vaikeus heittäytyä tilanteisiin, itsensätarkkailua! prkl

-jane

Olen nainen 24w, ulkoinen puoli on hyvin kunnossa, olen vaan ryhmä tilanteissa ujo. Tai no vieraamman kanssa kaksinkin on vaikea usein olla.

Alan aina jotenkin tarkkailemaan itseäni, mietin mitä toinen sillä hetkell ajattelee, mietin mitä muut ympärilläni ajattelevat... En pysty heittäytymään mukaan mihinkään, en pysty kertomaan mitään juttuja, kun mietin vain mitä sanoisin..En pysty nauramaan täydestä sydämestä.. Ongelma on myös se, että en uskalla olla oma itseni!

En myöskään juo alkoholia, jolloin "pirskeissä" tulee vieläkin ulkopuolisempi ja oudompi" olo, kun muut vaan pälpättää vieressä ja yrittää hymyillä mukana.

Onko tuttua?? Mitä tehdä? Mietin onko kukaan saanut mistään mitään apua, vaikka tiettyjen kirjojen lukemisesta.., ??

8

500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ujo mies..

      Hyvin tuttua on, yksi tyyppi sanoikin kerran, että "sä olet paljon puheliaampi kahdestaan kuin ryhmässä"
      En tiedä mikä siinä on, mutta ryhmässä 3 ihmistä, en saa sanottua juuri mitään, ehkä se johtuu huonosta itsetunnosta. Monet ihmiset tulkitsee tämän ihan väärin, luulevat, että olisin jotenkin ylimielinen. Alkoholi ei auta oikeastaan yhtään, tarkkailen itseäni ihan yhtä paljon vaikka olisin kuinka kännissä.
      Ihan sama juttu, että en voi olla oma rento hauska itseni kuin muutaman ystävän kanssa jotka olen tuntenut jo pitkään.

    • -jane

      Itekkään en pysty olemaan muiden kuin parin ystävän ja poikaystävän seurassa "normaali minä", joka puhua pölpöttää kokoajan. Juu se on se huonoitsetunto varmaan täälläkin.. :/

      Olen ollut poikaystäväni kanssa 6 vuotta yhdessä ja eilenkin olimme hänen kavereiden kanssaan istumassa iltaa. En saanut sanotuksi mitään, mietin vain kokoajan mitähän sanoisin, mutta en saanut sanottua mitään. Todella turhauttavaa.. :(

    • -mary

      Tämä on varmasti monelle tuttu "ongelma". Introverttina olen sellainen, että on helppo olla oma itsensä muutaman luotettavan ihmisen kanssa. Kaikki uudet yllättävät sosiaaliset tilanteet tai isommat kuin kahden-kolmen hengen ryhmät saavat minut ikään kuin lukkiutumaan. Pään sisällä tapahtuu paljon, muuta mitään ei tule ulos. Kuuntelen kyllä aktiivisesti. Ja jälkeenpäin tulee mieleen vaikka mitä fiksua tai hauskaa mitä olisi siinä tilanteessa voinut sanoa, mutta ei tullut mieleen ajoissa.

      Mutta kun me introvertit nyt satutaan olemaan tällaisia hitaasti lämpeneviä eikä spontaaneja. Me tarvitaan se oma miettimisaika asioille eikä olla hyviä sellaisissa tilanteissa missä pitäisi reagoida nopeasti keskustellen tai small talkissa. Me tykätään omasta rauhasta, rutiineista ja tutun luotettavasta ja pienestä ystäväpiiristämme. Tai voiko sitä edes piiriksi sanoa.

      Ekstrovertit reagoi nopeasti sosiaalisissa tilanteissa ja sanovat heti mitä sylki suuhun tuo miettimättä sen kummemmin miltä se kuulostaa muiden mielestä. Meidän on turha verrata itseämme sellaisiin temperamenttipiirteisiin, joita meissä ei ole. Kaikissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Kannattaa tunnistaa omassa persoonassa ne hyvät ominaisuudet ja keskittyä niihin. Ei kannata turhaan yrittää muuttaa itseään toisenlaiseksi kuin mitä luonnostaan on.

      Jos jokin tilanne ei tunnu mukavalta niin miksi pakottaa itseään sellaiseen tilanteeseen? Pakottamalla luo itselleen vain lisää paineita ja menee vain enemmän lukkoon. Jos viihtyy pienessä tutussa porukassa niin sitten pysyttelee siinä. Pitää olla uskollinen ennen kaikkea itselleen ja sille mikä tuntuu itsestä hyvältä ja mikä tekee onnelliseksi. Jos jollain on siihen jotain ihmeteltävää niin ihmetelköön rauhassa, jokaisellahan on tämä yksi elämä elettävänä niin eiköhän eletä se oman mielemme mukaan.

      Yksi kirja mikä tuli mieleen on Wayne Dyer: Hyväksy itsesi - uskalla elää tai Joseph Murphy: Alitajuntasi voima. Varmasti kirjastosta löytyy paljon auttavia kirjoja itsensä kehittämiseen liittyen.

    • 6568568

      Olen 24v mies ja olen kärsinyt ujoudesta koko nuoruuteni. Viime uutena vuotena tein itselleni lupauksen, että 2012 alan muuttamaan asioita. Luin paljon kaikenlaista materiaalia, katselin videoita ja kuuntelin motivational speakereitä. Mikään kirja ja tai opas ei kuitenkaan auttanut. Ei sillä, jotkut esim. kirjat antoivat motivaatiota ja opin myös keskustelutekniikoita, jotka vähän laskivat klassista "en tiedä mitä sanoa" -pelkoa.

      Mutta mikään ei siltikään muuttunut ennen kuin ALOIN TEKEMÄÄN asioita tosielämässä. Kaikki lukeminen, kirjoittelu on turhaa, jos et ota askeleita tosielämässä.

      Kirjoitin joskus aikaisemmin jo tänne mitä tein, mutta toistan sen nyt vielä. Lähdin sitten vain kaupungille tarkoituksenani mennä juttelemaan vastaantuleville naisille. Ainakin kahtena päivänä päädyin vain kävelemään ympäri kaupunkia, koska jäädyin niin totaalisesti. Erään tuollaisen kipsipäivän lopuksi istuin kavhille ja mietin itsekseni: "Ei jumalauta, jos et pysty tekemään sitä nyt niin et pysty tekemään sitä koskaan. Sinulla ei ole mitään hävittävää". Sitten pakotin itseni menemään juttelemaan yhdelle naiselle. Olin niin jännittynyt, että voi arvata ettei tilanne mennyt kauhean hyvin. Itsensä ylittäminen antoi välittömän mental boostin. Hyödynsin sitä ja menin juttelemaan muutamille muillekin naisille.

      Muutaman päivän päästä näin kadulla mielestäni oikeasti täydellisen näköisen naisen. Epäröin hieman, mutta menin juttelemaan. Juttelimme hetken, minkä jälkeen vaihdoimme numeroita. Lähetin hänelle viestin illalla ja sovimme treffit muutaman päivän päähän. Olin ihan uskomattoman jännittynyt ennen treffejä. Stressasin varmaan koko päivän sitä, että mitä sanon ja mitä jos tulee hiljaisia hetkiä. Painoin mieleen muutamia aiheita siltä varalta, että keskustelu kuolee.

      Jälkikäteen kaikki jännittäminen oli iha turhaa. Puhuimme reilut kaksi tuntia melkein yhteen putkeen eikä kiusallisia hiljaisuuksia tullut. Nyt olen käynyt neljästi treffeillä tuon samaisen naisen kanssa. Olen huomannut, että ensinnäkin on helpompi olla oma itsensä kun on viettänyt jonkin verran aikaa toisen kanssa. Toisin sanoen alun jännitykset ja pelot ovat pahimpia, mutta ne on vain kestettävä. Lisäksi tulen mielestäni tämän naisen kanssa ihan ok juttuun, miksi minun ei tarvitse jännittää pahemmin.

      Sain kutsun eräänä päivänä yksiin pirskeisiin, joista en tuntenut kuin yhden ihmisen (tutustuin uudessa työpaikassa). Menimme sinne tuon samaisen naisen kanssa. Joskus viisi vuotta sitten en olisi mitenkään pystynyt menemään juhliin, joista en tunne kuin yhden ihmisen. Nyt menin sinne ilman mitään jännitystä. Aloin vaan juttelemaan ihmisille välittämättä siitä mitä he minusta ajattelevat. Olisin voinut olla sosiaalisempikin, mutta tuollaiset juhlat ovat vaikeita, koska käytännössä kaikki muut tunsivat toisensa ja olivat ikään kuin valmiissa porukassa.

      Olen vasta alussa itseni kehittämisen suhteen, mutta siinä vain osoitus, että ujoutta pystyy vastustamaan ja treffeille on mahdollista päästä vaikka ei olisi pitkä ja komea. Toisin sanoen viestini AP:lle: ajattele vähemmän ja avaa vain suusi.

    • -jane

      Kiitoksia viesteistänne! Sain teiltä ajattelemisen arvoisia asioita!! :)

      _mary: En ole koskaan tajunnut sitä tosi asiaa että olen "introvertti", siitähän käyttäytymiseni johtuu myös osittain. Täytyy tosiaan hyväksyä itsensä sellaisena, että ei ole kovin tempperamenttinen ja spontaani ja verbaalinen, mutta myös toisaalta olen kiinnostunut kehittämään näitä puolia itsessäni. Täytyy tutustua kirjoihin mistä mainitsit!

      6568568: kiitos sinulle tarinastasi ! Oikeesti ihan huippua että teit sen mikä sinua jännitti niin paljon! Olen iloinen puolestasi! :)

    • HelskeP

      OSA 1

      Hei!

      (Tein tämän alunperin depersonaatio sivuille, mutta saattaa koskea suakin (sori pitkä viesti,mutta tämä aiheuttaa epävarmuutta yms oireita, katsotko koskeeko sua oirelistasta: )

      Monia vuosia sitten,kun aloin tehdä sydämenavausharjoituksia/ läsnäoloharjoituksia (olin myös taidekoulussa polttelin pilveä silloin tällöin,nämä kaikki stressi saavat depersonaatiota tapahtumaan) sain silloin tällöin depersonalisaatiokohtauksia.

      Joidenkin vuosien päästä valaistuin, ja siitä meni taas joitain vuosia,kun rupesin ymmärtämään,mistä kaikki vaikeuteni ovat johtuneet. (Valaistuneessa tilassa näet selvemmin oman sisäisen tilan ja tunteet (tässä tapauksessa puuttuvat tunteet. Te ette melko varmasti halua/pysty näkemaan tätä asiaa näin,mutta jos sinulla on depersonaatio-oireita (lanka itseen katkeaa),sinulla on kalkkeutunut käpyrauhanen. (Oikeat tunteet puuttuvat. Sitä on vaikea tajuta,kun (mahdollisesti) koko elämän olet ollut tuossa tilassa, et silloin voi alkaa tajuta millaista on tuntea oikeasti. Mutta jos esim. ihailet ihmisiä,jotka puhuvat rohkeasti ja joilla mahtava itseilmaisu, kertoo, että kaipaat tunteita (TUNTEITA).

      Tässä lista muista tunnusmerkeistä: (Tätä tilaa on eriasteisina, joten voi olla yksi tai useampi oire)
      -Hiljaisuus
      -Tyhjyyden tunne
      -Vakavuus,tietynlainen huumorintajuttomuus
      -Tunne,että on erilainen kuin muut
      -Tunne,että olet ”aito” ja muut ei
      -Valokuvaushetket vaikeita
      -Pakkomielteitä
      -Saatat muuttua aina kulloinkin eri ihmisen kaltaiseksi, kenen seurassa olet /Yli-empaattinen(henkilökohtaiset rajat puuttuu, oikeat tunteet tekisi ne)
      -Et saa nautintoa seksistä
      -Rypyttömät kasvot
      -Joku saattaa ”haukkua” kylmyydestä
      -Ei muista esim. lapsuudesta ¨mitään.(Riippuu,milloin rauhanen kalkkeutui) Muutenkin saataa olla huono muisti).
      -Musiikki ( aistit) tärkeitä (täyttävät tyhjiöö)
      -Riippuvuuksia (haet muualta elämää koska tunteet puuttuvat) (helpompi lopettaa sen jälkeen kun kuorit käpyrauhasen c-vit. kuurilla)
      -Silmien karsastus (Et pysty katsomaan itseäsi peilistä(silmiin),muiden vaikea katsoa kumpaankin silmään)(voi tulla vuosien mittaan).

      Depersonaatiota tulee,koska sinulla ei ole tunteita et ole paikalla.(Siis yleensäkin ei vain depersonaatio-hetkellä). Joten kun teet jotain,mitä alussa mainitsin (henk.harjoitukset,päihteet,stressi,taide), irtoaa sun yhteys sisäiseen ohueen linkkiin,ohueen yhteyteen maailmaan. Ihmisellä on muutakin kuin tuo linkki,et ole ikinä siitä tiennyt (riippuu milloin käpyrauhasesi kalkkeutui,minulla se tapahtui jo ihan pienenä).

      Käpyrauhasen kalkkeutumista (kuva en.wikipedia.org/wiki/Pineal_gland) aiheuttaa FLUORI. (Kalkkeutumattomassa rauhasessa pieniä aukkoja pinnassa,kalkkeutuneessa ei.)

      Fluori on lyijyäkin myrkyllisempää. Se on raskasmetalliteollisuuden jäte. Netissä luin juttua, että vuosikymmeniä sitten tuo teollisuus mietti miten sen jätteen sais hävitettyä huokein kustannuksin.Sitten se päätyi kaikkien suihin,eikä vieläkään sieltä sitä ole saatu pois.
      Luin myös miten esim. Hitler ( USA:ssa johto 1950-luvulla??) oli halunnut kehitellä ainetta/tapaa massojen kontrolloimiseksi. Nimittäin fluori (kalkkeuttaessaan käpyrauhasen) kaventaa ihmisen olemista ja tunteita niin olemattomiin,tekee susta tyhmän,että TOIMII tosiaan. Toivottavasti kärähtävät PIAN tästä. Niin monia elämiä on mennyt hukkaan tämän takia.
      ELI FLUORI AIHEUTTAA TÄMÄN. Fluoria siis:

      -Hammastahnassa(osta fluoriton ekokaupasta)
      -Oluessa
      -Tupakassa(on olemassa lisäaineetonta tupakkaa, =pelkkää tupakkaa))
      -Torjunta-aineissa(varsinkin viinirypäleissä)
      -Tamarindissa
      -Hammaslääkärillä laittavat joskus
      -Joissain lääkkeissä,esim. hiivasienilääkkeissä
      -Joissain maissa, esim USAssa juomavedessä

      • HelskeP

        OSA 2


        MITEN PÄÄSET EROON KALKKIKERROSTUMASTA?

        Syöt happoneutralisoitua C-vitamiinia 4-6(-?) kuukautta alkaen 3000mg päivässä (1000mg aamulla,1000 mg päivällä ja 1000mg ennen nukk.menoa). Mitä enemmän syöt, sitä parempi ja sitä nopeammin saat puhdistuksen käytyä loppuun.
        C-vitamiinin on oltava happoneutralisoitua,koska käpyrauhanen (kuten ei muukaan elimistö) ei tykkää happamuudesta. (Se aih. syöpää.Tämän mokan lääkärit tekivät, kun testasivat suuria C-vitamiinimääriä. C-vitamiini ei ole vaarallista suurina määrinä,elimistö tekee hormoneja siitä,hapan versio vaurioittaa.)

        Lisäksi nämä voi auttaa kuorimaan:
        -Spirulina
        -Suolavesi (Ei saa olla ”tavallista” suolaa, koska sekin on muutettu kropalle aggressiiviseen (ja ravinneköyhään) muotoon,käytä kuningassuolaa tms. (saa luontaistuotekaupoista).

        PS.Jos syöt lääkärin määräämiä lääkkeitä, (varsinki psyyke-) et voi tehdä tätä kuuria. (Koska tässä hermosto alkaa muuttua, ja lääkkeet sekoittaa tän prosessin). Sun pitää lopettaa ne ja sitten vasta voit aloittaa tän kuurin.

        Kannattaa tehdä tämä puhdistus. Sen jälkeen kun olin tämän tehnyt, tuntui,että en ollut edes ollut elossa aikaisemmin.
        Tässä merkkejä,joista tiedät,että kalkkikerrostuma alkaa poistua rauhasen päältä (siis en muuten muistanut mainita aikaisemmin,että Fluori muuttaa kalsiumin sellaiseen muotoon,joka tekee kerroksen käpyrauhasen päälle.)
        -Ps. Nämä oireet voi olla rankkoja, mutta jäin itsekin henkiin

        -Levottomat jalat
        -Lihaksissa nykii
        -Painetta silmissä/päässä
        -Energiavirtoja päässä
        -Tietoisuuden muutoksia (uusi hermosto ja OIKEAT TUNTEET alkaa muodostua)
        -Et tiedä,miten kävellä,vetelyys

        Vältä kuurin aikana stimulantteja (alkoholi,kahvi,tupakka,huumeet,tee (musta,vihreä,valkoinen=kofeiinia),matte(=kofeiinia),inkivääri,chili etc., valkosipuli,raaka sipuli, jotku mausteet,kokis(kofeiinia),suklaa(kofeiinia),energiajuomat) koska ne ärsyttää herkkää hermostoa.
        VAROITUS. Siten kun sulla on näitä puhdistumisen merkkejä, et voi enää lopettaa kuuria kesken,tai et pääse tasapainoon. Tee se loppuun.
        PS.Puhdistusoireita tulee NOIN 2-4 (-?) kuukauden päästä kun aloitit.
        JAKSAMISTA!!! :) :) Heli


      • HelskeP
        HelskeP kirjoitti:

        OSA 2


        MITEN PÄÄSET EROON KALKKIKERROSTUMASTA?

        Syöt happoneutralisoitua C-vitamiinia 4-6(-?) kuukautta alkaen 3000mg päivässä (1000mg aamulla,1000 mg päivällä ja 1000mg ennen nukk.menoa). Mitä enemmän syöt, sitä parempi ja sitä nopeammin saat puhdistuksen käytyä loppuun.
        C-vitamiinin on oltava happoneutralisoitua,koska käpyrauhanen (kuten ei muukaan elimistö) ei tykkää happamuudesta. (Se aih. syöpää.Tämän mokan lääkärit tekivät, kun testasivat suuria C-vitamiinimääriä. C-vitamiini ei ole vaarallista suurina määrinä,elimistö tekee hormoneja siitä,hapan versio vaurioittaa.)

        Lisäksi nämä voi auttaa kuorimaan:
        -Spirulina
        -Suolavesi (Ei saa olla ”tavallista” suolaa, koska sekin on muutettu kropalle aggressiiviseen (ja ravinneköyhään) muotoon,käytä kuningassuolaa tms. (saa luontaistuotekaupoista).

        PS.Jos syöt lääkärin määräämiä lääkkeitä, (varsinki psyyke-) et voi tehdä tätä kuuria. (Koska tässä hermosto alkaa muuttua, ja lääkkeet sekoittaa tän prosessin). Sun pitää lopettaa ne ja sitten vasta voit aloittaa tän kuurin.

        Kannattaa tehdä tämä puhdistus. Sen jälkeen kun olin tämän tehnyt, tuntui,että en ollut edes ollut elossa aikaisemmin.
        Tässä merkkejä,joista tiedät,että kalkkikerrostuma alkaa poistua rauhasen päältä (siis en muuten muistanut mainita aikaisemmin,että Fluori muuttaa kalsiumin sellaiseen muotoon,joka tekee kerroksen käpyrauhasen päälle.)
        -Ps. Nämä oireet voi olla rankkoja, mutta jäin itsekin henkiin

        -Levottomat jalat
        -Lihaksissa nykii
        -Painetta silmissä/päässä
        -Energiavirtoja päässä
        -Tietoisuuden muutoksia (uusi hermosto ja OIKEAT TUNTEET alkaa muodostua)
        -Et tiedä,miten kävellä,vetelyys

        Vältä kuurin aikana stimulantteja (alkoholi,kahvi,tupakka,huumeet,tee (musta,vihreä,valkoinen=kofeiinia),matte(=kofeiinia),inkivääri,chili etc., valkosipuli,raaka sipuli, jotku mausteet,kokis(kofeiinia),suklaa(kofeiinia),energiajuomat) koska ne ärsyttää herkkää hermostoa.
        VAROITUS. Siten kun sulla on näitä puhdistumisen merkkejä, et voi enää lopettaa kuuria kesken,tai et pääse tasapainoon. Tee se loppuun.
        PS.Puhdistusoireita tulee NOIN 2-4 (-?) kuukauden päästä kun aloitit.
        JAKSAMISTA!!! :) :) Heli

        Life-kaupan oma merkki halvin (90 tablettia n. 17 euroa), muistakin luontaistuotekaupoista saa (kalliimpia??).. (Happoneutralisoitu C-vitamiini)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2860
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1850
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1522
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1290
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1198
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      256
      1133
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      973
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      920
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      784
    Aihe