HISTORIAN OPISKELU - mitä hyötyä?

tie tulevaisuuteen

Kertokaa minulle, mitä hyötyä historian opiskelusta on?

13

626

Vastaukset

 • Historian kautta saa esimerkiksi perspektiiviä omaan elämäänsä. Sitä kautta se parantaa esimerkiksi omaa elämänlaatua. Enemmän se antaa kuin ottaa.

  Itse en opiskele historiaa vaan hallintotieteitä. Tänä päivänä on hyvin vaikeaa työllistyä oli aine lähes mikä tahansa. (Ainakin oman alan töihin.)

 • Äärettömän vahva tiedollinen kivijalka.

  Mutta valitettavasti se ei tarjoa työelämässä vaadittavaa pätevyyttä oikeastaan muihin ammatteihin kuin historian opettaja tai alan tutkija tai museoala. Ainakin kahden viimeksi mainitun kohdalla työmarkkinat ovat erittäin pienet. Eikä opettajistakaan mitään pulaa ole.

  Tiedän, että "ysärillä" historiaa pääaineenan lukeneita työllistyi aika paljon esim. tietotekniikka-alalle, koska ala oli kovassa kasvussa. Se vaati tietysti sopivia sivuaineita. Onkohan nykyään sellaista alaa olemassakaan?

 • Lukemalla tuoreita irtisanomisuutisia, niin enpä enään tiedä olisiko historia ollut yhtään sen huonompi vaihtoehto. Tuntuu ettei kellään ole kohta täällä töitä.

  • Opettajaksi kuitenkin kannattaa lukea. Hissan opettajista ei ole tietenkään niin kamala pula kuin laaja-alaisista erityisopetajista, mutta rinnalle voi lukea vaikka mitä aineita ja pyytää näihin todistus, että on pätevä opettamaan myös näitä muita aineita. Opettajilla ei kuitenkaan ole samalla tavalla yt-neuvotteluita kuin yksityisillä yrityksillä esim. teknologia-alalla :) Mikäli itse opettaminen ei kiehdo niin kannattaa unohtaa koko asia..


  • Se on ihan totta ja vaikea sanoa, onko näistä ICT-buumin aikana alalle menneistä monikaan ollut siellä pitkään aikaan. Johan se buumikin loppui 10 vuotta sitten. Saivat kuitenkin työkokemusta; ehkä siitä on ollut hyötyä seuraavia hommia hakiessa. Jos ei niistä vanhoista ICT-taidoista, mutta muuten.


 • Toisaalta voidaanko samalla kysyä, onko minkään opiskelemisesta mistään mitään hyötyä. Ja mitä on hyöytyä? Taloudellista hyötyä harva historiasta saa, mutta henkistä sen sijaan moni.

  Historia auttaa ymmärtämään nykyisyyttä. Sen avulla voidaan myös ´ennustaa´ tulevaisuutta: historiala on tapana toistaa itseään. Historiasta voi oppia.

  Historia antaa ymmärrystä myös meinneisyyteen itsessään: ihmiset eivät ole olleet sen kummempia kuin me nykyään ja tuskin tulevat ihmiset olevan tulevaisuudessakaan. Ympäristö ja kulttuuri muokkaa ihmisen toimintaa eniten, etenkin ympäristö.

  Historia antaa tarinoita, jotka jaksavat kiinnostaa ihmisiä: historia on kiehtovaa, jännittävää ja ennen kaikkea totta, jos se oikein kerrotaan. Historia vie sinut täysin toiseen maailmaan.

  Historia näyttää, että elämä jatkuu. Yksi ihminen on vain osa pitkää sukupolvien ketjua, joka jatkuu niin pitkään kuin ihmisiä on maan päällä.

  Historia on utelaisuutta ihmisen menneisyyttä kohtaan. Pyrimme selvittämään menneisyyttäämme mitä kekseliäin keinoin, vaikka näyttäisikin siltä, ettei aineistoa olisi olemassakaan.

 • Nykyaika on hissaa tulevaisuudessa.Maailma muuttuu koko ajan.Islamisaation kasvu ja sen jättämät jäljet näkyvät sitten historian kirjojen lehdillä.

  Itse olen pitänyt hissasta jo lukiosta asti ja teen nyt historiikkia vapaa-aikana.

  Hissa toistaa itseään, totta.Siksi pitää olla kaksi askelta edellä monessa asiassa, esim.taloudessa jossa me kaikki olemme 24 h vuorokaudessa, 7 päivää viikossa.

 • Joka ei tunne menneisyyttään, ei tunne itseään.

  Ihminen vailla historian tuntemusta on ikuinen lapsi vailla menneisyyttä.

 • Historian opiskelemisesta on se hyöty, että pystyt kilpailemaan syrjäkylien yläkoulunopettajien sijaisuuksista parinkymmenen muun epätoivoisen kanssa.

  Nyt siis puhutaan yliopiston pääaineopiskelusta. Muunlaista historian opiskelua voi oikeuttaa monin tavoin.

 • Yliopistojen valintakokeissa pitäisi olla kysymys: "Mitä aiot tehdä kaikella sillä tiedolla, mitä tulet yliopistossa oppimaan?" Pisteitä 0-100.

  • Ja 0 pistettä sitten siitä vastauksesta, että aikoo funtsia sitä tietoa eläkeikään asti sossutukia nostaen.


 • ei yhtään mitään.

 • Työllistymisen kannalta huono ala, niin kuin melkein kaikki humanistiset alat. Noin muuten erittäin mielenkiintoinen ja maailmankuvaa avartava ala. Jos haluaa lähteä opiskelemaan, niin kannattaa miettiä aika tarkkaan mitä omalta elämältään haluaa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.