Öljytty puu haisee tunkkaiselta.

Puuöljy.

Ostin vuosi sitten veneen, vene oli siisti istuimet verhoiltu, puupinnat öljytty. Veneessä siitä huolimatta tunkkainen haju. Keväällä tein jotain hyllyremonttia, siitä jäi 35cm listaa joka oli edellisen omistajan aikana öljytty, lista ollut koko kesän avonaisessa laatikossa autotallissa nostin eilen laatikon pöydälle ja nenääni osui tuttu tunkkainen haju. Haistelin listaa ja se tuoksuu samalta kuin veneessä oleva ummehtunut haju. Voiko puu öljy tosiaan haista ja tehdä tuollaista epämielyttyvää hajua.. En tiedä millä puu öljyllä vene on vedetty. onko kelläkään vastaavaa ongelmaa ollut? Haju vähentynyt siitä huomattavasti kuin veneen ostin vaan vieläkin häiritsevä.

15

2876

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelkkä arvaus

      Entinen omistaja käyttänyt ruokaöljyä osiin. Voipi olla pikkasen haastavaa saada pois.

    • ominaishaju?

      Jos saa käyttää oooooikein pitkää aasinsiltaa niin.On puulajeja jotka haisevat.Nimittäin saunan laudelauteet,jos ovat apassia.Apassi haisee kissan pissalta.Eikä ole mikään päivän kevenns tämä.Onko apassillla ja veneelläsi sitten mitään yhteistä,niin se onkin sitten sitä asiltaa se.

    • poiuyth

      ooletko varma, ettei haju tule huosuistasi?

    • " ooletko varma, ettei haju tule huosuistasi? "

      Kiva fiilis varmaan kun osasit vastata omastamielestäsi nasevasti. Mukavaa kun tänne kirjoittelee nuo 10 vuotiaatkin.

      Mutta sitten alkuperäiseen kyssäriin.
      Mitähän puuta mahtaa olla, kestäisikö pesun mieldolla klorinilla ja kunnon öljy prrään tai sitten pesu etikalla ja öljyä.
      Kokeile pineen hukkapalaan ensin.

      • olet stallari! olet

        olet stallari! olet stallari! olet stallari! huhai huahei! olet stallari! olet stallari! olet stallari! huhai huahei! olet stallari! olet stallari! olet stallari! huhai huahei! olet stallari! olet stallari! olet stallari! huhai huahei!


    • 11-1

      Onko puun pinnassa laikkuja / täpliä? Siis hometta? Öljy itsessään ei haise tunkkaiselle, hajun tekee joku muu. Voi olla että hiukan homeinen pinta on vain öljytty. Vaikkei mitään näkyvää pinnassa olisi epäilisin jonki asteiseksi homeeksi. Pinta täytyisi hioa ja käsitellä uudestaan. Hionta pölyn kanssa pitäisi olla tarkkana, koska sen mukana "hometta" voi levitä ympäri venettä. Siis kaikki pöly pois.
      Ja muista hengityssuojaimet!!!

      • Puuöljy.

        Pitää koittaa noita ehdotettuja aineita. ja jos ei auta rautakaupassa kuulemma Liberon merkkistä ainetta jolla öljy poistetaan ennen uutta käsittelyä. Positiivista on että, haju on enään veneeseen mennessä kun luukut oleet pitkään kiinni, pienen tuuletuksen jälkeen ei hajua enää ole tai sitä ei ainankaan huomaa. Kiitos vastauksista.


    • Pöljyä

      Puuveneen osat öljytään tarkoitukseen sopivalla tuotteella, jossa on mukana homeitiöitä ja bakteereita tappavat myrkyt, kuten sinkkinaftenaatti tai muu superkyllästeaine. Jotkut fakiirit tekevät itse blandikset pellavaöljystä ja peruskyllästeestä tai Pellavaöljystä, mäntytärpätistä ja raa'asta sinkkinaftesta. Heidän jälkikasvullaan voi olla ylimääräisiä jäseniä, muttei karvoja, ainakaan oikeissa paikoissa.

      Pelkkä öljy puhun imeytettynä on bakteereille ja homeelle todella mieluinen kasvualusta.

    • *****

      Sama ongelma on minulla. Käytetyssä veneessä on sisällä teak puuta olevat rappuset, joista lähtee tunkkainen ja paha haju. Ne on todennäköisesti öljytty jossain vaiheessa mutta homeessa ne ei ole. Jotain pitäisi keksiä..... Ehkä joku teak pesuaine, hionta tms... en tiedä.

      • Puuöljy

        Kokeilin tuohon kyseiseen listaan tuota Liberon merkkistä puhdistus ainetta apuna käyttäen hienoa teräs villaa ja isompi kiilto listasta hävisi ja samalla myös tunkkainen haju. Pinnasta tuli silkin kiiltoinen. Parin viikon päästä kun veneeni nostetaan hion kaikki pinnat tuolla aineella teräsvillaa apuna käyttäen. Taitaa olla päivän homma, illalla sitten palkitsen itseni muutomalla olusella. Kokeilin myös noita muitakin aineita jota tässä oli ehdoiteltu vaan kyllä pinta pitää poistaa hiomalla tuolla hienolla teräs villalla jonka jälkeen puhdistus aine pääsee vielä viemään loput käryt huokosista . Aine oli muuten hajuton. Toivottavasti ja toden näköisesti saat tästä myös avun.


    • Kun käytät teräsvillan tilalla hiomasientä jonka olet kastellut ana välillä teakoljyyn niin tulee hionta ja öljyäminen samalla.
      Katsoin kerran kun venemessuilla puuhesteli kaamea kuntoisen puun kanssa ja jälki oli hienoa.

    • *****

      Mistä tuota Liberon merkkistä ainetta saa?

      • Puuöljy

        K-raudasta ostin. Varmasti tuo edellämainittu hiomasieni puuöljy toimii. Nyt kyllä ei ehkä kannata tuolla menetelmällä, jos haluaa tunkkaisen hajun pois. Pitää vanha hioa puhdistusaineella.


    • 7

      Liberton tuotteita voi ostaa ?-raudata.

    • Anonyymi

      Hajun vuoksi ei suositella käytettäväksi sisätiloissa. Olisiko tätä käytetty?
      Pledge Teak-kalusteöljy hoitaa ja puhdistaa kaikki lakkaamattomat puupinnat. Pledge Teak-kalusteöljy imeytyy puun huokosiin ja kyllästää pinnan likaa ja vettä hylkiväksi sekä syventää puun väriä. Sopii kaikille lakkaamattomille puukalusteille ja -pinnoille kuten koivu, mänty, tammi, teak, mahonki, kovapuu jne. Huomioi, että öljy saattaa sävyttää vaaleita puulajeja punertavaksi. Hajun vuoksi ei suositella käytettäväksi sisätiloissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1769
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1721
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1538
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1436
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe