HISTORIAN OPISKELU - mitä hyötyä?

tie tulevaisuuteen

Kertokaa minulle, mitä hyötyä historian opiskelusta on?

17

4221

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tt

   Historian kautta saa esimerkiksi perspektiiviä omaan elämäänsä. Sitä kautta se parantaa esimerkiksi omaa elämänlaatua. Enemmän se antaa kuin ottaa.

   Itse en opiskele historiaa vaan hallintotieteitä. Tänä päivänä on hyvin vaikeaa työllistyä oli aine lähes mikä tahansa. (Ainakin oman alan töihin.)

   • Anonyymi

    Historia oli unelmieni ala ja toivoin saavani historian opinnot suoritettuani palkkatyön.En saanut lainkaan alalta palkkatyötä ja enkä olisi opiskellut jos olisin tiennyt sen.Vuosia meni ja elämä opiskelijana oli kovaa.Henkilökunta oli melkein kaikki asiallisia ja innostavia, mutta valitettavasti he eivät huomanneet sitä hirvittävää kyynerpäätaktikointia mitä opiskelijoiden piirissä tapahtui.Röyhkeät veivät voiton palkkatöistä ja suunsoitajat palkittiin viralla.Tuollainen eriarvoisuus ja heikompien pistäminen matalaksi ei sovi minulle. En pitänyt siitä, että suurin osa opiskelijoista ei hyväksynyt lainkaan luusereita.Totta eivät kaikki opiskelijat puhuneet.Juonia porukkaa.Käänsin selkäni, enkä halunnut muuta kuin käydä luennoilla ja tehdä työni.Menetin jo toisena opiskeluvuotena luottamukseni opiskelijoihin, sillä kuulin kyllä mitä puhuivat minusta.Viimeinen pisara oli kun poikaporukka räki päälle ja yritti ajaa pois laitokselta.Tuolloin pohdin rikosilmoituksen tekoa, mutta en tehnyt sitä, sillä elämäni oli muutoin aika onnellista ja olin tosi hyvä historiassa.Minulla on hyvä työ nyt, en kaipaa historiaa enää.Luen kuitenkin paljon historiaa ja olen saanut hyvin monipuolisen sivistyksen.Aikaa on jo mennytmelkein 30 v., joten uskoisin nykyisten opiskelijoiden olevan mukavampia ujoille ja aroille kanssaopiskelijoille.


  • On ja ei

   Äärettömän vahva tiedollinen kivijalka.

   Mutta valitettavasti se ei tarjoa työelämässä vaadittavaa pätevyyttä oikeastaan muihin ammatteihin kuin historian opettaja tai alan tutkija tai museoala. Ainakin kahden viimeksi mainitun kohdalla työmarkkinat ovat erittäin pienet. Eikä opettajistakaan mitään pulaa ole.

   Tiedän, että "ysärillä" historiaa pääaineenan lukeneita työllistyi aika paljon esim. tietotekniikka-alalle, koska ala oli kovassa kasvussa. Se vaati tietysti sopivia sivuaineita. Onkohan nykyään sellaista alaa olemassakaan?

  • tt

   Lukemalla tuoreita irtisanomisuutisia, niin enpä enään tiedä olisiko historia ollut yhtään sen huonompi vaihtoehto. Tuntuu ettei kellään ole kohta täällä töitä.

   • ...

    Opettajaksi kuitenkin kannattaa lukea. Hissan opettajista ei ole tietenkään niin kamala pula kuin laaja-alaisista erityisopetajista, mutta rinnalle voi lukea vaikka mitä aineita ja pyytää näihin todistus, että on pätevä opettamaan myös näitä muita aineita. Opettajilla ei kuitenkaan ole samalla tavalla yt-neuvotteluita kuin yksityisillä yrityksillä esim. teknologia-alalla :) Mikäli itse opettaminen ei kiehdo niin kannattaa unohtaa koko asia..


   • On ja ei

    Se on ihan totta ja vaikea sanoa, onko näistä ICT-buumin aikana alalle menneistä monikaan ollut siellä pitkään aikaan. Johan se buumikin loppui 10 vuotta sitten. Saivat kuitenkin työkokemusta; ehkä siitä on ollut hyötyä seuraavia hommia hakiessa. Jos ei niistä vanhoista ICT-taidoista, mutta muuten.


  • trausakil

   Toisaalta voidaanko samalla kysyä, onko minkään opiskelemisesta mistään mitään hyötyä. Ja mitä on hyöytyä? Taloudellista hyötyä harva historiasta saa, mutta henkistä sen sijaan moni.

   Historia auttaa ymmärtämään nykyisyyttä. Sen avulla voidaan myös ´ennustaa´ tulevaisuutta: historiala on tapana toistaa itseään. Historiasta voi oppia.

   Historia antaa ymmärrystä myös meinneisyyteen itsessään: ihmiset eivät ole olleet sen kummempia kuin me nykyään ja tuskin tulevat ihmiset olevan tulevaisuudessakaan. Ympäristö ja kulttuuri muokkaa ihmisen toimintaa eniten, etenkin ympäristö.

   Historia antaa tarinoita, jotka jaksavat kiinnostaa ihmisiä: historia on kiehtovaa, jännittävää ja ennen kaikkea totta, jos se oikein kerrotaan. Historia vie sinut täysin toiseen maailmaan.

   Historia näyttää, että elämä jatkuu. Yksi ihminen on vain osa pitkää sukupolvien ketjua, joka jatkuu niin pitkään kuin ihmisiä on maan päällä.

   Historia on utelaisuutta ihmisen menneisyyttä kohtaan. Pyrimme selvittämään menneisyyttäämme mitä kekseliäin keinoin, vaikka näyttäisikin siltä, ettei aineistoa olisi olemassakaan.

  • historix

   Nykyaika on hissaa tulevaisuudessa.Maailma muuttuu koko ajan.Islamisaation kasvu ja sen jättämät jäljet näkyvät sitten historian kirjojen lehdillä.

   Itse olen pitänyt hissasta jo lukiosta asti ja teen nyt historiikkia vapaa-aikana.

   Hissa toistaa itseään, totta.Siksi pitää olla kaksi askelta edellä monessa asiassa, esim.taloudessa jossa me kaikki olemme 24 h vuorokaudessa, 7 päivää viikossa.

  • nämäsyyt

   Joka ei tunne menneisyyttään, ei tunne itseään.

   Ihminen vailla historian tuntemusta on ikuinen lapsi vailla menneisyyttä.

  • 567658

   Historian opiskelemisesta on se hyöty, että pystyt kilpailemaan syrjäkylien yläkoulunopettajien sijaisuuksista parinkymmenen muun epätoivoisen kanssa.

   Nyt siis puhutaan yliopiston pääaineopiskelusta. Muunlaista historian opiskelua voi oikeuttaa monin tavoin.

  • Yliopistojen valintakokeissa pitäisi olla kysymys: "Mitä aiot tehdä kaikella sillä tiedolla, mitä tulet yliopistossa oppimaan?" Pisteitä 0-100.

   • fnjdbjd

    Ja 0 pistettä sitten siitä vastauksesta, että aikoo funtsia sitä tietoa eläkeikään asti sossutukia nostaen.


  • jshshsda

   ei yhtään mitään.

  • Anonyymi

   Työllistymisen kannalta huono ala, niin kuin melkein kaikki humanistiset alat. Noin muuten erittäin mielenkiintoinen ja maailmankuvaa avartava ala. Jos haluaa lähteä opiskelemaan, niin kannattaa miettiä aika tarkkaan mitä omalta elämältään haluaa.

  • Anonyymi

   Ei kannata alkaa lukea historiaa, jos ei aio opettajaksi.Yli kymmenen vuotta meni opiskelussa ja hienot arvosanat tulivat, mutta ei kukaan palkannut.Nuoruus menee ja parhaat vuodet, mutta palkkaa ei saa helposti.Itse en opiskellut opettajaksi, mutta olisi kannattanut.Hienoa oli se, että laitoksella oli kiva henkilökunta ja mielenkiintoiset kurssit.Huonoa oli tosi kova kilpailu ja ilkeät opiskelijat.Tuohon aikaan opiskelijat eivät hyväksyneet lainkaan "luusereita". Ilkeä venänkielen opiskelija huuteli törkeyksiä päälleni, meni ihan henkilökohtaisuuksiin.Olin syömässä yliopiston ravintolassa, kun tämä englantilainen alkoi syytämään päälleni törkeyksiä. Yliopisto vaatii sitä, että ei loukkaannu, vaikka pahasti kohdellaan.En ole ikinä ollut näin syrjivien ihmisten keskuudessa.Olin varmasti ainoa joka hyväksyi kadunmiehet ja köyhät, alkoholistit sekä muut.
   Porukka oli hyvin vastaan luusereita, joita naurettiin ja minulle sanottiin, että en saa tulla meidän laitokselle, koska siellä ei saa seurustella kuin varakkaiden perheiden nuorten kanssa.Näistä hienopieruista sain kärsiä.Samaa ainetta viinaa ja kaljaa joivat monet opiskelijat, mutta eivät hyväksyneet kadunmiehiä.Itse en koskenut alkoholiin enkä polttanut.Minua huoriteltiin ja päälleni räkäistiin.en ehkä ollutkaan sopiva porukkaan, koska en ollut tarpeeksi hieno vaan aivan tavallinen.

   • Anonyymi

    Miten niin "nuoruus menee"?


  • Anonyymi

   historian opiskelu on hyödyllistä jos hakeutuu kansainväliseen bisneksen tekoon tai politiikkaan tai korkeampiin upseerinvirkoihin tai diplomaatin uralle . Toinen jackpot on talousmaantiede.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjä lopettanut rajalle ihmisten tuomisen, Suomi sulkemassa silti rajansa

   Venäjä on lopettanut toistaiseksi "turvapaikanhakijoiden" kuskaamisen Raja Joosepin avonaiselle Itärajan asemalle. Syynä
   Maailman menoa
   239
   2623
  2. Fatima Diarra Suomen pakolaiskiintiö nostettava moninkertaiseksi

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010021408.html Hallitus on laskemassa Suomen pakolaiskiintiön 500 pakolaiseen vuod
   Maailman menoa
   239
   1918
  3. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   252
   1611
  4. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   81
   1443
  5. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   63
   1288
  6. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   141
   1185
  7. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   180
   1150
  8. Hän, kaivattuni

   varmaan luulee, että unohdin, jatkoin elämääni, päästin irti. Vaikka ajattelen häntä edelleen koko ajan. Näin se vaan me
   Ikävä
   53
   1043
  9. Muistatko? Selviytyjät Teemu Roivainen on Saara Aallon ex-mies - Nyt kumpikin naisen kanssa - Kuvat!

   Kääk-juoru! Teemu Roivainen ja Saara Aalto tapasivat lukiossa ja seurustelivat vuosia. Nyt kumpikin on vakiintuneessa pa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   12
   895
  10. Onko kaivattusi

   seksikäs? Miten on?
   Ikävä
   45
   890
  Aihe