seksiriippuvuus ?

kowska

missä menee raja seksiriippuvuuden ja normaalin seksuaalisuuden välillä? tai mistä itsessään voi tunnistaa seksiriippuvuuden? kertooko ikä jolloin neitsyyden on menettänyt ihmisestä jotain?

1

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vhvjhjvh

      Ikä jolloin neitsyytensä on menettänyt ei kerro mitään seksiriippuvuudesta, eli seksiaddiktiosta.

      Seksi on terveellä ihmisellä ominaisuus joka on "pakollista", eli ihminen ei voi kontrolloida halujaan tai esimerkiksi rakastumisiaan.

      Tarkennetaan: Ihminen ei voi kontrolloida tunteitaan.

      Addiktiossa kuitenkin käy niin että ihminen ei voi kontrolloida _tekojaan_.

      Tästä sitten voi päätellä sen että Seksiriippuvuus on ihmisellä silloin kun kohdat A ja B täyttyvät ja kohdat ovat A) Ihminen ei voi kontrolloida tekojaan B) edes silloin kun ne aiheuttavat hänelle tai jollekulle muulle haittaa. (vrt. esimerkiksi huumeriippuvuus.)

      Esimerkiksi jos ihminen masturboi ja hänen on "pakko" masturboida kun tekee niin mieli, on vielä ihan tervettä vaikka tunne olisikin pakottava. Sen sijaan jos esimerkiksi masturboinnin tarve on niin pakottava ettei ihminen mene esimerkiksi sovittuun työhaastatteluun, tai jättää esimerkiksi jotakin muuta tärkeää väliin, voidaan puhua addiktiosta.

      Lisäksi pitää vielä tarkentaa se että määrä ei koskaan määritä addiktiota.

      Usein kuuluu kysyttävän että onko se ja se määrä viikossa tervettä (eli peräisin riippuvuudesta) Vastaus on aina ja ainkaikkisesti: Ei ole.

      Esimerkiksi osa alkoholeista eivät ole, vastoin yleistä luuloa, räkäkännissä kekkuloivia juoppoja, vaan he voivat ottaa esimerkiksi työpäivän aikana pelkän lasillisen viinaa, koska se rentouttaa ja lievittää stressiä. Viina kuitenkin myös heikentää reaktioaikaa ja voi heikentää myös päätöksentekoa, jolloin siitä vähäisestäkin määrästä voi olla haittaa muille työntekijöille (koskee esimerkiksi lentäjiä tms.)

      Addiktion oireet ovat myös aika selkeitä. Esimerkiksi henkilö joka nauttii työpäivän aikana tuon lasillisen viinaa, voi ahdistua hyvinkin pahasti ellei saa päivittäistä viina-annostaan. Normaali terve mieli ei ahdistu sellaisesta.

      Netissä on addiktiokeskusteluissa viljelty linkkejä kyselyihin joissa pyritään määrittelemään onko ihminen esimerkiksi nettiaddikti, tai tässä tapauksessa seksiaddikti. Noihin kysymyksiin ei saa luottaa käytännössä lainkaan, koska suurin osa ihmisistä on niiden perusteella addikti ja tuollaiset kyselyt myös hämärtävät sitä mikä addiktio on.

      Addiktio voi olla kemiallista riippuvuutta, kuten huumeiden kanssa, mutta siinä voi olla mukana myös kontrollipakkoa, esimerkiksi ylläolevan esimerkin mukaan silloin jos määrä on hyvin vähäinen, mutta määrän puute aiheuttaa ahdistusta, juuri kontrollin menettämisen pelon kautta.

      Kun muistaa kysyä, eikä valehtele itselleen, että "Aiheuttaako (nnnn) haittaa elämään?" ja "Millaista haittaa (nnnn) aiheuttaa elämääni?" silloin saa selville onko kyse addiktiosta vai jostain muusta.

      Lisäksi pitää muistaa myös se että jokainen tapaus on yksilöllinen, ja siksi juuri sinun tilanteeseesi sopivaa vastausta ei voi sinua tuntematta antaa kukaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1540
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1277
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      119
      1255
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1176
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1044
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      86
      852
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      782
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      775
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      381
      751
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      124
      709
    Aihe