Kaverilla adhd vai joku muu?

???

Kaverilla on ahdd, tai joku sellainen: Hän on sosiaalisilta taidoiltaan erittäin onneton, ei osaa hoitaa niitä/solmia. Hän myös siitä todella rasittava, että jos itse tekee jotain päin vittua ja siitä hänelle yritän hieman kritiikkiä antaa, niin hän kääntääkin asiat niin, että yhtäkkiä asia onkin minun syytä. Suuttuu myöskin pienestäkin kritiikistä ja sitten on välit poikki, jos ei suutu, niin alkaa heti väittely hänellä, tyylin "Niin sinäkin olet samanlainen. Kaveri on jo 29 ja käyttäytyy, kuten pikkulapsi.

Asenne hänellä on sellanen, että kaikessa pitää olla paras ja aliarvioi muut. Viimeksi keväällä sanoin hänelle siitä asenteestaan, niin taas alkoi show: "Et sä asenteestani voi mulle valittaa". Ei kärsi yhtään kritiikkiä itsestään.

Aina pitäisi kuulema ymmärtää hänen ongelmiaan. Eli aina on kaikki vika muissa, eihän hänessä mitään! Ja hän on minulle sanonut, että voin kyllä sanoa hänelle, jos joku vituttaa hänessä... Mutta sitten suuttuu kumminkin.

Tollasta en enää jaksa... Riitely on hänen puoleltaan pelkkää peruskoulutyylistä väittelyä: "Sinäkin olet" ja plaah plaah plaah. Tänään kirjoitin, että ottaa päähän hänen asenteensa, vastaukseksi tuli taas että minussa onkin vika.

4

1540

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ap

      Lisäksi tekee ohareita, aikataulut eivät pidä... Yhtäkkiä saattaa tulla joku kipu muka, kun johonkin pitäisi lähteä, puhelin äänettömällä koko ajan, eikä siihen vastaile, eikä pitele muutenkaan yhteyksiä. Minä olen se, joka joutuu aina soittelemaan.


      Kerran sovittiin treffit rautatieasemalla. No, odotin siellä yli tunnin sen sovitun ajan jälkeen... Yritin soittaa, puhelin kiinni tietenkin. Pitääkö tollasta ihmistä sit jaksaa?

      Vaikka hänellä adhd tms. olisikin, niin ei se oikeuta käyttäytymään tuolleen... Vai käyttääkö hän sairauttaan hyväksi :O Hänelle ei voi sanoa mitään, kuten aiemmin kirjoitin, laittaa kaiken muiden syyksi.

    • M

      Aikuisten ADHD:n diagnosointi ja hoito on vaikeaa jo asiaan perehtyneille lääkäreillekin, ja voisit kysyä itseltäsi, miten kaverisi käyttäytymisen "leimaaminen" ADHD:ksi auttaa häntä tai sinua.

      Jos minulla olisi samanlainen kaveri, niin kertoisin hänelle olevani huolissani hänen oireistaan ja käyttäytymisestään ja pyytäisin häntä miettimään, olisiko hänen hyödyllistä käydä lääkärissä. En alkaisi keksiä hänelle sopivaa diagnoosia tai yrittää terapoida - parasta, mitä voin ystävänä tehdä, on kuunnella häntä ja olla läsnä. Kynnysmatoksi tai kenenkään paskamaljaksi en kuitenkaan suostu, ja jos minusta alkaa tuntua siltä, etten halua kuunnella tai "ymmärtää" kaverini ongelmia, sanon asiasta. Jos kaverini siitä suuttuu eikä halua soitella, niin ehkä silloin on parempi ottaakin hieman etäisyyttä.

      Jos kaverisi päätyy lääkärin vastaanotolle, niin tietty ADHD-epäily kannattaa lääkärille mainita. Toisaalta, kun käyn lääkärin luona, olen potilaana kiinnostuneempi ratkaisuista ongelmiini kuin niiden syystä - mutta lääkäri on varmaankin erittäin kiinnostunut ongelmieni syystä, koska silloin hän voi tarjota toimivia ratkaisuja. Ehkäpä kaverisi käytöksen taustalla on jokin kehityshäiriö tai sitten hänellä on "vain" stressaava elämäntilanne - tai ehkä molemmat. Olisiko siis hyvä ajatus, jos miettisit kaverisi kanssa sitä, mistä hän löytäisi apua ja mitä hän itse voisi tehdä ongelmiensa ratkaisemiseksi? Saattaa myös olla, että kaverisi ei koe käytöstään ongelmana - mutta jos se sinua häiritsee, niin on ehkä aika alkaa katsella uusia kavereita.

    • maatinka15

      Voi olla tai olla olematta. Voi myös olla esim. persoonallisuushäiriö. Mutta eniten mulle tuli mieleen Aspergerin syndrooma, etenkin nuo sosiaalisten suhteiden hoitamisen ongelmasta.

    • ???

      En minä jaksa hänen kanssaan enää yrittää selvitellä mitään. Kuten sanoin, ei hän koe itsessään mitään ongelmaa, vaan se on kuulema aina minussa. Ei myönnä omia mokiaan, aina vaan "Sinäkin olet samanlainen", vaikka kuinka asiallisesti yritän sanoa, niin kamala väittely aina hänellä, noin käy joka kerta... Hän haluaa sopia, sitten vähän ajan päästä sama tilanne... Joten pitäkööt tunkkisa! Ja mitä edes tollaselle voipi puhua, kun todellakin kamala väittely ja kääntää asiat heti päälaelleen. Hermothan tossa menee!! Vaikka olisikin adhd, tms. Ei kaikkea tarvi aina sairautensa piikkiin laittaa. Olenpa pannut tässä tosiaan merkille, että aina kun jotain negatiivistä hänelle sanon, niin heti vetoaa "Ongelmiinsa", ja yrittää vissiin sillain minut "hiljentää", ettei hänen vaan tarvitsisi kuunnella mitään negaa.

      Mä lähen tästä kaljalle!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6286
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      30
      2130
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1641
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1347
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe