ROTIKKA JYVÄSKYLÄSSÄ

cupcakeaaaaaa

Laitoin tämän viestin jo paikkakunnat osioon mutta varmuuden vuoksi kopioin myös tänne rottweiler osioon:

Hei te pariskunta, jotka omistatte rotikan rajakatu/tapionkatu akselilla!
Pienenä vinkkinä teille, että suomen lain mukaan koiran tulee AINA ulkoilla kytkettynä http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres/FB76F2BF-F1BD-4592-9E7B-4157EC9D27FC/0/2582011_Koira_kuntalaisena.pdf . Ja vaikka teidän koiranne olisi kuinka hyvä luontoinen ja tottelevainen niin tämä koskee myös teitä. Moni ihminen on tästä suivaantunut, kun ette noudata yhteiskunnan sääntöjä. Jos vielä kerran näen koiranne vapaana lenkillä, niin otan suoraan yhteyttä poliisiin.

8

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaikka en ko. henkilö olekaan (ja tuskin heitä minkään palstojen perusteella tavoittaakaan, niin korjaan kuitenkin tuossa olevan ison virheen ja väärän käsityksen.

      Koiran EI todellakaan tarvitse aina ulkoilla kytkettynä. Tämä löytyy ihan Suomen laista, netistä Finlexistä, linkki:
      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030612?search[type]=pika&search[pika]=koirakuri

      Lain mukaan koira on pidettävä TAAJAMA-ALUEELLA kytkettynä.

      Sen sijaan metsästyslaissa 8 luvussa, 51 pylälässä määrätään, että
      koiran on kuljettava kytkettynä tai siten, että se on VÄLITTÖMÄSTI kytkettävissä 1.3-19.8 välisenä aikana - tällä tarkoitetaan siis muualla kuin taajamassa, esim. metsässä metsänomistajan luvalla. Tässäkin on poikkeuksia eli koira saa olla vapaana tuonakin aikana seuraavissa tapauksissa:

      1) koira saa olla vapaana alueen omistajan tai haltijan luvalla pihamaalla tai puutarhassa taikka koiran pitämiseen varatulla aidatulla alueella

      2) metsästyslain 8 luvun 51 pykälä ei koske myöskään viittä kuukautta nuorempaa koiraa;

      3) ja sääntö ei koske myöskään paimentamis-, opas- tai vartiointitehtävässä taikka muussa sen laatuisessa palvelutehtävässä olevaa koiraa;

      4) eikä se koske poliisin, tullilaitoksen, puolustusvoimien tai rajavartiolaitoksen tehtävässä olevaa koiraa; eikä

      5) eikä se koske koiraa, jota koulutetaan 3 tai 4 kohdassa tarkoitettuun tehtävään.

      Peruslähtökohta on siis se, että koira kulkee kytkettynä taajamassa. Sen päälle tulee iso joukko poikkeuksia tilanteita, paikkoja ja aikoja, jolloin koira todellakin Suomen lain mukaan saa aivan vapaasti kulkea vapaana tai niin, että on välittömästi kytkettynä. 20.8-29.2 koirat saavat liikkua vapaina taajaman ulkopuolella, niin kauan kun siihen on lupa maan- tai metsänomistajalta. Viimeksi tänään itse ulkoilin 1,5 tunnin lenkin oman koirani kanssa metsäpoluilla koira vapaana koko reissun ajan. Nyt se on aivan laillista ja metsänomistajan lupakin on olemassa meille.

      En usko, että tavoitat ko. koiran omistajia palstoilla huutelemalla. Parasta keskustella suoraan heidän kanssaan kun heidät seuraavan kerran tapaat. Ei poliiseilla ole minkään valtakunnan resursseja puuttua yhden koiran ulkoiluun, sen varmaan itsekin ymmärrät. Tietysti jos ko. koira on aggressiivinen ihmisiä kohtaan, niin poliisi on se oikea paikka.

      Jos ko. koira on taajamassa vapaana, niin voit ystävällisesti kertoa omistajille, että kytkevät koiransa. Sen sijaan jos olette taajaman ulkopuolella, niin koira saa (maan/metsänomistajan luvalla toki) ulkoilla vapaana nyt kun 19.8 on jo ohitettu. Samoin jos koiraa koulutetaan palvelus- tai pelastustehtävään, niin koulutustilanteessa se saa olla vapaana ihan lain mukaan.

    • jasså

      anteeksi että unohtui taajama alue täsmennys. ja tätä koiraa ei todellakaan kouluteta palvelus/pelastustehtävään. koira hölkyttelee n. 20m omistajiensa perässä touhuten ihan omia juttujaan. minulla ei ole mitään ko. rotua vastaan. mutta vastuuntunnottomia omistajia on. rotikka vaikuttaa hyvä luontoiselta mutta siitä huolimatta koiraa ei ole oikein pitää vapaana lähes jyväskylän keskustassa.

      • Juu, ei ole ei, ei ole oikein pitää vapaana tuossa tilanteessa. Taajamassa se koira kulkee kytkettynä ja sillä sipuli. Se on tietenkin ihan koirankin etu kun ei pääse vapaana huitelemaan esim. auton alle. Ja lakihan on sama kaikille, on sitten rotikka tai chihu.

        Seuraavan kerran kun tapaat heidät, niin keskustele asiasta, vai onko se mahdollista? Ehkä he eivät tiedä lakia, vaan tekevät noin ihan vain tietämättömyyttään? Jos sitten tietävät, mutta tekevät noin ihan tahallaan, niin siihen on varmaan käytännössä vaikeaa puuttua. Voihan toki poliisille ilmoittaa, mutta en tiedä millaiset resurssit poliisillakaan on siihen puuttua - ellei satu juuri partio olemaan paikalla kun koira on vapaana. Käsittääkseni poliisi voi määrätä heti sakon koiran irtipidosta taajamassa, sakon suuruudesta minulla ei ole käsitystä (ei se liene kovin suuri?).


    • jepjep...

      kun olen törmännyt ko. koiraan ja pariskuntaan, olen aina ollut itse koirani kanssa lenkillä ja äkkiä vaihtanut tien puolta tai suuntaa sillä en todellakaan tahdo että oma reviiripuolustajani joutuu hihnassa kasvotusten vapaana olevan koiran kanssa! mutta jos ilman koiraani pariskuntaan törmään niin aivan varmasti sanon suorat sanat ensi kerralla. inhottaa kun löytyy tällaisia koiranomistajia jotka eivät välitä. koiran vapaana pitämisessä ei kukaan aja koiran etua... ennemmin laiskan omistajan joka ei sitä remmissä jaksa/viitsi pitää.

    • lisäystä

      ja valitettavasti vaikuttaa siltä että koira on hommattu egon jatkeeksi... ja porukka ajattelee 'aivan sama'. n. 25-30 v. aikuisilta ihmisiltä ei odottaisi tällaista käytöstä.

    • jhjghjg

      Varmasti useimmat ihmiset pelkäävät rotweilereitä, joten on törkeää pitää niitä vapaina ihan senkin takia. Eikä se laillistakaan ole.

    • haukutaan kun

      Useimmat ihmiset ei pelkää koiria jotka eivät uhkaa. tämä ap kirjoittama koira ei uhkaile vaan jölköttelee omistajan perässä.

      ap. oma koira ehkä alkaa reviirin puolustamisen joten on syytä hillua täällä. ?

    • muttaniin

      se on aivan se ja sama uhkaako koira, mutta taajama alueella joka ikinen koira tulee pitää kytkettynä ja sillä sipuli. ei mitään muttia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1565
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1404
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1295
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1176
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe