Näköhäiriöt, ei särkyä

Peloissaan kohta...

Olen 28vuotias nainen ja sairastunut auralliseen migreeniin jo teini-ikäisenä. Tänä kesänä kohtauksia on ollut tiuhaan tahtiin, mutta täsmälääke vie kivun pois tehokkaasti. Ongelmana ollut kuitenkin kuukautisten aikaan tuleva, useiden päivien migreeni. Eli täsmälääke vie kivun, mutta migreeni puhkeaa uudestaan seuraavana päivänä.

Nyt sitten ollut uudenlaisia kohtauksia, joista tänään oli viimeisin. Olin lenkillä, kun tuntui kamalan painostavalta ja oudolta. Tuntui välillä nopeita pörinöitä korvassa, vasemmalla puolella. Siis kuulosti siltä, kuin esim. hirvikärpänen olisi lentänyt korvan ohi.

Sitten tulin kotia ja silmiin tuli tunne, että näkö sumenee, vaikea nähdä kunnolla. Näkökenttään tuli nopeasti häviäviä mustia palloja jotka kimalti jotenkin. Eivät näkykeet koskaan varmaan sekunttiakaan.

Sitten alkoi väreilemään näkökentässä vasemmalla. En nähnyt kuitenkaan mitään varsinaista kuviota, vaan näkökenttä väreili. Sitten tuli puutuneisuuden tunnetta vasemmalle puolella kasvoja ja kättä.

Menin paniikkiin, epäilin tietenkin, että migreeni on tulossa taas, mutta jotenkin olo oli säikähtänyt ja soitin miehelleni töihin, että on outo olo päässä ja puhuin niin sönköttäen, että mieskään ei meinannut saada selvää.

Jäin makaamaan sänkyyn ja väreily, sekä puutuneisuus lakkasi. Odotin särkyä, mutta sitä ei tullutkaan. Ainoastaan erittäin pientä painostuneisuusmaista jomotusta vasemmalla puolella päätä, mutta ei missään nimessä edes kipua.

Nyt palelee kauheasti ja pelottaa, että onko tällaiset auralliset kohtaukset, ilman särkyä mitenkään tavanomaisia? Minä vähän pelkään näitä.

Oliko tuo edes migreeniä?

Kohtausta ennen olin omituinen. Kävin niin ylikierroksilla, että en voinut jotenkin istua paikoillani ja lenkilläkin olo oli oudon yliaktiivinen ja samalla hutera. Noin kaksi tuntia ennen kohtausta suutuin silmittömästi yhdestä todella typerästä asiasta ja siis aivan täysin pimahdin suuttumuksesta. En ole mikään raivohullu ja nyt jälkeenpäin ihmettelen tuota suuttumistakin. Se sai ihan liian suuret mittasuhteet.

Onko kellään tietoa tai kokemusta tällaisesta? En ottanut lääkettä, särkyä ei tullut. Ainoastaan oli hieman pahoinvointia ja pientä paineentunnetta vasemmalla puolella päästä. Se kyllä jatkuu vieläkin.

3

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aloittaja....

      Voiko joku kiltti vastailla nopeasti :(

      Minua alkoi pelottaa, että entä jos nämä tällaiset ovatkin jotain TIA kohtauksia? Eihän vaan voi olla? Onko tämä varmasti migreeniä?

      Lääkärissä kävin viikko sitten ja hän vain lempeästi hymyili kun sanoin, että minua pelottaa onko nämä mitään migreenejä. Hän sanoi niiden olevan.

      Eihän vaan voi olla mitään TIA kohtauksia??

    • ,.-

      Tutulta tuntuvat oireesi. Itselläni krooninen basilaarimigreeni. Yleensä tiedän minkätyyppisiä oireita saan. Välillä kuitenkin käy niin,että tulee ihan erilainen oire. Tästä taas sitten seuraa paniikkiolo,kunnei tiedä onko migreeniä vai jotain muuta. Tänä keväänä sai juuri tuollaisen voimakkaan silmien väreilykohtauksen ja tuli sellainen putkinäkö ja lopulta melkein näkö meni kokonaan.Tästä seurasi vielä paniikkitila ja se ei ainakaan asiaan parantanut. Levolla kohtaus meni ohi. Olin kyllä stressannut ennen kohtausta,liikkunut kovin ja taisi olla syömisetkin jääneet vähiin.
      En ole ajatellut niiden olevan TIA-kohtauksia. Oma äitini sairasti kauan juuri näitä TIA-kohtauksia ja jouduin niitä seuraamaan.Elikä olivat ihan erityyppisiä. Asian voit kuitenkin varmistaa neurologin vastaanotolla. Parempi varmuus kuin epävarmuus.

    • Aloittaja.....

      Lämmin kiitos viestistäsi! Sain tänäänkin migreenikohtauksen, mutta tälläkertaa en huomannut minkäänlaista auraa. Voiko nämä vaihdella näin paljon, että välillä on voimakas aurallinen migreeni, välillä migreeni ilman auraa ja väillä pelkkää auraa ilman särkyä?

      Kyllä tällainen migreeni on niin inhottava sairaus, että olisin valmis tekemään melkein mitä vain, että saisin tämän paranemaan. Aion yrittää nyt pitää migreeni päiväkirjaa johon merkitsen jokapäivä esim. stressaamisen, jännittämisen ja kaikki mitä syön päivän aikana, sekä sään.

      Joku näitä kohtauksia itselläni laukoo nyt tosi paljon pitkästä aikaa ja pakko saada selvyys mikä. En jaksa enää tällaista.

      Edelleen pelkään, että onko kyse varmasti migreenistä eikä tia tai muusta aivoverenkierronhäiriöstä? Lääkärin mielestä kyse on migreenistä. Perusteluna oli, että täsmälääke auttaa ja vie kivun pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8236
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe