Lammin toimitus

Pari jutskaa

Osaako joku sanoa Lammin toimituslaajuudesta. Kuuluvatko tarvittavat teräsrakenteet toimitukseen vai joutuuko ne tilaamaan itse. Saatiin tänään tarjous ja jäi vähän epäselväksi. Entä kuinka hyvin arviot betonimenekistä ovat pitäneet paikkansa?

18

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Virheistä oppii

      Ei lammi ole mikään talopaketti! Betonit pumpattuna maksaa paljon, rakenneteräkset ei kuulu jne, jo pelkkä rahtikin on kusetus kun ei sanota kiinteätä hintaa. En ottaisi enään yhden kokemuksen jälkeen.

    • Todellisuudessa ei

      Kyllä rakenneteräkset kuuluvat toimitukseen. Niiden todellinen hinta selviää kuitenkin siinä vaiheessa kun rakennesuunnittelu on tehty. Betonimenekistä parhaan arvion saa urakoitsijalta. Tähän Lammi ei valitettavasti osaa riittävän tarkkaa arviota antaa, koska se riippuu monista asioista kuten tekijästä, työmaan sijainnista, työn etenemisestä aikataulussa, säästä jne.

      • zxcderty

        "Niiden todellinen hinta selviää kuitenkin siinä vaiheessa kun rakennesuunnittelu on tehty." => suuri kusetus, avoin lompakko

        "Tähän Lammi ei valitettavasti osaa riittävän tarkkaa arviota antaa, koska se riippuu monista asioista kuten tekijästä, työmaan sijainnista, työn etenemisestä aikataulussa, säästä jne." => kuinka betonimenekki riippuu esim. työmaan sijainnista??? Sehän on selvästi ltr/harkkotyyppi => suurempi kusetus

        Ja RAHTI! Kyllä talotoimittajan pitää tietää paljonko tavaraa ja minne tavara toimitetaan... => kusetus ja avoin lompakko

        Kukaan järkevä ostaja ei osta noilla ehdoilla. Eikä kaupankäynnin eettiset säännöt tunteva myyjä edes saa myydä noin. Mitä tämä kertoo Lammin toiminnasta ja myyjistä... mietipä sitä!


      • Suuri kusetus

        Eihän sitä lammin harkkokasaa saa pystytettyä ilman betonia! Onpahan varsinainen TALOPAKETTI kun pitää itse ruveta säätämään!


    • Kivitalo 2013

      Kun on näitä Lammi vs. Jämerä kirjoitteluja lukenut ja molempien tarjouksia katsellut, niin olen päätöksen nyt tehnyt, eli otan HB:n harkot. Edullisin tarjous ja homma on pelannut hienosti. Kiitos kaikille myyntimiehille, myös Lammin ja Jämerän.

      • Petukka11

        Joo... Antaa suurten ja mahtavien tapella. Tehdään me muut sillä välin kauppaa


    • Dldldldlf

      Pyydä (tai vaadi) tarjoukseen lause "tarjottu hinta sisältää kattavasti kaikki tarvittavat rakennnusmateriaalit (ml rakenneteräkset ja betoni) rungon pystyttämiseksi Pientaloteollisuus ry:n 26.9.2011 päivätyn määrityksen mukaiseen "vesikattovalmis" valmiusasteeseen".

      Sitten näet mitä se oikeasti maksaa. Tai sitten joudut menemään muualle kun en saa sellaista tarjousta.

      Lammi on PPT:n jäsen joten luulisi että tuo ei olisi heille ongelma... :D

    • jhghghyy

      Miksi ne rakenneteräkset pitää olla tarjouksessa? Eikös ne saa halvemmalla muualta? Tai betonit suoraan betonitehtaalta eikä monen välikäden kautta? Ei kai ne Lammilla tuota ilmaiseksi tee vaikka kuuluvatkin ammatilais pokerinpelaajiin (PPT)

      Itse ottaisin sen tarjouksen mikä olisi mahdollisimman halpa, sillä tuollaisesta betoni harkosta ei taidetta kannata tekemään oli se sitten minkä firman tekemä.

      • qwdrtoi

        no siksi, että onnistut vertailussa... halvat harkot voivatkin kostautua kalliksi lopulta... ja jokaisella toimittajalla on vähän erillainen rakenneratkaisu, toiset vaativat enemmän harja- tai rakenneterästä. Lisäksi tarjousten sisällöt poikkeavat toisistaan niin paljon, että ammattilainenkaan osaa niitä vertailla, saati sitten tavan tollo. Siksi, häh...


    • garegergre

      Kyllä ne tarjoukset on syytä osata lukea, jos taloa meinaa rakentaa. Ihme ammattilaisia jos ei tarjouksia osaa lukea, vai onko vaan niin kiire että niihin ei kerkiä perehtyä ja käydä kädenvääntöä toimittajien kanssa loppuun? Eli se kuka laskun maksaa, se tarjoukset tarkistaa, siihen pystyy kyllä perusjärjellä varustettu suomalainen mies, jos haluaa.

      Raudan hinta vaihtelee sitten sen verran liukkaasti että loppupuolella projektia se voi olla täysin toinen, joten jos saat lamahinnalla tarjouksen koko satsista, niin osta sieltä mistä halvimmalla myyvät. Itse en ostaisi koko satsia kerralla, vaan osissa niin ettei lopussa ole ruosteista nippua pihalla, joka pitää myydä puoleen hintaan seuraavalle rakentalle.

      • Ei kai nyt

        Mitä... toimittaako joku toimija rakenneteräksiä ilman sinkkausta??? Ruostumaan pihoille vai


      • jsjsjo
        Ei kai nyt kirjoitti:

        Mitä... toimittaako joku toimija rakenneteräksiä ilman sinkkausta??? Ruostumaan pihoille vai

        ...ja harjateräkset varmuuden vuoksi haponkestävänä että kestää tulvat ja muut luonnonmullistukset, säästöä se on pienikin Lammitalo.


    • dgasisi

      Itsellä Lammi tarjous myös pöydällä. Betonin arvio oli SEINÄRAKENTEIDEN osalta 75m3. Eli todellinen betonimenekki lienee ontelolaattoineen, lattioinee, anturoineen yms yms yms noin 150m3.

      Rakenneteräkset eivät kuulu tarjoukseen. Ainoastaan aukonylityspalkit jotka kuuluvat runkorakenteeseen. Yleensä myöskään esim terassien kantavat pilarit yms teräksisinä eivät kuulu tarjoukseen.

      Kaikki tietysti riippuu siitä mitä siellä tarjouksessa lukee.

      Oma tarjoukseni oli hinnaltaan aluksi noin 150 000 euroa sisältäen kivet, rakennesuunnittelun omista rakennuslupakuvista, ontelolaatat, yläpohjan puurakenteet, ovet ja ikkunat. Pudotin kaikki ylimääräiset pois ja nyt lopulta päädyin kilpailevan toimittajan kiviosatoimitukseen jonka hinta oli noin 35 000 euroa rahteineen. Itse hankin loput tarvikkeet.

      Lammin rakennesuunnittelulle oli laskettu hintaa 12 000 euroa ja tilasin omani yksityiseltä hintaan 3500 euroa.

      • Onneavaan

        Joo... Puuhastelijat on erikseen


      • dfsdffff
        Onneavaan kirjoitti:

        Joo... Puuhastelijat on erikseen

        Jaa mitä puuhastelua se on jos katsoo mitä hintalapussa lukee ja miettii mitä sillä saa? Tuollaista "en osaa verrata tarjouksia" ajatusmaailma kun tuppaa nostamaan hintasoa.
        Itselläni oli aivan samansuuntaiset linjat kuin tuossa ylemmässä "dgasisin" jutussa. Meillä se toimi hyvin ja sain talon rakennettua hyvin edullisesti ilman että täytyi tyytyä mihinkään halpoihin ratkaisuihin tai materiaaleihin.


      • Paljon nähnyt
        dfsdffff kirjoitti:

        Jaa mitä puuhastelua se on jos katsoo mitä hintalapussa lukee ja miettii mitä sillä saa? Tuollaista "en osaa verrata tarjouksia" ajatusmaailma kun tuppaa nostamaan hintasoa.
        Itselläni oli aivan samansuuntaiset linjat kuin tuossa ylemmässä "dgasisin" jutussa. Meillä se toimi hyvin ja sain talon rakennettua hyvin edullisesti ilman että täytyi tyytyä mihinkään halpoihin ratkaisuihin tai materiaaleihin.

        Niin no jos on työtön eikä laske omalle työlle hintaa/palkanmenetystä mukaan, niin tuleehan toi edullisemmaksi. Normaalissa päivätyössä käyvälle tuo menee puuhasteluksi yöaikaan ja lopputuloksena on keskeneräinen talo, kasa lainaa ja rikkonainen parisuhde.


      • Todellista puuhastelua
        Paljon nähnyt kirjoitti:

        Niin no jos on työtön eikä laske omalle työlle hintaa/palkanmenetystä mukaan, niin tuleehan toi edullisemmaksi. Normaalissa päivätyössä käyvälle tuo menee puuhasteluksi yöaikaan ja lopputuloksena on keskeneräinen talo, kasa lainaa ja rikkonainen parisuhde.

        Lammin rakentaminen se vasta puuhastelua onkin. Lammi on kasa kiviä, ei se ole mikään oikea talopaketti.


    • jdjdhgg

      Rakennapa 400m2 talo ilman puuhastelua, kassassa pitää sitten olla se reilu milli jos tuon pakettina ostaa. Meilläkin pakettitarjoukset huiteli siellä 3000€/m2, joten ne joutu unohtamaan samantien. Ainakin minulla puuhastelu onnistui, vaikka ekan rakensin, tosin muuratuista harkoista suurimmaksi osaksi. Valuharkot sinne missä piti olla kantoa tai painetta oli enempi, muuten riitti muurattu matalaenergiaharkko mainiosti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe