Saako liikkeissä valokuvata?

Kuvia, kuvia

Haluaisin kokemuksianne siitä, antavatko vintage-kaupat ja vastaavat valokuvata liikkeissään. Toki sitä voi kysyä, mutta kysyn nyt teiltä ennakkoon, millaisia kokemuksia teillä on liikkeissä valokuvaamisesta.

Kuvia olisi mukava saada vain omaan käyttöön, ei kaikki valokuvaajat ole liikeideoiden etsijöitä. Ja juuri tuollaisista paikoista saa persoonallisia kuvia.

5

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • London_lady

      Yleisesti ottaen kaupoissa valokuvaamiseen kannattaa aina kysyä lupa. Monissa erikoisliikkeissä, lahjatavarakaupoissa ja luxusmyymälöissä täällä on kuvauskielto. Liikkeet informoivat siitä yleensä kuvauksen kieltävin symbolein. Kannattaa siis aina kysyä ennakkoon lupa henkilökunnalta. Täällä ollaan hyvin tarkkoja myös yksityisyydensuojasta, joten ihmisiä ilman lupaa ei pidä mennä kuvaamaan. Voi saada aikaan rähinän ja jopa oikeusjutun. Toisaalta Lontoon on yksi maailman valvotuimmista kaupungeista ja turvakameroita on ihan joka nurkalla.

    • Kuvia, kuvia

      Palasin Lontoosta juuri ja kerron kokemuksia kuvaamisesta. Missä on kielto, siellä en tietenkään edes yrittänyt kuvata ja esimerkiksi katumarkkinoilla kysyin pääsääntöisesti luvan. Jotkut olivat hyvin hämmästyneitä siitä, että sellaista yleensä kysytään, sanoivat tietenkin. Vain yksi korumyyjä sanoi ei, vaikkei hänellä mielestäni ollut mitään erityisen ihmeellistä tai suojattavaa myytävää.

      Sitten Brick Lanen jollain poikkikadun poikkikadulla sattui niin, että kuvasin seinämaalauksia. Se oli katumarkkina-aika eikä kukaan ollut moksiskaan. Ajattelin sitten samantien kuvata yhden kenkäpinon, miehellä oli todellakin pinoittain kenkiä myytävänä. Mies kielsi jollain minulle ihan vieraalla kielellä, kielto ilmeni äänensävystä. Laskin välittömästi kameran ja sanoin sorry. mutta loppuikäni ihmettelen, mitä siinä pinossa oli. Miestä itseään en ollut kuvaamassa.

      Kyllä se lupa on korrektia kysyä, mutta tuntuu vain, että koko ajan sa olla kysymässä. Kun ne kiinnostavat kohteet ovat joko henkilöitä taikka persoonallisia pikkuliikkeitä tai torikojuja.

      Kuka viitsii kuvata jotain Nelsonin patsasta?

      • kamera-arska

        järkikin sanoo, että ei voi mennä mihinkään liikkeeseen pitämään kuvaussessiota miten haluaa. jos haluaa ottaa jostakin yksittäisestä tavarasta kuvan, niin nappaa se sekunnissa kamerakännykällä sen kummemmin asettelematta.

        ongelmana koru- ja kenkäkauppiaan kanssa on varmaankin ollu juurikin tämä, että asiasta on tehty "iso numero". hyvä kuvaaja olis toiminut hiemankuin vaivihkaa ja ottanut sen kuvan sekunnissa ja jatkanut matkaansa.

        se ettei seinämaalauksen kohdalla tullut hälyä johtuu siitä, että se on vähä kuin kuvaisi Nelsonin patsasta!


      • 22

        Olikohan Brick Lanella syynä ollut:
        1) kengät olivat uniikkeja. Eipä kukaan halua, että hänen töitään kuvataan ja kopioidaan.
        2) kengät olivat varastettuja.


    • Kuvia, kuvia

      Arvelen tuota jälkimmäistä: kengät oli hankittu laittomalla tavalla. Mitään uniikkeja ne eivät olleet, koska kyseessä oli kymmeniä taikka satoja, samantyyppisiä, halpismallia. Mitään numeroa en kuvien ottamisesta tehnyt, otin kuvia ohimennen, on turha aina hakea syntipukkia siitä joka kirjoittaa, jos hän tuo jonkin tapauksen esiin ihan vain koska sille ei löydy äkkiseltään järjellistä syytä. Millään kamerakännykällä en kuvaa, vaan ihan kunnon kameralla ja tulos on myös sen mukaista. Aika vaikea sillä on kuvata täysin huomaamatta, paitsi matkan päästä zoomilla, jos se on mahdollista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe