HISTORIAN OPISKELU - mitä hyötyä?

tie tulevaisuuteen

Kertokaa minulle, mitä hyötyä historian opiskelusta on?

17

4602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tt

      Historian kautta saa esimerkiksi perspektiiviä omaan elämäänsä. Sitä kautta se parantaa esimerkiksi omaa elämänlaatua. Enemmän se antaa kuin ottaa.

      Itse en opiskele historiaa vaan hallintotieteitä. Tänä päivänä on hyvin vaikeaa työllistyä oli aine lähes mikä tahansa. (Ainakin oman alan töihin.)

      • Anonyymi

        Historia oli unelmieni ala ja toivoin saavani historian opinnot suoritettuani palkkatyön.En saanut lainkaan alalta palkkatyötä ja enkä olisi opiskellut jos olisin tiennyt sen.Vuosia meni ja elämä opiskelijana oli kovaa.Henkilökunta oli melkein kaikki asiallisia ja innostavia, mutta valitettavasti he eivät huomanneet sitä hirvittävää kyynerpäätaktikointia mitä opiskelijoiden piirissä tapahtui.Röyhkeät veivät voiton palkkatöistä ja suunsoitajat palkittiin viralla.Tuollainen eriarvoisuus ja heikompien pistäminen matalaksi ei sovi minulle. En pitänyt siitä, että suurin osa opiskelijoista ei hyväksynyt lainkaan luusereita.Totta eivät kaikki opiskelijat puhuneet.Juonia porukkaa.Käänsin selkäni, enkä halunnut muuta kuin käydä luennoilla ja tehdä työni.Menetin jo toisena opiskeluvuotena luottamukseni opiskelijoihin, sillä kuulin kyllä mitä puhuivat minusta.Viimeinen pisara oli kun poikaporukka räki päälle ja yritti ajaa pois laitokselta.Tuolloin pohdin rikosilmoituksen tekoa, mutta en tehnyt sitä, sillä elämäni oli muutoin aika onnellista ja olin tosi hyvä historiassa.Minulla on hyvä työ nyt, en kaipaa historiaa enää.Luen kuitenkin paljon historiaa ja olen saanut hyvin monipuolisen sivistyksen.Aikaa on jo mennytmelkein 30 v., joten uskoisin nykyisten opiskelijoiden olevan mukavampia ujoille ja aroille kanssaopiskelijoille.


    • On ja ei

      Äärettömän vahva tiedollinen kivijalka.

      Mutta valitettavasti se ei tarjoa työelämässä vaadittavaa pätevyyttä oikeastaan muihin ammatteihin kuin historian opettaja tai alan tutkija tai museoala. Ainakin kahden viimeksi mainitun kohdalla työmarkkinat ovat erittäin pienet. Eikä opettajistakaan mitään pulaa ole.

      Tiedän, että "ysärillä" historiaa pääaineenan lukeneita työllistyi aika paljon esim. tietotekniikka-alalle, koska ala oli kovassa kasvussa. Se vaati tietysti sopivia sivuaineita. Onkohan nykyään sellaista alaa olemassakaan?

    • tt

      Lukemalla tuoreita irtisanomisuutisia, niin enpä enään tiedä olisiko historia ollut yhtään sen huonompi vaihtoehto. Tuntuu ettei kellään ole kohta täällä töitä.

      • ...

        Opettajaksi kuitenkin kannattaa lukea. Hissan opettajista ei ole tietenkään niin kamala pula kuin laaja-alaisista erityisopetajista, mutta rinnalle voi lukea vaikka mitä aineita ja pyytää näihin todistus, että on pätevä opettamaan myös näitä muita aineita. Opettajilla ei kuitenkaan ole samalla tavalla yt-neuvotteluita kuin yksityisillä yrityksillä esim. teknologia-alalla :) Mikäli itse opettaminen ei kiehdo niin kannattaa unohtaa koko asia..


      • On ja ei

        Se on ihan totta ja vaikea sanoa, onko näistä ICT-buumin aikana alalle menneistä monikaan ollut siellä pitkään aikaan. Johan se buumikin loppui 10 vuotta sitten. Saivat kuitenkin työkokemusta; ehkä siitä on ollut hyötyä seuraavia hommia hakiessa. Jos ei niistä vanhoista ICT-taidoista, mutta muuten.


    • trausakil

      Toisaalta voidaanko samalla kysyä, onko minkään opiskelemisesta mistään mitään hyötyä. Ja mitä on hyöytyä? Taloudellista hyötyä harva historiasta saa, mutta henkistä sen sijaan moni.

      Historia auttaa ymmärtämään nykyisyyttä. Sen avulla voidaan myös ´ennustaa´ tulevaisuutta: historiala on tapana toistaa itseään. Historiasta voi oppia.

      Historia antaa ymmärrystä myös meinneisyyteen itsessään: ihmiset eivät ole olleet sen kummempia kuin me nykyään ja tuskin tulevat ihmiset olevan tulevaisuudessakaan. Ympäristö ja kulttuuri muokkaa ihmisen toimintaa eniten, etenkin ympäristö.

      Historia antaa tarinoita, jotka jaksavat kiinnostaa ihmisiä: historia on kiehtovaa, jännittävää ja ennen kaikkea totta, jos se oikein kerrotaan. Historia vie sinut täysin toiseen maailmaan.

      Historia näyttää, että elämä jatkuu. Yksi ihminen on vain osa pitkää sukupolvien ketjua, joka jatkuu niin pitkään kuin ihmisiä on maan päällä.

      Historia on utelaisuutta ihmisen menneisyyttä kohtaan. Pyrimme selvittämään menneisyyttäämme mitä kekseliäin keinoin, vaikka näyttäisikin siltä, ettei aineistoa olisi olemassakaan.

    • historix

      Nykyaika on hissaa tulevaisuudessa.Maailma muuttuu koko ajan.Islamisaation kasvu ja sen jättämät jäljet näkyvät sitten historian kirjojen lehdillä.

      Itse olen pitänyt hissasta jo lukiosta asti ja teen nyt historiikkia vapaa-aikana.

      Hissa toistaa itseään, totta.Siksi pitää olla kaksi askelta edellä monessa asiassa, esim.taloudessa jossa me kaikki olemme 24 h vuorokaudessa, 7 päivää viikossa.

    • nämäsyyt

      Joka ei tunne menneisyyttään, ei tunne itseään.

      Ihminen vailla historian tuntemusta on ikuinen lapsi vailla menneisyyttä.

    • 567658

      Historian opiskelemisesta on se hyöty, että pystyt kilpailemaan syrjäkylien yläkoulunopettajien sijaisuuksista parinkymmenen muun epätoivoisen kanssa.

      Nyt siis puhutaan yliopiston pääaineopiskelusta. Muunlaista historian opiskelua voi oikeuttaa monin tavoin.

    • Yliopistojen valintakokeissa pitäisi olla kysymys: "Mitä aiot tehdä kaikella sillä tiedolla, mitä tulet yliopistossa oppimaan?" Pisteitä 0-100.

      • fnjdbjd

        Ja 0 pistettä sitten siitä vastauksesta, että aikoo funtsia sitä tietoa eläkeikään asti sossutukia nostaen.


    • jshshsda

      ei yhtään mitään.

    • Anonyymi

      Työllistymisen kannalta huono ala, niin kuin melkein kaikki humanistiset alat. Noin muuten erittäin mielenkiintoinen ja maailmankuvaa avartava ala. Jos haluaa lähteä opiskelemaan, niin kannattaa miettiä aika tarkkaan mitä omalta elämältään haluaa.

    • Anonyymi

      Ei kannata alkaa lukea historiaa, jos ei aio opettajaksi.Yli kymmenen vuotta meni opiskelussa ja hienot arvosanat tulivat, mutta ei kukaan palkannut.Nuoruus menee ja parhaat vuodet, mutta palkkaa ei saa helposti.Itse en opiskellut opettajaksi, mutta olisi kannattanut.Hienoa oli se, että laitoksella oli kiva henkilökunta ja mielenkiintoiset kurssit.Huonoa oli tosi kova kilpailu ja ilkeät opiskelijat.Tuohon aikaan opiskelijat eivät hyväksyneet lainkaan "luusereita". Ilkeä venänkielen opiskelija huuteli törkeyksiä päälleni, meni ihan henkilökohtaisuuksiin.Olin syömässä yliopiston ravintolassa, kun tämä englantilainen alkoi syytämään päälleni törkeyksiä. Yliopisto vaatii sitä, että ei loukkaannu, vaikka pahasti kohdellaan.En ole ikinä ollut näin syrjivien ihmisten keskuudessa.Olin varmasti ainoa joka hyväksyi kadunmiehet ja köyhät, alkoholistit sekä muut.
      Porukka oli hyvin vastaan luusereita, joita naurettiin ja minulle sanottiin, että en saa tulla meidän laitokselle, koska siellä ei saa seurustella kuin varakkaiden perheiden nuorten kanssa.Näistä hienopieruista sain kärsiä.Samaa ainetta viinaa ja kaljaa joivat monet opiskelijat, mutta eivät hyväksyneet kadunmiehiä.Itse en koskenut alkoholiin enkä polttanut.Minua huoriteltiin ja päälleni räkäistiin.en ehkä ollutkaan sopiva porukkaan, koska en ollut tarpeeksi hieno vaan aivan tavallinen.

      • Anonyymi

        Miten niin "nuoruus menee"?


    • Anonyymi

      historian opiskelu on hyödyllistä jos hakeutuu kansainväliseen bisneksen tekoon tai politiikkaan tai korkeampiin upseerinvirkoihin tai diplomaatin uralle . Toinen jackpot on talousmaantiede.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe