Saako liikkeissä valokuvata?

Kuvia, kuvia

Haluaisin kokemuksianne siitä, antavatko vintage-kaupat ja vastaavat valokuvata liikkeissään. Toki sitä voi kysyä, mutta kysyn nyt teiltä ennakkoon, millaisia kokemuksia teillä on liikkeissä valokuvaamisesta.

Kuvia olisi mukava saada vain omaan käyttöön, ei kaikki valokuvaajat ole liikeideoiden etsijöitä. Ja juuri tuollaisista paikoista saa persoonallisia kuvia.

5

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • London_lady

      Yleisesti ottaen kaupoissa valokuvaamiseen kannattaa aina kysyä lupa. Monissa erikoisliikkeissä, lahjatavarakaupoissa ja luxusmyymälöissä täällä on kuvauskielto. Liikkeet informoivat siitä yleensä kuvauksen kieltävin symbolein. Kannattaa siis aina kysyä ennakkoon lupa henkilökunnalta. Täällä ollaan hyvin tarkkoja myös yksityisyydensuojasta, joten ihmisiä ilman lupaa ei pidä mennä kuvaamaan. Voi saada aikaan rähinän ja jopa oikeusjutun. Toisaalta Lontoon on yksi maailman valvotuimmista kaupungeista ja turvakameroita on ihan joka nurkalla.

    • Kuvia, kuvia

      Palasin Lontoosta juuri ja kerron kokemuksia kuvaamisesta. Missä on kielto, siellä en tietenkään edes yrittänyt kuvata ja esimerkiksi katumarkkinoilla kysyin pääsääntöisesti luvan. Jotkut olivat hyvin hämmästyneitä siitä, että sellaista yleensä kysytään, sanoivat tietenkin. Vain yksi korumyyjä sanoi ei, vaikkei hänellä mielestäni ollut mitään erityisen ihmeellistä tai suojattavaa myytävää.

      Sitten Brick Lanen jollain poikkikadun poikkikadulla sattui niin, että kuvasin seinämaalauksia. Se oli katumarkkina-aika eikä kukaan ollut moksiskaan. Ajattelin sitten samantien kuvata yhden kenkäpinon, miehellä oli todellakin pinoittain kenkiä myytävänä. Mies kielsi jollain minulle ihan vieraalla kielellä, kielto ilmeni äänensävystä. Laskin välittömästi kameran ja sanoin sorry. mutta loppuikäni ihmettelen, mitä siinä pinossa oli. Miestä itseään en ollut kuvaamassa.

      Kyllä se lupa on korrektia kysyä, mutta tuntuu vain, että koko ajan sa olla kysymässä. Kun ne kiinnostavat kohteet ovat joko henkilöitä taikka persoonallisia pikkuliikkeitä tai torikojuja.

      Kuka viitsii kuvata jotain Nelsonin patsasta?

      • kamera-arska

        järkikin sanoo, että ei voi mennä mihinkään liikkeeseen pitämään kuvaussessiota miten haluaa. jos haluaa ottaa jostakin yksittäisestä tavarasta kuvan, niin nappaa se sekunnissa kamerakännykällä sen kummemmin asettelematta.

        ongelmana koru- ja kenkäkauppiaan kanssa on varmaankin ollu juurikin tämä, että asiasta on tehty "iso numero". hyvä kuvaaja olis toiminut hiemankuin vaivihkaa ja ottanut sen kuvan sekunnissa ja jatkanut matkaansa.

        se ettei seinämaalauksen kohdalla tullut hälyä johtuu siitä, että se on vähä kuin kuvaisi Nelsonin patsasta!


      • 22

        Olikohan Brick Lanella syynä ollut:
        1) kengät olivat uniikkeja. Eipä kukaan halua, että hänen töitään kuvataan ja kopioidaan.
        2) kengät olivat varastettuja.


    • Kuvia, kuvia

      Arvelen tuota jälkimmäistä: kengät oli hankittu laittomalla tavalla. Mitään uniikkeja ne eivät olleet, koska kyseessä oli kymmeniä taikka satoja, samantyyppisiä, halpismallia. Mitään numeroa en kuvien ottamisesta tehnyt, otin kuvia ohimennen, on turha aina hakea syntipukkia siitä joka kirjoittaa, jos hän tuo jonkin tapauksen esiin ihan vain koska sille ei löydy äkkiseltään järjellistä syytä. Millään kamerakännykällä en kuvaa, vaan ihan kunnon kameralla ja tulos on myös sen mukaista. Aika vaikea sillä on kuvata täysin huomaamatta, paitsi matkan päästä zoomilla, jos se on mahdollista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      426
      2981
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2306
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      351
      2026
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1913
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1777
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      96
      1144
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1062
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe