Remington 700 SPS Tactical 20" heavy barrel Hogue stock .223

Uusi metsästäjä

Moro!

Elikkä olen miettinyt hommata tollasen Rem 700 sps tacticalin. Sitä tehdään .223 versiona, kuin myös .308:na.
Tarkoituksena olisi hommata ns. lintuase. ( Teeri pääasiallisesti ).

Ase maksaa noin 800$ kumpanakin versiona. Ostopäätöksen tekee vaikeaksi vain se, kuinka paljon ammukset maksavat.. katsoin www.teräasekeskus.comista ammusten hintoja, ja .223 kalipeeriin 50 (Norma Jaktmatch 223) oli 29€.
.308 FMJ (jota suositeltiin linnulle) maksoi 23 € 20 kpl.

Aseita olisi siis tarkotuitus käyttää teerimetällä ja muilla kanalintujahdeilla, kuin myös tarkkuus ammuntaan radalla.
-Pitkä postaus, mutta kiitos kumminkin :)

23

2712

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uusi metsästäjä

      Korjaan, valuutta oli siis € ja hinta oli 890 €.

      • Kaatopaikallekko

        Onko uuella metästäjällä tarkoitus putsata metät linnuista vai vain oman suvun pakastimet täyttää? Kyllä puolenkymmentä kanalintua riittää ja aivan sama millä ne ammut,kunhan siitä kerran pari ruuan laittaa. Repullista ei kukaan tarvi.


    • Latailija

      pohjosen väljille maille ihansama, mut etelän tiuhemmin asutuille suos .223. Se luoti putoaa aina jonneen ja .308:n kauemmas ja kovemmalla iskulla.

      • Vaarallistaa

        Etelän tiuhaan asutuilla alueilla ei pitäisi luodikkoa käyttää ollenkaan. Kainuustakin tiedän yhden talon minkä katosta meni luoti yläpohjaan siis harhasellainen. Toinen tapaus ulkorakennuksen ikkunaan oli ilmestynyt pyöreä reikä.


    • Uusi metsästäjä

      Ei oo tarkotus metsiä putsata, kunhan nyt pääsis edes metsästään.. Ja kuten sanoin, ase olis myös ratapyssy.. niin en ihan mitä tahansa kyllä ole hommaamassa :D enkä mä nyt sitä vaan tälle vuodelle aikonutkaan.. vaan ihan ens, seuraavana, ja siitä etieppäin, metsästyksen alotus ois vasta nyt. Ja kyl on paikka tiedossa, missä on aivan jäätävästi mettää takana, ettei sen puoleen ole vaaraa.

    • allrounderi

      Sori mut mikä kysymyksesi nyt on? -Muitten kokemuksia/ajatuksia tuosta remmarista, vai kumpi kaliiperi vai mikä?

    • Uusi M....

      eeiku kuhan vastasin tuohon " kaatopaikallekko " kysymykseen.
      oon ite enemmän .223:n puolella lyhemmän lentomatkan takia, kuin myös panoksien halvan hinnan vuoksi.

      • allrounderi

        Ok, eli jos 223'sta meinasit, niin onhan se just hyvä kaliiperi linnustukseen. Usein pidetään modernina viisseiskana. Kevyt luoti, hyvä nopeus ja suora lentorata. Jos ammut hudin ja luoti jatkaa pudottaen korkeutta jopa 1km, niin n. 3,2 grammainen luoti ei tee yhtä pahaa jälkeä kuin 8-10 grammainen 308win'n luoti.
        -Mutta toisaalta!: Jos ammut esim suon yli latvassa istuvaa lintua hiukankin tuulisena päivänä, kulkee 308 suorempaan kuin kevyt 223. Ja jos myöhemmin tahtoisit metsästää muutakin kuin lintuja, niin 223'n raja tulee äkkiä vastaan koska sillä ei juuri voi laillisesti ampua metsäkaurista suurempaa. Eli suomeksi sanottuna 308'lla ammut kaikkea linnusta karhuun, koska luotipainoissa löytyy n.6,5-13 gramman valikoimaa. Sekin on muistettava, että suurempinopeuksisena kaliiperina 223 saattaa aiheuttaa enemmän lihahävikkiä, mutta kokovaippaisia luoteja käytettäessä linnustuksessa tällä ei ole niinkään merkitystä. -Pyydän tietysti anteeksi jos sinulla jo sattuukin olemaan suurempikaliiperinen kivääri edellämainitulle riistalle.

        -Kannattaa muuten myös harkita saman hintaluokan ja rakenteen omaavaa HOWA HB (Heavy Barrel) Hogue 20" mallia. Kehutaan tarkaksi, ja päivitetyssä mallissa on parempi laukaisun säätö.


    • .308 win

      Remari on ihan hyvä ase kun siihen vaihtaa ensin tukin, piipun ja laukaisukoneiston... Usko minua ja osat joku käytetty Sakolainen niin säästyt monelta murheelta. Toki jos tahdot pyssyä näpertää kaikki illat ja tuskailla epätarkkuutta on ameriikan poikien tekele kelpo peli.

      Muutamat kiväärit on tullu testattua niin tiedän mistä puhun.

    • TRG 22

      ylemmän kaa samaa mieltä... tuohon hintaan saat jo esim käytetyn t3 varmintin. on noin 100000000000000000 kertaa parempi ku remingtonin paskakasa.

    • johny buller

      Suosittelen Howaa, kuten kaikki julkaisut, joita olen lukenut, ja jossa ase ollut vertailutesteissä/ testissä.

    • huuli pyoreenä

      vaarallista--Toinen tapaus ulkorakennuksen ikkunaan oli ilmestynyt pyöreä reikä.

      tekeeks jotkut luodit sitte neliskanttisia tai soikeita reikia?

      • soikeanreiän porari

        No tietenkin tekee, neliskanttisia reikiä tekee jos on neliskanttinen luoti ja soikeita taasen soikea luoti sehän on selvää se. Itselläni on sellainen poranteräkin jolla voi porata soikeita reikiä.


    • idhbvs

      mitä ihmeen ramboja täällä metsästyksestä haaveilee, meinaakkos laittaa vielä rätin pään ympärille ja repiä hihat paidastas kun teerijahtiin lähdet? aloittaja hoi?

    • eikoiraakarvoihin..

      joku tuossa edellä mollas remingtonia, kyllä muuten tämän päivän remingtonissa on asetta ja ehkä jo enemmän kuin t3:ssa.

      uskomattoman helppo ampua ja hyvin tarkka ja vielä ohuella piipulla olevalla ammuin, äänenvaimennin piipussa kiinni, hieman jäi kaivelemaan ase.

      ehkä hankin ensi syksyksi remingtonin, siinä on kyllä hinta/tarkkuus kohdallaan, ennen hieman halveksuin remareita mutta kylläpä vaan nyt olen eri mieltä.

    • milli-olli

      Metsästäessä raskas piippuinen ase on oikeasti painava kantaa pusikoissa, no joo, kivääriä voi kantaa välillä olallakin ja passimetsätykseen käy painavapiippuinenkin.

      Itselläni kiväärinä vanha metrin mittainen M44 kaliiperissa 7.62 Russ.

      Tuosta ym. kaliiperista on kiistelty paljon että se on täysin sama patruuna 7.62x53R:n kanssa.

      Itse olen hieman eri mieltä, vaikkain voi ampua molempia patruunoita samalla aseella, kaliiperina viranomaiset yhdistävät nuo.

      Tehdaslatauksena jo hylsy on noin millin pidempi ja luoti paksumpi ja sen eron jo huonompinäköinenkin mittaa mauserilla. ..joo, tuota "paksumpaa luotia toki voi ampua muistakin .30 kaliiperin aseista läpi"..näin jotkut ovat kertoneet.

      Kun ammun 7.62x53R:n patruunaa tuolla Russ. aseellani niin hylsyn olkapää venyy millin eteenpäin mutta 7.62 Russ, patruunaa ammuttaessa niin ei tapahdu.

      Eli ihan selvästi erilaiset patruunat. Mutta tavallaan harmaalla alueella mennään ja joilla hämäräsokeutta niin eivät mitään eroa näe.

    • nimi myy

      Joitakin aseenostajia vetää nimenomaan jotkut sanat aseen merkin yhteydessä kuten esim. magnum, mil, patrol, sniper ym ym. nimet jotka nimenomaan viittaavat poliisiin tai armeijaan ym.

      Jos markkinoilla olisi tarjolla hyvä ja tarkka ase jonka merkki olisi vaikka molukki tai vaikkapa molokeppi niin olisko ko. ase kovinkaan suosittu.

      Nimi myy vaikka sontaa paketissa.

    • RugerM77

      Hanki L.P Breznyn kirja Long Range Shooting. Sieltä selviää mikä kannattaa ostaa. Ja ihan oikeesti esim .Savageltakin läytyy jo ihan huipputarkkaa käyntiä.Eikä ole hinnankiroissa.


      http://www.savagearms.com/firearms/models/

      Tärkeintä on löytää sellainen ase-patruunayhdistelmä joka toimii ja ei ole liian raskas metsälle. Helvetillistä pölkkyä on turha kantaa parin lihakilon takia.
      Latvalinnulle kuitenkin ottasin mielummin rihlakon, koska se harmittaa sitten kun se lintu on siinä haulikkohollilla ja karkkoaa.

      http://www.rovapystis.net/metsastys_aseet_02.html

    • vtbyn

      Näyttää olevan kaikkien alojen asiantuntijat koolla. Osta se ase minkä haluat. Vaihda sitten kun siltä tuntuu, jos tuntuu. Tällä palstalla on aina noita jotka tietää kaikesta kaiken

    • kaiken tietävä10

      No eikö se ole hyvä jos näiltä palstoilta löytyy aina joku joka tietää kaiken, tietää mistä ja keneltä kysyy jos kysyttävää tulee. Jos ei halua kysyä niin tekee päätökset itse tai hankkii vastauksen muualta ja ei näitä viestiketjuja ole pakko lukea.

    • Kokeneempimetästäjä!
    • taikauskoako

      Katsokaapas .308 kaliiperin nopeuksia ja verratkaa niitä esim .222 nopeuksiin vaikkapa 100 metrissä.

      .222rem kaliiperista moni sanonut että pahin linnun repijä, kyllä se .308:kin linnun repii jos liian läheltä ampuu (reilusti alle sadan metrin, eli juuri haulikon kantaman ulkopuolelle, 60-70m??)..ja repii varsinkin silloin jos osuu esim kivipiiraan.

      Tuo tuulen haitta kyllä paikkansa pitää mutta tuohon en usko etteikö 308 lintua revi siinä missä .222:nenkin. On aika mitätön lähtönopeusero noiden välillä ja lisäksi .222 menettää nopeuttaa huomattavasti nopeammin kuin .308.

      ..jotta odotas vaan kun osut eka kerran, "liian läheltä", kivipiiraan niin siivet ja jalat saat muistoksi.

      Mutta totisesti .308 on erittäin hyvä kaliiperi myös linnustukseen, siitä ei pääse mihinkään, erittäin hyvä yleiskaliiperi, iläänkuin kultainen keskitie kun kaliiperia valitsee ja itsekin aion ensi syksyksi nimenomaan .308 hankkia. Ase luultavasti tulee olemaan tikka tai remington 770.

    • kokeneempimetsästäjä

      Joo tuli huomattua tuo repiminen.... osuin ilmeisesti oksaan tai jotai koska oli varmaan nyrkin kokonen alue aivan tohjona linnun kyljessä..(ammuin about 180 metristä.. range finder sanoi 200 yardia.) Mutta muuten ei oo kyl repiny kauheesti noilla mainitsemillani paukuilla. Yleensä on löytynyt puunalta tai 10-20 metrin päästä puhdas reikä kylessä ilman lihahävikkiä. Mutta jooh, remari on hyvä kuin myös Tikka :P tikan hommasin vaikka olikin vähän kalliimpi ~310€~ nuo lisä härpäkkeet koko setti oli about 2,500€ luokkaa.. toki bipod ei ole välttämätön eikä äänenvaimennin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3171
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2612
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      387
      2551
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2076
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1907
    6. 173
      1325
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1307
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1131
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1000
    Aihe