Onko kokemuksia REMAXista tonttikaupoissa

Tontteja tyrkyllä

Meillä on tonttimaata eteläisessä Suomessa. Remax lupailee kauniita ja olenkin hiukan hämmentynyt. Heidän kauppatapansa jne. tuntuu poikkeavan muista välittäjistä. Hiukka kiinnostaisi yhteistyö, mutta ennen sitä, onko kenelläkään kokemusta. Menikö kaikki niin kuin luvattiin, vai?

11

729

  Vastaukset

  • Näyttääpi olevan välittäjäyrittäjiä laidasta laitaan. Osan tunnenkin, jotkut ihan ammattilaisia. Joidenkin kanssa en kauppaa suostuisi tekemään, en myyjänä enempää kuin ostajanakaan.

  • Voisitko valaista, minkälaista kauppatapaa he ehdottivat ja miten se poikkeaa muista välittäjistä, niin kerron yrittivätkö he kusettaa sinua ja miten kiinteistökauppaa tehdään.

   asuntokaupanasiamies@gmail.com

  • Yleisesti aiheesta tontit ja välittäjät: Olen ihan itse ja ilman "ammattiapua" myynyt kolme tonttia ongelmitta ja hyvällä hinnalla pk-seudulta. Tontinmyyntihän on varsin yksinertaista puuhaa, kun/jos rakennuksia ei ole.

   Aina kun olen välittäjän kanssa ollut tekemisissä (niin talo- kuin tonttikaupoissa) on tullut ongelmia, mm:

   -välittäjät lupaavat kuut taivaalta, mutta 4 kk sopimuksen saatuaan eivät tee mitään
   -välittäjät lupaavat pyhästi myydä hinnalla x, mutta jo parin päivän päästä on ties millä verukkeilla laskettava pyyntihintaa. Tähän olen törmänyt JOKAISEN välitäjän kohdalla. Huijaus/painostus opetetaan varmaan jollain välittäjen kurssilla?
   -välittäjät ovat röyhkeän välinpitämättömiä myytävän kiinteistön yksityiskohdista, koska eivät ole kaupoissa juridisessa vastuussa ongelmista ja pimitetystä tiedosta (erityisen piittaamattomia ovat sellaisten toimistojen välittäjät, jotka eivät kuulu liittoon eikä siis myöskään alan ns. "eettiset säännöt" heitä koske, esim. Huoneistokeskus).
   -Eli omistajalla ei ole mahdollisuutta kertoa ostajalle tietoja, koska välittäjä sotkee välissä ja välittäjä taas ei viitsi kertoa, koska ei ole vastuussa

   Minullakin on Etelä-Suomessa rakennusmaata kaupan ja vältän välittäjiä, sattuneesta syystä.

  • Minulla on ERITTÄIN HUONOJA KOKEMUKSIA REMAXISTA tonttien välittäjänä ja myyjänä pk-seudulla. Annoin toimeksiannon ja sovin että heidän edustama rakennusliike rakentaa kolme modernia kivitaloa tonteille. Siis Remax hoitaa markkinoinnin, myynnin ja rakennusliike arkkitehtisuunnittelun ja itse rakentamisen. Tontit myydään hallinnanjakosopimuksilla ostajille jotka tekevät samaan aikaa

   Ensimmäistäkään näyttöä ei Remaxin välittäjä pitänyt paikan päällä tai ilmoittanut asiasta Oikotie- tai Etuovipalveluissa. Hän ei myöskään laittanut kiinteistölle isohkoa kylttiä jossa kerrotaan että sinne rakennetaan uusia kivitaloja. Hänen edustamansa rakennusliike ei koskaan panostanut kunnon arkkitehtisuunnitteluun, vaan otti pöytälaatikosta jotain vanhoja talokuvia.

   Ei kulunut kauan kun modernit kivitalot vaihtuivat perinteisiksi puisiksi talopaketeiksi. Tällöin talopakettien toimittajana olisi ollut yksi alan huonoimmista valmistajista Suomessa. Vaikka kuinka selitin että pk-seudulla eivät perinteiset harjakattoiset puiset talot pienillä ikkunoilla ja huoneilla myy niin välittäjä paukutti itsepäisesti päätään seinään kuukaudesta toiseen. Pk-seudulla nämä eivät vaan myy, ostajat haluavat moderneja kivitaloja suurilla ikkunoilla ja avarilla pohjaratkaisuilla.

   Kun neljä kuukautta oli kulunut alkoi se tavanomainen selitys että hinnat ovat liian korkeat, tontit ovat huonot ja sopimattomia, jne jne. Selityksiä tuntui riittävän loputtomiin. Yhdeksän kuukautta katsoin tätä hommaa kunnes sain tarpeekseni ja nyt välittäjä vaihtuu sellaiseen joka toivottavasti pysyy lupauksissaan. Ainakin kriteerit kuten arkkitehti, rakennusliike, talomalli ja pääasiallisen rakennusaine meinaan kirjata seuraavaan toimeksiantosopimukseen.

   Joten kaikki jotka lukevat tämän viestin, ÄLKÄÄ TEHKÖ TOIMEKSIANTOA SEN REMAXIN VÄLITTÄJÄN KANNSA joka ilmoittaa Hesarissa ostavanssa tontteija rakennusliikkeitä varten. Hänellä ei ole näyttöjä toteutuneista kaupoista.

   • Hei Anti-Remax kiitos informaatiosta. Minulla on vastaava projekti sunnitteilla pääkaupunkiseudulla - olisi kiva vaihtaa ajatuksia?


   • projekti1 kirjoitti:

    Hei Anti-Remax kiitos informaatiosta. Minulla on vastaava projekti sunnitteilla pääkaupunkiseudulla - olisi kiva vaihtaa ajatuksia?

    Pahoittelen projekt1, mutta emme voi tällä palstalla vaihtaa yhteystietoja. Mutta sen haluan sanoa, että vältä ehdottomasti REMAX:ia. Mutta ketä välittäjää käytätkin niin sovi ja kirjaa ehdottomasti vaatimuksesi toimeksiantosopimukseen. Toinen vaihtoehto on asioida suoraan rakennusliikkeiden kanssa, varsinkin kivitaloja rakentavilla tuntuu olevan pulaa tonteista tällä hetkellä. Sovi että he myyvät tonttisi suoraan ostajille esim. hallinnanjakosopimuksen muodossa. Välittäjää ei tarvita ja välityspalkkion voit laittaa omaan taskuusi. Perinteiset talopaketit eivät myy, luovu näistä. Pk-seudulla ostajat ovat valmiit maksamaan kivitaloista huomattavasti enemmän. Onnea projektiisi!


   • Anti-Remax kirjoitti:

    Pahoittelen projekt1, mutta emme voi tällä palstalla vaihtaa yhteystietoja. Mutta sen haluan sanoa, että vältä ehdottomasti REMAX:ia. Mutta ketä välittäjää käytätkin niin sovi ja kirjaa ehdottomasti vaatimuksesi toimeksiantosopimukseen. Toinen vaihtoehto on asioida suoraan rakennusliikkeiden kanssa, varsinkin kivitaloja rakentavilla tuntuu olevan pulaa tonteista tällä hetkellä. Sovi että he myyvät tonttisi suoraan ostajille esim. hallinnanjakosopimuksen muodossa. Välittäjää ei tarvita ja välityspalkkion voit laittaa omaan taskuusi. Perinteiset talopaketit eivät myy, luovu näistä. Pk-seudulla ostajat ovat valmiit maksamaan kivitaloista huomattavasti enemmän. Onnea projektiisi!

    Kiitos neuvoista... Toivottavasti myös oma projektisi etenee ...Remaxista huolimatta :) t. Projekti1


  • Makuasioitahan talotyylit ovat aina.
   Itse en mistään hinnasta muuttaisi "moderniin kivitaloon isoilla ikkunoilla". Niin monta mieltä kuin talonetsijää.

   Asun kartanossa. Tiedän että on paljon ihmisiä, jotka haluavat laadukkaan ja ison puutalon. Vanhanmallisen hirsitalon voi tehdä taidolla ja tyylilläkin.

   • Moi. Minä ostin viime vuonna asunnon remaxilta. Välittäjä varasti rahat 40 tuhatta. En saanut asuntoa enkä rahoja takas. Oikeudenkäynti on toukokuussa. Katotaan miten käy. Asuntoa siis myytiin remaxin omilla sivuilla kauppakirja on laillinen ja remaxin paperit. Mutta remax ei ota vastuuta huijauksesta. Ja välittäjä paennut thaimaaseen. Eli älkää jumalauta ostako siltä firmalta mitään!!!! Mä maksan tätä kusetusta seuraavat 6 vuotta kun välittäjä on tietysti " rahaton" ja remax senkun v aam porskutttaa.


  • REMAX pavelu on erittäin huono ja välinpitämätön. Jos haluat menettää rahasi ja tulla kusetetuksi niin siitä vaan suostu RE/MAX kusetukseen. Takaan sen sulle että pöllii sun rahat. Remax on huijareita. Remax yrittäjät menee konkkaan ja katoaa mutta itse firma vain pyyhkii pyllynsä kaikilla asiakkaiden valituksilla. Suosittelen, älä koskaan käytä REMAX palveluita !

  • Niin karmea kokemus ent. tikkurilan remax:sta, että IKINÄ, IKINÄ en suosittele käyttämään yhtäkään remax välitysliikettä. Nykyään tämä kummajainen toimii yrittäjänä Hämeenlinnassa. VAROKAA!!!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   4973
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   143
   4089
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   100
   3027
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   43
   1983