Miten eroon mustasukkaisuudesta?

Srollllll

Haluaisin kuulla kokemuksia teiltä, ketkä ovat mustasukkaisia tai ovat olleet? Miten olette päässeet niistä riipivistä tunteista eroon, tai oppineet kontrolloimaan niitä edes? Puhun siis häiritsevästä ja sairaasta mustasukkaisuudesta, en pienestä ja viattomasta mikä varmasti kuuluu lähes jokaiseen parisuhteeseen aika ajoin.
Minulla on semmoinen tilanne, että kärsin itse erittäin pahasta mustasukkaisuudesta ja se syö minut sisältä ihan täysin. Ja on ollut syynä epäonnistuneisiin parisuhteisiini, nyt en seurustele enkä haluakaan ennen kuin olisin saanut hoidettua tätä asiaa. Se tuhoaa suhteen, kumppanin ja minut itseni. Se tunne kun pelkää niin paljon toisen tekevän jotain selkäni takana on kuin myrkkyä ruiskutettaisiin suoniin ja ahdistuksta vastaan ei pystyisi taistella. Se on kuin sairaus ilman lääkettä.

Olen aloittanut terapian ja lukenut aiheesta paljon. Terapia ja alkoholin käytön lopettaminen ovat nyt ensiaskeleeni kohti parempaa minää. Humalassa muutuin ihan holtittomaksi ja en kyennyt hallitsemaan mustasukkaisuuttani ollenkaan. Juoda en aijo enää koskaan. En halua, että kukaan joutuu takiani enää kärsimään, kärsimään liiasta mustasukkaisuudestani.

Tiedän mistä oma mustasukkaisuuteni on peräisin, perhesyistä lapsuudessa. Ja tiedän ettei mustasukkaisuudessa ole mitään järkeä, ei toista ihmistä voi omistaa. Ja mitä sitten jos hän pettäisikin, kaatuuko maailma muka siihen? Pystyn järkeillä kaikki asiat päässäni, tunnekuohon iskiessä päälle se järki vain katoaa jonnekin.

En ole koskaan ollut mustasukkainen kenestäkään muusta kun suhdekumppanista. En kavereistani tai läheisistäni, en edes lapsena. En ole kateuteen taipuvainen myöskään. Pystyn elämään täysin normaalia ja tasapainoista elämää yksin, olen hyvä ystävä ja hyvä perheenjäsen. Suhteessa ne tunteet vain nousevat pintaan.

Haluaisinkin kipeästi tietää, että onko tästä mahdollista parantua? Onko kukaan päässyt yli näistä tunteista? Onko terapia auttanut?
Haluaisin perheen, lapsia ja onnellisen, tasapainoisen suhteen. En kuitenkaan sitä voi toteuttaa jos mustasukkaisuuteni jatkuu, en halua altistaa sille enää ikinä ketään. Sitten olen mielummin yksin, aina.

1

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin

      Yksi yksinkertainen ajatus on se: JOS hän pettää sinä et murehtimalla asiaan voi vaikuttaa mitenkään. Mietit niitä asioiita vaikka yötäpäivää, niin se ei sitä miksikään muuta, tuhlaat vain aikaasi sekä rasitat itseäsi ja sitä toista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3387
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2035
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1678
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1583
    5. 80
      1135
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      996
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      122
      926
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      855
    Aihe