Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Jalan ENMG

reisikipu

Olen menossa oikean puolen ENMG-tutkimukseen jatkuvan reisikivun vuoksi, jota ensin pidettiin bursiittina mutta nyt alustava diagnoosi on muutettu meralgia parestheticaksi.

Miten tutkimus tehdään? Onko se kivulias? Mulla on matkaa sen verran, että joudun menemään omalla autolla. Onko tutkimuksen jälkeen mun oikea jalkani kaasukuntoinen? Minua on peloteltu hirvittävillä jatkuvilla kivuilla, voiko tutkimuksen tekevä lääkäri kirjoittaa sairauslomaa? Nimittäin joudun porhaltamaan sinne kesken työpäivän.
Hirvittää vähän :/

13

12187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reisikipu

      Vielä tuli mieleen, että kun googlettelin, niin ko. kipuoire saattaa johtua syövästä (levinneestä). Onko kukaan tietoinen tai kellään kokemusta tai muuta juttua asiasta?.

      Nyt hirvittää vähää enemmänkin jo.

    • kremppa

      Kertokaahan minullekin onko yleisesti saatu koko pv sairauslomaa enmg tutkimuspäivästä? Täällä myös askarruttaa. Hivenen vastaava tilanne kulkemisien kannalta, kuin kysyjälläkin.

    • polyneuropatia

      Ei tarvitse pelätä hermoratatutkimusta.Laitetaan antureita tutkitaan hermoratoja.Ei tuntunut kipua eikä ollut epämielyttävä.Lääkäri jutteli kokoajan.Itse tunsin minne impulssit ei menneet.Hermoni ovat vaurioituneet jalkateristä.Ajoin tutkimuksen jälkeen kotiin 100km.Ei ollut kipuja jälkeenpäin.Hermovaurion syitä on monia.

      • Selvitään

        Hei,tänään tehtiin yläraajoihin tutkimus.Laiettiin ensin sellaiset elekrodiläpät ja annettiin pieniä pieniä hermoimpulsseja esim.sormiin,ranteeseen jne.se ei tuntunut kivuliaalta.
        Sitten lihaksistoa vasemmassa kädessä tutkittiin sellaisella ohuella neulalla,ja tutkitiin myös lihasten "kuntoa".Varmaan riippuu siitä,mistä kohtaa ja kuinka laajasti tutkitaan.Lähettävä lääkäri sanoikin kivasti,että kyllä sinä siitä selviät.Se oli jonkin verran kipeempi,ja jälkikipu n.15 min.ja sit otin buranan.Hyvä että tutkivat.Ja tässä nyt kirjoittelen.Koetin vain ajatella,että kohta tämä on ohi,ja erikoislääkäri tutkimuksrn tekee.Onnea matkaan ja Sinun parhaaksesi se tehdään.


    • kremppa

      Vastaispas joku siiten, että onko saanut koko päivän sairauslomaa. Tää on se jännittävin asia, mikä mielessä, että täytyykö kiirehtiä vielä töihin loppupäiväksi. Vaikka kaipa sekin yksilökohtaista. Jospas ees joku on saanut ja kertois?

    • polyneuropatia

      Olin aampäivän töissä.Iltapäivällä tutkimuksessa.Työnantaja maksoi palkan kokopäivältä.Voi verrata lääkärissä käyntiin.Ei tarvitse sairaslomaa.Olen töissä rakennusalalla.(työehtosopimus).On varmaankin tapauskohtaista saako/tarviiko sairaslomaa.

    • Tuumaus

      Mietintää. Voisiko se olla niin, että jos hermoradat on edes kohtalaisen kunnossa, niin tutkimus on erittäin tuskallinen. Taas jos hermoradoissa tosiaan vikaa on, niin tutkimus on helppo ja kivuton.

    • polyneuropatia

      Vastaan vielä.Hermoratoja tutkitiin terveistäkin kohdin..Terveissä kohdin tunistin nuo "sähköimpulssit".Vauriokohdissa ei tuntunut mitään.Tuolla tutkimuksella pystytään toteamaan.lieväkin "vaurio". Tuosta tutkimuksesta on aikaa puolitoista vuotta.Olemme erilaisia, tuntemukset vaihtelevat varmaankin paljon.Mutta muistini virkistyy ,kolmenviikon kuluttua.Tuli aika kontrolli tutkimukseen. Kirjoitelkaahan miten selvisitte tutkimuksesta. Täällä on aikavähän näistä, tuoreita kirjoituksia. Omalla kohdalla hermovauriot .ovat levinneet käsiin ym. Minulta ei pystytty selvittämään,sairauden aiheuttajaa. "Syöpääkin epäiltiin" ym. Olisi hyvä kuulla toistenkin mieteitä hermovaurioista.Hyvää syksyä kaikille.

    • K

      Hei vaan! Minulla tutkittiin käsistä hermoratoja. Vertailuna otettiin myös ns. terveestä kädestä. Puutuneessa ja kipeässä kädessä sähköiskut sattuivat julmetusti (en tiedä miksi). Pääsi ruma sanakin. Neulan kanssa sähköiskut eivät niin paljoa. Vertailu terveempään käteen: Ei sattunut sähkö ollenkaan. Kyselin lääkäriltä mitä näkyy, ei ottanut kantaa. Lähettävä lääkäri sitten kertoo, kun tutkimukset valmistuvat. Nyt kipeässä kädessäni mojovat mustelmat neulakohdissa.

      • Keskusteluauttaa

        HEISSAN,
        Mulla tuasen nuo sähköimpulssit sormiin jne.
        tunsin,mutta en niitä pitänyt ollenkaan pahoina.Pieni sykäys kerrallaan ja vaikkapa sormi liikahti.
        Tuo lihaksisto tutkittiin sillä ohuella neulalla siirrellen ja mitattiin jotain.En vielä osaa sanoa tuloksista.Koko käsi ja olkapää käytiin läpi,ja jossakin kohtaa toki tuntui enemmän kipua.Varmaan omien oireiden mukaan nuo
        kivut tai "ei-kivut" ilmenevät.


    • reisikipu

      Tutkimus on tehty, se ei ollut varsinaisesti kivulias kuin yhdessä kohtaa neulalla testattaessa, mutta vähän omituisen oloinen ja lihakset elivät omaa elämäänsä...

      Lausunnon sain käteen samantein. Nyt kun ymmärtäisi mitä se suomeksi tarkoittaa. "Muutama L5 polyfaasinen yksikkö tuli esiin. oikean puolen nervus femoralis cutaneous lateraliksen vaste on selvästi hidastunut eli kyseessä on selkeä hermoleesio."

      Ok, tajuan että minulla on "hoidettu" väärää diagnoosia ja kyseessä on todellakin jonkinlainen hermovaurio. Mutta mikä ihmeen polyfasia, onko tuo selkänikamasta johtuvaa? Mistä tämä isompi hermoleesio johtuu?

      Bursiitiksi vaivan julistaneen lääkärin soittoaika on vasta myöhemmin, enkä nyt ihan sataprosenttisesti tämän ensimmäisen lääkärin juttuihin enää luota, lähettäneelle lääkärille en saanut aikaa.

    • Ei piä hötkyillä

      Eikös tuo polyfaasinen tarkoita sitä, että toiminta vaihtelee pätkittäin?
      Nimetty hermo ei toimi kunnolla, syyhyn tutkija ei ota kantaa vaan jättää tulkinnan hoitavalle lääkärille.
      Ei lääkäri ole huono, vaikka epäilee eri vaivaa. Nythän sil on enempi tieoa ja oikea suunta osoitettu, voipi tulla jatkotutkimuksia.

    • Sormi-invaliidi

      Tällä sivulla ei aikoihin kirjoituksia, "tärppäisikö" jos joku kirjoittaisi. Olin torstaina 31.3.2016 ENMG-tutkimuksessa. Kädet, tai etupäässä sormet olleet jo kuukausia kipeät. Varsinaista särkyä ei kyllä ole, mutta mitään pientä työtä (esim. ompelu) peukalo-etsormi vaikeata. Kamala tunne jatkuvasti molemmissa käsissä.
      Nämä minun vaivat johtuvat vallan niskasta, kulumia, tai mitä lie. En oikein osannut tunnistaa "iskut", tuntuivatko juuri pahimmissa. Kysyin kyllä, onko se hyvä jos tuntuu. Hermot kunnossa. En huomannut kysyä mitä se ihme ääni oli, joka kuului välillä. Sellainen pörinä, jos joku osaisi sanoa mitä se olisi.
      Kysyi minulta onko aika tilattu ja kun sanoin ettei, niin lupasi laittaa tuloksen minua hoitavalle lääkärille. Voisin ehkä kysellä ensi viikolla aikaa. Ehkä laittaa seuraavaksi kuvattavaksi niskasta tai selästä. Vähän ihmettelin, kun sasnoi oikean käden voimaa heikoksi. Minähän olen kantanut painavia (yli 20kg) kahta vitriinikalusteenlaatikkoa kolmanteen kerrokseen, tosin vuosi sitten. Aikoinaan pojan rakennuksella kannoin kattotiilipakkauksista lähtien. Olisiko sitten rehkinyt liikaa.
      Nyt tuntuu, että juuri kevyet työt hankaloita, sentään etusormella vielä kaksoiklikkaukset onnistuu. Tekstiviestit myös tärkeitä, siihen useampi sormi toimiva.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2025
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1365
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      73
      1260
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe