PELKÄÄN SYNNYTYSTÄ!

panic8

Miten teillä meni synnytys, sattuiko paljon? Otitteko epiduraalin? Olisiko sektio parempi vaihtoehto? Mitä jos pyörtyy kesken sektion, jos on herkkä? Tarvitsen apua, pelkään synnytystä yli kaiken ja olen nyt 56rv. En ole siis koskaan ennen synnyttänyt, ja nyt olisi eka lapsi tulossa, ja itse olen 22. Tarvitsen neuvoja synnytykseen ja kivunlievitykseen.

10

466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tghewf

      Härre gyyd, no toivottavasti se mukelo kohta sieltä tupsahtaa, jos jo 56 viikolla olet menossa. Ennen koulua kuitenkin?

      Ja ihan vastaus kysymykseen. Kyllä, se sattu ja sattu pirusti, mutta se kipu ja tilanne oli jotain erilaista kuin muulloin voi kokea. Esim. päänsärky tai loukkaantunut jalka on paljon v-maisempaa kipua, kun siitä ei mitään hyvää seuraa. Kyllä minä kakkosta synnyttäessäni tuumasin kätilölle vesienmenon jälkeen, että ai nii tätäkö se hemmetti vie olikin. Käytin varmasti kaikki mahdolliset talon kipulääkkeet ennenkuin kummallakin kerralla, mutta lähtisin silti tältä istumalta hommaan uudelleen :D Ennemmin se kuin 3kk koliikkivauva!

      Ja jos oikeasti olet raskaana niin hakeudu neuvolan kautta pelkopolille miettimään näitä asioita!

      • sunsetgirl

        jaa... eikös tää palsta oo just sitä varten että tämmösistä asioista voi keskustella! en ymmärrä tollasta tiuskimista sit ollenkaan!


    • Lehmus

      Minäkin tunnustaudun erittäin synnytyspelkoiseksi (ikää 25v., vaikka se tuskin mihinkään liittyy). Neuvolassa on puitu mun pelkojani, olen käynyt pelkopolilla puhumassa, eikä kyllä ole auttanut pätkän vertaa. Kohdallani on pohdittu myös pelkosektion (kulkeekohan "virallisesti" millä nimellä?) mahdollisuutta, jos vielä synnytyksen lähestyessä pelko vie voiton ja alatiesynnytys tuntuu ylitsepääsemättömältä. Ei siitä synnytyksestä mitään tule, jos synnyttäjä on aivan paniikissa. Täälläkin odotellaan ensimmäistä ja nyt meneillään rv 23 2 ja ihan alusta asti synnytys on pyörinyt mielessä monta kertaa päivässä (rv 13 asti on neuvolassa puhuttu synnytyspelosta). Joka päivä. Minä mielelläni keskustelisin myös muiden synnytyspelkoisten kanssa, jos täällä tosiaan sellaisia on :) Ehkä pelkojen jakaminen toisen samassa tilanteessa olevan kanssa voisi helpottaa, kun vain toinen pelkäävä voi täysin ymmärtää, minkälaisia tunteita ja ajatuksia tässä käy läpi.

    • rt97guobn

      Juu hieman pitkällä aloittaja on, mutta kyseessä varmaan virhe.

      Mitä sitten vaikka pyörtyy sectiossa, ei sun siellä mitään tarvi tehdä. Homma jatkuu silti.

    • KaikkeaSitäLukeekin

      Voi herranjumala! Jos elettäs aikaa "ennen vanhaan" - mitä tekisit!?! Kuka ensikertalainen nyt ei synnytystä jännittäisi - mutta että pelkää. Miten voi pelätä jotain mitä ei ole edes vielä kokenut? Jokaisella synnytys kipuineen erilainen, toiset kärsii suuresti, toisilla ei juurikaan pahaa tee.
      Miten ihmeessä viitsit raskaaksi jos et halua synnyttää. Tiedokses, sektio on riskimpi synnytysmuoto kuin alateitse normaali synnyttäminen. Jotenkin lapsellista pelätä maailman luonnollisinta asiaa mutta kyllä niihin aikuisten sänkytouhuihin riittää uskallusta. Sektiota ei kuulu synnytyspelkoisille suoda alkuunkaan, ja pääasiassahan se on tarkoitettu tositilanteisiin - ei näille jänishousuille.

      • tervemenoa!

        "Helvetissä on erityinen paikka naisille jotka eivät auta toisiaan."
        - Madeleine Albright.

        Tervemenoa!


    • Super synnyttäjä

      Täällä yks joka pelkää synnyttämistä vaikka oon useamman jo synnyttänyt ja taas se on parin viikon päästä edessä! Kestä se! Ken leikkiin ryhtyy, leikin kestäköön ;)

    • turhapelätä

      Kyllä se sektio annetaan synnytyspelkoisille! Turha taas täällä väittää muuta. Suomessa ei ole kenenkään pakko synnyttää alakautta, jos siihen ei vain kertakaikkiaan pysty. Ja suurempi riski on siinä jos kuollakseen pelkää ja menettää psyykkisen terveyden sen takia!

      Eiköhän se ole parempi, että saadaan se lapsi jotenkin ulos ilman, että äiti menettää järkensä. En tiedä yhtäkään lasta, jolla olisi tullut ongelmia sektiossa, enkä kyllä yhtäkään äitiäkään.

    • Synnytyspelkoinen

      Tämä on luettavaksi myös näin urpoille, jotka luulee ettei synnytyspelkoinen halua tai hänen ei pitäisi saada lasta >:(

      Täällä yksi synnytyspelkoinen, toista lasta odotan ja edelleen haluan synnyttää ja alateitse. Kipu on huoleni ja siksi pelkään synnytystä. Ensimmäisessä raskaudessa pelkäsin tuntematonta ja nyt pelkään sitä minkä jo tiedän olevan edessä.

      Synnytyspelkoiset: käykää pelkopolilla. Vaikkei siitä tunnu olevan hyötyä niin luetelkaa kaikki ne asiat, joita pelkäätte (itselläni piikit ja kipu), koska ne kirjataan ylös ja kun menette synnyttämään niin siinä tilanteessa ei tarvitse sitten ruveta luettelemaan niitä pelkoja.

      Se homma ei ole niin paha kuin pelkäätte, vaikka pelko jäisikin synnytyksen jälkeen. Itselläni oli hankala synnytys, mutta kaikilla ei ole. Tässä raskaudessa olen päättänyt mennä äitiysjoogaan, josta voisin saada vinkkejä itseni rauhoittamiseen. Uskon, että se auttaa minun kohdallani synnytyksessä.

      P.S. Itse en suostuisi sektioon pelkojeni vuoksi. Lisäksi uskon, että toipuminen on hitaampaa ja työlästä.

    • synnytyspelkoinen...

      Pakko kyllä kummastella tuota aloittajan raskausviikkoja en ole koskaan kuullut että raskaus on kestänyt noin kauan 56rv että ohhoh.

      Noh itsekin pelkään synnytystä ja kolmatta ootan mutta silti koitan tsempata itseäni et selviän siitä kun olen selvinnyt aiemmistakin ja ihan ''luomuna'' olen molemmat pojat synnyttänyt ei mitään kivunlievityksiä koska pelkään piikkejä. Ja mollemmat ovat vielä olleet ihan reippaasti yli 4 kiloisia. Se kipu mikä siinä on niin se helpottaa välittömästi ku saa sen pikkusen syliin. Sitä tunnetta ei voi sanoin kuvailla. Että Tsemppiä kaikille synnytykseen ja synnärillä kätilöt osaavat kyllä auttaa synnytys pelkoistakin synnyttään :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe