antanu illalla riisipuuroo ja vellin ni johan jaksaa likka nukkua.

Mut tosta vieraskoreudesta. Joo. Neiti on niin pikku enkeli, hymyilee, naureskelee ja jokeltelee jos on vieraita kylässä tai ollaan jossain muualla. Mutta kotona ei viihdy yksinään matolla ollenkaan. Osaa kääntyä ympäri molemmin päin, mutta kiljuu vaan huomioo, eikä jaksa leluillakaan touhuta yksin ollenkaan.
Ilmianna
Jaa
Mä tuun hulluks ton pikku-ukon nukkumisen kanssa! Kaks yötä menny niin et nukkuu 3h ja sen jälkeen menee 3-4h siihen et 30min välein herää :/ Me ollaan kans puuroa syöty mutta ei se oo vaikuttanu uniin mitenkään. Tuo lapsi ei vaan taida tykätä nukkumisesta! Päiväl nukkuu ulkona 3,5h päiväunet parit tunnin unet siihen päälle mut en tiiä mikä toi pelleily yöllä on... Ja ei herää juttelemaan tai muuta vaan rupee itkemään. Eikä oo vaikutusta nukkuuko vieressä vai ei :( Eikä herää nälkäänsä vaan nukahtaa kun saa tutin suuhun mut herää hetken päästä uudestaan...

En tiedä otetaanko toi puuro pois kokonaan et aiheuttaako se jotain. Tosin sitä on syöty nyt jo 1,5vkoa eikä tätä tullu vasta kun nyt.. Vellihän ei pojalle käyny,kokeilin sit maissivelliä sillon ja se oli ihan yhtä painajaista se yö/päivä :(
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Jos on hampaita tulossa? Meillä oli silloin yöunet katkonaisia, päivällä nukuttiin normisti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Putoaako se tutti siis aina vauvan suusta ja kun herää, se ei ole suussa? Ja nukahtaa, kun saa tutin takaisin? Jos näin on, niin silloin vauva todennäköisesti assosioi tutin siihen nukkumiseen/nukahtamiseen ja aina, kun se tippuu, niin hän herää. Jos kyse ei ole tästä, niin sitten syynä voi olla ne hampaat, mahavaivat, tai ihan vaan kuun väärä asento... Vauvojen uni on todella erilaista, kuin aikuisen, joten ihan aina ei kannata edes pohtia miksi vauva heräilee. Kausia tulee ja menee, toiset nukkuu huonommin ja toiset paremmin. Viimeistään siinä leikki-ikäisenä yleensä kaikki kuitenkin nukkuu jo täysiä öitä. Todella lohdullista, mutta niinhän se vaan on...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Oletko muuten kokeillut että annat maitoa kun herää vaikka sanoit ettei olisi nälkää? Meillä tyttö myös huolii herätessään kyllä tutin mutta hetken päästä huutaa taas ja vain syöttämisellä rauhottuu uudelleen uneen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ens yönä mikäli on samanlaista niin annan vaan maitoa ja kokeillaan jos se onkin sitä nälkää :)
Ikeniä on reilun viikon kutittanu paljon ja on hangannu ikeniä kaikella mahdollisella mitä käsiinsä on saanut että voihan ne hampaatkin olla tulossa.

Vauvat on juu erilaisia ja vauvan uni ei tosiaan oo samanlaista kun aikuisen. Poika ei nukahda tutti suussa vaan yleensä ihan siihen et silitellään. Joskus juo pullosta maitoa mutta ei silloinkaan täysin nukahda.
Yöllä kun herää niin laitan tutin suuhun jota imasee muutaman kerran ja on unessa ja tästä menee joko muutama minuutti-vartti tai puoli tuntia kun herää. Useimmiten kuulen että tutti lähtee suusta heti kun nukahtaa kunnolla...
Nukutatteko te vauvaa missä asennossa? Selällään,mahallaan? Meillä nukkuu selällään, kun en oo uskaltanu laittaa mahalleen.. :P
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mahallaan nukuttamista ei pienille suositellakaan, koska siinä piilee hieman suurempi kätkytkuolemariski. Kuitenkin siimä vaiheessa, kun lapsi itse jo osaa kääntyä unissaan mahalleen, ei mahallaan nukkumisesta todennäköisesti ole haittaa. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Eipä ollu kyse nälästäkään :< Sama ralli jatkui viime yön; nyt on pojalla unisaldoa n.7h ja äitillä 4h.

Oiskohan ne sitten ne hampaat... Toivottavasti tää helpottais pian!:D
Ilmianna
Jaa
Onko muiden vauvoille tullut jo hampaita???

Meillä neidille, 4,5kk ikäiselle on tulossa alas kaksi hammasta. Tai ne on jo nyt tullut niin että vähän näkyy jo hampaiden reunaa. Ja lusikkakin siihen sopivasti aina osuu..

Neiti ollut hieman itkuinen tässä nyt viikon verran ja pari viimeistä päivää todella itkuinen. Ei viihtyisi kuin sylissä-
Ilmianna
Jaa
Meil näkyy yks hammas joka ois tulossa,mutta joku mulle sanoi,ettei siihen paikkaan tulee ekana hammasta. Kuitenkin näkyy ihan selvästi ja tuntuukin.

Täällä ollaan taas 4:30 herätty :< Jos ei tuo mukula muuta keksi niin vääntää kakat housuun että äiti varmaan joutuu heräämään ;D Yks yö menikin taas yhdel heräämisellä ja tutin laitolla mut nyt sit taas heräs 1 aikaa ja 4:30 ylös :<
Iltapalaksi syö nykyään puuroa 1dl ja purkin hedelmäsosetta vähän maitoa. Luulis nukuttavan mutta ei!:o

Rajoitettiin päiväunia niin että otan vaunut sisälle kun on nukkunut 2,5h ja sen jälkeen nukkuu sisällä vielä 45min ja herää. Jos nukkuu pitkiä unia päivällä niin yöllä on turha toivoa unta. Nukkuu vuorokaudessa n.13-14h.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Tätä on moni yrittänyt täällä jo sanoa, mutta ei se vauvan uni useinkaan siihen liity, miten hän syö. Vauvan unen rakenne on erilainen kuin aikuisen ja jos vauva sattuu olemaan heräilevää tyyppiä, niin ei se auta, vaikka hän söisi litran puuroa ennen nukkumaanmenoa. :) Myöskään päiväunien rajoittaminen ei yleensä auta, ellei vauvalla sitten ole ihan sekaisin päivä- ja yörytmi. Useammin vauvoilla hyvät päiväunet tarkoittavat hyviä yöunia. Aika auttaa, niin rasittava ja väsyttävä ajatus kuin se meille vanhemmille onkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ihan totta... kirjoitti:
Tätä on moni yrittänyt täällä jo sanoa, mutta ei se vauvan uni useinkaan siihen liity, miten hän syö. Vauvan unen rakenne on erilainen kuin aikuisen ja jos vauva sattuu olemaan heräilevää tyyppiä, niin ei se auta, vaikka hän söisi litran puuroa ennen nukkumaanmenoa. :) Myöskään päiväunien rajoittaminen ei yleensä auta, ellei vauvalla sitten ole ihan sekaisin päivä- ja yörytmi. Useammin vauvoilla hyvät päiväunet tarkoittavat hyviä yöunia. Aika auttaa, niin rasittava ja väsyttävä ajatus kuin se meille vanhemmille onkin.
Mutta toisaalta monilla taas auttaa se puuron lisääminen. Kaikkea kannattaa kokeilla. Päiväunien rajoittaminen niin että niitä ei nuku kovin myöhään illalla ja olisi jokusen tunnin hereillä ennen yöunille menoa, niin voi monesti auttaa myös.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hmmmm. kirjoitti:
Mutta toisaalta monilla taas auttaa se puuron lisääminen. Kaikkea kannattaa kokeilla. Päiväunien rajoittaminen niin että niitä ei nuku kovin myöhään illalla ja olisi jokusen tunnin hereillä ennen yöunille menoa, niin voi monesti auttaa myös.
Niin? Tietääkseni en väittänyt, ettei auttaisi. Kirjoitin, että jos lapsi on heräilevää sorttia, niin ei puurosta silloin ole ole apua. Puuro auttaa vain, jos heräily johtuu nälästä. Toki saa kokeilla vaikka mitä, mutta on hyvä tiedostaa tuo vauvan unen erilaisuus verrattuna aikuisen uneen. Vauvalle on biologisesti normaalia heräillä. Jotkut heräilevät herkemmin ja pidempään kuin toiset. Se voi olla vanhemmalle lohdullista tietää, ettei hän tee mitään väärin eikä vauvalla ole mikään hätä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Lähinnä tarkoitin tuolla "luulis nukuttavan"-kommentilla sitä,kun muilla näyttää puuron jälkeen muksut nukkuvan pitkät yöunet.

Olen ihan hyväksynyt että meillä on vähäunisempi vauva. Toisten vauvat nukkuu 12h öisin ja meidän max 9h! Meillä auttoi se päiväunien rajoittaminen siihen,että jäi yksi herääminen (klo 1) pois kokonaan...

Ja se että avaudun siitä kuinka välillä masentaa herätä vähän väliä yöllä ja nousta kukonpierun aikaan ylös, ei tarkoita että luulen että ruokamäärällä tai muulla sais vauvan nukkumaan pitkiä unia. Välillä vaan ottaa päähän ja tänne voin siitä kirjottaa ...
Ilmianna
Jaa
Voinko mä valittaa päinvastasesta asiasta?

Tyttö menee joka ilta vaan aikasemmin ja aikasemmin yöunille. Tänäänkin meni jo kuudelta. Ei siinä mitään, nukkuu 12-14h yöunia, mutta joudunko mä kohta heräämään aamuviideltä ku tyttö menee päivällä neljältä yöunille? Ei oo hyvä toikaan rytmi.

Ja joo ollaan koitettu herättää kesken unien mutta siitä ei tuu muuta kun sota, ja sit tyttöö ei meinaa millään saada takasin unille, pelkkää huutoo vaan. Päikkäreitä nukkuu tosi epäsäännöllisesti, joinain päivinä 2x 2h ja joinain taas yhteensä 40 min.

Muuten menee ihan hyvin :) 5kk neuvolassa oli 8,8kg ja 68,6 cm pitkä. Kääntyy molempiin suuntii ja koht avarmaan lähtee ryömimään kun hiffaa miten kädet toimii, että pääsee eteenpäin. :)
Ilmianna
Jaa
Niin nää lapsoset on erilaisia! Aikasemmin poika nukahti 19:30-20 mut nyt oon onneks saanu venytettyä sinne 21-21:30! Nukkuu aamulla 1h unet,puolenpäivän huitteilla 3h unet ulkona ja illalla kuuden aikaan vielä 30min torkut. Jouduin kans venyttää sit nukkumaanmeno aikaa,kun poika heräs sitten 4-5 aikaan jos meni 8 nukkumaan... Se kun nukkuu sen 9h yössä ;D

Nyt meillä takana kaks ihan ok yötä :) Pari kertaa on herännyt,mut tutti on riittäny. Oon koittanu antaa maitoa muttei ota kun pari imua ja uudestaan unten maille. Jospa se tästä. Epäilen kyl että ois hampaita tulossa,kun on välillä ihan tuskanen noitten ikenien kanssa :<

Meillä oli toissapäivänä neuvolassa mitat 6910g ja 65,5cm :) Ja ikää on se reilut 4kk :) Kilon oli keränny painoa 6:ssa viikossa!:D Tolla syömätahdil ei ihmekkään ;)

Pojasta on tullu kyl ihme kiukuttelija! Tuntuu et päiväsaikaan ei nukahda ilman taistelua (taas ..) ja kun syö niin siitäkin pitää vetää pultit! Neuvolassa lääkäri totes et on aika tempperamenttinen poika,kehenköhän tullut ;) Illalla vaan alkaa iltapuuron kans taistellessa olla iteltä energia loppu kun koko päivän on jo taistellu ...
Ilmianna
Jaa
Moi!

Facebookissa on ryhmä "Heinämamma",johon toivoisin osallistujia :D Tukea,vinkkejä,apua ja arjen sankaritekoja joita voisimme toisillemme jakaa. Ainakin minulla on melkoisen rajoittunutta aika, jonka vietän netissä ja useimmiten se hetki kuluu Fb:ssa, niin oilisi kivaa jakaa kokemuksia toisten samanikäisten vauvojen vanhempien kanssa
Ilmianna
Jaa
Mä en kyllä löytänyt Facebookista sitä ryhmää. Löyty vaan heinämammat 2008, mutta niiden lapset taitaa olla vähän vanhempia jo :D

En tiiä onko etsijässä vikaa vai miks ei löydy ?
Ilmianna
Jaa
En minäkään löytänyt kyseistä ryhmää, kun sitä eilen etsin. Löytyi vaan tosiaan toi heinämammat 2008
Ilmianna
Jaa
Heipä hei!
Mitäpä teille kuuluu?

Meillä tuli ikää kasaan jo 6kk. Miten aika voikin mennä niin nopeasti! vastahan sitä plussattiin :) Neuvolassa käyty ja pituutta 70cm ja painoa vähän reilut 9kg. Reipas ja jäntevä tyttö, kohta lähtee ryömimään ja ensimmäinen hammas pilkottaa ikenestä. Yöt nukutaan edelleen hyvin ja ollaan jo harkittu tytön siirtämistä omaan huoneeseen.
Ilmianna
Jaa
Meillä neiti täyttää 18 päivä 6kk. Kyllä onkin aika mennyt nopiaa.
Tytön mitat 5,5kk ikäisenä 7kg ja pituus 67cm.

Syö kiinteitä jo hyvin ja nukkuu yöt välillä 7-9 tuntia putkeen ja välillä syödään kerran tai max. kaks yössä.

Neitillä on jo kaksi hammasta alhaalla. Kääntyy välillä selältä vatsalleen.
Ilmianna
Jaa
Niin se aika vaan hurahtaa mennä liian nopeasti eteenpäin :) Meilläkin neitokainen on jo puolivuotias, pikkuinen tyttö. Ens viikolla neuvola, mutta viime kerralla oli 64cm pitkä ja painoi 6,8kg. Oiskohan nyt joitan satoja grammoja päälle 7kg. Pituutta ainakin äidin silmiin on venähtänyt joitakin senttejä. Pituuskasvu on ollut vähäistä, muttä eipä me vanhemmatkaan mitään pitkiä olla :) Tyttö liikuskelee edelleen pyörimällä, niinkuin on tehnyt viimeiset 2kk. Kova hinku eteenpäin, mutta kiukkuhan siitä tulee, kun ei vielä oikein hoksaa tuota ryömimistä. Mahallaan pyörii navan ympäri eli osaa siirtäa nenänsä osoittamaan toiseen suuntaan, mutta eteenpäin ei vain pääse :( Mutta kovasti harjoitellaan :) Hampaita ei vielä ole kovasta kuolaamisesta ja ikenien kutinasta huolimatta. Koko ajan rapsuttelee ikeniään leluilla ja sormilla. Meillä yöt menee nykyisin vaihtelevasti. Tuttia joutuu suuhun laittamaan useampaan kertaan. Välillä nukkuu huonommin ja välillä paremmin. Viime yönä esim. touhuili silmät auki n. 2 tunnin välein ja nukahteli itsekseen aina uudestaan. Toisinaan taas saattaa nukkua aamuyölle ihan yhteen putkeen, sit kaipaa tuttia ja nukkuu taas sinne kahdeksaan. Varmaan tuo liikkeellelähtemisen harjoittelu vaikuttaa yöuniin. Jostain luin, että monesti vauvat heräilevät, koska heillä on kylmä. Tilasin neidille unipussin, katsotaan josko siitä olis apua. Meillä ei ole syöty yöllä enää 4 kuukauteen :) On käynyt mielessä tytön siirtäminen omaan huoneeseen itkuhälyttimen turvin, mutta katsotaan nyt.

Kovasti olen miettinyt neidille sisarusta, rupee vauvakuume hiljalleen nousemaan ;D Ja tosin se aina häviää välillä, jos tytöllä on kiukkupäivä :D Millaista ikäeroa olette kaavailleet vai tuleeko sisaruksia ollenkaan? Ja eipä sitä tosiaan tiedä, onnistuuko raskaus enää, herran haltuun nämäkin hommat.
Oon jäämässä ainakin vuodeksi hoitovapaalle. Katsotaan sitten taas jatkoja. Haluaisin kyllä raskaaksi vuoden sisällä, mutta minua mietityttää nuo työt. Sain vakipaikan raskausaikana, miten kauan ilkiän olla poissa töistä?? Ja olin siis vielä sairauslomalla kun minut valittiin toimeen. Kauhee ristiriita, kun haluaisin olla lapsen kanssa kotona, mutta toisaalta on ikävä töihin ja sitten vielä mahdollisesti uusi raskaus jne... Kannattaako edes mennä töihin, jos uusi raskaus on yhtä hankala kuin tämä ensimmäinen (lantion löystyminen, 3kk saikku)?? Mitä olette mieltä? Monimutkaista tämä elämä :D
Ilmianna
Jaa
Meillä opittiin kääntymään kunnolla selältä mahalleen aatonaattona :) Nyt sitten pyöritään hullun tavalla ja kova halu ois ryömiä 5kk vanhana ;) Meilläkin sitten itketään kun ei mihkään vielä pääse!

Oon ootellu niitä hampaita,kun on öisin ollu yhtä hulinaa... Poika saattaa herätä 10-20 krt yhden yön aikana,juttelee hetken sängyssään ja alkaa huutamaan. Sylissä rauhottuu,laitan takaisin sänkyyn niin saattaa 15min päästä herätä uudestaan. Kaikki mahdollinen on koitettu ja nälkäänsä ei edes herää. Nukkuu max 9h yössä eikä minuuttiakaan päälle. Heräämisen jälkeen saattaa mennä parikin tuntia ennenkuin syö..

Kiinteet on ollu kuvioissa jo sen 2kk ja kaikkea muuta paitsi kukkakaalia ja ruusunmarjaa syö :) 5krt päivässä syödään sosetta (illalla puuro). Eipä auttanut yöuniin. Katsotaan miten tuo tuosta nyt sutvaantuu. Jotenkin oon jo ihan luovuttanut minkään kokonaisten yöunien suhteen. Meidän vauva on pirteä tapaus. Päivällä nukkuu YHDET unet 3h vaunuissa ulkona.

Meille suunnitellaan sisarusta vasta kun tää tyyppi on lähempänä kolmea ikävuotta! :D Itse rupeen kesällä hakemaan töitä ja äitini on luvannut hoitaa poitsua niin kauan että on 1,5v. Taloudellisista syistä on vaan pakko lähteä töihin kun ei tuo kotihoidontuki riitä mitenkään :( Oishan se kiva olla pojan kanssa kotona ja käydä puistoissa ja muuta,mutta mutta ...
Kaipuu on töihin joo,mutta tuota pientä rakasta en haluais hoitoon laittaa.
Ens viikonloppuna ois meillä eka yökyläily edessä,saas nähdä miten äiti pärjää!!!:D

Anoppi teki 4 lasta ja oli siis yhteensä vissiinkin 9v kotona ja silti samassa työpaikassa edelleen... :) Kyllähän sitä voi olla niin kauan kun tilanne sen sallii. :)
Ilmianna
Jaa
Tyttö neuvolassa 7,5kg ja 66cm. Omia käyriä tasaisesti kasvaa. Vetää nuo neuvolakäynnit siiman aika kireälle, eivät oikein osaa mitään järkevää sanoa ja puuttuvat epäolennaisiin asioihin (nyttenkin tärkein asia oli tytön otsalla oleva karsta!?). Sitten kun pyydät apua johonkin, niin ei ossta auttaa. Minusta tuntuu, että meidän tytöllä on refluksitauti, mutta neuvolatädin mukaan ei ole kun ei oksentele kaaressa ja kasvaa hyvin. Olen itse tutkinut paljon asiaa ja refluksitautdin oireistoon kuuluu muutakin kuin oksentelu. Käski vaan ruveta antamaan maitohappobakteereita ni pulauttelu loppuu, juu niin varmasti. Yölevottomuuksistakin kyselin, laittoi ilmavaivojen piikkiin. Täti taas tienny mistään mitään. Onneks seuraavan kerran vasta 8kk iässä tarvii tuonne muksu viedä. Menee ihan kylmän väreet kun ajattelen koko neuvolaa! Miten teillä muilla hoidetaan neuvolassa asiat?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Millaisia ovat ne oireet, joiden perusteella epäilet refluksia? Neuvolassa ei refluksista juuri tiedetä muuta, kuin ne kaarioksennukset ja huono painonnousu, joten tuo kommentti terveydenhoitajalta ei kuulosta mitenkään poikkeukselliselta. Teillä varmasti syödään jo jonkin verran kiinteääkin ruokaa? Onko iho-oireita? Nieleskelyä? Kipeitä pulautuksia? Jos todella epäilee relfuksia, niin suosittelen minäkin siirtymään yksityiselle puolelle tutkittavaksi mikäli vauvalla on vaikeita oireita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
refluksivauvan äiti kirjoitti:
Millaisia ovat ne oireet, joiden perusteella epäilet refluksia? Neuvolassa ei refluksista juuri tiedetä muuta, kuin ne kaarioksennukset ja huono painonnousu, joten tuo kommentti terveydenhoitajalta ei kuulosta mitenkään poikkeukselliselta. Teillä varmasti syödään jo jonkin verran kiinteääkin ruokaa? Onko iho-oireita? Nieleskelyä? Kipeitä pulautuksia? Jos todella epäilee relfuksia, niin suosittelen minäkin siirtymään yksityiselle puolelle tutkittavaksi mikäli vauvalla on vaikeita oireita.
Pulauttelua hereilläoloaikana, öisin ja päiväunilla ei pulauttele. Pulauttelua ei siis esiinny ainoastaan ruokailujen jälkeen vaan pitkin päivää. Lisäksi tyttö nieleskelee jatkuvasti ja röyhtäilee. Röyhtäilyjen mukana tulee usein puklua suuhun. Jossain vaiheessa puklut itkettivät iltaisin, mutta eivät enää. Kiinteitä on syöty jo 2kk, iho on kuiva. Ihon kuivuus näkyy kulkevan käsikynkkää pakkasten kanssa, ruokien en ole havainnut aiheuttavan iho-oireita. Kiinteiden aloitus ei ole vähentänyt pulauttelua, ainoa mikä vähensi hieman oli korvikemerkin vaihto. Varmaankin lähiaikoina varailen ajan yksityiselle lääkärille. Ensiksi kokeilen noita maitohappobakteereja, mutta usko niiden toimivuuteen on vähäinen, kun ei mikään muukaan ole oikein kunnolla auttanut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Heinämamma kirjoitti:
Pulauttelua hereilläoloaikana, öisin ja päiväunilla ei pulauttele. Pulauttelua ei siis esiinny ainoastaan ruokailujen jälkeen vaan pitkin päivää. Lisäksi tyttö nieleskelee jatkuvasti ja röyhtäilee. Röyhtäilyjen mukana tulee usein puklua suuhun. Jossain vaiheessa puklut itkettivät iltaisin, mutta eivät enää. Kiinteitä on syöty jo 2kk, iho on kuiva. Ihon kuivuus näkyy kulkevan käsikynkkää pakkasten kanssa, ruokien en ole havainnut aiheuttavan iho-oireita. Kiinteiden aloitus ei ole vähentänyt pulauttelua, ainoa mikä vähensi hieman oli korvikemerkin vaihto. Varmaankin lähiaikoina varailen ajan yksityiselle lääkärille. Ensiksi kokeilen noita maitohappobakteereja, mutta usko niiden toimivuuteen on vähäinen, kun ei mikään muukaan ole oikein kunnolla auttanut.
Kannattaa tietysti tutkia, jos se omaa mieltä rauhoittaa, mutta jos lasta ei pulauttelu häiritse ja se ei aiheuta itkuja, niin yleensä minkäänlaista lääkitystä ei kyllä tarvita. Varsinkin, jos öisinkään teillä ei vaivaa ole. Yleensä makuuasennossa olo nimittäin pahentaa refluksioireita. Vauvoilla ruokatorven sulkijaläppä on luonnostaan löysempi ja suurimmalla osalla vaiva helpottaa sitten viimeistään, kun lapsi oppii kävelemään eli noin vuoden iässä. Lääkitystä harkitaan yleensä silloin, jos vauvalla on selvästi kipuja, hän on kovin itkuinen ja kärsii refluksioireista öisin. Jos kyse on allergisesta refluksista, niin sitten tietysti yritetään välttää oireiden aiheuttajaa, mutta ehkäpä teillä ei siitä ole kyse, kun oireet ovat noin lievät. Älä sure, aika auttaa kyllä. :) Mutta kuten sanoin, jos huolestuttaa, lääkärilläkin voi käydä.

Ps. Ne maitohappobakteerit tuskin refluksivaivaan auttavat, mutta voihan niistä muuta hyötyä olla
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meillä neuvolassa vaan sanotaan joka asiaan "toi on semmonen vaihe"... "semmossia ne vauvat on" tai vastaavaa... Viimeksi menin sinne jo pari vkoa 3-4h yöunilla nukkuneena ja kun sanoin neuvolakortin unohtaneena et aivotoiminta alkaa olla jo aika heikkoa kun tuo poika pelleilee yöt niin vastaus oli vaan että muista pistää sitten jollekkin hoitoon jos et itse jaksa... Juu aina vaan joka viikko pari kertaa hoitoon. Kun kuitenkin oon miettinyt tota syytä tolle yöheräilylle et mistä johtuu,kun heräsi viime yönäkin koko yön tunnin välein itkien ja kun pääsi syliin lähelle niin nukahti heti uudestaan. Kuitenkin päivällä touhuilen pojan kanssa ja saa hellyyttä ja syliä. Paljon leikitään lattialla yhdessä niin luulis ettei ois hellyydenpulaa enää yöllä... Pari yötä nukkui niin et heräili kyllä mut sit heräsi vasta kaheksan aikaan kokonaan. Eli pidensi 2-3h sitä heräämistään... Tänään sit taas herätys olikin 6... :(

Onks teillä vauvavakuutusta? Jos on niin ei muuta kun yksityiselle selvittämään tota refluksijuttua! Ite oon kuullu just samankaltaisia juttuja kun neuvola ei auta yhtään mutta sitten ns. kunnon lääkärille kun vie niin saa apua.:)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Jotkut vauvat tarvitsevat läheisyyttä enemmän kuin toiset. Lisäksi yö on ihmiselle vaistomaisesti "pelokkaampaa" aikaa, niin kuin jokainen aikuinenkin tietää. Jos äidin syli kerran rauhoittaa, niin kokeilisin ilman muuta nukkumista perhepedissä ja siirtäisin sitten myöhemmin omaan sänkyyn nukkumaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tehdä elämästä vaikeampaa vaan ota vauva viereen jos nukkuu siinä paremmin!! Aivan satavarmasti ehtii nukkumaan omassa sängyssään ja huoneessaan myöhemminkin elämässään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Heinämamma, onko teillä jo käytössä maidonsakeuttaja? Meillä on 5kk ikäinen vauva ja aloitti 2kk ikäisenä pulauttelemaan oikein kunnolla. Ei tuo sakeuttaja mikään ihmeitä tekevä ole ja meillä pulautellaan edelleen välillä senkin kanssa, mutta ne puklut ei ole mitään verrattuna siihen, millaisia määriä tulee ulos jos ei laiteta sakeuttajaa...
Ilmianna
Jaa
Maidonsakeuttajaa ei olla kokeiltu, eikä siitä olla edes neuvolassa mainittu. Vauvavakuutus onneksi löytyy, niin voidaan tarvittaessa hakeutua yksityiselle hoitoon. Aloitin terkkarin kehotuksesta ne maitohappobakteerit. Liekö sitten noiden ansiota vai ihan muusta johtuvaa, mutta pulauttelu on ehkä pienesti vähentynyt! Meillä tyttö siirtyi hiljattain omaan huoneeseen nukkumaan, kun häiriintyi peiton kahinasta, isukin kuorsauksesta ym. Ja minäkin heräilin jokaiseen pikku ähinään. Tuttia pitää käydä suuhun laittamassa useaan kertaan öisin, mutta on tuo huone sen verran lähellä, et jaksaa sinne hilautua. Saanpahan ainakin nuo välit nukuttua paremmin, kun ei pienet kahinat enää minun korviini kuulu :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Meillä kesäkuussa syntynyt poika mutta vastaan tohon refluksi asiaan.Meillä on refluksitauti ja lääkityskin päällä.Poika nyt 7kk ja toistaiseksi reflukSi on hallinnassa juuri lääkkeen ja maidonsakeuttajan kanssa.Toisinsanoen lääke hoitaa ettei hapot pääse vahingoittamaan ruokatorvea ja sakeuttajalla tulee paksumpaa niin ei tuu ihan niin herkästi ylös.Vauva on hyvin tietoinen että on inhottava olo ja nousee istumaan kun on kova kohtaus päällä.Sen vaan sanon että koita jaksaa tiedän miltä tuntuu katsoa kun pulaitusta tulee kokoajan taukoomatta jopa seuraavaan ruokailuun asti.Jos lapsi osoittaa kipua/inhoa niin lääkkeitä hakemaan.Ei välttämättä vaadi testejä.Me oltiin ph-testeissä kun poika oli 4kk.Paljon voimia ja jaksamisia!Jos haluut vertaistukea tai kysyä jotain niin täällä ollaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meillä ei oo mahdollista nukkua perhepedissä.. Tai siis on niin että koira ja isäntä siirtyy toiseen huoneeseen nukkumaan ja nukun vauvan kanssa kahestaan meidän makkarissa. Pariin kertaan poika on nukkunu mun vieressä ja silloin pari kertaa ynähti ja that's it. Ja mitenköhän parisuhde voi sen jälkeen kun nukutaan eri sängyissä... Niin kauan kun päivät oon vielä kotona niin poika heräilköön öisin ;D On nyt hankittu uusi pinniskin,kun tämä nykynen on perintösänky ja 50v vanha. Ja on sellanen kaksiosainen ja poika potkii PALJON unissaan ja sänky kolisee johon poika sitten herää... Katotaan auttaako!:D
Pari yötä mennyt niin että herännyt vaan pari kertaa -> syliin rauhottuu -> takas sänkyyn. Mummilla ollessa yökylässä nukkui 7,5h putkeen... :D
Tarkoitus oli siirtää poika omaan huoneeseen jo,mutta en jaksa juosta eri huoneeseen hyssyttelemään/antamaan tuttia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
20 VASTAUSTA:
nukkua vierssä mutta vauva ei..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
koira saa kirjoitti:
nukkua vierssä mutta vauva ei..
Koirathan yleensä nukkuu jalkopäässä ja harvemmin voivat jäädä sängyssä nukkuvien ihmisten alle...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
................ kirjoitti:
Koirathan yleensä nukkuu jalkopäässä ja harvemmin voivat jäädä sängyssä nukkuvien ihmisten alle...
Aika sikeäuninen pitää kyllä olla, jos onnistuu liiskaamaan puolivuotiaan vauvan alleen...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
fdjdh kirjoitti:
Aika sikeäuninen pitää kyllä olla, jos onnistuu liiskaamaan puolivuotiaan vauvan alleen...
Ei ole mahdollisuutta nukkua perhepedissä?? eiköhän siihen ole aina mahdollisuus jos vaan niin haluaa..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
fdjdh kirjoitti:
Aika sikeäuninen pitää kyllä olla, jos onnistuu liiskaamaan puolivuotiaan vauvan alleen...
No meillä kyllä mies on niin sikeäuninen ettei ikimaailmassa uskaltaisi nukkua vauva vieressä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
koira saa kirjoitti:
nukkua vierssä mutta vauva ei..
Koira väistää jos sen päälle vahingossa kääntyy, pieni lapsi ei.
Koirat tosiaan nukkuvat yleensä jalkopäässä muutenkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2013 kirjoitti:
Ei ole mahdollisuutta nukkua perhepedissä?? eiköhän siihen ole aina mahdollisuus jos vaan niin haluaa..
Niin ukko vaan toiseen huoneeseen ja lapsi viereen. Sitten parin vuoden päästä se "vauva" nukkuu edelleen äidin vieressä ja Isä sitten jo varmaan toisessa osoitteessa.

Nukuttakaa joo vaan lapset vaikka teini-ikään asti vieressä, mutta älkää sitten valittako kun sieltä kumpuaa niitä nössöjä jotka ottaa turpaansa jo päiväkodissa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
097222 kirjoitti:
Koira väistää jos sen päälle vahingossa kääntyy, pieni lapsi ei.
Koirat tosiaan nukkuvat yleensä jalkopäässä muutenkin.
Jos ette tiedä mitään perhepedissä nukkumisesta, niin älkää kirjoittako siitä. Meillä nukutaan ihan yhteisestä sopimuksesta kaikki samassa sängyssä. Parisuhdetta tämä ei häiritse millään lailla. Seksiä emme ole koskaan harrastaneet keskellä yötä pimeässä peiton alla, on meillä vähän enemmän mielikuvitusta sen suhteen.

Ja sille, jonka mielestä perhepedissä nukkuneet ottaa turpaansa päiväkodissa: paljon läheisyyttä saanut lapsi on päinvastoin rohkeampi tutkimaan maailmaa, kuin sellainen joka on väkisin itsenäistetty liian varhain. Monissa kulttuureissa perheet nukkuvat aivan lähekkäin, ei niissäkään pelkkiä nössöjä lapsia kasva...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
no taas tätä.. kirjoitti:
Jos ette tiedä mitään perhepedissä nukkumisesta, niin älkää kirjoittako siitä. Meillä nukutaan ihan yhteisestä sopimuksesta kaikki samassa sängyssä. Parisuhdetta tämä ei häiritse millään lailla. Seksiä emme ole koskaan harrastaneet keskellä yötä pimeässä peiton alla, on meillä vähän enemmän mielikuvitusta sen suhteen.

Ja sille, jonka mielestä perhepedissä nukkuneet ottaa turpaansa päiväkodissa: paljon läheisyyttä saanut lapsi on päinvastoin rohkeampi tutkimaan maailmaa, kuin sellainen joka on väkisin itsenäistetty liian varhain. Monissa kulttuureissa perheet nukkuvat aivan lähekkäin, ei niissäkään pelkkiä nössöjä lapsia kasva...
Eli pieni lapsi siis mielestäsi väistää? Vai mitä tarkoitat että jos ette tiedä perhepedissä nukkumisesta mitään? Mitä ei tiedetä? Olen kyllä perhepetiä testannut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
.............. kirjoitti:
Eli pieni lapsi siis mielestäsi väistää? Vai mitä tarkoitat että jos ette tiedä perhepedissä nukkumisesta mitään? Mitä ei tiedetä? Olen kyllä perhepetiä testannut.
Sitä, että äiti tai isä EI KÄÄNNY oman lapsensa päälle, jos alusta asti nukkuu perhepedissä, eikä ole lääkkeiden tai alkoholin vaikutuksen alainen. Ja viittasin nyt vähän näihin kaikkiin vastailijoihin. Miten voidaan niinkin luonnollisesta asiasta kuin oman lapsen vieressä nukkumisesta vääntää epäluonnollinen ja jopa vaarallinen asia?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
.............. kirjoitti:
Eli pieni lapsi siis mielestäsi väistää? Vai mitä tarkoitat että jos ette tiedä perhepedissä nukkumisesta mitään? Mitä ei tiedetä? Olen kyllä perhepetiä testannut.
Vai olet oikein testannut..Hah..hah..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
edell. kirjoitti:
Sitä, että äiti tai isä EI KÄÄNNY oman lapsensa päälle, jos alusta asti nukkuu perhepedissä, eikä ole lääkkeiden tai alkoholin vaikutuksen alainen. Ja viittasin nyt vähän näihin kaikkiin vastailijoihin. Miten voidaan niinkin luonnollisesta asiasta kuin oman lapsen vieressä nukkumisesta vääntää epäluonnollinen ja jopa vaarallinen asia?
Joo äiti ei kyllä käänny mutta eipä tuo isää koske! En ole ikinä kuullut mainittavankaan että isä ei kääntyisi, sanotaan vain että äiti ei käänny. Millä perusteella se isä ei käänny?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
.................... kirjoitti:
Vai olet oikein testannut..Hah..hah..
Oliko sanavalintani huono kun sanoin testannut, vai mitä naurat? Olen muutaman kuukauden nukkunut vauva vieressäni eli kyllä uskoisin jotain perhepedistä tietäväni.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
edell. kirjoitti:
Sitä, että äiti tai isä EI KÄÄNNY oman lapsensa päälle, jos alusta asti nukkuu perhepedissä, eikä ole lääkkeiden tai alkoholin vaikutuksen alainen. Ja viittasin nyt vähän näihin kaikkiin vastailijoihin. Miten voidaan niinkin luonnollisesta asiasta kuin oman lapsen vieressä nukkumisesta vääntää epäluonnollinen ja jopa vaarallinen asia?
Tuo ei kyllä koske isää tuo kääntyminen..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
.............. kirjoitti:
Joo äiti ei kyllä käänny mutta eipä tuo isää koske! En ole ikinä kuullut mainittavankaan että isä ei kääntyisi, sanotaan vain että äiti ei käänny. Millä perusteella se isä ei käänny?
Ihan sillä perusteella, että jos isä on alusta asti vahvasti mukana vauvan hoidossa ja nukkuu hänen vieressään, niin kyllä toimivat isänkin vaistot. Amerikassa näin ei ajatella, Suomessa kyllä. Moni isä vaan ei siihen vauvan hoitamiseen paljoa osallistu, joten ei onnistu monessa perheessä tämä. Mun mieheni aivan vaistomaisesti unissaan kääntyy vauvasta poispäin, eikä ole koskaan kääntynyt päälle. Havahtuukin vauvan herätessä usein ennen minua.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
................. kirjoitti:
Oliko sanavalintani huono kun sanoin testannut, vai mitä naurat? Olen muutaman kuukauden nukkunut vauva vieressäni eli kyllä uskoisin jotain perhepedistä tietäväni.
niin pelkää että isä kääntyy vauvan päälle niin voi vauvan laittaa äidin ja seinän väliin.Samalla myös puolisot voivat nukkun vierekkäin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
just. kirjoitti:
Tuo ei kyllä koske isää tuo kääntyminen..
Tapauskohtaista. Valitettavan moni mies tupakoi, mikä estää perhepedissä nukkumisen. Valitettavan moni mies myös tykkää ottaa iltaisin kaljaa, mikä sekin estää perhepedissä nukkumisen. Sitten on tietysti myös näitä, jotka todella nukkuvat niin sikeästi, että eivät herää vaikka pommi räjähtäisi. Lienee silloin parempi sijoittaa vauva seinän ja äidin väliin. Meillä kuitenkin mies vauva on alusta asti nukkunut välissämme ja mies on todellakin jopa minua herkkäunisempi, enkä missään vaiheessa ole pelännyt hänen kääntyvän vauvan päälle. Sitä paitsi homma toimii siltä osin hyvin niin, että mies automaattisesti vetäytyy melko kauas vauvasta nukkumaan ja vauva taas hakeutuu aivan minun viereeni. Mitään päälle kääntymisen vaaraa ei olisi näin ollen olemassa, vaikka mies nukkuisi sikeämminkin, koska meillä on iso parisänky ja tilaa on reilusti.

Pointtini oli se, että automaattisesti ei voi sanoa, etteikö isälläkin vaistot toimisi. Ei se todellakaan mene niin, että jokainen isä liiskaa jälkeläisensä, jos vieressä nukkuu...

Mutta nyt tämän ketjun alkuperäinen idea on vallattu perhepedistä kiistelemiselle (mikä on täysin turhaa, koska se on ihan yhtä luonteva tapa nukkua, kuin mikä tahansa muukin), joten eiköhän päästetä heinäkuiset taas juttelemaan omista asioistaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ja jos kirjoitti:
niin pelkää että isä kääntyy vauvan päälle niin voi vauvan laittaa äidin ja seinän väliin.Samalla myös puolisot voivat nukkun vierekkäin.
Niin kuinka monella sänky on seinän vieressä niin että vauva olisi äidin ja seinän välissä? Ei meillä ainakaan, eikä sänky mahdu olemaankaan niinpäin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
edell. kirjoitti:
Ihan sillä perusteella, että jos isä on alusta asti vahvasti mukana vauvan hoidossa ja nukkuu hänen vieressään, niin kyllä toimivat isänkin vaistot. Amerikassa näin ei ajatella, Suomessa kyllä. Moni isä vaan ei siihen vauvan hoitamiseen paljoa osallistu, joten ei onnistu monessa perheessä tämä. Mun mieheni aivan vaistomaisesti unissaan kääntyy vauvasta poispäin, eikä ole koskaan kääntynyt päälle. Havahtuukin vauvan herätessä usein ennen minua.
Kyllä meillä mies on osallistunut vauvan hoitoon todella paljon. Silti hän ei välttämättä herää vaikka vauva itkisi samassa huoneessa. Ei tupakoi eikä iltaisin ota kaljaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hmmmmml kirjoitti:
Niin kuinka monella sänky on seinän vieressä niin että vauva olisi äidin ja seinän välissä? Ei meillä ainakaan, eikä sänky mahdu olemaankaan niinpäin.
ainakin on.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Oho,saipas tää mun ongelma väittelyn aikaseks :D

Nyt on pojan sänky pistetty meidän sänkyyn ihan kiinni ja saan helposti rauhoteltua omaan sänkyyn takaisin. Jostain luin ohjeita taas ja niistä luin että kun opetellaan tätä kunnon nukkumista niin ne päikkäritkin nukutaan omassa sängyssä. Heräilee edelleen öisin, mutta nyt nukahti ilman silittelyjä tms omaan sänkyyn. Lueskelin kirjaa meidän sängyllä ja poika vähän aikaa nypläsi unileluja ja nukahti. Saas nähdä auttaako tämä. Ainakin itse jaksaa paremmin kun ei tarvii poukkoilla sängystä pois vähän väliä vaan riittää että ujutan käden pinnojen välistä ja silittelen. :) Meidän onneks paukahti nää -27 pakkaset just niin ei edes voi laittaa ulos. Katotaan nukkuuko poika sen perus tunnin tuolla makkarissa vai nukkuuko enemmänkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hei Kapusha! Ono teillä käytössä mitään unilelua tai riepua? Meillä nimittäin tyttö rauhottui kun alettiin antaa sille semmonen pupu mikä on alaosasta liinamainen (mikskä sitä nyt kutsutaankaan?), tyttö painaa sitä aina poskeensa vasten kun pistän kyljelteen sänkyyn ja rauhottuu heti. Myös joku sinun t-paita voisi auttaa kun vauva haistaa tutun hajun ihan lähellään,
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Unilelu on nyt hiljattain tullu kuvioihin :) Meidän uniharjoittelut meni nyt ihan sekaisin,kun pojalle tuli elämän ensimmäinen nuha :/ Onneksi ei kuumetta tai muuta tullut ainakaan vielä, mutta yön nukkui vieressä että sain tuettua pystymään ja kääntämään kyljelleen. Kierähtää aina kyljeltä selälleen ja sitten heräsi kun nenä olikin tukossa. Jatketaan harjotuksia siis parantumisen jälkeen :)
Ilmianna
Jaa
Täällä ollaan näköjään montaa mieltä näistä nukkumajärjestelyistä :D Mutta tapansa kullakin... meillä toimii erinomaisesti se, että tytteli nukkuu omassa huoneessaan. Tässä ollaan saatu nukkua koko porukka jo useampi yö ilman heräilyjä! Tai luultavastikin tyttö ähisee omiaan öisin, mutta on ilmeisesti oppinut rauhoittamaan itse itsensä uneen takaisin, kun ei ole huutanut "apua". Ja kun hätä on niin se huuto kyllä kuuluu minunkin korviini :) Kyllä sitä itsekin herää aamulla virkeämpänä, kun ei ole öisin tarvinnut herätä muutaman tunnin välein. Meillä on tytöllä muutama uniriepu ja ainu-pupu, jotka hän tuntee turvallisiksi. Yöksi jätän tytön viereen pupun, niin saa siitä turvaa jos herää. Riepua en uskalla yöksi jättää ettei vedä sitä naamalleen. Ja unipussikin on osoittautunut hyväksi, eipä liikuskele tyttö enää oisin pitkin sänkyä.

Joko teidän vauvoilla on hampaita? Meillä ei vielä ainuttakaan :D Kuolannut on ja järsinyt tavaroita muutaman kuukauden ajan, mutta hampaita ei vaan näy. Välillä on kovinkin itkuinen ja olen antanut kipulääkettä, jos ikenet ois vaikka kipeät. Ja on siitä lääkkeestä apua ollutkin.
Ilmianna
Jaa
Heips!
Pitkästä aikaa.. Meidän neiti siis nyt jo reippaat 6kk, painoa on kertynyt jo huimat 8,5kg ja pituutta oli 70cm. Hyvin siis kasvaa rintamaidolla. Pulloa ei vieläkään huoli ja olemmekin jo luopuneet ajatuksestakin. Nokkamukista menee vesi kylvyn jälkeen. Sen pari hörppyä :)
Meillä neiti nukkuu perhepedissä, koska ei ole oppinut omaan sänkyyn laisinkaan. Yöllä tosin helpompi syöttääkin, kun voi vain tissin laittaa suuhun ja jatkaa unia. Painoakin on jo neidillä sen verran, ettei paria tuntia per yö jaksaisikaan kannatella. Herää siis kerran yössä syömään. Meilläkin mies alitajuisesti menee kauemmaks vauvasta ja vauva taas änkäytyy minun viereeni. Nukun ihan seinän vieressä siis, hädin tuskin on aina hengitysvaraa, kun täti niin hienosti kiilaa.
Ei vielä ryömi, vaan pyörii eteenpäin, selälleen, mahalleen, selälleen, mahalleen. Ja myös "pään ympäri" pyöriminen sängyssä tuntuu olevan hubaa, sillä aamulla herään siihen, että tulee kantapäästä kylkeen :)
Ah, tuosta perhepedistä vielä, en minäkään silloin huoli miestäni meidän viereen, kun on alkoholia ottanut, silloin nukkuu sohvalla. On nimittäin sen verran sikeäuninen silloin, että olen itse joskus meinannut liiskantua alle! :D Tosin ei se miestä haittaa, sillä tärkeintähän on se lapsen turvallisuus. Ei ole möksähtänyt, vaikka olenkin sanonut, ettei meidän sänkyyn nyt asiaa ole!

Maisteluannoksina aloimme antamaan soseita jo 3-4kk:n iässä, johtuen juuri tuosta rinnalla viihtymisestä. Nyt menee hedelmät ja puurot, muttei oikein liha ym. muut "tahmaiset" soseet. Velli ei ilmeisesti ole hyvää, tai sitten se johtuu vain siitä, ettei sitä pulloa huolinut ja nokkamukistakin syönti ontuu. Sitkeästi yritetään, kuitenkin.

En jaksanut kirjautua sisään, joten käytän "valheellista" nimimerkkiä siihen varatussa ruudussa.

t. anqelique86
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
^ Eihän tyttö siis pelkällä rintamaidolla kasvanut ole kun olet antanut soseita 3-4kk iästä saakka :D

Meillä myös ei pulloa huolita :( nokkamukista olen koittanut mutta on sellaista suttaamista :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
yks äitee vaan kirjoitti:
^ Eihän tyttö siis pelkällä rintamaidolla kasvanut ole kun olet antanut soseita 3-4kk iästä saakka :D

Meillä myös ei pulloa huolita :( nokkamukista olen koittanut mutta on sellaista suttaamista :D
Ja sinun oli ihan pakko päästä sanomaan tuo? Taidat olla niitä äitejä,jotka kokevat olevansa hyviä äitejä, koska vauva on elänyt pelkällä rintamaidolla ensimmäiset 6kk. Onpa hyvä äitiyden mitta!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tärkeintä on että lapsi saa ravintoa. Meillä syöty 3kk asti soseita ja nyt syödään ihmisten tavoilla jo ;D Äiti kun vain sais sitä lihaa laitettua sinne soseeseen. nyt lähti lihat jopa kaupasta mukaan!

Meidän poitsu nukkui uudessa isommassa pinniksessä viime yönä 11h unet YHDELLÄ herätyksellä. Silloin silittelin ja rauhottelin. Kiukkusi 45min kun ei päässyt syliin mutta rauhoittui viimein omaan sänkyyn!!!:) Ilalla vielä taistellaan välillä 15min välillä 50min että nukahtaa omaan sänkyyn,mutta nyt kuitenkin tällänen onnistuminen :) JES!:D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Meillä on jo kaksi hammasta, painoa oli meidän pylleröllä reilut 9kg ja pituutta se70 cm . meilläkin syödään puurot ja lihat ja kaikki. Hirveen reipas ja aurinkoinen tyttö. Unet on myös pysynyeet edelleen koko yön mittaisina :) Kohta olis tarkotus siirtää tyttö omaan huoneeseen, äitiä vaan taitaa vielä vähän hirvittää ajatus :P
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pojalle puhkesi eilen eka hammas!!:) Kyllä sitä on odotettukkin! Panadolia piti kerran antaa,kun oli niin tuskanen illalla.
Lihasoseetkin menee nyt ihan ilman ongelmia. Tai hyvähän tuo poika on ollu syömään ihan sieltä laitokselta asti ;) Kaikki muu kuin ruusunmarja ja kukkakaali uppoo ja söis vaikka kuin paljon!:) Siro ja pitkä poika on, 7800g ja 69,2cm oli mitat viimeksi. Atooppinen iho vaivaa käsivarsissa (äidiltä perittyä) ja nyt kun hammas tuli niin samalla tuli nuhakin...

Ja mikä parasta; "unikoulu" auttoi. Meillä on nyt nukuttu monta yötä 9h putkeen jonka jälkeen vielä pari tuntia hyvässä lykyssä lisää :) Nukahtaa helposti omaan sänkyynsä ja rauhottuu sinne yölläkin jos herää.
Uskomatonta,että viikon ns.unikoulu auttoi. Ensikertalaisena sitä on niin ulalla... Tai ehkä poika ei aikasemmin olis ollut valmiskaan.
Mä en tiedä milloin tuo siirtyy omaan huoneeseen nukkumaan. Varmaan 1-vuotiaana,vaikka ½v piti ;) nyt on vaan niin helppoa jos herää öisin,kun ujuttaa käden vaan pinnojen välistä ja poika ottaa sormesta kiinni ja nukahtaa uudelleen. Ei tarvii ees nousta tai avata silmiä ;D
Ilmianna
Jaa
Heissan heinäkuiset!

Olen sivusta seurannut juttujanne, mutten aikaisemmin jostain syystä saanut kirjoitettua tänne mitään. Minullakin siis heinäkuussa syntynyt lapsi, nyt 6,5 kk poika. 6-kuukautis nlassa mitat olivat 71cm ja 8,6 kg.

Olisin mielenkiinnosta kuullut muiden heinäkuisten päivärytmejä. Meillä on seuraavanlainen rytmi, kellonajat ovat noin aikoja (taustaksi voin kertoa, että täysimetin vauvaa 4kk jolloin aloitin soseet. Tällä hetkellä vauva syö siis jo hyvin soseita maidon saa rinnasta. Soseiden yhteydessä vauva juo vettä nokkamukista):

Yöunet: 21.30-8.30 (ei onneksi enää yösyöttöjä)

klo 8.30 maitoa

klo 9.30 kaurapuuroa luumusosetta

klo 11-12 päiväunet

klo 12 maitoa

klo 13 lounas (jokin sose, jossa vihanneksia lihaa/kalaa)

klo 14.30-15 päiväunet

klo 15 maitoa

klo 16 välipala (jotain hedelmää, marjaa tms.)

klo 17.30-18 päiväunet

klo 18.00 päivällinen (jotain kasvissosetta)

klo 19.30 maitoa

klo 20.30 iltapuuro luumusosetta

klo 21.30 joskus haluaa vielä maitoa

-Lilli-
Ilmianna
Jaa
Meillä rytmi on suunnilleen tämä:

07:00 herätys
07:30 maitoa pullollinen
08:00-09:00 unet
09:00 purkki hedelmäsosetta
* tässä välissä leikkiä,jumppaa tai jotain ...:D*
12:00 lounas bataatti-porkkana-lihasose hedelmäsosetta jälkkäriksi maito
12:30-15:30 unet ulkona
16:00 hedelmäsose
17-17:30 unet
18:00 yleensä maitoa
19:30 iltapuuro hedelmäsose maito
20:15-20:30 nukahtaa omaan sänkyyn (ensin tietysti iltapesut,yöpuvun laitto jne)
02-04 välillä herää kerran jolloin on nyt parina yönä syönyt,kun huuto ei loppunut millään ja erotti selkeesti ettei ollut kiukkuitkua.

Mun pitäs muistaa syöttää se päivällinen myös soseena,mutta kun aina siinä vaiheessa kun poika on jo pullo suussa niin muistan että ai niin... Ja siinä vaiheessa on turha enää ruveta lämmittelee ruokaa :D Jospa se tästä.
Hampaan puhkeamisen kanssa taistellaan. Riisinjyvän kokoinen kulma näkyy,mutta muuten ei vielä :) Panadolia käski lääkäri antaa iltaisin,ettei raukka herää yöllä hammaskipuun (vai ienkipuun?:D)
Ilmianna
Jaa
Kapusha, meilläkin tuo päivällinen on vasta nyt tullut kuvioihin noin soseen muodossa, kun poika on ollut viime aikoina selvästi nälkäisempi - kovasti olisi liikkeelle lähdössä, joten tarvitsee näköjään lisäenergiaa :)

Nuo hampaat on kyllä vähän hankalia. Tai meillä se riippuu näköjään ihan hampaasta... nimittäin viimeisin tuli ihan yllättäen: yhtäkkiä suussa törötti vaan uusi hammas. Mutta nyt tätä yhtä ollaankin tehty sitten antaumuksella ja sellaisen raivon kera, että joka päivä pitää kurkkia sinne suuhun, että tulis jo :D Jotenkin tuntuu että pojalla se on enemmän jotain kutinaa tms. joka vaivaa kuin kipua, nimittäin esim. ikenen hankaaminen esim. harsolla tuntuu helpottavan...

Teettekö itse noita soseita? Mä tyhmänä aloitin kaupan soseilla, ja nyt kun oon yrittänyt tarjota itsetehtyä, niin pojalle ei kelpaakaan :o Syö siis purkkiruokia suurella ruokahalulla, mutta kotitekoisia vaan pyörittelee suussa ja näyttää kärsivältä :D En vaan ilmeisesti saa siihen yhtä mukavaa rakennetta kuin kaupan soseissa on... Vähän omatuntoa pistelee kun ruokkii vauvaa "eineksillä", joten tunnontuskia helpottaakseni olen sitten ostanut luomuruokia, mut se tuleekin sitten melkoisen tyyriiksi.

-Lilli-
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Aika monella käy niin, että jos kaupan soseilla aloittaa, niin ei muut enää kelpaa. :) Kokeilepa sekoittaa kaupan sosetta ja kotitekoista keskenään. Ensin ihan vähän kotitekoista mukaan, sitten pikku hiljaa enemmän. Lisäksi kannattaa tarjota yli puolivuotiaalle sormiruokaa, siinä oppii mukavasti käsittelemään erilaisia rakenteita pelkkien sileiden soseiden sijaan. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kokeile näin kirjoitti:
Aika monella käy niin, että jos kaupan soseilla aloittaa, niin ei muut enää kelpaa. :) Kokeilepa sekoittaa kaupan sosetta ja kotitekoista keskenään. Ensin ihan vähän kotitekoista mukaan, sitten pikku hiljaa enemmän. Lisäksi kannattaa tarjota yli puolivuotiaalle sormiruokaa, siinä oppii mukavasti käsittelemään erilaisia rakenteita pelkkien sileiden soseiden sijaan. :)
Haluaisin kommentoida, että aina täysimetys ei ole hyväksi. Meillä kävi näin kolmannen lapsen kanssa, että pituuskasvu lähes pysähtyi kun olin 6 kk melkein pelkästään imettänyt. Tyttö oli 8 kk vanhana edelleen 66,5cm vaikka annettu jo ruokaa (mutta ei korviketta). Onneksi tajusin sitten antaa myös vellejä ja korviketta niin tyttö kasvoi kuukaudessa 3 cm. Mutta huonot olivat afos maksa-arvot, joten tyttö on nyt 30 mg d-vitamiini kuurilla ja saa lisäkalciumia. En ole itse huolehtinut omalta kohdaltani riittävän d-vitamiinin saannista. Lääkäri totesi äidinmaitoni olevan vain janojuomaa. Tyttö on nyt 9kk. Joten en ehkä enää ole niin fanaattisesti täysimetyksen kannalla..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Äiti 74 kirjoitti:
Haluaisin kommentoida, että aina täysimetys ei ole hyväksi. Meillä kävi näin kolmannen lapsen kanssa, että pituuskasvu lähes pysähtyi kun olin 6 kk melkein pelkästään imettänyt. Tyttö oli 8 kk vanhana edelleen 66,5cm vaikka annettu jo ruokaa (mutta ei korviketta). Onneksi tajusin sitten antaa myös vellejä ja korviketta niin tyttö kasvoi kuukaudessa 3 cm. Mutta huonot olivat afos maksa-arvot, joten tyttö on nyt 30 mg d-vitamiini kuurilla ja saa lisäkalciumia. En ole itse huolehtinut omalta kohdaltani riittävän d-vitamiinin saannista. Lääkäri totesi äidinmaitoni olevan vain janojuomaa. Tyttö on nyt 9kk. Joten en ehkä enää ole niin fanaattisesti täysimetyksen kannalla..
No tuollainen on kyllä melkoisen harvinaista. Ja sehän on selvä, että omasta D-vitamiinin saannista pitää huolehtia, kuten myös vauvan. Ja sehän on nimenomaan niin, että JOS vauva kasvaa ja kehittyy normaalisti, niin täysimettää voi hyvin kuuden kuukauden ikään. Jos pituuskasvu pysähtyy, on syytä epäillä puutostiloja. Yksi huono esimerkki ei poista täysimetyksen etuja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mä taas aattelen että ne kaupan vauva-ruuat on terveellisempiä kuin omatekemä... Ainakin mun tekemä. Keittelisin kasviksiakin varmaan liikaa niin että niistä häviää kaikki vitamiinit... Vaikka muuten meillä itse ruoka tehdäänkin niin soseet tulee hyvällä omalla tunnolla kaupasta. Sitten kun siirtyy normiruokaan niin syödään kotiruokaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
............ kirjoitti:
Mä taas aattelen että ne kaupan vauva-ruuat on terveellisempiä kuin omatekemä... Ainakin mun tekemä. Keittelisin kasviksiakin varmaan liikaa niin että niistä häviää kaikki vitamiinit... Vaikka muuten meillä itse ruoka tehdäänkin niin soseet tulee hyvällä omalla tunnolla kaupasta. Sitten kun siirtyy normiruokaan niin syödään kotiruokaa.
Mielenkiintoinen katsantokanta. Hyvin on ainakin vauvaruokien mainostus tehonnut. Vauvan ruoat kannattaa kypsentää höyryttämällä, ei keittämällä. Näin vitamiinit säilyvät tallella.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Heips kaikille, enpä ole ikuisuuksiin täällä käynyt! Meidän Isla-neiti kasvaa ja kehittyy huimaa kyytiä. Tänään napsahti ikää mittariin 7kk ja viimeisen viikon aikana on opittu istumaan ilman tukea, seisomaan noustaan tukea vasten ja tänään alettiin sitten konttaamaan. Hurjaa!

Meillä tulee olemaan ens kesänä vilinää ja vilskettä, sillä vauva2:sta odotamme syntyväksi kesäkuun alkupuolella :)
Ilmianna
Jaa
Itse teen ruokasoseet, pitäs tehdä hedelmäsoseetkin aina mutta kun aina ei vaan kerkeä!:D Oon koittanu maistattaa banaania ja omenaa mutta aiheutti kovat irvistykset :P Ehkä sitten kun sormiruokailu onnistuu niin menee paremmin :)

Paljon Onnea Dannal!:) Teillä tuleekin vilskettä olemaan kun on kaksi pikkuista :) Meillä sitä toista katellaan sitten joskus kaukana tulevaisuudessa.

Kuinka paljon kyläilette vauvan kanssa? tai liikutte kaupungilla tms? Kun käydään 3-4krt viikossa mummilla kyläilemässä mummolassa. Oon alkanu miettiä että ollaanko me liikaa pois kotoa... Nytkin 3 päivää putkeen ollaan oltu mummin luona kun ensin oli remonttia kotona maanantaina,tiistaina mulla kampaaja ja tänään sitten oli hoidettavia asioita kaupungilla. Täällä on vaan niin pirun tylsää päivisin kun ei asu ketään tuttuja ihan lähellä ja tänne kauas harva viitsii tulla kylään :( Todella harvoin kuitenkaan ollaan missään kaupungilla. Ehkä kerran parissa kuukaudessa,kun poika ei viihdy kun joutuu olemaan rattaissa paikallaan.

Nyt on ihan viittä vailla että poika ei ryömi :) Tahto on kova ja vauhti varmasti vielä kovempi kun pääsee liikkeelle!
Ilmianna
Jaa
Mä teen itse soseet pakkaseen, mutta välillä laiskottaa, tai ei kerkee sulatella, niin annan purkista. Hedelmäsoseita en oo edes yritrtäny tehdä ite. Ihan hyvin menee molemmat alas, varsinkin jos on nälkä.

Meillä on kaksi hammasta alhaalla, ja kova odotus koska lähdetään konttaamaan. takaperin mennään ryömimällä (eteenpäin ei pääse), mutta konttausasento alkaa kohta olee hallussa.

Tytöllä alkaa vissii olee jo jotain omaa tahtoakin. Ei enää kelpaa että äiti lappaa puuroo lusikalla, kun minä haluun ite :D Ollaan siis koitettu välillä myös sormiruokailla, mutta ruoanpalaset ei tunnu millään pysyvän käsissä, ja ne on kokoajan lattialla. (Onneks on koira joka hoitaa siivoomisen :D) Maissinaksut on hyviä, kun ne on niin tahmasia et ne ei ihan heti putoo kädestä. Tänään iltapuuron syömisestä ei taas meinannu tulla mitään, kun tyttö halus ite sitä lusikkaa käyttää (siinä vaiheessa oma lusikka sadannen kerran heitetty lattialle :D) Annoin sitten ottaa puurokulhosta kiinni, ja samalla kun upotteeli sormiaan puuroon kulhon reunoilta, niin huomaamattaan söikin ihan hyvin. iltapuuron jälkeen mentiinkin pesulle kumpikin, ja koira ,joka sai osuman lentävästä puurolusikasta selkäänsä:D

Mä oon alkanu tyttöö totuttaa myös pikkuhiljaa pottaan. Ajattelin että nyt kun istuu, niin siitä tuskn on haittaakaan. Ja kun ei vielä mihinkään liiku, niin ei pääse potalta vielä karkuunkaan, vaan potta on alusta asti mukana ja kehutaan aina kun "saalista" saadaan. Ja siis ajoituksestahan se pitkään vielä on kiinni, mutta reippaasti saadaan päivittäin kakat pottaan. Onhan sen varmaan kivampi pottaan kakata kun ihossa kiinni olevaan vaippaan :D Voihan se tietty olla että kun kasvaa, niin ei enää potta kiinnostakkaan, mutta tuskin tässä mitään menettääkää. säästyypähän parit vaipat päivässä enemmän :)

ja Kapusha. Me liikutaan kans tosi paljon harrastuksissa , ja jos ei oo muskaria, uintia ym, niin nähdään kavereita, vauvoilla ja ilman. Ja käydään myös kaupungilla. Mulla itellä kaatuis seinät niskaan, jos joutuisin kotona kökkimään. Enkä mä usko että lapselle mitään haittaa oo. Ei me kuitenkaan koko päivää luuhata kaupungilla. Mummit ja mummut on sitten eriasia, mutta ne onkin sukua ja onhan se hyvä että paikat tulee tutuiks jos ja kun joskus menee hoitoon :)
Ilmianna
Jaa
voi ei nyt tähänki ihanaan ketjuun on hypänny kaiken mailman moralistit :D meillä ainakin nukkuu samassa sängyssä äijä, minä, koira ja vauva :D hyvin mahdutaaan eikä kukaan ryömi kenenkään päälle. sitten syödään oikeastaan vaan purkki ruokaa, mitä nyt joskus möösään jonkun banaanin, käytetään kertakäyttö vaippoja, siirryttiin 6kk iässä kokonaan korvikkeeseen ja lopetettiin se tissittely kun en laiskana ihmisenä enää jaksanut maidotonta diettiä ja vauvalla kun tosiaan se maitoallergia ni näin sitten kävi. Meillä ei ole hirmusia rutiineita, joskus herätään ja nukutaan, leikitään ja katellaan piirrettyjä, kyläillään rillutaan ja hillutaan. joskus on hermot piukalla, joskus ei.. hampaita on kaksi ja pikku herra on vallan aurinkoinen otus :)
Ilmianna
Jaa
Onnea Dannal! Taidatkin olla tämän ketjun osallistujista jo toinen joka on raskaan :)

Meillä käydään yleensä kerran viikkoon molemmissa mummoloissa, muuten tulee kyläiltyä harvakseltaan. Kaupungilla tulee joskus pyörähdettyä ja tuossa lähimarketissa vaunuillen. Joskus näillä reissuilla näkee tuttuja :) Viihdyn aika paljon kotona, täällä riittä tekemistä, siivousta jne. Ja kun vauveli nukkuu niin tosiaan joko touhuilen jotain, käyn lenkillä tais sitten lepäilen sohvalla :) Olen kotihiiri :D

Tyttö istuu napakasti syöttötuolissa ja muutamia sekunteja ilman tukea lattialla. Kovasti yrittää päästä konttauasentoon, mutta pylly on vielä liian painava :) Muuten pyöriskelee lattialla ja liikkuu peruuttamalla. Hampaita ei ole yhtään kappaletta edelleenkään, mutta tukka taitaa kasvaa siitäkin edestä :D Varmaan pitää laittaa letti yksvuotiskuvaan :D

Meilläkin syödään purkkiruokaa (hitsi, oon varmaan tosi huono äiti), mutta olen ajatellut käyttää ruuanlaitolta säästyvän ajan olemiseen lapsen kanssa. Tuskinpa noihin valmisruokiin on kukaan vielä kuollut, en minä ainakaan :) Oon antanu tytölle ruisleivän paloja kaltattavaksi, tykkää niistä hirveesti. Tulee kauhee huuto, jos leipä tippuu lattialle :D

Tyttö nukkuu edelleen todella hyvin tuolla omassa huoneessaan, ihan outoo, kun saa itsekin nukkua.

Minkä kokoista vaatetta teidän mukulat käyttää nyt? Meillä menee koot 68 ja 74 rinnakkain.
Ilmianna
Jaa
Sinä joka neuvoit sekoittamaan kaupan sosetta kotitekoiseen soseeseen: Suuret kiitokset vinkistä - se nimittäin toimi! Laitoin n. puolet ja puolet ja hyvin upposi :) Ehkä pikkuhiljaa voisi sitten vähentää sitä kaupan soseen määrää ja lopulta siirtyä kokonaan kotitekoiseen.

Mekin kyläillään melko paljon ja välillä tuntuu että niinä päivinä kun ollaan vaan kotona poikaa meinaa kyllästyttää - taidan olla tylsää seuraa :D En siis ainakaan mitään haittaa ole huomannut kylättelystä. Kunhan menee kylässäkin lapsen aikataulun mukaan niin tyytyväisenä on poika pysynyt.

Meillä käytetään jo 80-koon vaatteita...
Ilmianna
Jaa
Meidän neiti on 6,5kk ja mitat viime viikolla neuvolassa 68cm ja 7460g.
Vaatekokona meillä on 68 ja joistakin jo 74, mutta se on vielä hieman iso. Tutan vaatteista käytetään kokoa 62.

Neiti kääntyy selältä mahalleen ja koittaa myös eteenpäin, muttei ihan vielä onnistu.

Alhaalle on tullut jo kaksi hammasta 4,5kk iässä ja nyt on ylös varmaan tulossa hampaat
Ilmianna
Jaa
Meillä koko 80 käytössä :) Jotkut potkarit on 74cm muistaakseni :D

Täällä tehdään sitä hammasta kauhean raivon kanssa! Pari yötä ollut taas yhtä hulinaa... Ja se kiukku mitä on varsinkin iltasin,kun se hammas niin kutiaa/särkee.

Meille muutti tänään kaikkien mukaan "maailman turhin vauvatarvike" eli kävelytuoli! Poikaa ei voi pitää sitterissä, viime viikolla nousi sieltä istumaan ja ponkaisi itsensä lattialle. Kuhmuhan siitä tuli.
Sitteri sai siis meidän taloudesta lähteä :) Poika viihtyy todella hyvin tossa kävelytuolissa ja meillä on myös syöty nyt vissiin 2viikkoa syöttötuolissa. Tai voi olla kyllä kauemminkin... Mulla on tää ajantaju hieman heikentyny... :D

Poika kerkes totuttaa mut noihin hyviin yöuniin jo ja nyt kun sen hampaan kanssa taistellaan ja herätään se sata kertaa yössä niin oon ihan silmät ristissä ... Kyllä tää tästä taas helpottaa :)

Mä menin ihan sekasin,kun tajusin että pojan pitää vaihtaa NAN1:stä NAN2:een... Johan se nyt 3kk päästä juo jo tavallista maitoa (kuulemma...). Ensi syksynä lähtee sitten perhepäivähoitoon ja sitä ennen on mummulla hoidossa mikäli saan ikimaailmassa töitä... Pelottaaa :(
Ilmianna
Jaa
Meilläkin ollaan pari viikkoo kokeiltu tuota syöttötuolia.

Kävelytuolia eivät neuvolassa suositelleet ollenkaan hankittavaksi ja hyppykiikkukin on vähän siinä ja siinä..Meillä kuitenkin on tuo hyppykiikku, mutta en siinä kauaa pidä enkä usein.

Mulla kanssa on vähän ongelma tuon maidon kanssa kun 6kk on ikää. Eli meillä on käytössä tuo NAN1 H.A. jota ei ole saatavana 2 eli en tiiä mitä alan nyt tuolle neidille juottaa
Ilmianna
Jaa
Meillä neuvolantäti sano jo 5kk neuvolassa, että voi alkaa totuttaa syöttötuoliin! Eli nyt kun tuli se 7kk juuri täyteen, ni ollaan me istuskeltu syöttötuolissa jo 2kk :O

Meillä menee vaatteet 68-74. Housut menee vielä hyvin 68cm, mutta bodyt ja haalari-tyyppiset vaatteet saa kyllä olla jo 74 cm.

Mä kyllä harkitsin kävelytuolia, mutta en sitten hommannutkaan, kun se kutenkin on "niin vaarallinen ja pilaa mun lapsen", varsinkin mitä nettikirjotuksia on uskominen :D :DJa mä uskoisin että lentäs kyllä hyvin äkkii johonki, kun ois vaan tiellä. Se oli ehkä kuitenkin se suurin syy hankkimatta jättämiseen. Ja paha paha hyppykiikku meillä jo onkin. Ai että tyttö rakastaa sitä kiikkua! Ei siinä usein kyllä edes olla, kun äiti on niin laiska aina kaivamaan sitä kaapista, ja asentamaan :D
Kun meinaa likalla hermo mennä ja pitäis jotain saada tehtyä, niin otan yleensa kantoliinalla kyytiin. Joko sidon selkään, tai sitten käytän rengasliinaa.

Mites äidit? Onko vielä paljon jäljellä raskauskiloja, jos ylimääräistä edes tuli :)?
Ilmianna
Jaa
Meillä vihdoin ja viimein puhkesi neidille eka hammas! Ja on kyllä melkoista kiukkuamista ollu tuo hampaan kasvattaminen. Onneksi yöt on kuitenkin säilyneet rauhallisina edelleen. Ikeniä näkyy kutittavan kovasti, kun ihan raivon kanssa pitää niitä leluilla hangata :(

Meillä ollaan vajaa kuukausi istuttu syöttötuolissa ja kovasti tyttö siinä tykkää istua. Istuis koko päivän, jos ei välillä pois ottais :D Ruokailu on kyllä niin paljon helpompaa syöttötuolissa.

Meillä vaihdettiin korvike kakkoseen vähän reilu puolivuotiaana.

Mulle tuli raskausaikana kiloja 18! Ja niistä 10 jäi sitten synnärille. Koliikkiaikana en kerenny huolehtia omista syömisistäni juuri ollenkaan, napostelin suuhun mitä kerkesin huutava lapsi kainalossa. Paino pomppasi 4 kiloa ylöspäin. Nyt oon saanu 3 kiloa pudotettua painoa, mut ylipainoo on se 10kg vielä :( Ei musta kyllä laihaa saa enää tekemälläkään :D Imetyskään ei hoikistanu yhtään, ainoo paikka mistä rasvaa lähti oli tissit, jotka muistuttaakin nykyisin enemmän ajokoiran korvia kuin rintoja :D
Ilmianna
Jaa
Meillä toi kävelytuoli on ollut pelastus,koska poikaa ei voi jättää lattialle hetkekskään yksin kun pyörii minne sattuu.. :) Ei se tuossa tuolissakaan oo kun jonkun 20min päivässä yhteensä. Meillä on se paha paha hyppykiikkukin tuolla odottamassa asennusta ;) Poika tarvii tosi paljon virikkeitä ja tosiaan siihen sitteriin ei vois enää mitenkään laittaa jos jotain haluais tehdä kun pönkii ittensä siitä ylös -> tippuu. Kantoliina ja rintareppu toimi meillä parina ekana kuukautena,mutta nyt jos ees yrittäs laittaa niin voi apua... Pinkee itteensä koko ajan sylissäkin eri asentoon ja tuo lapsi on niin kuumaverinen et kiehuu jo auton istuimessakin :D Jouduttas olee molemmat alasti jos ois kantoliinassa ;)

Mulla tuli yhteensä 20kg joista jäi se 8kg synnärille,4kg lähti vielä kotona ja kun jatkoin karppaamista niin nyt ollaan jo -4kg lähtöpainosta :) Mulla se imetys ei kyllä laihduttanut ;DMut syynä siihen ei ollut varmaankaan mun ns.imetysdietti; suklaata ja lihapastejoita ;) Raskausarvet on kyllä hävinny!!:)
Ilmianna
Jaa
poika konttaa,nousee seisomaan ja viihtyy paljo itsekseen. Tissimaitoa saa vielä. Ikää 7, 5 kuukautta. Hienosti on mennyt tähän asti.
Ilmianna
Jaa
Hei.

Te ootte tosi paljon jo kirjottaneet! :D Meillä aada tyttö kääntyilee mahalleen, mahalta selälleen ja koittaa kovasti lähteä ryömimään :)) Soseita syödään jo ihan kaikkea ja korviketta saa lisäksi, hampaitakin 5kk ikäsenä tuli kaksi alas ja nyt 6,5kk ikäsenä ylhäällä tulossa kaksi :) Meillä kuukaus sitten alotettu vierastaminen..

Meilläkin tulee olemaan vilskettä lapsi numero 6 syntyy syksyllä :) LA 23.9.
Ilmianna
Jaa
Mulla palaa hermo kohta ton naperon kanssa :DD Eroahdistus on nyt ihan (toivottavasti) huipussaan!! En saa edes huoneesta poistua kun alkaa armoton kiljuminen vaikka kuinka juttelen että "äiti käy keittiössä/vessassa" ja huutelen vielä toisesta huoneestakin... Lattialla ei voi leikkiä 2 minuuttia kauempaa,kun alkaa itku ja kädet nousee että syliin pitäs päästä.. Isi eikä Mummikaan kelpaa sylissäpitäjäksi kun ettii vaan mua katseellaan ja itkee... Huoh. Eilen ei edes päiväunia nukkunu vaunuissa,saa nähdä miten tänään käy.

Nukutaan pojan kanssa kahestaan meijän sängyssä nyt vähän aikaa,koska tässä talossa ei nuku kukaan muuten. Samalla kun tää eroahdistus alko niin alko taas nukkumispelleily (kuuluu ilmeisestikkin asiaan...). Isi lähti vierashuoneeseen nukkumaan, että jaksaa päivällä töissä kun tää yks tättähäärää vaan kiukkuaa ja touhuaa koko yön. Nyt kun on vieressä ollut niin ei heräile. Annoin periksi että antaa nukkua siinä,että saa edes joku nukuttua :D Siirtyy omaan sänkyynsä kun siirtyy... Äiti antoi luovutusvoiton! Jos yöt jatkuu rauhallisina niin sitten Iskäkin saa siirtyä takas omaan sänkyynsä ja rakennan jonkun systeemin että poika nukkuu mun vieressä :D
Ilmianna
Jaa
Ihania vauvauutisia
Ilmianna
Jaa
Lapsi aloi liikkumaan matelemalla puolivuotiaana ja samaan aikaan alkoi huutaminen. Ehkä hampaita tulossa, tai tiedä sitten mikä saa pienen miehen huutamana toistakin tuntia putkeen vaikka masu on täynnä ja päikkärit juuri takanapäin.
En ikimaailmassa olisi valmis edes miettimään lapsia pienellä ikäerolla, ja pienellä tarkoitan alle 3vuoden ikäeroa. Kun yksi lapsista oli pahassa uhmaiässä 2-3vuodenvälillä niin ei tosiaankaan olisi tullut mitään jos siinä olisi ollut pieni valvottava vauva vielä hoidettavana. Tosin eihän sitä tiedä, tuleeko uhmaa vai ei pienenä, mutta opin että riskiä ei halua tuosta ottaa.
Raskausarpia ei ole tarvinut hoitaa, kun en niitä ole mistään lapsistani saanut. Olen tosin aina vartalovoidetta käytellyt päivittäin joten lienee sekin auttanut asiaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Raskausarvet on enemmän ihotyyppikysymys, rasvailulla ei voi hoitaa kuin ihon pintakerroksia ja raskausarvet syntyvät, kun syvempi kerros repeää. Toki iho voi paremmin, että ei siitä rasvailusta siinä mielessä mitään haittaa ole. Mutta niitä arpia voi siis tulla reilustikin, vaikka rasvaisi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ihokysymys kirjoitti:
Raskausarvet on enemmän ihotyyppikysymys, rasvailulla ei voi hoitaa kuin ihon pintakerroksia ja raskausarvet syntyvät, kun syvempi kerros repeää. Toki iho voi paremmin, että ei siitä rasvailusta siinä mielessä mitään haittaa ole. Mutta niitä arpia voi siis tulla reilustikin, vaikka rasvaisi.
Juu,on tullut huomattua :D Raskausaikana rasvailin ihoa päivittäin,mutta joillakin vaan on taipumus saada herkemmin raskausarpia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
täytyy myöntää etten oo tehnyt mitään erikoista että noi raskausarvet ois kadonnu.. Kyllä muutama näkyy semmosena ryppysenä viivana vielä xD

Kyllä on rohkeita mimmejä täällä kun uskaltaa (huono sanavalinta jälleen..) pienellä ikäerolla tehdä lapset :) Mä oon ajatellu,et en ikinä voi tykätä mistään toisesta lapsesta yhtä paljon kun tuosta niin en voi tehdä lisää ;D Mieli muuttuu varmasti kun tuo tuosta muuttuu 2-3vuotiaaksi ;)

Meille taitaa tulla ne kaks alahammasta kerralla... Jospa ne kohta puskis jo kunnolla läpi kun näkyy ikenen läpi mutta ei kuitenkaan vielä oo puhjennu...
Ilmianna
Jaa
Mieluiten teen lapset pienellä ikäerolla saavat leikkikaverin toisistaan :) se kait meillä päällimmäinen ajatus oli tehdä kuudes :D onhan esikon ja kakkosen välillä 1v1kk ikä eroa ja aadalle ja tälle vaaville tulee 1v2kk.. Eihän toi rankkaa mitenkään ollu sillonkaan ;D
No mutta mieshän meillä kuumeili enemmän halusi niin kovasti vielä pienen, lämmitteli minutkin ajatukseen tehdä vielä "yksi" mutta noh tähän tää laps luku saa nyt jäähä (toistaiseksi).

Meillä jo aada ryömii :)) on niin mukavaa kun pääsee paikasta toiseen
Ilmianna
Jaa
Mä oon kohta jo valmis hyppäämään katolta tässä väsymystilassa!! Meillä ei nukuta yöllä kunnolla sitten millään.... Herää vähän väliä tihertämään itkua tai vastavuoroisesti ihankuin säikähtäisi unesta hereille ja alkaa parku. Ja tätä jatkuu koko yön kun ensin on tehty nukutustaistelu... Huoh. Ehkä tää helpottaa 15 vuoden päästä ja sit valvotaankin jo eri syistä :D
Sama tahti on vaikka nukkuis vieressäkin ...

Ruokaa poika syö oikein hyvin, niin paljon kun antais. Maissinaksut /ruisleipä on parasta kun voi vähän hangata ikeniä samalla :P
Meillä on nyt eka flunssakin sairastettu :/ Maanantaina nousi kuume ja nokka rupes vuotamaan.. Yskäkin astui kuvioihin keskiviikkona. Onneksi ei oo semmosta samanlaista kuin aikuisen yskä, et lähinnä yskii sitä limaa. Ja kun yskii niin sitten tulee oksennus. Nyt enää vuotaa nokka ja yskii, kuumetta ei ollut kuin sen maanantain ja tiistain.

Vielä kun sais ton miehen tajuumaan, että alkaa olee patterit aika lopussa. Aina kun poika on isänsä sylissä ja menen pois niin alkaa karmea huuto joka kyllä jatkuu vaikka olisin näkyvissä. Isänsä ei halua et poika itkee ja tyrkkää vauvan aina mulle... Kun pääsis edes yksin lenkille :<

Mitä mieltä ootte,kun pojalla tää eroahdistus on nyt pahimmillaan niin voiko mennä Mummolle yöksi? Mummo kovasti kyseli josko sais pojan joku vklp yöhoitoon. Nukahtamiseen kotona tarvitsee Äidin ja yöllä ei rauhoitu ilman Äitiä. Mulla järki sanoo,ettei yöksi hoitoon... Tosin sais nukkua edes yhdet kunnon unet.
Mä jos en ole paikalla niin poika on iloinen ja hyväntuulinen koko ajan (juurikin Mummolla).. heti kun tulen näkyviin niin alkaa narina ja kitinä :
Ilmianna
Jaa
Meillä on kans alkanu ilmenemään tuommoista kitinää, joka alkaa silloin, kun äiskä tulee näkyviin :S Ja toisinaan kitistään myös silloin kun lähden pois vaikka toiseen huoneeseen. Eikä auta vaikka miten huutelisin, et täällä ollaan! :D Onneksi mukelo viihtyy myös yksinkin lelujensa parissa.

Kapusha: Onko tuo yöllinen itku uni-itkua? Meilläkin neiti saattaa itkeä yöllä kovaankin ääneen, mutta sit kun menee katsomaan, niin likka nukkuu kuin tukki! Saattaa olla niin syvässä unessa ettei edes tutille suutaan aukaise. Näkee vissiin unia?? Meillä tuo uni-itku on ihan hemmetin kovaa itkua, luulis että neidillä on pahempikin hätä. Itku loppuu yhtä äkkiä kuin alkaakin. Silmät kiinni vaan huutaa ja sit lopettaa. Meillä nuo yöt tuntui ihan loputtomilta silloin, kun vielä nukuttiin kaikki samassa huoneessa, itkeskelyä pitkin yötä ja sain pomppia sängystä ylös parhaillaan 15 min. välein. Tämä pelleily loppu tosiaan siihen, kun tyttö siirtyi omaan huoneeseen. Ihan kokeilemisen arvoinen asia. Saahan sen sängyn siirrettä takas viekkuun, jos ei onnistu :) Näissä nukkumisasioissa kannattaa olla hieman itsekäs, ei sitä lasta jaksa hoitaa, jos on itse ihan kuollu väsymyksestä. Voishan tuo yöhoito olla teille ihan hyvä asia, poika voi nukkua ihan toisella lailla mummolassa. Jos poika kerran viihtyy mummon seurassa, niin voihan se olla et yökin sujuu hyvin. Saisit tosiaan levätä. Ja annat vaan miehes hoitaa poikaa. Nakkaat lapsen ukkokullalle syliin ja painut lenkille, kyllä ne pärjää! :D

Niin, tuli siellä gynellä piipahdettua. Sanoi vaan, et ihan normaalilta näyttää ja munasarjoissakin olis ollu vaan joitain rakkuloita joita on yleensäkin nuorilla naisilla. Eli tilanne on siis vissiin aika hyvä :) Ultralla tsekkas munikset ja totes et keltarauhasen vaikutusta ei kohdunlimakalvon paksuudesta päätellen näy, joten ovista ei vielä kuitenkaan tapahdu (ainakaan tässä kierrossa). Nyt vaan sit mietitään milloin ruvetaan sisarusta suunnittelemaan. Onko teillä muilla ollu mikä ehkäisy käytössä synnytyksen jälkeen? Meillä on ihan kumilla menty.
Ilmianna
Jaa
Ensin on ihan uni-itkua mutta jos ei asialle tee mitään niin yleensä hetken päästä herää ja ei rauhoitu hirmu hyvin uudestaan :/ On öitäkin jolloin riittää että laitan käden mahan/selän päälle ja silittelen. Tätä saa tehdä sitten n.10 krt yössä,mutta onhan se helpompaa kun ei tarvitse pomppia edestakasin... Voishan sitä kokeilla,et menis omaan huoneeseen,kun sais vielä aikaiseksi. Tällä hetkellä se poitsun huone on vielä hurlumhei kun ei oo sitä tullu laitettua.. :o Pitäs varmaan ;)
Meillä tosiaan se flunssa ja ne hampaatkin tässä nyt vielä ns.riesana että voi nekin harmittaa!
Kerran on ollu yötä Mummin luona ja siellä ei ollut kun nukahtamisen kanssa ongelma,kun oli vieras pinnis. Muuten oli ollut kuin itse aurinko ja nukkunut 7h muistaakseni putkeen yöllä...

Mä otin ehkäisykapselin vähän jälkitarkastuksen jälkeen. Tiedossa siis tosiaan että meille ei ole 2-3v tulossa toista :) Kierukka tuntui siinä vaiheessa huonolta ajatukselta syynä että siellä osastolla oli ronkittu viimisen vuoden aikana ihan riittämiin :D Kapseli kun laitettiin käsivarteen.. :D Pillerit mulle ei tullu mieleenkään kun viimeksi niiden jälkeen kierto oli aivan sekasin ja oon kumille allerginen niin sekään ei sitten ollut vaihtoehto :D
5 vuottahan tätä kapselia voi maksimissaan pitää,mut niin kauan en aatellu odotella.. :P Että katellaan tossa kahden vuoden päästä,että mikä on tilanne :) jos kerkeis töitä vähän tekemään niin tulis enemmän tätä äitiyspvrahaakin.. nyt kun sitä tulee se n.500€/kk :( ja sitäkään enää sitten 2kk jäljellä..
Ilmianna
Jaa
no meillä synnytyksen jälkeen ei käytetty mitään mentiin tuurilla :D välillä käytettii kortsua, mutta nyt sitten tärppäs tämä kuudes menihän tohon reilu 5kk ennen kun plussan näytti :))
Meillä toi tyttö ruvennu ihan urakalla pyörimään ja ryömimään, millon löytyy sohvan, millon ruokapöydän alla :D

Onks kukaan aatellu laittaa uutta ketjua? vai jatketaanko tässä vielä..
Ilmianna
Jaa
Heinämamma: Meillä päädyttiin pieneen ikäeroon ihan sillä, että on sitten seuraa toisistaan ja itse koen pienen ikäeron paremmaksi (tulkaa kertomaan tuo mulle sitten, kun oon silmät ristissä ja revin hiukset päästäni pikkuvauvan&taaperon kanssa :D). Yksi syy oli myös se, että mähän en saikun takia ehtinyt saada ammattia itselleni, joten tehdään ne lapset nyt tässä välissä ja sitten takas koulunpenkille. Mä veikkaan, että motivaatiokin voi olla pikkuisen eri luokkaa sitten, mua kun ei oo kotona luotu olemaan :D Muksuille tulee ikäeroa himpun yli 11kk, mutta mikäli poitsu on yhtä kiireinen ku Isla, niin tulee pari kolme viikkoo etuajassa. Islahan on siis syntynyt 30.06.2012 ja poitsun la on 06.06.2013 :)
Ilmianna
Jaa
Mä olin muka niin päättänyt jo,et lähen toukokuussa töihin. Toissailtana tulin siihen tulokseen,että jos löytyy jokin keino millä pystyn olemaan poitsun kanssa kotona pidempään niin se käytetään ehdottomasti :) En todella raaski viedä pientä hoitoon ja missata parhaimmassa tapauksessa ensiaskeleet,ekat sanat jne... :(
Ehkä saatan hakea jotain osa-aikatyötä että saa jotain lisärahaa tähän talouteen mut kokoaikaiseen työhön en kyllä lähde... Mies oli ihan samaa mieltä,että keksitään jotain ettei tarvi hoitoon viedä :)

Mä en edes sais tehdä toista 2 vuoteen! Näin sanoi lääkäri,kun mulle tehtiin se sectio. Eipä sillä,en mä uskaltais kuitenkaan toista tehdä ;) Miehen kaikki sisarukset on syntyny 9 vuoteen ja heitä on neljä. Itellä taas on veli ja sisko jonka kanssa ikäeroa 15v :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei sektion jälkeen tarvitse kahta vuotta väliä pitää, ellei ole erityisesti jotain vialla. Vuosi riittää aivan hyvin ja jotkut lääkärit ovat sitä mieltä, että vähempikin aika riittää. Mutta en tietysti tiedä, oliko siihen joku erityinen syy, että lääkäri käski pitää kaksi vuotta taukoa raskauksien välillä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

LA heinäkuu 2012 vauva arjen kuulumisia :)

Odotus puolelta laittelen tätä ketjua.. Nyt kun kaikki on synnyttäneet heinäkuun vaavit maailmaan voisimme jatkaa jutustelua vauva arjesta tänne puolelle, sillon kun on itse kelläkin aikaa :)

Meidän vaavihan on jo 3viikkoa ja 3päivää vanha ja tuntuu niin hassulta miten nopeasti aika mennyt :D koliikkivauvahan se on, kovat mahavaivat ja käytämme sillä cuplatonia ja rela-tippoja helpottamaan oloa, pulloruokinnassa (korviketta saa) ei tuo imetys lähteny oikein käyntiin niinkun odotin :/ mutten siitä ressiä ota, saapahan mieskin osallistua vaavin syöttöihin :D
Vaavin kastajaiset on syyskuun eka viikonloppuna ja sitä odotamme oikein innolla vihdoinkin saamme julkistaa tytön nimen :))

Mitenkäs muilla vauva arki lähteny käyntiin?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta