NILKAN JÄNNETUPPITULEHDUS

hyppykeppi

Kellään kokemusta kuin kauan kestää että paranee. Kuukauden verran vaivannut jo ja välissä oli niin kipeänä että piti kepeillä kulkea ku ei kestänyt painoa varata yhtään.

36

27725

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nilkkakipuinen

      Mua kiinnostaa tämä myös, koska mulla on myös jännetuppitulehdus nilkassa. On ollut jo 1½ kk ja tuntuu, että ei mene ohi. Pidätkö mitään tukisidettä tms. nilkassa? Oletko kokeillut särkylääkekuuria? Mulla on just kuuri menossa.

      • Helpottunut

        Minulla lääkäri poisti nesteen nilkasta (koska nilkka oli niin turvonnut) ja määräsi särkylääkettä Selvisin kivusta 1,5 viikossa!Ennen lääkäriin menoa kokeilin tukisidettä,tukisukkia ja ideaalisidettä pahensivat asiaa!!!


    • hyppykeppi

      Tuki side pahensi itsellä tuota turvotusta ja kipua. Olen jääpussia pitänyt monta kertaa päivässä Ibumaxi kuurina. Viikon kesti tuota, nyt olis parempi mutta ei ole ihan kivuton jalka vieläkään. Ainoa mikä vie kivun on lepo mut kuinkahan monta kuukautta sitä pitää maata :) Kertois nyt joku muukin kokemuksia. Missä sinulla meni se nilkka???

      • Helpottunut

        Tuli yllättäen.Lääkäri poisti nesteen ja määräsi Panadol 1g kolmasti päivässä.Vaiva parani 1.5 viikossa !


    • nilkkakipuinen

      Rasituksessa mulla meni, siis liikaa liikkumista kerralla. Mullakin on nyt vähän parempi, kun syön tota särkylääkekuuria. Mutta saa nähdä, miten käy, kun kuuri loppuu. Kivuton nilkka ei oo mullakaan vielä.

    • hyppykeppi

      Kyllä minäki otan vielä yöksi särkylääkkeen että lähtis tulehdus pois siitä kai se kipu johtuu edelleen. Liikaa rasitusta se tuli itselläki, urheilu on vaarallista. Jätän juoksuhommat niille joilla nilkat kestää, siirryn rauhallisempaan harrastukseen. Harmittaa vaan ku tykkäsin juosta mutta eipä tällä nilkalla enää juosta.

    • hyppykeppi

      Sitä vielä että kivunpoistoon yks tehokas konsti oli kylmäyksen lisäksi Voltaren Forte emulsiovoide, sitä kunnon kerros kipeälle alueelle, vetaset elmukelmua muutama kierros päälle ei kovin tiukkaan. Yöksi ku pistää niin aamulla on melkeen ko uus jalka :)

    • hyppykeppi

      eikö täällä kellään muulla ole vastaavaa??

    • jännetulehdus

      Minulla oli vuosi sitten jännetulehdus jalkapohjassa ja kesti useita kk !

      Kylmä on parasta hoitoa ja tietenkin rasituksen välttäminen.

    • nilkkakipuinen

      Ärsyttävää, jos tällainen kestää useita kuukausia! Miten nilkkaakaan voi olla rasittamatta...Tai siis eihän sitä urheilla tarvi, mutta kyllähän sitä silti täytyy liikkua jonkin verran ja välillä enemmänkin.

      • hyppykeppi

        Ei perhana vie....Ja nyt näyttäs pahenevan taas ku olin pari päivää töissä vaikka en ole juurikaan rasittanut sitä. Eikö Ibumaxi kuuri uusiksi ja kylmäys on jo käynnistyny uudestaan. Hermoja koetellaan taas ko jalka on kuin tukki paksuna... No ei tarvi miettiä enää että jatkaisin juoksemista tämän jälkeen.. On niin tuskallinen tämä vaiva. Minulla on se jänne tulehtunut mikä säärtä pitkin menee kehräsluun alle tavallaan ja kivuliain paikka on kehräsluu tällä hetkellä sekä akillesjänteen etuosa. Haluttas sanoa pari perkelettä mutta enpä sano :D


    • nilkkakipuinen

      Eipä meitä nyt näytä olevan muita vastaavassa tilanteessa.

      Mullakaan ei nyt kestä juurikaan rasittaa jalkaa. Nilkka siis edelleen kipeä ja tuntuu, että kipu vain leviää...

      • hyppykeppi

        Ootko kylmänny monta kertaa päivässä sitä? Mulla kans paheni taas vähän ku jätin lääkkeet ja kylmäämisen. Alotin uusiksi särkylääkekuurin ja kylmään tosiaan monta kertaa päivässä nilkkaa, paras on maissipussi jonka sidon tiukasti nilkan ympäri idealsiteellä. 15mnuuttia siinä.


    • nilkkakipuinen

      No enhän mä oo muistanu laittaa kylmää. Jotenkin niin ottaa päähän koko juttu, haluais vaan taikoa sen kokonaan pois!

    • LL

      kun nilkka on kipeä on hyvä tietää:
      - mikä oikeesti on vialla - siis oikeesti
      - mikä aiheutti --- siis oikeesti

      sitten on parempi jatkaa miettimistä, että kuinka kauan kestää ja mikä auttaa.

      sanoisin että tarttisi käydä asiantuntijalääkärillä hakemassa vastaukset pariin eka kysymykseen, niin loput hoituisi ehkä paremmin.

    • nilkkakipuinen

      Mulla ainakin on ultralla todettu tuo jännetuppitulehdus. Ja tiedän kyllä, mistä se on tullu, ainakin luulen niin :). Mutta vielä ei ainakaan oo auttanu särkylääkkeet eikä lepokaan. Ja eihän tuota nilkkaa oikein pysty ihan täyslevossa pitääkään. Johan ihan vain vaikka kotona kävellessä siihen tulee liikettä.

      • hyppykeppi

        Siis eihän tässä ole kysekään siitä ettei tiietä mikä nilkassa on! Kysymys kuulu että kellään muulla vastaavaa että kauan se kestää/kesti. Minkälaisia kokemuksia on toisilla. Kannattaa usein lukea ennenkuin vastailee.

        Totta helvetissä lääkärissä on käyty ja moneenki kertaan. Oli ihan oikia lääkäri vielä ei valelääkäri :) Jänne oli sen verta ajetuksissa että ei tarvin ulrata erikseen.


    • Kesäinva 6

      Hei, minulla on nilkkavamman kanssa mennyt koko kesä. Kyse ei ole rasitusvammasta vaikka lääkäri niin oletti ja kirjoitti kiireissään paperillekkin. Olen istunut koko talven tietokoneen vieressä kotona työtä tehden, mitä ostoksilla kerran viikossa käynyt. Sukkasilla tepastellut. Jalka nyrjähti tai murtui tai jotakin muuta, kun minun piti aloittaa liikunta ja zumpata kotona. Ehdin kuntoplusan zumpaohjelman mukaan (video) hypähtää pari kertaa toisen jalan varaan , kun näin tähtiä. Kun oli alkukesä ja kesäaikataulut en heti mennyt lääkärille. Lähetettiin kyllä nyt loppukesästä kuviin ja sain kipulääkityksen. Nyt tuli tieto, ei murtumaa näkyvissä. Missä ajassa luutuu jos oli sittenkin murtuma?
      Voiko minulla olla se jännetupin tulehdus, miten näkyy? Lääkitys auttoi, mutta pelkään tilannetta kun se loppuu. Jalkaan ei tullut mustelmaa, mutta jalkapöydän ympärysmitta on suurempi kuin toisen, etenkin ostoksilla käynnin jälkeen. Missä ultrataan?

    • rasitusvamma1

      Hei , Minulla nilkka leikattu (jännetutuppi tulehdus) Toukokuussa 2011 taas kipu tullut uudestaan rasittuu töissä kun koko ajan jalkojen päällä, en tiedä enää mikä auttaisi, ensiviikolla kokeilen vielä teippausta.

    • eylaaa

      Hei. Minulla kipeytyi noin 2 kk sitten nilkka ja meni koko ajan pahemmaksi. Nyt todettiin ultralla jännetupin tulehdus. Teetätin ellaiset pohjalliset joilla jalan asento saadaan myös korjattua ja syön volttarea pahimpiin hetkiin. Pyrin kyllä välttelemään kipulääkkeitä sillä kun ei ole kipuja jalkaa rasittaa liikaa eikä se parane silloin ainakaan. Vaiva taitaa olla tosi pitkäikäinen eikä voi päivällä käyttää mitään siteitä kun se pyrkii turpoamaan. Lunta pussiin ja kylmähoitoa silleen olen antanut. Odotan että kevät koittaa jotta tiet olisi tasaisemmat kävellä. Että tällaista minulla vähän niinkuin teilläkin. Nyt viikon sairaslomalla mutta en ole huomannut levon auttaneen yhtään.

    • nilkkakipuinen

      Sitkeä on vaiva. Mulla on edelleen jännetulehdus nilkassa. On kokeiltu kortisonipiikitkin. Rasitus tietenkin pahentaa, mutta miten voi olla rasittamatta nilkkaa! Joka askeleellahan siihen kohdistuu rasitusta.

    • Dramagog

      Hei!

      Jalassa ei ole jännetuppeja! Niinpä ne eivät voi tulehtua. Jännetuppeja löytyy vain kädestä.

      Jalassa on kyllä jänteitä, joten jännetulehdus tulee siellä kyseeseen. Jännetulehdus on sikäli parempi kohtalo kuin tuppitulehdus, koska tupessa tulehdus leviää laajalle ja voi olla tosi murskaava.

      Jalan jännetulehdus kannattaa kuitenkin ottaa vakavasti ja hakea ammattiapua jos sellaista epäilee. Ja kannattaa kuunnella sitä hoitajaa ja tehdä kuten käsketään, jotta vaiva paranee eikä uusiudu. Ylipäätään useamman viikon ajan jatkunut kipu missä tahansa kohtaa kroppaa kannattaa hoitaa.

      Jos lääkärissä on jo käyty eikä ongelma ole ratkennut niin tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia, kuten jänne- ja tuppitulehduksia hoitavat manuaalisen hoidon ammattilaiset, kuten osteopaatit, OMT-fysioterapeutit, naprapaatit ja kiropraktikot. Jalkojen ongelmissa erittäin hyvä osoite on myös jalkaterapeutin vastaanotto.

      Tulehduskipulääkkeistä vielä sananen. Jos ongelmana on esim. akillesjänteen tulehdus niin tulehduskipulääkkeen pääseminen ongelmapaikkaan verenkierron mukana on jo aika monen mutkan takana. Sen takia sillä tavoin saa ennemmin vatsahaavan kuin apua jännetulehdukseen. Lääkärissäkin kannattaa käydä ja katsoa kaikki kortit mitä kädessä on. Jännetulehduskierre on vattumainen juttu ja se kannattaa ottaa vakavasti, koska ongelmilla joita ei hoideta kunnolla on tapana toistua ja heikentää elämänlaatua huomattavasti.

      • Fani4

        Multa leikattu nilkka toukokuussa. Peroneus-longus jänteen repeytymä 6cm. Jänteet sekä JÄNNETUPPI pahoin tulehtuneet ja nesteinen. Toimenpiteenä leikkaus,kipsi 6viikkoa. Nyt kävelen kahdella sauvallan.3-4 viikkoa, sen jälkeen yhdellä kunnes kipu on ohi. Toipumisaika on pitkä. Multa sit näköjään ortopedi löysi myös jalasta jännetupen, jänteiden lisäksi.


      • törjäke
        Fani4 kirjoitti:

        Multa leikattu nilkka toukokuussa. Peroneus-longus jänteen repeytymä 6cm. Jänteet sekä JÄNNETUPPI pahoin tulehtuneet ja nesteinen. Toimenpiteenä leikkaus,kipsi 6viikkoa. Nyt kävelen kahdella sauvallan.3-4 viikkoa, sen jälkeen yhdellä kunnes kipu on ohi. Toipumisaika on pitkä. Multa sit näköjään ortopedi löysi myös jalasta jännetupen, jänteiden lisäksi.

        Tarinasi olisi voinut olla minun. Tosin minulla oli brevis joka oli poikki.

        Nyt vuosi jälkeenpäin nilkka on nesteinen ja kipeä. :( :(


      • Anonyymi

        Jännetuppeja ON nilkassa ja siten ne voivat tulehtua. Tai sitten radiologi oli väärässä.


    • nilkkakipuinen

      Minulle ainakin lääkärit on diagnosoinu noi jännetuppitulehdukset nilkoissa. Mulla on ollu siis aikaisemminkin niitä.

    • aijakoo1

      Maaliskuussa vuonna 2012 nyrjähdys, venähdys tms. aloitti tämän kierteen. Jalkaterä kuvattiin, lääkäri näki hiusmurtuman. Hoito sen mukainen. Kuva mukaan ja spesialistille, hän päätteli että kyse on hermopinteestä. Piikitettiin kortisonia. OMTn hoidot kivun lievitykseen. Seuraavaksi huippuhyvälle fysioterapeutille. Hänen mielestään olikin nivelkapselin "löysyyttä". Hoito kauniin väristä kinesioteippiä. Kylmät, kuumat, geelit ja akupunktiot on käyty läpi.
      Tammikuussa 2013 kokeilin hiihtolenkkiä seurauksena paluu alkuasetelmiin. Nyt oikea lonkkakin oireilee.
      Taas kortisonipiikki eikä pyynnöstäni huolimatta pääsyä ultrakuvaukseen...
      Onko kenelläkään tietoa ammattinsa osaavasta ortopedistä tms. Joensuun alueella.
      Minne seuraavaksi?

    • murmur1

      Voi hertsumarepale sentään! Mistä on dramagog keksinyt että jännetuppi löytyy vain kädestä????? "Jännetuppia on jalkaterän ja nilkan sekä käden ja ranteen alueella. Jännetupppitulehduksessa jännettä ympäröivä suojaava tuppi on ärtynyt ja paksuntunut. Jännetuppi on kohta jossa jänne kiinnittyy luuhun" Ja tuo on ote terveyskirjastosta. Itselläni on ollut vuosia nilkassa vaivaa ja se tuppi vaivannut, olen onnistunut himmailemaan niin että varonut jalkaa kun on ollut kipeä. Tosin en ole tiennyt että on jännetuppitulehdus. Nyt jalka ollut puoli vuotta helvetillisen kipeä ja turvoksissa. Lopulta olin reumalääkärillä hoidossa ja NILKASTA otettiin magneettikuva josta lääkäri näki sen JÄNNETUPPITULEHDUKSEN! Tänään kävin Meilahdessa päiväsairaalassa jossa laittoivat kaksi kortisonipiikkiä eri kohtiin. Toivottavasti tämä auttaa, jalassani on vanha retkahdusvamma ja jänteissä myös siitä johtuen ongelmaa. Sain hyvää hoitoa kaikinpuolin ja kontrolli vielä reumalääkärillä Meikussa. Kiitos!

      • eylaaa

        Hei kaikki joiden nilkkavaiva ei mene kuukaudessa ohi. Kehoittaisin menemään magneettikuvaan, sillä se on ainut joka näyttää todella kaikki jalan vaivat kerralla ja kunnolla. Muuten näyttää menevän homma arvailuksi ja tulee kaikinpuolin kalliimmaksi. Lisäksi kaikki kärsimys vaivoineen kaupantekijöiksi. Itselläni oli 4kk nilkassa vaivaa teetätettii tukipohjia, otettiin röngtenkuvia, ultrattiin ja löytyi ainoastaan jännetulehdus, kunnes viimein menin 4kk juoksemisen jälkeen magneettikuvaan joka kertoikin jänteen melkein revenneen poikki. Kävelykielto päälle ja leikkausjonoon välityömästi.


    • Fillarilla ajellen

      Moro.

      Täällä kanssa yksi potilas.

      Mulla ei ole vielä lääkärin diagnoosia, mutta jo muutaman muun sivuston kautta osasin alkaa epäilemään tätä jännetupin tulehdusta nilkassani. Aamuisin se on nyt viikon kivun jälkeen jo ok (Tulehduskipulääkettä kuurina syöty), mutta
      Kilometrin kävely jo kipeyttää jalan ja työpäivän jälkeen illalla nilkka on jo turvoksissa ja nilkan ojentaminen suoraksi mahdotonta.

      Kävi kyrpimään, kun löysin tämän keskustelun. Kuvittelin jo että tämä on kohta ohi, mutta en kuvittele enään. Maanantaina lääkäriin, mikäli viikonloppuna ei ihmeitä tapahdu paranemisessa.

      Kylmähoitoa täytyy kokeilla!

      Mun nilkka kipeytyi, kun poljin maantiepyörällä viikko sitten perjantaina mökille (143km) ja sama sunnuntaina takaisin. Matkalla en huomannut mitään, mutta seuraavana aamuna nilkka oli kipeä.

    • Fillarilla ajellen

      Tere.

      Tuossa ylempänä minun nilkan tarina. Kolme viikkoa se otti ja nyt alkaa jalka olla 100%:n kunnossa.
      Kuntosalilla pystyi kipeällä jalalla käydä, kun jätti joitain jalkaliikkeitä pois. Skiketys ja pyöräily sai jäädä hetkeksi, mutta nyt olen taas alkanut lenkkeillä ja rasittaa nilkkaa, eikä se ole siitä kipeytynyt. kop kop..

      10 päivän tulehduskipulääkekuuri ja reilusti kylmää, siinä oli se mitä minä tarvitsin.

      • Pirjo6

        Minulla nilkan jännetuppitulehdukseen paras apu on ollut kortisonipistos. On vain oltava tarkkana keneltä sen uskaltaa ottaa. Ja kunnon lepo pistoksen jälkeen ainakin 3 vrk. Pronaxen kuuri vielä päälle ja kylmäpussi ja iltaisin upotan jalat kylmään veteen ja hieronta kipualueen vieressä auttaa rentouttamaan jalkaa. Kannatta hoitaa kerra kuntoon, muuten voi vaivata tosi kauan ja uusia.


      • nillkakipeenä

        Laitan nilkkaani 3 kertaa päivässä.
        Pharma Magic ice
        todella hyvä kylmä tuote.
        Saa tokmannilta ja puuilosta.
        Netistä löytyy aina.


    • Mulla yli vuoden nilkan sisäsyrjän kipuilun jälkeen todettiin jännetuppitulehdus. Yksityisellä magneetissa vasta selvisi. Yritin päästä tutkimuksiin työterveyshuollon kautta kauan, mutta ei vaan onnistunut. Tutkittiin mm. lättäjalkaisuutena johon sain fysioterapiaa yms. Ainoastaan röntgen otettiin kun kivut alkoivat, mutta ei siellä mitään näkynyt.

      Onko muita kohtalotovereita, joilla nämä vaivat olisivat kestäneet näin kauan?

    • Anonyymi

      Hei!
      Itselläni tulee maaliskuussa vuosi kun vaivannut. Kerkesi vaivaamaan pitkään ennenkuin hakeuduin ortopedille, magneetti ja löydöksenä peroneus brevis osittain revennyt (kunnon jännesignaalia ei nähtävissä ollenkaan) lisäksi tulehdus ja nestettä. Sain yhden kortisoni pistoksen eikä siitä pitkä apu ollut.. Nyt harkitsen vakavasti leikkausta koska välillä niin kipeä ja naksahtaa niin että silmissä sumenee, runsasta turvotusta sekä kyhmy. Ei mene ohi.. veemäinen vaiva. Minulla taustalla tapaturma vuosia sitten missä nilkka nyrjähtu ja rusahti, liekkö osuutta ollut asiaan en tiedä.

      • Anonyymi

        Ja tosiaan kipu ulkokehräksen alueella


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3105
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2492
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      368
      2306
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2025
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1847
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1111
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe