Pystyttekö syömään sieniä?

Lääkäri 2

Pystyttekö homeista oireita saavat syömään sieniä? Esim. suppilovahveroa tai kangasrouskua? Tuntuuko sienien haju pahalle nenässä, esim. sienisalaatti? Kangasrouskun ryöppäämisessä tuleva vesi haisee sienelle, tuntuuko tuo haju pahalle homeista oireita saavalle?

17

403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aiotko alkaa tarjota kantarelleja vastaanotollasi?

      • Lääkäri 2

        En, syön ne itse.

        Ajattelin vain liittyen näihin hajuassosiaatioihin että jos kokee saavansa homeiden hajusta oireita niin varmaankin sama assosiointi herkästi tulee sienien hajusta myös. Aiemmin olen jo kirjoittanutkin hajuihin liittyvistä muistiasioista ja assosiaatioista palstalle.

        Olin oikeassa myös: jos saa oireita homeen hajusta niin kokee oireita sienien hajusta myös, ainakin jotkut, tod. näk. useimmat.


      • omaaoksaasahaavat
        Lääkäri 2 kirjoitti:

        En, syön ne itse.

        Ajattelin vain liittyen näihin hajuassosiaatioihin että jos kokee saavansa homeiden hajusta oireita niin varmaankin sama assosiointi herkästi tulee sienien hajusta myös. Aiemmin olen jo kirjoittanutkin hajuihin liittyvistä muistiasioista ja assosiaatioista palstalle.

        Olin oikeassa myös: jos saa oireita homeen hajusta niin kokee oireita sienien hajusta myös, ainakin jotkut, tod. näk. useimmat.

        saan voimakkaita oireita kun haistan että Lääkäri on lähettyvillä, esimerkiksi , kaupan kassajonossa. Uskon itsekin siihen kuten lääkäri2 viittaa aloituksessa, että huonon hoidon ja karmeiden lääkärikokemusten jälkeen mieli alkaa assosioida ja pelätä asioita, jotka ovat vaarallisia henkiselle ja fyysiselle hyvinvoinnille, joten olet, lääkäri2 kyllä ihan jäljillä, mutta tiedätkö että olet itse osa ongelman syntysyitä!!! Saavatko lääkärit oireita potilaistaan, kun haistavat potilaan vaatteiden esimerkiksi homeen tuoksua, niin assosoivatko siihen että pelko köyhyydestä tunkee pelkotilaksi asti, ja pitää yrittää määrätä jotain ylellisen kallista lääkettä, esim bonuksien toivossa.?


    • Homeherkkä#

      "Pystyttekö syömään sieniä?
      Lääkäri 2 31.8.2012 10:23
      Pystyttekö homeista oireita saavat syömään sieniä?"

      Olen rakastanut sieniruokia sitten teini-iästäni lähtien määräoireilematta,
      Hometyöpaikka-altustukseni päätyttyä allergiseen alveoliittiin, kävi niin, että pysyin syömään käsittelmiäni rouskuja ja kanttarelleja alle juomalasillisen per ruoka-annos ilman vatsapuruja, sitä suuremman annoksen johtaessa parin tunnin kuluttua syömisestä aikamoisiin vatsapuruihin. Tosin pikkuhiljaa päivän mittaan esim. leivän päällä syötynä ym. annosmäärä ei aiheuta oireita.
      Keräämiäni tatteja, haperoita ja kaupasta ostettuja herkusieniä pysyn yhä syömään mielin määrin.
      Suppilovahveroista en tiedä, koska asuinpaikkani ymräristöissä niitä ei ole kasvanut kerättäväkseni, enkä ole niitä vielä torilta ostanut testattavakseni.

      "Tuntuuko sienien haju pahalle nenässä, esim. sienisalaatti?"

      Sienisalaatin tuoksu tuntuu yhtä herkulliselta kuin ennenkin. Olen vain oppinut varomaan syömästä rouskuista tehtyä sienisalaattia liikaa sekä rouskujen että salaatin sisältämän matotuotteen takia.

      " Kangasrouskun ryöppäämisessä tuleva vesi haisee sienelle, tuntuuko tuo haju pahalle homeista oireita saavalle?"

      Minusta on tullut aina kanttarellien sisältämän veden poishaihduttamisesta paistinpannulla voimakkaampi sienen tuoksu kuin rouskujen ryöppäämisestä. Molemmat tuoksut saavat yhä veden kohoamaan kielelle.

      • Paljon "tauteja"

        Rouskujen "rouskutusta" ja piereskelyä kynttilän valossa siinäkö on yksi "sairaus" mitä saa kun kauan kantelee pesuvateja ja altistuu "rakennuksen itse itsensä tuottamassa myrkyllisessä sisäilmastossa.

        Nytkö sulla taasen "pukkasi" päälle sen "allergisen alveoliiti" se onkin ollut pitään sen paskatauti ODS varjossa. Miten sulla oikein nuo taudit iskee päälle vuorokuukausin. Onko ne jotenkinn "piilevinä" ja mikä hittolainen ne sitten poksauttaa "pintaan. Ettei vaan se sunn kämppäs olisi jotenkin vaarallinen asua. Onkohan sitä edes koskaan oikeasti tutkittu.
        Pidät niitä mikrobiverhojakin tuuletusikkunoissa niin eihän ne "luonnonhomeet" sieltä kämpästäsi pääse edes vapaana "liitelemään" oikeaan elinympäristöönsä LUONTOON.


    • Homeastmaatikko

      Sienet maistuvat hyvälle,... tuoksu ei tuota ongelmia... mutta märässä sienimetsässä sain oireita.

    • Jäbä

      "Jos kokee saavansa".... kun homeelta haiseva ihminen on lähettyvillä niin oireet ovat todellisia. Keuhkoputkissa alkaa polte, alkaa yskittää, limaa alkaa nousta tulee viiveellä kuumetta kipeä olo. Mitä pidempään tällaisessa tilassa/ tällaisen ihmisen lähellä joutuu olemaan sitä voimakkaampana nuo oireet tulevat ja sitä kipeämmäksi tulee. Paska juttu sinänsä. Paskan haju on pahempi, mutta siitä en sairastu!

    • hieman opittavaa vie

      kysymys yhtä korni kuin, että jos joku olisi tappanut perheenjäsenesi, niin kysyt, aiheuttaako murhaajan näkeminen jotain tunnekuohuja? mitä luuletkaan? tarkoittaisiko tämä sitä että aiheuttaako tunnekuohun kenen vain ihmisen näkeminen? mitä luulisit? harva ihminen on kotonaan altistunut kanttarellille, ja tai saanut siitä vakavia terveysongemia, vuosia, kai, ei tietääkseni ainakaan. mikä se kysymys olikaan, saisiko uudelleen. Pystyykö alkup.kirjoittaja syömään perunaa?

      • Lääkäri 2

        Pystyn syömään mitä vain ruokia, minulla ei ole mitään ruoka-ainerajoituksia.

        Mutta kuten huomaat niin tuossa juuri vastasi "altistettu x 2" että hän ei voi syödä kaikkia sieniä koska on altistunut homeille. Koetut oireet vaihtelevat siis, jotkut vetelevät sieniä noin vain, jotkut meinaavat pyörtyä sienistä.

        Sinänsä jotain tekemistä näillä homeilla ja sienillä on koska homeethan ovat sienikasvustoa.


      • altistettuX2
        Lääkäri 2 kirjoitti:

        Pystyn syömään mitä vain ruokia, minulla ei ole mitään ruoka-ainerajoituksia.

        Mutta kuten huomaat niin tuossa juuri vastasi "altistettu x 2" että hän ei voi syödä kaikkia sieniä koska on altistunut homeille. Koetut oireet vaihtelevat siis, jotkut vetelevät sieniä noin vain, jotkut meinaavat pyörtyä sienistä.

        Sinänsä jotain tekemistä näillä homeilla ja sienillä on koska homeethan ovat sienikasvustoa.

        Tarkennan vielä viestiäni että minulle tehtiin työterveyslaitoksella altistukset nenään ja keuhkoihin.


    • Altistettu X2

      Pystyn syömään vaaleita, käsiteltyjä sieniä mm. kanttarelleja jos ne ovat juuri äsken poimittuja eli nk tuoreita. Tummia mustatorvisieniä ja suppilovahveroita en enää kykene syömään jostakin syystä. Ei mene alas niin ei. Pari vuotta sitten vielä kävin sienimetsässä ja lopetin koska päähän tuli tuntemus ikäänkuin olisi ollut "Linnanmäen maailmanpyörässä ja siinäkin ylinopeus päällä." Nyt olen harvakseltaan syönyt em. vaaleita sieniä mutta kotiin kannettuna. Kostea metsä ei sovi kenellekään homesairaalle eikä etenkään minulle.

      • kummajaisuuksia

        On meitäkin, jotka ei saa metsässä mitään oireita, eikesällä, syksyllä kuin keväälläkään, vaikka hometaloissa oireet hyvin vakavia. Ehkäpä olemme saaneet vain erilaisia cocktaileja, ja myöskin voi olla muilla allergioilla ja muilla herkistymisillä lisänsä. Kuljen paljon metsässä syksyisin, sekä syön kaikenlaisia (syötäviä) sieniä, mitään oireita ei tunnu tulevan, mutta useissa taloissa oireita vieläkin, vaikka hometaloprojekti kaukana takana.


    • sienten syönti sujuu

      Hei! Hyvin pystyn ainakin minä syömään, ja sienisalaatti tuoksuu hyvältä. Ihan samoilta tuntuvat kun joskus lapsina, kun en ollut vielä altistunut sisäilmaongelmille. Ongelmia aiheuttavien sienien mykotoksiinit on tietenkin joitain ihan muita kuin esim. kangasrouskun yhdisteet.

    • Homehomo

      Ei, en syö enää sieniä, koska vatsa menee sekaisin pienistäkin määristä. Lisäksi sienen haju, märän mullan, maatuvien lehtien ja pesemättömien perunoiden haju aiheuttaa yskimistä ja hengenahdistusta.

    • Kyllästynyt sinuun

      Pystyn syömään sieniä, metsässä kosteilla paikoilla voi olla tosin vaikeampi niitä keräillä, varsinkin eteläinen suomi on rehevää luonnoltaan ja hajoavaa jätettä runsaasti maastossa. Pohjois-suomessa kangasmaastot karuja, niukkoja ja jostain syystä helpompia kulkea hengitystä ajatellen (vain oma kokemuksellinen-ei lääketieteellinen tosiasia) tosin suolla tuntuu pohjosissakin siltä että olispa astmapiippu. Mutta ei homejuustokaan syödessä aiheuta ongelmia. Homeitahan on satojatuhansia lajikkeita, hiivojakin ainakin 1200. Toksiinintuottajia rakennuksissa tunnetaan kai kymmeniä tai satoja, oireita aiheuttanee vähän isompi joukko mikrobeja. Mutta mikset sinä LÄÄKÄRI 2 mene Salkinoja-Salosen tai Putuksen juttusille, tutkineet molemmat näitä asioita kauan. Luennoivat varmasti vaikka lääkäripäivillä.

    • Kuumetta

      Kyllä pystyn.
      Kerääminen on vaan ongelma.

      Huiputtaa, palelee, ahdistaa, jne.

      Keuhkolääkäri sanoikin taannoin: Sienimetsään sinulla ei ole tod.näk. ikinä asiaa.

    • niinpäniinpäniin

      Ilmeisesti tämän viestiketjun aloittaja kirjoittaa myös allergiapalstalla epäilevänä ja kyselevänä, että voiko koivuallergikko syödä porkkanaa tai omenaa. Voiko syödä raakana, tai pakastettuna tai soseena. Jotenkin ensimmäisestä viestistä tuli tunnelma, että homeen aiheuttama allergia ei ole todellinen , jos voi syödä sieniä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      181
      1693
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      60
      1180
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      55
      947
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      69
      829
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      135
      809
    6. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      40
      775
    7. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      768
    8. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      709
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      684
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      309
      649
    Aihe