Barcelona ja varkaat

onsekamalapaikka

Tässä kun juuri lukenut kaikenmaailman kauhutarinoita Barcelonan katuvarkaista, niin eikö tuolla sentään voi rauhassa mennä illalla lentoasemalta metrolla hotellille laukkujen kanssa? Siinä joutuu kävelemään illalla katujakin pitkin...

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=140403

28

3678

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuhnupaavo

      ei voi,se on kamala ja vaarallinen suurkaupunki

    • Renfe

      Metro ei kulje lentoasemalle idiootti!

    • BlondKeeperMama

      Muuten ei minusta mitenkään erityisen vaarallista Barcelonassa ollut, mutta kun Montjuicissa mitattiin penkillä lapselta verensokerit eikä vahdittu verensokerimittaria silmä kovana, vieressä olleet venäläisiet nappasivat sen -saattoi näyttää mp3 soittimelta...joten kyllä omaisuuttaan kannattaa hieman pitää silmällä.

      • höpötihöp

        Joka paikassa kannattaa pitää omaisuuttaan silmällä,Suomessakin.Eikä Barcelona ole sen vaarallisempi kuin mikään muukaan suurkaupunki.Sinne vaan ja järki päässä.


      • Visca el Barca
        höpötihöp kirjoitti:

        Joka paikassa kannattaa pitää omaisuuttaan silmällä,Suomessakin.Eikä Barcelona ole sen vaarallisempi kuin mikään muukaan suurkaupunki.Sinne vaan ja järki päässä.

        Barcelona on Euroopan paras kaupunki!


    • tuhnupaavo

      Ravaliin,sinne ne tytöt menneet on......halpaa ja turvallista huvittelua.

    • VK

      Oltiin elokuussa Barcelonassa. Meiltä ei varastettu mitään. Minulla oli kaulapussissa passit, yksi pankki/luottokortti ja rahaa, vyössä kiinni olevassa pussissa huosunkauluksen alla toinen kortti ja rahaa sekä olkalaukussa (hihna pään yli ja pidin siitä toisella kädellä kiinni) vähän rahaa, kamera ym. Kun toinen otti valokuvaa, toinen katsoi, ettei varas yllätä sillä aikaa.

      Käsittääkseni taskuvarkaat pyrkivät toimimaan mahdollisimman huomaamattomasti. Päättelimme, että he eivät vaivaudu, jos näkevät jonkun pitävän visusti kiinni tavaroistaan, vaan ottavat uhreikseen mieluummin ns. varmoja nakkeja eli vähän huolettomammin varustautuneita. Lisäksi pyrimme välttämään suurimpia tungoksia, joka tosin ei aina ollut mahdollista. Toisaalta pyrimme myös välttämään sellaisia paikkoja, joissa ei näy ketään muita ihmisiä lähistöllä. Olin lukenut, että tällaisilla paikoilla ja varsinkin iltaisin/öisin saattaa liikkua myös väkivaltaisia varasjengejä.

      Ei myöskään välttämättä kannata käydä juttusille paikallisten kanssa, jos tulevat jututtamaan. Varas voi olla yhtä hyvin myös vanhus tai lapsi.

      Näkisin, että varkauden uhriksi joutuminen johtuu pitkälti omasta tyhmyydestä. Ei ehkä täysin, mutta pitkälti kuitenkin näin.

      Suosittelisin käyttämään taksia lentoasemalta hotellille, jos joutuu kulkemaan illalla. Se maksaa n. 30 euroa, jos hotelli on keskustassa. Me tulimme junalla ja metrolla lentoasemalta, kun oli päiväsaika, mutta paluumatkan hotellilta teimme taksilla (aikainen aamu).

    • hoi-ta-ja

      Juuri eilen tultiin, eikä ongelmia mistään rosvoista. Ei kyllä liikuttu yöaikaan, että siitä en osaa sanoa. Rahaa otettiin kaupungille vain tarpeen mukaan ja loput rahat passi säilytettiin hotellihuoneen kassakaapissa. Ainakaan päiväsaikaan ei ollut mitään tunnetta, että jotakuta olisi pitänyt pelätä tai varoa.

    • Barcelonaesbonita

      VK:lle sen verran, että kyllä paikallisten kanssa voi jutella, koska ne jotka tulee jutulle ja yrittää varastaa (lapset ja aikuiset) ei todellakaan ole paikallisia!
      Varasliigat on yleensä niitä suomessa hyysättäviä romanian mustalaisia ja pohjois-afrikasta tulleita "pakolaisia".
      Justiin kuulin työkaverilta, joka eilen tuli Aerobussilla kentältä keskustaan, että siitä oli joltain varastettu matkalaukut :-/

    • ölaklölösd

      Kyllä ne taskuvarkaat on siellä pääosin ihan perusespanjalaisia (katalonialaisia). Muutama kun tuli nähtyä ihan omin silmin.

      • höhöhöhö

        ja höpö höpö


    • lenguacaliente

      ihanko totta,aivan tyhmää että sellasii voi olla,huihui ja oioi....minä olen luullut että maailma on turvallinen ja erityisesti Barcelona,huhhuh!

    • ölaklölösd

      tilastoja mulla ei ole sen paremmin kuin tuolla rasistilla joka innoitti kommentoimaan. neljän päivän reisulla kuitenkin meidän 15 hengen porukka todisti kolmea varkausyritystä ja kaikki varkaat olivat ilmiselvästi perusespanjalaisen näköisiä. ei romaaneja eikä mustaihoisia afrikkalaisia. mutta rasisti on rasisti -espanjassakin. ja massiivisesta operaatiosta afrikkalaistaustaisia rihkamakauppiaita vastaan myös espanjalaiset ovat aikamoisia rasisteja. tämä valtava poliisioperaatiokin tuli nähtyä lyhyen reissun aikana tässä iberian niemimaan valtiossa.

    • toistekin Barcaan

      Kesällä kävin, liian kuuma, eikä mitään varastettu. Ramblasin ja sen sivukatujen myymälöissä joudut maksamaan puolta enemmän matkamuistoista kuin kauempana keskustasta esim. Gyell-arkkitehtipuiston taimikäseolikaan liepeillä.

      Tosin Aguariopuistossa todistettiin että penkille asiakkaan vierellensä laskeman kassin yritti yksi paikallinen turistiksi naamioitunut, reppu selässä, vohkia, mutta rouva ja me vähän matkan päässä istuvat nostimme sellaisen metelin, että rosvo palautti laukun selitellen että hän luuli sitä unohtuneeksi ja aikoi viedä sen infoon.

      Ihan tavallisen maalaisjärjen kanssa siellä pärjää kuten Hesassakin.

      Ja on muuten niin paljon kaupungissa katsottavaa, että älä yritä viikossa kaikkia ahnehtiakkaan. Ja simmarit mukaan, upee ranta. Ja 10-kortti heti metrosta mukaan, euron matka, ei paha.

    • vältyin varkauksilta

      Ne jotka varkaita pelkäävät, käyttäkää taxia ! Taxi-kusetuksia Barcelonassa hyvin hyvin harvoin, mittarit ovat joka taxissa (yöllä saattaa tula jokunen euro lisää). Esimerkiksi Pl. Catalanyalta Port Olympiciin (yökerhojen ja ravintoloiden lähettyville, esim. Shoco, Sotavento, Catwalk) maksoi olisiko ollut 8e (ja yöllä viiden aikaan takaisin hinta myös alle kympin). Tuon 8e kun jakaa esim. 3 matkustajan kesken niin hinta ei mielestäni ole paha! Itse heinäkuussa Barcelonassa ollessani kahden kavereini kanssa käytettiin taxia iltaisin ja yöisin, varkauksia ei tapahtunut. Toki myös illalla ja yöllä käveltiin Las Ramblasia ja port olympicissä, sielläkään ongelmia ei tullut. Ja muistakaa kaikki, jos ryöstö sattuu eteen ja esim. aseella uhataan, niin antakaa rahat. Raha on vain rahaa.

    • Setä-mies

      Ollaan barseelonaan matkalla täs parin viikon päästä. Pitää muistaa taskuvarkahia. Kiitos vinkeestä!

    • Peeepee

      Hassua lukea näitä juttuja kun olen itse nyt asunut Barcelonassa 7 vuotta. Olisin varmaan poistunut jos olisi vaarallista.
      Tämä kommettini kertokoon kaiken.

      • pahoinpidelty

        Barcelona on euroopan vaarallisimpia paikkoja. Jos asut siellä ei riski ole niin suuri.yleensä uhreiksi joutuvatkin turistit.


    • Tavan tallaaja

      Palasin pari päivää sitten neljän vrk:n matkalta Barcelonasta. Me kaksi keski-ikäistä naishenkilöä saimme olla rauhassa varkailta. Yhden kömpelön kukkakaupusteluksi viritetyn yrityksen näimme (kaksi naista) mutta kohteeksi joutunut mieshenkilö vain tuuppasi heidät reippaasti etemmäksi ja karjaisi perään.
      Olkalaukut pään yli laitettuna kuljimme keskustassa, sivukaduilla päiväsaikaan, metrossa ja nähtävyyksillä. Kerrallaan otimme vain muutamia kymppejä per nuppi mukaan eikä tietenkään mitään passeja tai kalliita koruja kanniskeltu.
      Lentokentältä ajoimme aerobussilla keskusta-aukiolle josta muutaman sadan metrin päässä olevalle hotellille kärräsimme matkalaukut ilman mitään ongelmia.Ja sama takaisin tullessa. Helppo ja halpa tapa näytti olevan laajasti käytössä.
      Normivarovaisuus riitti ainakin meillä ja jätti mukavat muistot kauniista kaupungista.

    • Kuudes kerta

      Olen ollut usein Barcelonassa messumatkalla, eikä mitään erikoista ole sattunut. Nyt on lomamatka edessä, enkä ole sen kummemmin huolissani. Tietysti ruuhkaisissa suurkaupungeissa kannattaa aina pitää tavaroista kaksin käsin kiinni, mutta Barcelona ei ole tässä suhteessa mielestäni mikään ikävä poikkeus.

    • Herra 47

      Minulta vietiin Ramblasin sivukadulla lompakko takataskusta. Jäin vain katsomaan sellaista katuesitystä ja ympärillä oli kyllä turvallisen tuntuisesti paljon turisteja, mutta niin vain lompakko lähti huomaamattani. Ei koskaan Juupajoella ole käynyt samoin, vaikka joskus katselen scoottaajia kaupan edessä.

      • Totta puhuen

        Takataskussa lompsa oli kylläkin suorastaan tyrkyllä. Minultakin vietiin Berliinissä repusta lompakko, olin vahingossa laittanut sen sinne, vaikka se oli yleensä takin sisällä povitaskussa.

        Eli takataskut ja reput on liian helppoja paikkoja näpistää. Myöskään käsilaukkua tai reppua ei kannata jättää puistonpenkille viereensä ilman, että on edes jokin hihna käsivarren ympärillä, kyllä sen joku pyöräilijä takaapäin sieppaa mukaansa. Kuten ei myöskään kannata jättää laukkua ravintolassa tuolin selkänojalle selän taakse roikkumaan.


    • Kokemusta köyhempi

      Tulin juuri Barcelonasta. Arvotavarat oli hyvin monimutkaisesti toisen vetoketjullisen pussin sisällä laukun pohjalla ja vielä nauhoilla kiinni solmittu. Itsellänikin oli työ ja tuska sitä penkoa. Pieni kukkaro oli taskussa pikkuostoksia varten, sitäkään ei viety.

      Merkillistä kyllä, aurinkolasit hävisivät keskeltä ravintolapöytää. Ihan käsittämätön silmänkääntötemppu. Valokuvistakin näkee, että siinä ne aluksi on ja sitten lopuissa kuvissa niitä ei enää ollut. En oikein jaksa uskoa, että tarjoilija näpistäisi asiakkaan aurinkolasit. Oli siinä jotakin paraatimaista hässäkkää, ehkä me kaikki juuri silloin katsoimme siihen suuntaan ja käsi kävi.

    • Läpiajaneena

      Turisti pistä Barcelona pannaan, voivat sitten varastaa vain toinen toisiltaan!
      Jopa lentokenttäjonossakin yritetään viedä rahapussit!
      Turistiauton rengas potkaistaan piikillä rikki ja hässäkässä putsataan!
      Jaajon juttu oli paras! Mies lähti hotellihuoneesta, vaimo jäi. 5 minuutin kuluttua ovelle koputettiin "huonepalvelu" ja tyhjättiin kaikki. Eli vinkkinä, hotelliväki soittaa aina ensin.
      TÄLLAINEN BARCELONA EI OLE MUKAVA TURISTIPAIKKA VÄLTTÄKÄÄ!

      • Lisääpuuroa

        Mitenkä se vaimo tyhjättiin?


      • paskapuhetta

        Yli 20 kertaa Barcelonassa turistina olleena voin sanoa, että kertaakaan en ole joutunut minkäänlaisen huijauksen tai ryöstöyrityksen uhriksi, jos ei lasketa mukaan Ramblan ravintoloiden tarjoilijoita. On tullut liikuttua jalan, bussilla, metrolla, junilla päivällä ja yöllä.


      • varkaita

        Olin yksin Barcelonassa pari vuotta sitten omatoimimatkalla. Kyllä niitä selviä varkauden yrityksiä oli monta kertaa ihan päivittäin. En päästänyt ketään ihan lähelle ja rahat ym. olivat rahavyössä vaatteiden alla. Ramblalla näin omin silmin, kun varas hiplasi turistin reppua. Varmaan siellä pärjää, kun koko ajan pitää omaisuuttaan silmällä. Varkaat tekeytyvät muka turisteiksi, sitä yritti monikin.


    • varkaidenparatiisi

      Tässä yksi kokemus: minulta ei viety mutta hotellissa yksi turistinainen selitti että häneltä vietiin lompakko täysin yks kaks metrossa. En itse liikkunut metroilla (onneksi). Tunsin useita kertoja kun kerjäläiset pyörivät liikennevaloissa, jolloin käännyin katsomaan ja eivät ainakaan vieneet laukkua silloin kun huomasi selän takana outoa meininkiä. Paikallisessa pikaruokalassa yksi nainen piti laukkuaan koko ajan silmällä, mutta kun jonossa hipaisin häntä vahingossa nainen katsoi heti oliko hänen laukkunsa tallella. Monilla turisteilla ja paikallisilla oli kaksi laukkua, toinen pikkulaukku mukana hämäyksen vuoksi. Sightsee turistibussissa "työssä" ollut vanhempi nainen oli täysi huijari, hän piti lipunmyyjän vyölaukkua ja jutteli kuskin kanssa joten luulin häntä työntekijäksi. Nainen myi kait jotain lippuja/feikkilippuja vyölaukusta ja muutenkin yritti koko ajan jututtaa ja huijata turisteja. Hän jäi yhdelle sightsee bussipysäkille neuvomaan turisteja väärin, täysin vääriä neuvoja jakeli hymyillen. Otin myöhemmin yhteyttä sightsee firmaan ja he väittivät ettei heidän listoillaan ole sellaista naistyönttekijää. Nainen vaikutti myös jotenkin sekavalta, tuskin oli selvinpäin "työssä". Hotelleilla myös huijataan Barcelonassa, heti kun on jokin "tärkeä" (tai mitätön) tapahtuma hotellien hintaa nostetaan jopa 1000e yksi yö, sitäkin voisi jo kutsua huijaamiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3568
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      196
      1662
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1317
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1192
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      873
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      845
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      814
    8. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      52
      811
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      809
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe