Vaalit lähenee

mitenhä käy??

Nyt kun kunnallisvaalit alkaa kolkutella ovella on syytä heittää vaalimenestys arvailu kehiin. Eli mistäs puolueesta tulee Mäntyharjun suurin??
Oma arvaukseni: Keskusta on auttamattomasti pudonnut pienten puolueitten joukkoon, Sitoutumattomien tekemiset on loppuun kaluttu,Kokoomus tulee lisäämään kannatustaan, ja sokerina pohjalla Persut tulee saamaan äänivyöryn, tämä demereitten edustajan kaappaus oli tosi hyvä veto.
Eli Kokoomus, Persut, Demarit,Sitoutumattomat,Keskusta olis järjestys??

61

975

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kelttula

      Kepulaisuus on periytyvää ,ja ennen isännällä oli "kaksi ääntä",joten uskon heidän kisaavan kärkipaikasta.PerusSuomalaiset korjaavat voiton.Sitoutumattomat ja Demarit taitavat olla kuihtuvien osastolla ensimmäisinä.Äänestysvilkkaus ratkaiseen muutoksen suuruuden osaltaan.

    • entinen mäviläinen

      Ketäs persuilla on ehdokkaana sielläpäin???

      • 11+4=?

        Perussuomalaiset:

        Hartonen-Pulkka Tanja yrittäjä, Hujanen Jorma eläkeläinen, Hämäläinen Tapio autonkuljettaja, Kasurinen Jenni terveydenhoitajaopiskelija, Kivi Veli-Matti ajoneuvoasentaja, Malm Christian työmies, Mäntynen Jenny liikennemyymälätyöntekijä, Nykänen Jari eläkeläinen, Paajanen Pirkko eläkeläinen, Saloranta Anne yrittäjä, Sohlman Ulla-Maija lähihoitajaopiskelija, Tuomenpuro Laila eläkeläinen, Turtiainen Anssi CNC-koneistaja.


    • surkuhupaista

      Mäntyharjun vaaliteema lienee: vaalit lähenee, väki vähenee??

    • sa mun sanoneen ;)

      Persut ja sitoutumattomat menestyy vaaleissa, ja kokkarit saa taas uskolliset kannattajansa liikkeelle. SDP ja Keskusta menettää ääniä.

      Äänikuningatar tulevissa vaaleissa Hartonen-Pulkka ja äänikuningas nuorempi Häkkänen.

      • näin kävi

        Aika nappiin, Hartonen-Pulkka huimat 335 ääntä ja miehistä Häkkänen nuorempi kakkosena 103, kun ykkössija meni Ari Hartoselle 107 äänellä :)


    • enäänestäketään

      sama ketä ,mitä äänestää v*tuiksi menee kumminkin

    • Lyödäänkö vetoa ...

      Kyllä ääniharava vaaleissa tulee sitoutumattomien listalta ja on nimeltään Jani Paasonen. Mies paikallaan, joka omaa tervettä maalaisjärkeä ja tuo tuoreita ajatuksia sekä näkemystä päätöksentekoon. Mies kun on maailmalla ollessaan saanut saanut kokemusta ja näkemystä asioihin hieman laajemmalla otannalla kun nämä nykyiset valtuuston jäsenet. Kyllä täältä lähtee kannatus ehdottomasti positiiviselle, avoimelle, oman mielipiteen omaaville JP:lle

      • uygutrdrdyre

        Hei Jani :D ;)


    • Mävin kepulaiset..

      Ketäs Kepun ehdokkaana on tällä kertaa? Löytyykö yhtään uusia naamoja listalta?

      • Hitumieäs

        Kyllä löytyy.Rauno jyrää!


    • mummotpoisainakin

      Jani se uhoaa vaan. Entinen rallikuski tulee ja laittaa asiat kuntoon, hah. Aina noita ns. julkkiksia tulee esiin, kun oma ura on mennyttä. Niinkuin se mummeli Sarkola.

    • mummotpoisainakin

      Nii ja Sarkolakin eros Mäntyharjun demareista ja nyt se liitty takas, kun vaalit lähestyy, et jos vaikka pääsis valtuustoon. paljon sillä on ikää? 70v?

      Kumma että kaikkien eroista ei puhuta. Sit se kirjoittaa lehteen mua puolueettomana.

    • kuppilan vilosohvi

      Katsotaanpa, mihin suuntaan vaaleissa mennään.

      Kokoomuksesta tulee suurin valtuustoryhmä.Sen edustajamäärä ei kuitenkaan lisäänny, vaikka puolueesta tuleekin äänikuningas.

      Toisella sijalla on keskusta. Sen edustajamäärä vähenee yhdellä tai kahdella.

      Kolmannella sijalla ovat sosiaalidemokraatit 2-3 paikkaa menettäneinä

      Neljänsinä ovat perussuomalaiset. Ns. jytky jää aika vaatimattonaksi; he saavat kuitenkin 3-4 edustajaa uuteen valtuustoon,

      Kristillisdemokraatit saanevat entisen edustajamäärän.

      Kirjailijamummeli ja rallimies eivät pääse uuteen valtuustoon

      • Asemanlampi

        Eduskubtavaaleissa Perussuomalaiset saivat enemmän ääniä kuin kokoomus ja tulevat saamaan kunnallisvaaleissakin. Keskusta on pelannut itsensä jo pihalle niin kunnassa kuin valtakunnallisesti. Sitoutumattomien johdon pimeää peliä pitää tarkkailla ja kysellä myös nykydemareilta


      • laidunmaan raivaaja
        Asemanlampi kirjoitti:

        Eduskubtavaaleissa Perussuomalaiset saivat enemmän ääniä kuin kokoomus ja tulevat saamaan kunnallisvaaleissakin. Keskusta on pelannut itsensä jo pihalle niin kunnassa kuin valtakunnallisesti. Sitoutumattomien johdon pimeää peliä pitää tarkkailla ja kysellä myös nykydemareilta

        Eduskuntavaalit ovat eri asia kuin kunnallisvaalit. Perussuomalaisten äänimäärä kaikista hyväksytyistä äänistä vastannee (enintään) nykyistä kannatuksen tasoa, eli olisi enintään 20 prosenttia. Käytännössä tuskin pästään yli 17 prosentin. Taso tietysti vaihtelee eri kunnissa ja riippuu mm. siitä, kuinka paljon on riveissä sellaisia ehdokkaita, jotka ovat ennestään tunnettuja ansioistaan.

        Keskusta on kieltämättä pudonnut kakkossarjaan valtakunnan tasolla, mutta tilanne on erilainen paikallisella tasolla ja siellä keskustan väki on tunnetusti puolueuskollista. Kyllä keskusta täällä tulee vielä kakkossijalle.

        Demareilla menee lujaa yleisellä tasolla, mutta täällä on ongelmia entisellä tasolla pysymisessä.

        Kristillisillä on uskolliset kannattajansa. Sitoutumattomien kohtalosta on vaikea sanoa mitään, mutta kyllä liike on edustettuna tulevassakin valtuustossa.

        Kokoomuksen piirissä täällä voidaan hyvin juhlia. Ensimmäinen sija on aika todennäköinen.


    • Vaaleja seuraava

      Paljon on yrittäjiä valtuustoon. Uusien ehdokkaiden kohdalla mainitakseni on mukava huomata, että useammalla on työn, koulutuksen tai muun pohjalta tietoa ja taitoa, tulla jopa valituksikin. Toivottavasti kaikki kynnelle kykenevät lähtee uurnille. Muutama kova nimi nykyisestä valtuustosta ei tule valituksi ja uusia nousee joka porukasta valtuustoon, ja hyvä niin! "Vanhojen" toimintatavat on jo tiedossa.

      • kesk

        Keskusta pitää pintansa. Leppäniemessä miesenergiaa!


    • Nuori itsekin

      Nuoria ihmisiä olisi mukava saada lisää päättäjien joukkoon antamaan tuoretta ja nuorten näkökulmaa. Ketä alle 30 vuotiaita on edes ehdolla esimerkiksi kokoomuksella tai kepulla? Löytyisikö sieltä joku jolla olisi näkemystä asioihin? Nuoruus ei ole todellakaan mikään este näissäkään vaaleissa vaan antaa vain laajempaa näkökulmaa kunnan asioihin. Eikö olisi mukava saada uusia kasvoja aina niiden samojen kaveriksi?

    • vaalituloo

      Demarit ovat jo menettäneet paikkojaan muutenkin. Eihän siellä istu enää kuin 5. Jos niitten määrä putoaa kolmeen ja perussuomlaiset uutena mukana saavat 3, se menee tasan Ja onhan se Jytky! Kokoomuksen kannattajat luulevat olevansa fantastisia, kun heitä äänestävät, virnenaamat huiputtaa ja kyyti on kylmää. Keskusta vaan kompastuu omaan tyyliinsä, virnenaamoja sielläkin naisissa. Kristilliset ei nyt vaikuta mitenkään yhdellä paikallaan.

    • jallu g

      Jos on uskomista tähän Mjun keksustelupalstaan, niin vaaleissa loistaa yksi puolue ylitse kaikkien muiden. Se on PerusS.

      Suurinta valtuustoryhmää se ei saa; meistä jokainen voi arvata, minkä puolueen ryhmä on tällä kertaa suurin.

      KUn äänestysprosentti on täällä tunnetusti varsin alhainen ja kun odotettavissa on, että PerusS:n kaltainen ryhmä on houkutteleva haaste äänestäjäkunnalle, ja on hyvin todennäköistä, että se saa suhteellisesti enemmän ääniä, kuin sillä on todellisuudessa kannatusta kunnan äänestyskelpoisen väestön parissa.

      Ntykyisessä valtuustossa on kolme suurta. Saa nähdä, onko seuraavassakin kolme suurta vaiko vain kaksi suurta.

    • ei peräsuomalainen

      Elämme mielenkiintoisia aikoja!
      Saa nähdä miten PeräSuomalaisten vaaliohjelma maalaiskylissä toimii??
      "Homot hirteen, maahanmuuttajat maitojunalla kotiin, ruotsinkieliset Ahvenanmaalle, sivarit saunan taakse".
      Eli kaikkea vastustan vaikka asiasta en mitään tiedä.
      Osaakohan ne edes lukea??

      • jarrumies

        Tuolle puulaakillehan käy samoin kuin muinoiselle SMP:lle. Muutaman vuoden päästä kuollut ja kuopataan. Kun Soini häipyy, häipyy koko puolue kartalta, koska niillä ei ole mitään, ei yhtään mitää järkevää sanottavaa. Pelkkää paskanjauhamista ja valittamista.


    • kokeva näkijä

      Mutta persuissa saa sentään edes sanoa mielipiteensä, muissa puolueissa ei ole oikeutta omiin mielipiteisiinsä.

      En ole kyllä ei peräsuomalaisen kirjoittamaa vaaliohjelmaa missään nähnyt, oliskohan henkilön omassa ajatusmaailmassa syntynyt?

      Uskon että persujen tulevaisuus on muiden puolueiden käsissä. Jos muut eivät herää huomaamaan miten kauaksi ovat tavallisesta kansasta etääntyneet ja ota kansalaisia huomioon, niin persuillla on tulevaisuus.

      • Timon sonnit

        Persujen tulevaisuus on vain ja ainoastaan Timo Soinin käsissä. Hölmökin tajuaa että tuohan on yhden ihmisen liike koko Persulandia!!


    • Kelttula

      Onkohan Kepun heikko rahatilanne syynä siihen,että vaaliteltan antimet ovat kuin maansa myyneen.Edellisellä viikolla omena ,nyt porkkana vaalitäkynä.No jaksavat heidän ehdokkaansa paasata,kun käyvät syömässä muiden lämpimää hernerokkaa ja makkaraa.

    • jallu g

      Näkyy olevan useilla vaaliliitoilla eläkeläisiä ehdokkainaan.

      Eläkeläiset saisivat jo pysyä sivussa näistä puuhista. Kyllä yhteisistä asioista saavat mieluummin ratkaista nuoret ja työssä olevat tai työelämään valmistautuvat kansalaiset.

      • Entä minä

        jallu g; saanko minä olla ehdokkaana kun olen sairaseläkkeellä oleva lapsiperheellinen pienyrittäjä?

        Ainakin näkökulmaa asioihin on hieman enemmän kuin monilla yhteen ryhmään kuuluvilla...


      • tanttu2012

        Miksi olet jallu g vastaan eläkeläisten ehdokkuutta,tiedätkö
        sitä et eläkeläisellä on aikaa perhtyä paikkakunnan asioihin,ehkä
        paremmin ja perusteellisemmin,kuin sillä joka painaa pitkää päivää
        töissä,sit illalla ollaan rätti väsyneitä,eikä jakseta.Nuoret on oikein hyvä juttu,
        kaikilla on oikeus.


      • jallu g
        tanttu2012 kirjoitti:

        Miksi olet jallu g vastaan eläkeläisten ehdokkuutta,tiedätkö
        sitä et eläkeläisellä on aikaa perhtyä paikkakunnan asioihin,ehkä
        paremmin ja perusteellisemmin,kuin sillä joka painaa pitkää päivää
        töissä,sit illalla ollaan rätti väsyneitä,eikä jakseta.Nuoret on oikein hyvä juttu,
        kaikilla on oikeus.

        Eläkeläisillähän tunnetusti ei ole aikaa. Sen tietää ainakin eläkeläinen.

        Varmaan hän ehtii kuitenkin pohtimaan päivän kulussa asioita, kun toiset ovat työssä.
        Häneltä jää kuitenkin kosketuspinta niin perheasioihin kuin työmaailmaan ja yritystoimintaan ja niiden paikallisiin ongelmiin varsin vähäiseksi. Se on jo olennainenpuute, kun yhteisiä asioita hoidetaan.

        Varmaan eläkeläinen kannattaisi ainakin eläkeläisten aseman parantamista, vanhusten hoidon kehittämistä, mutta samalla joutuisi pohtimaan, mistä rahat siihen otetaan.

        Eläkeläinen on useimmiten vanhus tai vanhuusikää lähenevä. Siinä vaiheessa alkavat myös monet henkiset kyvyt heiketä, ml. muisti ja ajattedlun terävyys. Ihmisestä voi tulla äreä jne. Se ei ole eduksi ratkottaessa yhteisiä aisoita.


    • perässähiihtäjä

      Nyt olikin kysymys näistä persupelleistä!!

    • eläkeläinen

      Eikö näitä eläkeläisiä juuri kannattaisi valita valtuustoon. Niillä ei ole oma lehmä ojassa ja ei ole tarvetta lehmänkaupoilla saada hommia itselleen tai firmalleen.

    • näin on uskottava

      Eläkeläisiäkin on monenlaisia kuten,kuten myös eri-ikäisiä.
      Ei ole koiraa karvoihin katsomista.
      Ei kaikilla el ole muisti sairauksia ym mitä tuossa yllä on mainittu,
      ei kai sellaiset tosi sairaat lähdekkään ehdokkaaksi,enpä usko.
      Vain TERÄVÄT JA ÄLYKKÄÄT.ja MÄNTYHARJUN KUNNAN ASIOISTA
      KIINNOSTUNEET.

      • sf df f ff fffff

        hyvin mennee :D


    • Googletranslate

      Mänty yhdistyy kohta Mikkeliin!

    • Vaalit2017

      Vaalit taas lähestyy.

      • Tuoko-Keskustelua

        Voi ei.

        Olisit aloittanut uuden ketjun UUSILLA vaaliTEEMOILLA!

        Mitä mieltä olet esimerkiksi kunnan muutamalle henkilölle keskittyneelle vallalle ja heidän sanelupolitiikalle eli sille, että päätöksiä valmistellaan salaa ja yritetään ajaa läpi esittelemättä asiaa kunnolla valtuutetuille?


      • Hommathoitoon
        Tuoko-Keskustelua kirjoitti:

        Voi ei.

        Olisit aloittanut uuden ketjun UUSILLA vaaliTEEMOILLA!

        Mitä mieltä olet esimerkiksi kunnan muutamalle henkilölle keskittyneelle vallalle ja heidän sanelupolitiikalle eli sille, että päätöksiä valmistellaan salaa ja yritetään ajaa läpi esittelemättä asiaa kunnolla valtuutetuille?

        Se on hieno homma.Tietämätön valtuusto on turhake ja hoitakoon ammattilaiset suhmuroinnin.Niin saadaan kunta kukoistamaan.


    • jallu.g.vaalireportterin

      Tulevissa vaaleissa Kokoomus varmaan kerää eniten ääniä. Toisella sijalla on keskusta. Nämä yhdessä kokoavat noin 70 % äänistä. Lopun jakavat perussuomalaiset, vihreät ja demarit tässä järjestyksessä.
      Vihreiden mukaantulo uutena ryhmänä tekee vaalin lopputuloksen ennalta arvaamatttomaksi. Vihreäthän voivat saada jopa kaksi paikkaa uudessa valtuustossa..

      • Ei_kai_täällä

        kukaan niin hullu ja sekaisin ole että vihervasureita äänestäisi. Sekopäitä joiden tarkoituksena on vain saada epäjärjestystä aikaan. Miettikää nyt edes vähän.


    • MakkaranVoimin

      Aleksi valtuustoon.

    • jallu_vaaliasiantuntija

      Täydennystä aikaisempaan: keskusta, jolla on eniten ehdokkaita mutta ei ääniharavia, menee kokoomuksen ohi. Seuraavina ovat demarit ja sitoutumattomat, mahdollisesti tässä järjestyksessä. Muista on paras olla sanomatta enempää, kuin että Perussuomalaiset saavat ainakin yhden paikan..

    • kuppilan_filosofi

      Seuraavassa vartenotettava toimintaohje ehdokkaille:

      Tunnetustihan ehdokkaat painattavat vaalimainoksia, joita jaetaan käsiin tai työnnetään postilaatikoihin.Ne joutuvat tuota pikaa jätepaperin joukkoon eikä niitä edes lueta.

      Tehdään ne sellaisiksi, että niitä luetaan. Lähtökohtana on se tunnettu tosiasia , että ihmiset juoksevat tarjousten perässä.

      Pannaan mainokseen tarjous: tässä paperissa olevalla kupongilla saat siitä ja siitä kaupasta vaikkapa puoleen hintaan kilon suomimakkaraa tai marskin leivän tai puoli kiloa voita tai jogurttipurkin tai isoäidin pitkon tai mitä vain. Kuponki jätettäisiin ostettaessa kauppaan ja kauppa laskuttaisi sen mukaan ehdokasta. Asiasta on tietenkin etukäteen sovittava kaupan tai kauppojen kanssa

      Oletetaan nyt, että jokainen käytetyksi tullut kuponki maksaisi ehdokkalle 2,50 euroa. Oletetaan myös, että ehdokas on näin jakanut 500 mainosta ja tietenkin saman verran kuponkeja. Oletetaan edelleen, että niistä tulee käytetyiksi kaupassa 400 kpl. Tämä maksaisi ehdokkaalle 1000 euroa. Lasketaan vielä että mainosten painattaminen maksaisi 200 euroa ja että jakamisesta ei koituisi kuluja; bensiinikuluja ei otettaisi huomioon, sillä kyllähän autolla kuitenkin liikutaan. Kulut olisivat siis 1200 euroa.

      Edelleen oletetaan, että näistä 400 alennusten hakijasta vähintään kolmannes äänestää kyseistä ehdokasta. Hän saisi vähintään 133 ääntä ja menisi kirkkaasti valtuustoon. Kulut yhtä ääntä kohti olisivat vain vajaat 9 euroa.

    • että.tuolla.tavalla

      Ehdokkuus vaati rahaa. Köyhät älkööt siihen vaivautuko.

    • IlmastaHommaa

      Ei tarvi ku hyvän hemmon noin läpi pääsee ilman ekuja.

      • olisihyvälöytö

        Samaa mieltä!


    • Pienellä kylällä kun immeiset tunnetaan niin ääniin ei kampanjat vaikuta.

    • että.oikeistolainen.puol

      Huomattavan suuri joukko demareita äänestää Kokoomusta. Tämä suuntaus on vallinnut jo kymmenkunta vuotta eikä ole vähenemään päin..

      • Reipasristoo

        Onko net seonneet?miksi ihmeessä?


      • t.omppeli
        Reipasristoo kirjoitti:

        Onko net seonneet?miksi ihmeessä?

        Hyväpalkkaisen duunarin etuja ajaa parhaiten kokoomus. siksi hän voi tunnustautua demariksi, mutta äänestää kokoomusta, joka ei ole enää yksiselitteisesti oikeistolaispuolue .

        Aito oikeistolainenhan taas äänestää varmuuden vuoksi keskustaa. Sen äänestäjiä täälläkin riittää. Katsotaanpa vain muutaman viikon kuluttua lopputulosta.


    • aivo.perulainen

      Sulla on pilkkuvirhe tuolla kirjoituksessasi! Minä huomaan kaiken , koska olen täydellinen ja valmistuin lukiosta. Kaikki muut ovat tyhmiä!

      • MonenlaisiaOngelmia

        Olet ilmeisesti narsisti?


      • Ainavaansamaa

        Tulihan se sieltä,aloin jo huolestua missä paikkakunnan pösilöt on


    • Keskustasdpvihreäkokoomu

      Yleisesti läpi suomen on etsitty persujen " tuomioita" iltapäivälehdissä.ja onhan noita pitkin poikin puoluerajojen.
      Täällä Mäntyharjussakin tuplarattijuoppo,toisesta kärystä vasta savu hälvennut...

    • Oluiden_kera

      Mutta makkara oli torilla hyvää!Kiitos Aleksi!

      • ettätarjottavaapitääolla

        Kyllä sellaista ehdokasta kannattaa äänestää, jolla on varaa tarjota makkaran pätkää tai lihaisaa hernekeittoa.
        Ehdokasesitteiden tuputtajat elävät vuosia ajastaan jäljessä. Nykyään ihmisillä ei ole aikaa lueskella kaiken maailman paperinpalasia. Niistä ei ole siksi hyötyä. Pitää olla jotakin järeämpää, josta äänestäjä voi nauttia paikan päällä tai jonka hän mielellään panee taskuunsa.
        Tässä ketjussa onkin ehdokkaille paljon opiksi otettavaa.


      • on-mahtava-tuo-nuorimies

        Miten pärjää sellainen nuorimies, joka tarjoaa valtavaa braatwurstia halukkaille?


    • jpkol

      Minä en ainakaan äänestä yhtäkään peruss- puolueessa olevaa. Konnia täynnä koko puolue.

    • KaikElakkeella

      Kristilliset rules☻

      • EiKaikki

        Katsoit väärin.


      • NoMelkeen
        EiKaikki kirjoitti:

        Katsoit väärin.

        👏kjanttori


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1393
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1133
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe