Hometta?

Toopeko

Pitäneekö paikkansa, että terveyskeskuksesta on löytynyt homevaurioita?

55

854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • homekoira.

      Pitänee. Sairaanhoitajien 1 huoneessa on havaittu kosteutta lattiarakentiessa. Tutkimukset jatkuu.. Hometta löytyy lähikuntien terveyskeskuksista jokaisesta. Valitettavasti...

      • surkuhupaisaa.

        Lähes kaikissa mökeissä löytyy.


    • homerakentaja

      onko se sama rakentaja ja timpurit

      • eioohomea

        Ei ainakaan Haapajärven tk:sta löydy, kannattais äkkiä perua erohommat päästäs Haapajärvelle hoitoon


    • Niisku

      Käykää Haapajärven tk:n kellaritiloissa, haisee...

    • vastuun pakoilijat

      mikä kunnanmestari se on ollut teettämässä tätä ?

    • monet kysyvät

      tais olla Hurtig aikoinaan pytinkiä nostamassa. Miten laudotus on jätetty homehtumaan valujen ympärille. Eikö sitä huomattu peruskorjauksen aikana.Kuka viisaus sitä teki.

      • Sädesieni

        Kyllä rakentajana toimi Saarela Kärsämäeltä ja todellakin sokkelilaudoitus on jätetty sisäpuolelle sädesientä kehittämään kuten puretussa Kärsämäenkin terveyskeskuksessa. Valvojana varmaankin silloinen rakennusmestarimme.


    • rahat tk;seen

      no niin, taitaapa jäädä se hyvinvointitalo rakentamatta?

      • on niillä piilossa.

        Lainataan Haapajärveltä.


    • jhhgygygyg

      tyypillistä pyhäjärven rakentamista

      • PKK,

        Siis mikä?


    • jääköön pois

      kyllä tk;n remontin laajuus on vielä pelkkää arvailua. ne jotka puhuvat jo summista ja tiloista, mitä niile pitää thedä, ovat ihan pelottelu hengessä liikkeellä.

      emolahden koulun liikuntahalli saa jäädä suunnitelmaksi, itse koulua saapi tarkastella katotaan sitten kannattaako siihenkään kivikouluun panostaa.

      monitoimihallia ei ainakaan lunasteta kaupungin rasitukseksi.

      • paalutinko turhaan.

        Siinäpä puitteet ensi vuodelle-


    • vanhan kaavan mukaan

      Kyllä tulevaisuudessa pitää panna vastuuseen rakentajat ja valvojat kovin on kansantaloudellista vastuuttomuutta.Mutta tämä tautihan vaivaa Pyhäjärvellä nimittäin vastuuttomuus jo pitkiltä ,pitkiltä ajoilta. Kutkahan lienee ohjaimissa olleet??? ei kai vain samat naamat.


      Mutta ei tässä auta selänne ,ei sinne päinkään. Pidetään vaan selvä hajurako.Jos jotain yhteistyötä pitää tehdä otetaan se päivystys ,mutei muuta.

      • puolustuspuheenvuoro

        Elikkä koko Suomen rakentajatko? ,ehkä syy on suunnittelijoissa ja "arkkitehdeissä" meillä tehtiin 70-80 luvulla tasakattoja taloihin jonka peruja home/ kosteusongelmat ovat.
        Rakentajat/valvojat teki piirustusten mukaan ei suinkan omasta päästä.
        Jokainen tajuaa että rakennuksessa pitää olla katto ja räystäät mistä vesi tippuu ulospäin,tasakatoissa se tahtoo tippua rakennuksen sisään.


    • Parakissa paras

      Siirretään remontin ajaksi kaikki TK:n toiminnot kaupungintalolle ja sieltä väki evakkoon vuokrakontteihin! Isompikin yksiköitä johdetaan parakkikylästä niin mikä ettei Pyhäjärven pilipali kylää!!

      • töttöröö karanteenii

        No se parakkikylä onnistuu varmaan Tk.n pihallekkin,eihän me nyt Kaupungintalolle ...,, mennä kun siellä on ollut sitä vatsatautia ja pahoinvointia jo vuosia.


    • Eevertti

      Ikosen koulu,kaupungintalo ja ylä-aste siinä homekorjatut ja rahaa vievät mätäpaiseet.

    • Niinhän tuo avviisissa luki jotta oli jättänneet lauotusta betonin alle, oiskohan muutakin eloperästä unohtunna ?
      Joskus aikanaan jättivät pienissä kunnissa jopa tahallaan jotta pääsevät tuntitaksalla korjaamaan, " maan tapa ? ".

      Mutta jos hometta etsitään, niin eiköhän sitä ole melkein joka talossa, joissakin jo rakennusvaiheessa ja muissaa viimeistää 10-vuoden päästä ainakin jossain höyrysulun tai saniteettisilikonin kylessä.
      Itsellänikin on tuvan lattia vielä poissa kun meni rossipohja uusiksi, oli lahonnut lauotus ja muhat valunu alle, ei ihme jos oli talvella vilposa ja kissa ei lattialla viihtynyt, nyt tulee 60 senttiä villaa tilalle.


      Mutta mites tuo ikosenkoulu, onko se tehty lähteen päälle, niinkuin vanhat timpurit muistelee, voisko olla niin älytön juttu, sehän vielä peruskorjattiinkin ??

      • Tornin juurelta

        Paikkaa rakentaneet timpurit on mullekkin näin sanoneet lähde siellä on ja ikuinen ongelma.


      • Tuuletus on a ja o

        Tiiäkkö miksi se sinun rossipohjan on lahonnut? Se on lahonnut siksi, ettei tuuletusta ole ollut tarpeeksi.


    • tarkkuutta

      Nykyajan rakennustekniikassa on parnatamisen varaa. On luvattoman paljon susia julkisissa rakennuksissa jos muissakin.

      • paalutinko turhaan.?

        Korjaus tulee olemaan varmasti nykypäivän ohjeiden mukaan.Jokaisella paikkakunnalla missä on rakennuksia on sama tilanne.


    • remontti ässä

      Antaahan se ainakin työtä tekijöille.

      • kaikkea on nähty.

        Näin on.kantapään kautta opitaan.


    • pahalta näyttää.

      Näkyy olevan uusin rakennus runko päällä ja vesisateessa,siitä se alkaa homeitiöt iskee, huono kesä rakentamiseen.

    • Tuhorakentajat

      Ei ole menneistä viisastuttu. Tunturitie, ns. vanhan apteekin tontille, urheilukentän viereen nouseva kalliit huoneistot omaava tuleva rivitalon rakennuksen alku vesisateen armoilla. Talvea pukkaa joten ei kun seinää pystyyn ja kattoa pään päälle...

      • pitää suojata..

        Jostain syystä rakennukset tehdään huonoinpaan aikaan rakenteisiin jää "kosteutta" jopa vettä jopa lunta,mitäs siitä voi muuta seurata kuin että homeitiöt saa hyvän kasvualustan.
        Kaikki on märkää.


    • sataa ku es..

      Kyllä siinä tänäänkin runkopuut kastui..

    • vesikauhu

      joko lääkärkontti on paikoillaan kun näky valkotakkinen nurkilla juoksenetelevän

      • Turha käynti?

        No eikö ole hyvä että valkotakkinen juoksenteli. Ilmeisesti olit kinuamassa hänen vastaanotolle vai muutenko käyt aikaasi viettämässä terveyskeskuksen tiloissa?
        Varmaan samalla reissulla pystyit katsomaan pihalle, mikä tilanne konttien suhteen on. Ja kuten lehdissä ollut juttua lokakuussa päivystyspalvelu palaa takaisin Pyhäjärvelle.
        Että olipa "vesikauhuselta" taas kommentti.


    • rus-medikal

      mistä voi pyhäsalmesta kysyä yksityiselle lääkärivastaanotolle tiloja? kaupungilla ei ole tarjota kuin joku repolan kiinteistö ja kontti lammaskukkulalla?.

      Tarve noin 100m2 mielellään kolmessa eri huoneessa.

      • Hevosaikaan

        Mitä näiden palstojen kirjoitteluja seuraa niin Pyhäjärvisille näyttäisi riittävän heidän mielipiteiden mukaan vaikka 4 neliömetrin koju.
        Eli ei kannata sen kummemmin kysellä. Jostain asuntovaunu tms. koppi ja tuohon keskelle toria vastaanottoa pitämään.
        Katotaan mitä kuntalaiset sitten sanoo, kirjoittelee kun heille totuus valkenee että ei se lääkärin päivystys, vastaanotto toiminta ihan noin vain onnistukaan.
        Tuo 100 neliötä ei myöskään riitä oikean, todellisen vastaanoton pitämiseen. Lääkäri tarvitsee huoneen,hoitohenkilökunnalle huone. Sitten vähintään yksi toimenpidehuone, kipsaukselle tilat, välinehuollolle tilat ja mielellään varastotilat päivittäiselle kulutusmateriaalille. Myös kusinäytteiden ottoa, verinäytteiden ottoa varten mielellään tilat. Tilat potilaan seurantaa varten (joku aina joutuu jäämään seurantaan tai mahdollista lääkitystä varten, esim. antibioottitiputus jne. jne.)
        Mutta voihan sitä yrittää puoskaroida 4 neliön kopin sijaan vaikka sadalla neliöllä. Kun, jos tiloja ei ole enempää, siinähän potilaat riisutuvat keskitetysti vaikka aulassa tai torilla siinä torikatsomossa. Lääkäri tutkii liikkuen porukan joukossa; kenen kurkkuu tai korvaan kurkataa, välillä jonkun alapäätä tsekataan ja voi sitä peräreikääkin tähystellä jne. Samalla potilas voi kertoa mitä sitä tuli tehtyä eilen, viime viikolla tai viime yönä. Hyvä olisi muistaa että välissä täytyy desinfioida kädet, kirjata potilaan papereihin löydökset jne. Tämäkin vaatii omaa tilaa.
        Oheiselle tavalla toimien tiloja ei hirveästi tarvittaisi, mutta ihmisten tulee sitten muistaa että intimiteettisuojaa,kaikkinaisia potilaan oikeuksia ei voida luvata eikä taata.
        Mutta halpaa on ja ei tarvi rakentaa uusia terveyskeskuksia.


    • Hyvä Aura

      Ikävä kyllä nyt ei ole tarjota ,kaikki on homeessa ,ootappas,,,,makasiinitorilla olis sellainen kuparikattoinen koju kyäpkö sellainen jos siihen laittaa vanerista väliseiniä? se lie Pyhäjärven "uusin" rakennus se nyt ei varmaan ole homeessa.
      Kävin äsken sokkarilla ostaan muuten homejuustoa sitä Auraa.

    • rukkaset tulj

      olishan se hieno kun torilla olis kyltti VASTAANOTTO
      päivystämässä tohtori Tiim Leepik

      Ja työikäinen nais ihminen kävelee kojusta sissään ja valittaa vasenta...

      Ja sieltä selevällä savolla kuuluu että SE ON TUO TOENEN KOJU VASEMMALLA

      tässä myyvää vae rukkasija! Näessä on muuten karvotus sisäpuolella...

    • Meri Kontti

      Hehhee Tiim onkin Gynekolgi,meillä olisi liäkäreitä vaikka kuin paljon,osa ei pyydä ku pottuaterian päivässä jos sitäkään.
      Nuo kontit muuten yleistyy Pyhäsalmellakin kovaa vauhtia niitä on jo omakotitalojen pihoissakin.
      Tosi näppärää kun niihin kyllästyy niitä ei tarvii purkaa ne vain viedään kaukon toimesta pois,kirkkaan sininen Merikontti soveltuu Suomen luontoon kuin Tatti paistinpannuun homejuusto nokareen kera,tai kuin nenä päähän.

      Tuo homejuuston käytön yleistyminen saattaa olla syy rakennusten homehtumiseen kun moni kantaa kauppakassissa "Hometönkäleen" kotiinsa.Tv. ruokaohjelmissa lähes jokaiseen ruokaan"ja sitten laitetaan homejuustonokare" makua antamaan (ei mämmiin)

      Hengityshöyryissä ym eritteissä on paljon homeitiöitä mitkä liimautuvat seiniin ja rakenteisiin ,verhoihin ym.,,,joudun tutkimaan asiaa vielä.

    • Ilmotan uuestaan, lääkäreitä tuloo kuhan kaapunki maksaa mulle palakan ja matkan taikamaahan..
      Suomenkielen kurssi heille kyllä pittää maksaa, mutta se ei kai ole ongelma, onhan kaupungintalolla jo ennestää palkattuja uusavuttomia jotka on jatkuvasti kursseilla.
      Ammattimiehiäkin ois ollut tarjolla, mutta kun ei .

      • Katos katos

        Ookko päässyt kaupungille töihin?


    • rkm grutenlöv

      Suolahteen rakennetaan täysin uusi terveysasema. Vanha terveysasema poistetaan käytöstä vakavien sisäilmaongelmien vuoksi. Kaupunginvaltuusto hyväksyi suunnitelmat kesäkuun kokouksessaan.

      Kaupungin virkamiesjohto oli aikaisemmin esittänyt, että Suolahden terveysaseman edellyttämät tilat kunnostetaan Kisakatu 4:ssa sijaitsevaan ja kaupungin suurilta osin omistamaan kiinteistöön. Kaupunginhallitus oli kuitenkin ehdottanut uusien, mutta aikaisempaa pienempien tilojen rakentamista terveyskeskukselle. Sosiaalitoimen tilat siirretään mahdollisuuksien mukaan Kisakatu 4.n kiinteistöön.

      Valtuuston enemmistö kallistui hallituksen esityksen kannalle pitkällisen keskustelun jälkeen suoritetussa äänestyksessä, äänin 52-8, 13 äänestäessä tyhjää.

      Uuden terveysasemaa suunnittelemaan asetetaan työryhmä ja terveysaseman kustannuksiksi arvioitiin alustavasti 2,7-2,8 miljoonaa euroa.

    • 2,7milj !!

      tuossa hinta-arvio terv.keskus suunnittelijoille

      tuollahan rakentaa 10 200neliön omakotitaloa!

    • riippuu.

      Riippuu monesta tekijästä,kustannukset voi nousta jopa 5 milj.€uroon

    • vale ja emävale

      Selänne kirjoitti ilmoituksessa, että lääkäripalvelut siirtyvtä lokakuulle, ennenkuin palaavat Pyhäjärvelle.

      Onpas hienoa katsella tätä!!!!!!!

      • ?????

        Mitähän se tämä "vale ja emävale" kirjoittaja nyt oikein tarkoittaa?
        Näinhän tieto ollut koko ajan että lokakuussa kontit valmiit ja päivystyspalvelu siirtyvät takaisin Pyhäjärvelle.


    • rkm grutendenborg

      Kiteen uuden terveyskeskuksen kustannusarvio on 10,3 miljoonaa. Neliöitä 2700, eli yhden neliön hinta on 3800, tosin vanhan purkamisesta tulee kuluja myös. Voisiko joku viisaampi kertoa miksi kunnallinen rakentaminen on näin h**vetin kallista? Ei kukaan omakotirakentaja suostu maksamaan 380 000 sadan neliön talosta.
      Toivoa sopii että rahaa jää sen verran että voidaan palkata oikea talonmies joka osaa vaikka kerran vuodessa tarkastaa katot, muuten on varma homeongelma edessä muutaman vuoden sisään, ja joku iso rakennusfirma joutuu taas vastaanottamaan 10 miljoonan urakan. Välillä tuntuu että tahallaan rakentavat p**kaa että saavat pian tehdä uuden.

      • Fakta

        Yksityiset rakennusfirmat kuppaa rahat sieltä mistä saa.
        Kaikki hommat pilkottu aliurakoijan aliurakoijalle, seurauksena se että kukaan ei vastaa, ota vastuuta mistään. Jälki sen mukaista. Mutta eihän tarkoitus olekaan rakentaa hyvin ja kestävää koska yksityinen rakennusfirma tietää että muutaman vuoden päästä odottaa korjausrakentaminen. Ja näin se oravanpyörä on valmis pyörimään...


    • torilla on jo kupari

      Tampereen Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman rakennustöissä ei ole pihistelty, Aamulehden Moro-liite kertoo.

      Uuden rakennuksen seiniin ja kattoon laitetaan kuparia peräti 5 500 neliötä. Kuparia tarvitaan rakennukseen kaikkiaan lähes 50 tonnia.

      Aamulehden laskelmien mukaan rakennuksen kuparointi maksaa noin 300 000 euroa. Sinkitty pelti olisi maksanut kuudesosan tuosta.

      Pyynikin uusi sosiaali- ja terveysasema maksaa kaikkiaan 33 miljoonaa.

      Tampereen kaupunki etsii parhaillaan 20 miljoonan euron säästöjä toimintoihinsa.

    • dr brown

      Pyhäjärven lähipalvelustrategia:
      Palvelukampus, jonka alueella
      Uusi terveysasema
      Varaus intensiivisen tuen yksikölle terveysaseman yhteyteen
      Hoiva-asumista, kevyempää palveluasumista
      Monipuolinen palveluvalikoima
      Päivätoimintaa, asukastupatoimintaa, yksityisiä palveluja, esim. kuntohoitaja, hieroja, kampaamo, jalkahoito, ravintola ym.

    • seuraa ilmoittelua

      ???????????????? Sinulle

      vale-- emävale.

      Oli puhe, oikein lehtihaastattelussa, että 1.10 siirtyy palvelut kaupunkiin.

      Kuka onneton täällä kirjoittelee vain siinä tuskassa, ettei totuutta saa nähdä.

      Luepa onneton Sinä Selänne läpyskää, niin tiedät enemmän.

      Näitä kuule ei ilmoitellakaan Pyhnäjärven Sanomissa. Tulis vain liikaa tietoa.

      Pyhäjärven Sanomat ei ole tiedottava ilmoituslehti. Sitä on ilmaisjakelulehti Selänne, joka taas on puolestaa Keski-Pohjanmaan lisuke.

      Selänne-läpyskän perustivat aikoinaan liitoshuumeessa tikanmäki, väisänen,
      leppänen. Muistelen, että Pyhäjärven Sanomissa oli oikein kuvan kera tapahtumasta ja pyhäjärvinen ilmoitti välittävänsä ilmoituksia selänne-lehteen.

      Kävi kuitenkin niin, että selänne lehteen tulee ilmoituksia pilvin pimein ja pyhäjärvinen näivettyy..................................

    • ei meillä ole !

      Ei kestä leipäkään kaapissa kuin muutaman päivän ja sitten siinä on hometta,jos se siellä muutaman päivän pölyyttäis niin kyllä olis hometta huoneilmassa.
      Monella saattaa olla niiskutus kotoa lähtöisin,elikkä pahimpien niiskuttajien kotitarkastus olisi paikallaan.
      Ikävää mutta totta.

    • TOHVELI-TOIVO

      Kiire,kiire,kiire on nopeasti,nopeasti valmistukohon...siinä homeelle syy...

    • 40vuotta aivansuotta

      Rakennuksilla on oltava valmistumisaika,jos jostain syystä?? rakennus ei etenekkään suunnitellusti tulee älytön kiire varsinkin loppuvaiheessa sakkojen pelossa jotka olivat huomattavat rakennuksen urakkasummasta , laiminlyöntejä ja valvonnan pettämistä "saattoi" tapahtua.

      Koko Suomessa on tuhansittain homerakennuksia,joten ei kaikissa ole "sakkomörkö" syynä ,,,kait?

      • Älvsby

        Niin. Ei ole Suomalainen rakennusosaaminenkaan mitään mallikelpoista.
        "Halvimmalla ja helpoimmalla" mennään. Sutta ja sekundaa tehdään.
        Moraali, ammattiylpeys on nollassa.


    • kuparia saunaan

      kupariin ei home ota

    • ruotaselta kuultua

      Ei tietenkään,mutta se aiheuttaa ihmisille kaikenlaisia muita ongelmia,kuten alkoholismia,ennenaikaista eläköitymistä,rikkoutuneita perheitä ym. ym.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      326
      3644
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      223
      3156
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2613
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2122
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2105
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      16
      1947
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1755
    8. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1732
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      292
      1458
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1362
    Aihe