Koirani on hirviö

Ei-jaksa-enää

Nyt on ihan pakko avautua, eläinsuojeluvalvojan käynnin ansiosta.

Meillä on kaksi koiraa, nuorempi on ollut ihan pennusta saakka ja on pärjännyt hyvin näyttelyissä ja tokossa, harrastamme lähes kaikkea mahdollista ja tämän koiran kanssa on kaikki sujunut aina hyvin, tietenkin pentuaikana sattui ja tapahtui välillä.

Vanhempi on 8v uros, tuli vuosi sitten perheestä allergian vuoksi.
Ongelmani on erikoinen: koira on aivan kammottavan RUMA, tästä syystä joku valveutunut eläinystävä oli lenkillä meidät nähtyään ilmoittanut eläinsuojeluun.

Koira oli tullessaankin huonon näköinen, en saanut siitä kuin yhden epämääräisen kuvan puhelimeen (jos olisin tiennyt miltä näyttää,en olisi taatusti ottanut) ja paikanpäällä en kehdannut sanoa, etten tämännäköistä koiraa huoli.

Koira on 15cm ylikorkea, ei vastaa rotumääritelmää sitten mitenkään päin, vaikka rekisteröity onkin.

Kylkiluut paistavat syö se sitten mitä hyvänsä, kaikki eläinkauppojen kalliit merkit ja ell suosittelemat ruuat on käyty läpi, barffausta kokeiltu eikä liho sitten millään.

Lisäksi jatkuvat silmä-ja korvatulehdukset, eläinlääkärissä ollaan rampattu jatkuvasti ilman tulosta.

Muutenkin kun on kammottavan näköinen koira, niin aina vaan paranee kun silmät on tulipunaiset ja keltaisessa rähmässä..

Eli sappeni kiehuu tuon piskin takia,eläinsuojeluvalvojalle näytin kaikki kuitit ell käynneistä ja totesi toisen koiran olevan erinomaisessa kunnossa ja hyvin hoidettu.

Teki mieli sanoa, että viepä tämä toinen mennessäsi.

Tähän sitten vielä muut ihanat ominaisuudet: valtaisa kuolaaminen, epämiellyttävä haju, toisen koiran jatkuva nylkytys, pihasta karkailu (on muuten leikattu), paskat tehdään vain ja ainoastaan tarhaan (ei suostu tekemään lenkille) ja mielellään silloin kun naapuri on juttelemassa aidan yli, jääräpäisyys, kurassa päivittäin piehtarointi ja ihmisten (varsinkin lasten) päälle hyppiminen.

Onko tälle koiralle lopetus nyt sitten ainoa vaihtoehto?

Mietin vaan, että onko reilua laittaa koira enää kenellekään eteenpäin ja kuka hullu sen edes ilmaiseksi ottaisi?

Lisäksi saisin edellisen omistajaperheen vihat niskoilleni, vaikkakaan he eivät tätä enää takaisin ole ottamassa.

Mitä tekisin?

87

2442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+15

      Ehkäpä tosiaan olisi kannattanut ihan suoraan sanoa silloin että et koiraa halua . Eikö ell ole tutkinut koiraa tarkemmin jos ei kerran liho vaikka syö ? Jokuhan sillä on silloin pielessä ... olisko koira mahdollisesti allerginen jollekkin ? Imeytymishäiriö tai jotain .

      Mietippä itseäsi .... laitat koiran piikille koska se on ruma ? Aitaa piha niin ei karkaa ja koira ei kuitenkaan sisälle tarpeitaan tee joten en todellakaan ymmärrä . Ei se päälle hyppiminenkänä tuon ikäiseltä koiralta hetkessä jää pois vaan joudut olemaan määrätietoinen ja ehdoton asian suhteen . Jos koira pihtaroi kurasta niin pese se .

      Mielestäni lopetus ei ole edes vaihtoeto vaan kanna vastuusi !

      • 990y6bv

        olen aivan samaa mieltä


    • ap

      Koiraa on tutkineet kolme eri eläinlääkäriä, kahdelta eri klinikalta.

      Löytyy vehnä-, soija-, kala- ja lihaallergia ja uusimpana tulokkaana ilmeisesti huoneilma-allergia.

      Koiran laihuuteen ei olle saatu selvyyttä tutkimuksista huolimatta.

      Lukemattomia verikokeita ja erilaisia tutkimuksia, hypoallergeenista ruokaa on monenmoista kokeiltu, edellisessä kodissaan oli syönyt luppaa ja näyttää yhtä kamalalta nytkin.

      Meidän piha on aidattu, tämä vaan sattuu hyppäämään aidasta yli.
      Nyt on sitten ollut pitkässä narussa.

      Koira piehtaroi joka kerta ollessaan ulkona, pesen sen n. kerran päivässä (en shampoolla), joten peseminen on tuttua puuhaa.

      Ja en ole lopettamassa koiraa vain sen takia että se on ruma, vaan ajattelen lähinnä noita koiran (ilmiselviä) kärsimyksiä ja omaa ja toisen koirani mielenterveyttä.

      Tästä touhusta kärsii nimittäin ihan kaikki, toiselle koiralle ei tämän hoidolta jää aikaa ja oma vapaa-aikani menee myös tämän murheenkryynin ja sen jälkien siivoamiseen.

      Päälle hyppiminen ei ole kynnyskysymys, se on lievää tässä tapauksessa.

      Olen myös yrittänyt viedä tätä urosta harrastuksiin, mutta sitä ei mikään kiinnosta..ei halua oppia uutta, eikä kiinnostu mistään uudesta.

      Eikö lopettaminen ole vastuunkantamista paremmin kuin se, että annetaan koira aina vain uuteen kotiin?

      Olisi eri asia jos koira olisi nuori ja terve, mulle tämä eläinsuojeluvalvojan käynti oli "viimeinen naula arkkuun".

      • millan is best

        Senkin sika älä hauku koiraa. Kato millania niin saat hieman oppia. Miksi otit koiran jota et hansaa?


      • koiran edunvalvoja

        Vaikuttaa todella koiramaiselta koiralta, mutta monisairas.
        Jos et jaksa, ei kierrätykseen, vaan piikille. Luultavasti koiralle onnellisin ratkaisu.
        Joskus ihmisten, koiria hiukan älykkäämpinä, täytyy ajatella koiran parasta,
        vaikka se pahalta tuntuu.


    • o4öe9

      Minusta se vaikuttaa persoonalliselta ja hauskalta sesseltä, joka voisi olla elämäsi ilopilleri kaikessa huvittavassa rumuudessaan, jos itse katsot otusta toiselta kantilta. :) Eläinlääkärin kyllä pitäis tutkia se kunnolla, sillä voi tosiaan olla vaikka allergiaakin, jos on jatkuvasti silmä- ja korvatulehduksia...

    • allimaaria

      Piikille vaan, et tee väärin. Sairas elukkaparka, olet jo yrittänyt tarpeeksi. Ei koira saa pilata omistajansa elämää.

    • Waronka

      Näin ne ihmiset ajattelee asioista niin eri lailla huoh.Koiraparka ,minkä se rumuudelleen edes voi.Ja onko niitä rumia edes olemassakaan ,vaan se mikä toisen mielestä on ruma saattaakin toisen mielestä ollakin kaunis,sillai vaikkapa vähän niinkuin"kirveellä veistetyllä" tavalla, joka on omalla tavallaan persoonallista ja viehättävää vaan. Omasta mielestäni kiiltokuvan kauniit taas ovat aika persoonattoman näköisiä,mutta makuasioistahan ei voi tietenkään kiistellä.

      Mutta sitä mieltä minäkin silti myös olen, että jos koiran itselleen kerran ottaa, niin silloin siitä se vastuunsa on kyllä viimeisen päälle kannettava sitten myös ,oli se koira sitten minkä näköinen tahansa.

      • pussi päähän

        Onhan ihmisissäkin kauniita ja rumia.En huolinut itselleni kiiltokuvan kaunista miestä koska sil ei ollut aivoja.Löysin toisen joka on vähemmän komea mutta sydän kultaa.Eli jos nää muut asiat sietäisit unohda rumuus.Minkä rotuinen?Jos et muuta keksi pussi päähän ulos ja sanot muille ettei kestä katella rumia ihmisiä.vitsi vitsi.Älä nyt piikille vie kaverii.Se on sun ja varmaan luottaa suhun,sillä on tunteet ja sydän paikallaan.Varmana rakastaa suo...


      • Järjetöntä pitää
        pussi päähän kirjoitti:

        Onhan ihmisissäkin kauniita ja rumia.En huolinut itselleni kiiltokuvan kaunista miestä koska sil ei ollut aivoja.Löysin toisen joka on vähemmän komea mutta sydän kultaa.Eli jos nää muut asiat sietäisit unohda rumuus.Minkä rotuinen?Jos et muuta keksi pussi päähän ulos ja sanot muille ettei kestä katella rumia ihmisiä.vitsi vitsi.Älä nyt piikille vie kaverii.Se on sun ja varmaan luottaa suhun,sillä on tunteet ja sydän paikallaan.Varmana rakastaa suo...

        Täysin typerää sentimentaalista lööperiä. Eläin lopetukseen.


    • muuta asennettasi

      itselläni on kaksi kiinanpalatsikoiraa jotka ostin eläinkodilta kun olisivat menneet lopetukseen. Kumpikaan ei ole mikään Adonis mutta he ovat minulle tosi tärkeitä perheenjäseniä . Aluksi koirat eivät olleet edes sisäsiistejä ja koirista lähtevä haju oli pyörryttävän karmea. Mutta muista että hankkimasi koira ei ole pyytänyt tulla perheeseesi vaan sinä vastuuntuntoisena ihmisenä olet hänet hankkinut itsellesi.
      Huomaa että koira aistii asenteesi. Jos häpeät koiraasi etkä halua harrastaa sen kanssa niin olen todella murheellinen että koiralle on sattunut noin karmea omistaja.
      Huoneilmalle ei kyllä vielä tähän päivään mennessä ole ollut allerginen. Vie koirasi kunnon lääkärille esim. Leena Saijonmaa-Koulumiehelle-ottaa vastaan Hesassa. On yksi parhaista ellei paras allergioista tietävä lekuri Suomessa.

    • En luovuttaisi

      Älä misään nimessä luovuta. Koirathan aistii ja tuntee sun olemuksesta kaiken mitä ajattelet.
      Rähmivät silmät, paha haju , korvatulehdus ja levoton olo viittaa mielestäni allergiaan (jos mumuaiset kerran on tutkittu ??? Munuais-sairaus aiheuttaa koirille ruokahaluttomuutta ja sen mukaan laihtumista).
      Onhan madoitukset ok ?
      Mille lihalle koira on allerginen ?
      Yleensä keitetty, tai "puolikypsä" kana tai kalkkuna sopii koiralle. Kokeile tattari /hirssipuuroa. Omega -3 öljyt (huomioi että niissä on kalaa) tai sitten pellavan siemen öljyä sekä maitohappobakteeria.
      Tärkeätä on että kokeilet kaikkea pieninä annoksina, ainoastaan yhtä tai kahta ruoka-ainetta kerrallaan, (niin tehdään myös moni-allergisille ihmisille) niin että olet varma ja kokonaan voit välttää tiettyä allergisoivaa ruokaa. Kokeile vaikka antaa ruokalusikallisen kalkkuna jauhelihaa, tai tattaripuuroa, useamman päivän tai viikon aikana. Tärkeintä olisi nyt löytää jotain mistä koiraa tykkää (luulen että koira itse vaistoo/haistaa mitä sille ei sovi) jotta se ei mene huonompaan kuntoon. Kyllä se hengissä pysyy esim. pelkällä puurolla tai jauhetulle kalkunalihalla..D ps. Olisi hyvä että liha pakastettaisiin ennen käyttöä, mikäli annetaan raakana.
      Pikuhiljaa aletaan lisäämään muita ruokia, kokeillaan viikon verran jos ei sovi, niin pidettään viikko taukoa ja sitten kokeillaan taas jotain uutta...
      Ja sitten pitää tietysti keskiä jotain ettei koira syö toisen koiran ruokia.
      Ja mitään nameja tai ruoka-jämiä ei saisi antaa vaan dieetti on aluksi ns. ehdoton.
      Koiraa voi yritää mielyttää leluilla, sylissä olemisella (vaikka varmaan kuulostaa tyhmältä kun et tällä hetkellä ole "sujut" koiran kanssa), mutta kyllä se koiran henkinen terveys on yhtä tärkeä kun fyysinen.....koita löytää jotain kivoja, hyviä puolia koirasta. Onko sillä kauniit silmät....tai.....joku pieni ele....jotain pientä että jaksat tsempata kunhan sen olo pikku hiljaa paranee niin siitä se lähtee...
      Tuli vielä mieleen että kai koira juo tarpeeksi ? Jos ei juo niin meillä on ollut pari hauskaa temppua koiralle joka juo liian vähän: juodaan suoraan kraanasta (pitää olla isompi koira) ja peni juo suihkusta !
      Olen myös kuullut että homeopatia ja akupunkti autaa ! Tiedän yhden koiran jonka sisaret on lopetettu / kuollut vakavan perinnöllisen taudin takia alle vuoden ikäisinä ja tämä nyt 2.5 v koira todella hyvässä kunnossa tarkan dieetin ja ed . hoitojen takia.

      Onnea ja tsemppiä. Kirjoittele kuulumisia.

    • ap

      Jos joku haluaa yrittää tämän "persoonallisen ja rumuudessaankin kauniin" ihanan pikku (50kg) sessen kanssa, niin voin sen ilomielin lahjoittaa.

      Eiköhän se hymy ottajalta aika nopeasti hyytyisi..

      Palautusoikeutta ei luonnollisesti ole.

    • 8+3+3

      Ap on kyllä todella vastuuton ihminen . Toivottavasti tajuaa antaa molemmat koiransa pois ....

      Aika moni muu ihan varmasti pärjäisi sen koirasi kanssa sinä vain olet laiska ja haluat mennä siitä mistä aita on matalin .

      • Järjetöntä pitää

        Kenenkään ei pidä olla pakko pitää mitään sairasta hullua haisevaa ja koko ajan pahaa tekevää koiraa. Sellaisen paikka on mullassa.

        Eläimellä ei ole mitään oikeutta elää. Sillä on tasan vain se oikeus, eläessä on hoidettava kohtuun rajoissa ja jos ei tahdota tai voida kohtuulla pitää, sillä on oikeus päästä tapetuksi asiallisesti.

        Teillä ei kenellekään päässä leikkaa, sairas eläin pois päiviltä ja jokainen joka on tuolla tavalla rasitukseksi omistajalleen niin että koko elämä on vain täynnä sitä ongelmaa nimeltä koira.


      • flajgeljag
        Järjetöntä pitää kirjoitti:

        Kenenkään ei pidä olla pakko pitää mitään sairasta hullua haisevaa ja koko ajan pahaa tekevää koiraa. Sellaisen paikka on mullassa.

        Eläimellä ei ole mitään oikeutta elää. Sillä on tasan vain se oikeus, eläessä on hoidettava kohtuun rajoissa ja jos ei tahdota tai voida kohtuulla pitää, sillä on oikeus päästä tapetuksi asiallisesti.

        Teillä ei kenellekään päässä leikkaa, sairas eläin pois päiviltä ja jokainen joka on tuolla tavalla rasitukseksi omistajalleen niin että koko elämä on vain täynnä sitä ongelmaa nimeltä koira.

        "Järjetöntä pitää" näkyy olevan niitä ihmisiä joiden mielestä maailma on ainoastaa ihmisiä varten ja eläimet ihmisten käytettävissä.

        Ja tällaisia ihmisiä minä todella vihaan. Maailma on kaikkien, ei vain ihmisten.

        Voi kun maailman olisi vallannut vaikka seeprat, niin maailma olisi paljon järkevämpi paikka.


    • luomuhurtta

      onko ihmisten mahdotonta tajuta, että eläin on eläin, eikä sille kuoleman jälkeen ole helvettiä, elämä voi olla. (myös silloin kun yritetään oireita hoitaa ja tehdä kaikki hyvin)
      Aloittaja on kirjoitusten mukaan käynyt lääkäreillä ja kuluttanut pienen omaisuuden onnettomaan elikkoon.
      Joskus vaan on silla lailla, ettei syitä sairauksiin löydy. Silloin on armelianta niin elukkaa kuin elukan oistajperhettä kohtaan että tehdään loppu surkeasta elämästä!

    • Koirulit

      Linkkaa muutama kuva!!! Haluun nähä tän piskin :)

    • 6+19

      Aloittaja on hankkinut jalostuksen pilaaman, geneettisesti täysin rappeutuneen sairaan koiran. Elämä sen kanssa tulisi olemaan yhtä kärsimystä ja helvettiä vaikka koiralle löytyisikin sopiva sikakallis erikoisruokavalio. Tätä kohti ollaan menossa koko ajan monissa roduissa ja tällaiset koirat yleistyvät sukupolvi sukupolvelta, koska rotukantoihin ei tule uutta verta.

      Itse lopettaisin noin sairaan ja selvästi allergioistaan ja vaivoistaan kärsivän koiran. Jatkuvat korvatulehdukset, silmätulehdukset ja allergiakutinat ynnä muu EIVÄT ole elämisen arvoista ja laadukasta elämää koiralle. En käsitä monen vastanneen kantaa, että pitää käyttää kaikki rahansa ja tehdä itsensä hulluksi auttaakseen koiraa joka avunkin saatuaan kärsii yhäkin milloin mistäkin?
      Haloo? Huoneilmalle allerginen koira? Lihalle allerginen koira? Sairasta.

      Voimia aloittajalle. Kannattaa seuraavan kerran harkita tarkkaan mistä ottaa koiran ja millaista kasvatusta oikein haluaa tukea... Oli se sitten sekarotuinen tai rotukoira.

    • koirat pois

      Minkähän rodun edustajasta mahdat puhua? Kauneushan on aivan katsojan silmissä. Toiset pitävät mastiffia rumana, toiset kiinanharjakoiraa.
      Vastuuntuntoiselta koiranomistajalta et ainakaan vaikuta. Jos kurassa pyöriminen ja aidan yli hyppääminen ovat suurimpia ongelmia mitä on, saat hävetä jos näiden asioiden takia koirasi lopetat.
      Osaamattomalta ja kokemattomalta omistajalta voisi koiransa käytökseltä odottaa juuri tätä. Ihmettelen suuresti mikset ottanut lemmikiksi kilpikonnaa vaan koiran, josta tulee juuri sellainen miksi sen koulutat ja ohjaat. Syy siis löytyy ainoastaan sieltä hihnan toisesta päästä, ei koirasta!
      Millä tavalla sen tänne todistat että koiriasi edes käytät lääkärissä? Turha tänne tuommoisia asioita on itkeä. Luulisi ?suomalaisella? ihmisellä sen verran olevan järkeä, että itse hoitaa omassa elämässään tuollaiset ristiriitoja aiheuttavat asiat ja jättää ne tänne kertomatta.

      • JuusoH.

        Etkö jo lukenut aloittajan muita viestejä? Koira on läpeensä sairas ja allerginen aina vehnästä lihan kautta huoneilmaan. Kärsii kroonisista tulehduksista eikä hoitoa ole löytynyt vaikka kolmella eri tohtorilla on tutkituttanut.
        Vastuullista tutkituttaa ja yrittää hoitaa, mutta jossain se rajakin pitää kulkea, että milloin on vastuu päästää sairas kärsimyksistään.


      • koiran edunvalvoja
        JuusoH. kirjoitti:

        Etkö jo lukenut aloittajan muita viestejä? Koira on läpeensä sairas ja allerginen aina vehnästä lihan kautta huoneilmaan. Kärsii kroonisista tulehduksista eikä hoitoa ole löytynyt vaikka kolmella eri tohtorilla on tutkituttanut.
        Vastuullista tutkituttaa ja yrittää hoitaa, mutta jossain se rajakin pitää kulkea, että milloin on vastuu päästää sairas kärsimyksistään.

        Samaa mieltä,
        inhimillisyyttä on ymmärtää, milloin sairas koira täytyy lopettaa.


      • todellisuus
        JuusoH. kirjoitti:

        Etkö jo lukenut aloittajan muita viestejä? Koira on läpeensä sairas ja allerginen aina vehnästä lihan kautta huoneilmaan. Kärsii kroonisista tulehduksista eikä hoitoa ole löytynyt vaikka kolmella eri tohtorilla on tutkituttanut.
        Vastuullista tutkituttaa ja yrittää hoitaa, mutta jossain se rajakin pitää kulkea, että milloin on vastuu päästää sairas kärsimyksistään.

        Jos on vehnälle allerginen niin itse ainakin olen löytänyt ihan normikaupoistakin vehnätöntä ruokaa. Silmätulehduskin paranee tipoilla ja kotiinsa voi aina hommata ilmapuhdistajan, ihmisilläkin on huonepölyallergiaa. Allergialääkitys koiralle ja silmien putsausta joka päivä, niin paranee.


    • 9+1

      Ensimmäisenä kyllä kirjoittajan tekstistä paistaa se että koira on hänen mielestään ruma ja kun ei opi asioita niinkuin aloittaja haluaa niin joutaa piikille .


      Aloittaja ei tarvitse koiraa ollenkaan .

      • Järjetöntä pitää

        Täytyisi olla hullu joka tahtoisi tyhmän ruman sairaan ja huonotapaisen koiran, josta ei ole muuta kuin harmia. Moniko tahtoo? Tassu pystyyn!


    • rumamiäs

      Rupeas laittaa sessullesi kotiruokaa. Keität puurot
      esimerkiksi ohra, maissi, kaura tai riisi. Riisiä pitää keittää tuplasti kuin ohje.
      Yksi vilja kerrallaan.

      Mukaan liha joka voisi olla ensin kana. Sitten voisi olla yksin possu.
      Ei pelkästään lihalle voi olla allerginen vaan on varmaan jollekin lihalle, varmaan nauta. Ja jos "kala" niin voi joku kala sopia. Osta jostain eläinten jauhelihaa, esimerkiksi hirveä, lammasta, tai poroa tai kaurista. Barf myymälät myy. Yksi laatu kerrallaan ainakin 2 viikkoa ja yksi viljapuuro. Sekaan vitamiinipilleri ja unohda kaikki
      hienot omegat, anna iso loraus rypsiöljyä ruokaan. Jos haluat keittää vihannesta mukaan keitä bataattia tai kukkakaalia.
      Kieriminen viittaisi kutinaan. Harjaa usein. Hanki koiralle allergialääke Atarax, eläinlääkäriltä saa. kortisonia voi myös käyttää allergialääkkeenä Ataraxin lisäksi.. Oma koirani syö molempia. Toki testattu kunnon allergiatestit. Ilmalle ei voi olla allerginen vaan varmasti kyse on pölypunkista, eli kotipölypunkki ja voi olla varastopölypunkkikin.
      Naksut sisältää yleensä pölypunkkeja. Pese koiran petivaatteet usein.

      Hankit antibioottitipat silmiin ja hoidat niitä riittävän kauan. Kysyt allergiasilmätipoista koiralle, varmaan ihmisten vastaavia voi antaa (jopa ilman reseptiä saatavia) mutta ne ei rähmään auta. Hankit eläinlääkäriltä kunnon matolääkkeen esim Stronghold ja se vie pois myös mahdolliset nenä-korvapunkit jos niitä olisi.
      Pistät sessusi kuvan nettiin, jokuhan voisi vaikka haluta sen.
      Ei me ihmisetkään yleensä niin komeita olla.
      Mutta älä hyvä ihminen anna sitä huonoon kotiin. Tutustu tarkasti koirasi ottajaan.
      Kuolemakin on armollisempi kuin huono koti.

    • NimimerkittäVain

      Olen erittäin eläinrakas ihminen. Mutta mielestäni koiran lopettaminen ei ole paha asia; hirveämpää on laittaa koira kiertoon. Miettikää nyt, seuraava omistaja ei välttämättä jaksa nähdä aloittajan tavoin mitään vaivaa koiran hyvinvoinnin eteen mutta ei vie kuitenkaan piikille, tiedossa pitkä elämä kärsimyksissä! Eikä ihmisen tarvi omaa elämäänsä pilata siksi, että kokisi olevansa huono ihminen siksi ettei jaksanut loputtomiin hoitaa kärsivää koiraa.

      Voisin veikata että koira saattaa kieriä maassa siksi, että se kutiaa. Ja pesu lisää kutinaa, joten noidankehä on valmis. Edellinen perhe on laiminlyönyt tapakasvatuksen ja ilmeisesti koko koiraa muutenkin kun sille on syötetty jotain markettinappuloita... (Tosin! En ole Lupan sis.luetteloon tutustunut, mutta jos se olisi hyvistä raaka-aineista tehty, se ei olisi niin halpaa...) Nylkyttäminen saattaa olla sijaistoiminta jos koiran on paha olla, tai koiralla on "huonot hermot". Voithan vielä kokeilla tosiaan raaka-aine kerrallaan josko allergia helpottaisi; tosin jonkun ehdottama viikko ei piisaa, täytyy katsoa useampi viikko miten koira reagoi. Kaverillani on saksanpaimenkoira jolla on kaikenlaiset viat ja allergiat eikä sekään liho sitten millään. Mutta huoneilma-allergia... Toisaalta koiran hengissä pitäminen on varmaan vain kärsimyksen pitkittämistä.

      Sinä teet itse kuinka parhaaksi näet; joko jatkat hoitoa tai lopetat koiran. Ethän anna koiraa kiertoon kuitenkaan koska monikaan ei jaksa huolehtia noin vaativasta koirasta. Ja se huoneilma-allergia... Veikkaisin myös että tässä on tosiaan kyse jonkun pennuttajan älynväläyksestä kun tahdotaan "jalostaa" rotua ja yhdistellään mitä sattuu... Jos koiralla on paperit ja kasvattaja tiedossa, kasvattajalle ehdottomasti tieto kasvattinsa terveydentilasta jotta sen sukulaisia ei enää käytetä jalostukseen.

      Tsemppiä, kyllä asia järjestyy, tavalla tai toisella.

    • Näin on

      Olen samaa mieltä että tuo aloittaja on vastuuton ihminen,toivottavasti
      tajuaa antaa molemmat koiransa pois.

    • ...........

      Hienoa, ettei koira suostu tekemään paskoja lenkkipolun varteen. Mie tykkään. :)
      Helpompihan ne sieltä tarhasta on lapioida pois, kuin kanniskella pussissa pitkin raittia.

    • ap

      Se on näköjään aivan sama minkälaiseen asiaan täältä yrittää vinkkejä kysyä..,haukut tulee joka tapauksessa niskaan.

      Vai pitäisi vielä molemmat koirat antaa pois?

      Tuskinpa toinen vetäisi sertejä ja PN-sijoituksia jatkuvasti, jos se olisi huonosti hoidettu.

      Enemmän rahaa, aikaa ja vaivaa on kyllä mennyt tähän rumilukseen jopa tuplaten.

      Itsepähän niin tyhmä olin, että menin tuollaisen rassukan ottamaan mutta todellakin olen sitä mieltä että tämän koiran elämäntaival olisi nyt parempi päättää tähän.

      Tekisi tosiaankin mieli laittaa siitä kuva esille, mutta sitä en osan palstalle kirjoittelevien lynkkaajien takia viitsi tehdä..saisin vielä köniini :).

      Ei ole hauskaa, kun sijoittaa lähes kaiken rahansa, aikansa ja voimansa yhden elikon hoitamiseen ja saa siitä hyvästä virkavallan peräänsä, vaikka on kaikkensa yrittänyt.

      Tulin lopputulokseen, että varaan huomenna ajan tämän koiran viimeiselle matkalle.

      • Angeleyes..

        Täällä löytyy ainakin yksi ymmärtäväinen. Kukaan ei voi rehellisesti väittää ettet olisi kaikkea yrittänyt selvittääksesi koiran vaivaa, moni ei olisi niin paljon edes jaksanut tehdä, varmasti useampi olisi jättänyt koiran ottamatta ulkonäön takia.
        Äläkä välitä tuosta molemmat koirat pois-kommentista, ihan taukki fanaatikko asialla. Tsemppiä tulevaisuuteen.


      • Kyllästymispiikille

        Selkeästi avaaja on vain kyllästynyt koiraansa sillä tälläisiahan koirat yleensäkin on:

        "Tähän sitten vielä muut ihanat ominaisuudet: valtaisa kuolaaminen, epämiellyttävä haju, toisen koiran jatkuva nylkytys, pihasta karkailu (on muuten leikattu), paskat tehdään vain ja ainoastaan tarhaan (ei suostu tekemään lenkille) ja mielellään silloin kun naapuri on juttelemassa aidan yli, jääräpäisyys, kurassa päivittäin piehtarointi ja ihmisten (varsinkin lasten) päälle hyppiminen."

        Tosin tämän lasken minäkin koiralle hyveeksi, että tekee ne paskansa omistajan harmiksi, niinkuin kuuluisikin.

        Haittaako tuo jos naapuri katselee, jos koirasi omalle pihallasi paskoo? Olisiko parempi, että naapurisi jäisi lenkillään katselemaan, kuinka paskat jäävät pyörätielle/tai jalkakäytävälle?

        Meillä on kissa, joka ulkoilee kytkettynä ja nimenomaan toivon, että se paskoo pihallemme, josta saan ulosteet helposti laitettua jätteisiin. Tässä on kai sitten kissaihmisen ja koiraihmisen ero. Kissaihmiset ovat viitseliäämpiä ja he ovat tottuneet siivoamaan lemmikkinsä ulosteet hiekkalaatikolta ja ulkoa. Yleistäen siis: koiraihmiset ovat laiskoja.


      • ap
        Kyllästymispiikille kirjoitti:

        Selkeästi avaaja on vain kyllästynyt koiraansa sillä tälläisiahan koirat yleensäkin on:

        "Tähän sitten vielä muut ihanat ominaisuudet: valtaisa kuolaaminen, epämiellyttävä haju, toisen koiran jatkuva nylkytys, pihasta karkailu (on muuten leikattu), paskat tehdään vain ja ainoastaan tarhaan (ei suostu tekemään lenkille) ja mielellään silloin kun naapuri on juttelemassa aidan yli, jääräpäisyys, kurassa päivittäin piehtarointi ja ihmisten (varsinkin lasten) päälle hyppiminen."

        Tosin tämän lasken minäkin koiralle hyveeksi, että tekee ne paskansa omistajan harmiksi, niinkuin kuuluisikin.

        Haittaako tuo jos naapuri katselee, jos koirasi omalle pihallasi paskoo? Olisiko parempi, että naapurisi jäisi lenkillään katselemaan, kuinka paskat jäävät pyörätielle/tai jalkakäytävälle?

        Meillä on kissa, joka ulkoilee kytkettynä ja nimenomaan toivon, että se paskoo pihallemme, josta saan ulosteet helposti laitettua jätteisiin. Tässä on kai sitten kissaihmisen ja koiraihmisen ero. Kissaihmiset ovat viitseliäämpiä ja he ovat tottuneet siivoamaan lemmikkinsä ulosteet hiekkalaatikolta ja ulkoa. Yleistäen siis: koiraihmiset ovat laiskoja.

        Tottakai ne jätökset kerätään, tuli ne sitten lenkin varrelle tai takapihalle.

        Koira kun ei KOSKAAN suostu vääntämään lenkille, vaan turauttaa AINA keskelle takapihaa ja todellakin yleensä vielä siten, että naapuri on omalla pihallaan kastelemassa kukkia tai juttelee aidan ylitse.

        Ja voitte hyvin kuvitella, miltä näyttää kun tuollainen epäkurantti yksilö päkistelee ämpärillisen paskaa keskelle pihaa.

        Ei, en ole todellakaan laiska mutta tämä on aika epäesteettistä katseltavaa minusta ja saati sitten naapurista joka ei ole koiraihminen.


      • Koiralla on oikeus
        ap kirjoitti:

        Tottakai ne jätökset kerätään, tuli ne sitten lenkin varrelle tai takapihalle.

        Koira kun ei KOSKAAN suostu vääntämään lenkille, vaan turauttaa AINA keskelle takapihaa ja todellakin yleensä vielä siten, että naapuri on omalla pihallaan kastelemassa kukkia tai juttelee aidan ylitse.

        Ja voitte hyvin kuvitella, miltä näyttää kun tuollainen epäkurantti yksilö päkistelee ämpärillisen paskaa keskelle pihaa.

        Ei, en ole todellakaan laiska mutta tämä on aika epäesteettistä katseltavaa minusta ja saati sitten naapurista joka ei ole koiraihminen.

        Tuonko pitäisi olla ongelma? Ruma koira paskoo jumalattomia kasoja epäesteettisesti sinun ja naapurisi mielestä? Herran tähden, se on koira kai silläkin saa olla oikeus tyhjentää suolensa.

        Tuohan on murheista pienin, keskity koiran sairauksiin ja sitten vasta muuhun.


      • Oma tupa oma lupa
        ap kirjoitti:

        Tottakai ne jätökset kerätään, tuli ne sitten lenkin varrelle tai takapihalle.

        Koira kun ei KOSKAAN suostu vääntämään lenkille, vaan turauttaa AINA keskelle takapihaa ja todellakin yleensä vielä siten, että naapuri on omalla pihallaan kastelemassa kukkia tai juttelee aidan ylitse.

        Ja voitte hyvin kuvitella, miltä näyttää kun tuollainen epäkurantti yksilö päkistelee ämpärillisen paskaa keskelle pihaa.

        Ei, en ole todellakaan laiska mutta tämä on aika epäesteettistä katseltavaa minusta ja saati sitten naapurista joka ei ole koiraihminen.

        Kyllä se kuule olisi paljon epäesteettisempää katsottavaa, jos se tekisi sen ämpärillisen jonnekin kadun tai pyörätien varteen, missä saattaisi olla vielä enemmän yleisöä kuin yksi naapuri. :D


      • koiran edunvalvoja

        Toivotan hyvää matkaa koirallesi.
        Kaikkea hyvää sinulle ja toiselle koirallesi!
        Olet toiminut aivan oikein.
        Lähden aamulenkille vanhan koirani kanssa, vaikka taivas itkee


    • Ruma on kaunista

      Kyllähän on ihan selvä, ettei ap ajattele tässä asiassa koiraa vaan itseään.... Huoh, kaikenlaiset hörhelöt saavatkin koiria ottaa!

      - "koira on aivan kammottavan RUMA"
      - "paikanpäällä en kehdannut sanoa, etten tämännäköistä koiraa huoli"
      - "Lisäksi saisin edellisen omistajaperheen vihat niskoilleni"
      - "Eiköhän se hymy ottajalta aika nopeasti hyytyisi.. Palautusoikeutta ei luonnollisesti ole."
      - "Tekisi tosiaankin mieli laittaa siitä kuva esille, mutta sitä en osan palstalle kirjoittelevien lynkkaajien takia viitsi tehdä.."
      - "Ei, en ole todellakaan laiska mutta tämä on aika epäesteettistä katseltavaa minusta ja saati sitten naapurista joka ei ole koiraihminen."

      Aika itsekäs tapaus, joka pelkää mitä muut hänestä ajattelevat... Yhdessä asiassa toki olit oikeassa: "Itsepähän niin tyhmä olin...."

      "Tulin lopputulokseen, että varaan huomenna ajan tämän koiran viimeiselle matkalle." Koiran on varmasti parempi levossa kuin tuollaisen idiootin luona......

      • watagawe

        Olen aivan samaa mieltä.
        Haluaisin lisätä, että aloittajan kirjoitusten perusteella hän katsoo koiraa objektina ei elävänä.
        En missään hänen kirjoituksessaan löytänyt minkäänlaista välittämisen tunnetta kumpaankaa koiraa kohtaan. Kuului vain kuinka harrastaa sitä tätä ja tota.

        Itse en juuri näyttelyihmisistä pidä, koska kuka koira oikeasti haluaa istua autossa 4 tunnin ajomatkaa ja sitten odottaa autossa 2 tuntia, jonka jälkeen pyörähdetään joillain pienellä maapläntillä 10 minuuttia ja sitten ajetaan takaisin kotiin 4 tuntia.

        Minua aina naurattaa, kun näyttelyihmiset sanovat kuinka heidän Nelli rakastaa näyttelyitä ja sen kuulemma näkee... Ehkäpä Nelli nauttii, että vihdoin pääsee ottamaan pieniä juoksuaskeleita raittiissa ilmassa autoreissun jälkeen.


        Aloittajaa suosittelisin katsomaan molempia koiriaan perheenjäseninä ja yrittää saada jonkinlaista suhdetta aikaseksi.

        Myös koiran hyppiminen lapsia kohti on sinusta itsestäsi kiinni.

        Myös sanoisin, että kyllä maailmasta löytyy niitä koirapelastajia, jotka haluavat edes yrittää auttaa koiraa elämään hyvää elämää pidempään, joten anna koirasi sellaiselle, jos sellainen löytyy.


        Ymmärrän, että koira on sairas, mutta suosittelisin kokeilemaan vielä kerran jotain lääkäriä, jota monet koiranomistajat suosittelevat. Tutkituta koira vielä ja kun tulokset ovat tulleet, niin kysyt eläinlääkäriltä mikä olisi paras vaihtoehto koiralle.


      • koiran edunvalvoja
        watagawe kirjoitti:

        Olen aivan samaa mieltä.
        Haluaisin lisätä, että aloittajan kirjoitusten perusteella hän katsoo koiraa objektina ei elävänä.
        En missään hänen kirjoituksessaan löytänyt minkäänlaista välittämisen tunnetta kumpaankaa koiraa kohtaan. Kuului vain kuinka harrastaa sitä tätä ja tota.

        Itse en juuri näyttelyihmisistä pidä, koska kuka koira oikeasti haluaa istua autossa 4 tunnin ajomatkaa ja sitten odottaa autossa 2 tuntia, jonka jälkeen pyörähdetään joillain pienellä maapläntillä 10 minuuttia ja sitten ajetaan takaisin kotiin 4 tuntia.

        Minua aina naurattaa, kun näyttelyihmiset sanovat kuinka heidän Nelli rakastaa näyttelyitä ja sen kuulemma näkee... Ehkäpä Nelli nauttii, että vihdoin pääsee ottamaan pieniä juoksuaskeleita raittiissa ilmassa autoreissun jälkeen.


        Aloittajaa suosittelisin katsomaan molempia koiriaan perheenjäseninä ja yrittää saada jonkinlaista suhdetta aikaseksi.

        Myös koiran hyppiminen lapsia kohti on sinusta itsestäsi kiinni.

        Myös sanoisin, että kyllä maailmasta löytyy niitä koirapelastajia, jotka haluavat edes yrittää auttaa koiraa elämään hyvää elämää pidempään, joten anna koirasi sellaiselle, jos sellainen löytyy.


        Ymmärrän, että koira on sairas, mutta suosittelisin kokeilemaan vielä kerran jotain lääkäriä, jota monet koiranomistajat suosittelevat. Tutkituta koira vielä ja kun tulokset ovat tulleet, niin kysyt eläinlääkäriltä mikä olisi paras vaihtoehto koiralle.

        Näyttelyistä edellisiselle;
        Koiran ehdoilla mentiin, meidän koira kyllä selvästi nautti, kun sai tavata samanrotuisia ja riehua niiden kanssa. Jostain syystä koira tunnistaa oman rotunsa? Myös esiintymisestä se tykkäsi ja käyttäytyi paljon kauniimmin , kuin normaalisti. Automatkailusta se pitää edelleen, hyppäisi vaikka tuntemattomaan autoon.


    • pistääkiehumaan

      Saakeli mikä k..usipää toi aloittaja. Koira ruma... Voi jessus helevetti!!! Myy perhana se koira tai anna ilimatteeksi jos joku ottais tai ostais sen. Ohan sillä paljo erilaisia allergioita kylläkin.. Ootko e. lääkäriltä kyselly että mitä on mieltä kannattaisko lopettaa vai ei?? Kyllä ne osaa neuvoa!!

      • 46gh

        Siinäpä kiehut hahahaha!


    • pistääkiehumaan

      Mitä rotuja siinä koirassa on?? Miksi puhut koirastasi noin jumalattoman rumasti?? Epäkurantti yksilö sun muuta.. Kauheeta tollanen teksti. Pihalta karkailut, paskassa piehtaroinnit, hyppimiset päälle sun muut on tällä hetkellä kyl toissijasia asioita kun miettii että on paljon erilaisia allergioita, ne ois tärkeimmät saada kuriin jos mahdollista!! Sitten keskittyä koiran kouluttamiseen!! Jokaisella koiralla on oikeus hyvään elämään, JOPA SILLÄ SUN RUMALLA KOIRALLAS!!!

      • Wrong way!!!

        Missään ei ole puhuttu että koira piehtaroi paskassa. :D Mitä vittua sä selität, yrität antaa huonomman kuvan?


    • ghdkdi

      Eikös ap ollut yrittänyt selvittää allergioiden syitä ja hoitaa niitä kuntoon, siinä kuitenkaan onnistumatta?

      Mä sain sen kuvan, että kurassa piehtaroinnit ja karkailu ei ap:lle se varsinainen ongelma ollutkaan.

      Tutulla oli kanssa surkean laiha koira, jota ei minkäänlaisella ruokinnalla ja tutkimuksilla saatu lihomaan.
      Tähän oli kyllä selvä syy, koska koira oli jumalattoman nirso eikä mitkään sapuskat kelvanneet.

      Eläinsuojeluvalvoja kävi kanssa muistaakseni pari kertaa katsastamassa tilanteen, kun naapurit huolissaan soittelivat.

      Koirien taivaaseen lähti sitten loppujen lopuksi tämäkin yksilö, ei se varmaankaan ole kovin kivaa että ihmiset luulevat koiraa pidettävän huonosti vaikka sille kultalusikalla yritetään sisäfilettä syöttää.

    • Ruma on kaunista

      Tottakai koira on päästettävä lepoon, jos sen kunto sitä vaatii, jos se on todella sairas ja kärsii, eikä mitään ole enää tehtävissä.

      Mutta se ei ole koiran vika, jos se on sairas, kuolaava ja ylikorkea, se ei tee siitä rumaa hirviötä. Sekään ei ole koiran vika, miten koira on koulutettu/jätetty kouluttamatta. Ja saisit olla onnellinen, että koira ylipäätään tekee asiansa pihalle, eikä sisälle. Ja koira todella aistii tuntemuksesi, en itsekään haluaisi harrastaa sellaisen henkilön kanssa, joka minusta noin ajattelee. Olisin toivonut koiralle parempaa loppuelämää, jossa olisi saanut olla viime hetket onnellinen ja rakastettu. Koiraparka ei ole koskaan tuntenut itseään halutuksi viimeisessä kodissaan.

      Entä, jos toinen koirasi, joka on ollut sinulla pennusta asti ja jonka olet itse kouluttanut, sairastuisi yllättäen - karva lähtisi tupottain, iho olisi hilseilevä ja pahan ihottumat peitossa, hampaat tippuisivat suusta, silmät rähmisivät ja lisäksi korvatulehdus. Sainoisitko tästä ihanasta kullannuppusestasi, että onpa ruma hirviö? Ja häpeäisit silmät päästäsi, kun se kaikkien vaivojen uuvuttamana kokisi ainoan turvallisen paikan kakkaamisellensa olevan juurikin oma piha ja vieläpä NAAPURIN NÄHDEN.... Hyi kuinka epäesteettistä!

      Vaikka omat koirani olisivat kuinka sairaita hyvänsä ja näyttäisivät miltä tahansa, en ikipäivänä kutsuisi niitä rumiksi hirviöiksi. Ne ovat aina kauniita, rakkaita, ja toivottuja. Nautin niiden seurasta ja ne myös minun.

      Ja se tosiasia on hyväksyttävä, että kun ottaa itselleen koiran, vapaa-aika muuten kuin koiran kanssa touhuten on kortilla. Itse en mitään sohvaperunoita ole omista koiristani tekemässä, joten zumbat, joogat, aerobicit ym saa unohtaa. Koiran elämä on niin lyhyt, että saakoon se nauttia joka hetkestä.

    • /()((()))((R%GH<

      Jos todella haluat koirasta eroon, niin tuo se minulle. Niin hommaan koiran kuntoon, ei tartte sinun ottaa ressiä koirasta enään?!
      voit laittaa osoitteeseen: puppiesPOISTATÄMÄ@live.fi viestiä, niin katsotaan mitä asialle voidaan tehdä

    • plööö

      sinäkö koira ihminen voi kiesus! neuvoksi älä ota elukoit ja kato peiliin

    • palonpe1

      Tästä kannattais tehdä pilakuva:
      Nainen työntää lastenvaunuja ja kaksi koiraa pyörii ympärillä hihnaoissa.
      Mikä mällää, koiria on ihan liikaa, keskittykää vain lasten tekoon.

    • asgdadsgd

      Tällä vastauksella saan varmaan vihat päälleni, mutta lopeta koira Jos kerran allergioita ja sairauksia on toisensa perään, niin mikä sellaista pitää hengissä? Varsinkaan kun ei selviä, mikä koiralla edes on.. Tai anna edes eteenpäin vastuulliselle ihmiselle vaikka ilmaiseksi, jos et jaksa hoitaa sitä.

      Sinänsä rumuus, haju tai tämän tapauksen käytös eivät ole vielä syitä lopettaa. Loppujen lopuksi koira ei ole vaaraksi kellekään. Toki se, että koira astuu toista koiraa, on rasittavaa.

      Mutta jos koira on alakuloinen ja oikeasti sairas, niin lopeta. Kukaan ei maksa satoja tai tuhansia euroja erikoiskäynneistä eläinlääkärille, kun selvästi se ei ole sitten ollut mitään perusallergiaa, jota olisi voinut hoitaa. Mutta jos koira on onnellinen ja ulkonäkö on ainoa ongelma niin anna olla sellaisenaan ja hanki uusi koti.

    • N

      Kuulostaa vinttikoira patsaalta.

    • ukk

      Olet hyvin koiraa hoitanut. Kaikkia ei tarvitse vaivoinaan pitää. Maailma pursuaa terveitä mukavia nuoriakin koiria jotka ovat vailla kotia. Ei työtä ja rahojaan tarvitse laittaa harminkappaleeseen. Sillä on hankala luonne, ja se on myös kroonistuneiden allergiajuttujensa pilaama.
      Lopetus on paras ratkaisu tässä tapauksessa. En ainakaan huolisi vastaavaa vierasta koiraa ongelmineen. Omani hoidan kyllä loppuun saakka, ja hyvin.
      En pidä turhista lopettamisista, mutta tällä koiralla ei kuitenkaan ole kummoista tulevaisuutta, vaikka mitä ihmeitä sen eteen tekisi.
      Ja turha kenenkään haukkua, tiedän mistä puhun.

      Vanha sanonta: "todessakin on tekemistä", sopii tähänkin.

    • ....................

      kysy eläinlääkäriltä hoito-ohjeet ja kolutat piskisi tottelemaan. Ruma koira vois olla kiva, jos se osaa käyttäytyä. Se on koirallekin varmasti iso ja raskas muutos, kun kaikki rakkaat ympärillä vaihtuu kun annetaan pois. Se on kuitenkin laumaelukka. Lisäksi se menee niillä säännöillä, mitä se on edellisessä kodissaan oppinut. Ei se tiedä miten teillä asiat tehdään. Rotumääritelmillä voit nakata vesilintua. Niillä ei tee mitään missään muualla kuin näyttelyssä, ja sekapit on muutenkin terveempiä kuin rotukoirat.

    • Tsemppiä vaan.

      Sinuna minä ainakin lopetaisin tuon koiran mieluummin kuin antaisin eteenpäin. Voithan sanoa sille entiselle omistajalle että teidän on aivan mahdoton pitää sitä koiraa että jos halauvat niin saavat sen takaisin taikka sitten sinä viet sen piikille. Valinta on heillä. Sen jälkeen eivät ainakaan teitä voi syyttää mistään.

      Olisi tosiaan pitänyt kehdata silloin heti sanoa että et otakkaan koiraa koska on ihan selvästi sairas koira. Sen takia he varmaan on sen antaneetkin...on niin helppo aina sanoa että allergian takia on pakko luopua koirasta. Se on varmaan yleisin syy kun ei halutakkaan enään pitää jotain ongelma koiraa.

    • ruokavaliota kehiin

      Koirasi voi olla allerginen. Minunkin koirallani silmät rähmi ja karva oli kiilloton. Kun vaihdoin kotona tehtyyn ruokaan, alkoi koira silminnähden "sievistyä". Vehnälle oli allerginen ainakin. Ei kärsi yhtään antaa edes pullanpalasta. Ruisleivässäkin on vehnää. Kaiken viljan olen jättänyt pois. Kaura on ainoa, jota joskus laitan kuppiin kun aamukaurapuuro on joltain jäänyt syömättä. Koira ei liho vaikka kuinka paljon söisi, jos on allerginen. Koirasi siis kituu. Miksi otit sen jos et jaksa vaivautua ruokavalion kanssa?

      Ruokaöljyä tirautan ruokiin hiukan joka syöntikerralla. Voit kokeilla eri ruokia noin kahden kuukauden ajan jättämällä ensin pois vehnän. Anna muuta kaksi kuukautta. Ellei mitään tapahdu, jätä taas joku ruoka-aine pois ja katso seuraavat kaksi kuukautta. Ellei ala tapahtua mitään, kannattaa koira lopettaa jos ei siitä kenellekään mitään iloa ole.

      Jotkus koirat eivät vain siedä teollisesti valmistettua ruokaa. Muista matokuurit.

    • ap

      Nyt riitti.. Tiistaina lähdetään piikille.

      Koira teki muistoksi vielä paskatkin olohuoneeseen. (Kuuli varmaan äskeisen puhelun).

      • Ruma on kaunista

        Olet itsekäs, vastaanottokyvytön, vastuuntunnoton hirviö, epäkurantti yksilö ja naapurin silmissä epäesteettistä katseltavaa. Miksi tulet tänne vinkumaan ja mukamas neuvoja kysymään, kun et niitä kuitenkaan huoli?


      • Ruma on kaunista
        Ruma on kaunista kirjoitti:

        Olet itsekäs, vastaanottokyvytön, vastuuntunnoton hirviö, epäkurantti yksilö ja naapurin silmissä epäesteettistä katseltavaa. Miksi tulet tänne vinkumaan ja mukamas neuvoja kysymään, kun et niitä kuitenkaan huoli?

        Ehkä piikille vieminen on oikea vaihtoehto, tosin mehän emme sitä koskaan tiedä, kun emme tunne tapausta muutakuin kertomasi perusteella....

        Mutta edelleen suututtaa tuo suhtautumisesi koiraan. Koirasi ei ole syyllinen ongelmiinsa, se ei voi sairauksillensa mitään, eikä nauti elämästä "kodissa", jossa siihen suhtaudutaan noin. Eikö koira olisi ansainnut kaikesta huolimatta olla rakastettu?


      • riittää !!!!

        VIE JUMALAUTA se koira eläinsuojaan tai pyydä hakemaan heti!!!! Sinulla ei ole oikeutta lopettaa elollisen olennon elämää oman mielivallan vuoksi...!!!!!

        Koiran vika ei ole, jos sitä ei ole koulutettu tai ei osaa. Vaikka olisi minkä näköinen eikä silmääsi miellyttäisi. Olkoon pashaa juu matolla. Sinä et voi kostaa eläimelle, olet itse sen hankkinut aikoinaan.


    • seis-

      -------> Vie koira eläinsuojaan, tai soita heidät hakemaan koira heti. ÄLÄ piikille. Koiralla on vielä paljon elämää jäljellä, sinulla ei ole oikeutta lopettaa vain sen vuoksi että koira ei osaa. Joku muu kyllä opettaa oikealla tavalla.

      Koira löytää uuden omistajan varmasti. Silmiä pitäisi hoitaa hyvin ja kouluttaa koiraa. Olla sopiva koti koiran pitoon.
      On tärkeää että seuraava omistaja on pätevä, eläinsuojelu etsii uuden kodin.

    • Ruma on kaunista
      • Herkkis nainen

        Tulin tänne ulkopuolisna tarkkailijana ja toi video sai kyyneleet valumaan.

        Itselläni koirat 50kg ja 78kg, vanhoja ovat.


      • Kääpiökoira

        Katsoin videon... ja kyyneleet valui valtoimenaan, tuon pienen otuksen herkistämänä. Ja etenkin, kun se näytti hyvin paljon omalta pikkuseltamme, joka on rakas yli kaiken muun. Siinä vaiheessa nauroin kyynelten läpi, kun koiruus alkoi (luotti jo niin paljon noin lyhyessä ajassa) hieman jo "riehaantua" leikkimään : ) En löydä edes riittävän hirvittäviä sanoja kuvaamaan niitä ihmisiä, jotka laiminlyövät eläimiä. En voisi mitään vihata enempää.


    • eläinressukka

      Itse olet hirviö ja sellaiseksi olet myös koiran opettanut. Koiran voi kouluttaa aivan sellaiseksi, kuin haluaa. Koiran kouluttaminen aoitetaan heti, kun se otetaan perheenjäsenksi. Kouluttamistyö ei ole vaikeaa, mutta pitkäjänteistä. Työ kannattaa, koirasta saa kiltin, tottelevan ja hyväkäytösisen.

      Koiraa ei kouluteta väkivallalla, vaan kiitospalalla. Kaikki koirat oppivat temput kiitospalasta ja tekevät vaikka mitä. Omat koirani etsivät minulle metsästä kanttarellipaikatkin, minun ei tarvitse kuin kerätä ja seurata koiriani. Koirani myös ohjaavat minut umpimetsästä kotiin oksattomia reittejä.

      Koiria pitää kiittää ja rakastaa, ei moittia ja lyödä.

      Kiitos on se avainsana.

      Tuntuu siltä, että olet vähän pihalla näistä koira-asioista ja parempi olisi, jos sinulla ei olisi koiria. Tietysti vanhojen koirien on vaikeaa opetella "uuden perheen" tavoille ja ei koskaan tiedä, mitä karmivaa tämä koiraparka on joutunut kokemaan edellisellä omistajalla. Näyttää siltä, että koira on joutunut sellaiseen perheeseen, jossa koiraa ei rakasteta.

    • Ottokoiran mamma

      Ei sen koirankaan ole kiva olla, jos siitä ei pidetä. Kyllä se sen tajuaa.
      Voi olla, että jotkut jutut johtuvatkin ihan vain siitä, että se kohtaa niin huonoa energiaa.
      Voi koiraraukkaa...

      • ...

        Koiran terveys ja hyvinvointi ovat se juttu. Kannattaa käydä eläinlääkärit läpi, vaikka soittelemalla ja suosituksia kyselemällä selvittää kunkin asiantuntemus (ja asennekin) sekä pyrkiä valitsemaan paras. Jos eläintä pystytään auttamaan ohjein ja lääkityksin, niin se olisi iloinen asia. Jos se vain kärsii - se se vasta kuluttaa ihmisenkin hermoja - niin on armollista nukuttaa pieni pois.


    • Vaikka rakastan koiria, ymmärrän aloittajaa osittain.. tuota ulkonäkö kommenttia kaihdan aloittajalta mutta jos koira sairastaa ja on allerginen noin paljon, on armeliaampaa sallia koiralle lepo ja rauha.

    • januzk

      Ei muuta kuin kuula kalloon.. Eläinrääkkäystä se vaan on jos väkisin pidetään kitumassa, osatkaa päästää irti lemmikeistänne, vaikka monesti ei nähdä miten sairas elukka oikeasti on. Niin kävi meilläkin kissojen kanssa, noh toinen onneks ammuttiin, mutta toinen kidutettiin loppuun, näin jälkeen päin surettaa kun ei älytty/huomattu sairauden vakavuutta.

    • Kääpiökoira

      Muuten en kommentoi, kun tuohon rumuusasiaan. Onko se ruma, kun katsot sitä syvälle silmiin? Tuskin. Siellä ruskeiden (tai muun väristen) silmien takana on se koira, joka se on, oma persoonansa. Kauneus ja rumuus on katsojan silmissä, ja usein vain ulkoista.

      Nimim. yhden koiran mamma, joka näkee rumassakin kaunista.

    • ap

      Minä en muuten kirjoittanut tuota aiempana olevaa "tiistaina mennään piikille ja koira väänsi kostoksi läjän lattialle"-kommenttia.

      Koira on vielä hengissä, olen yrittänyt tässä pohtia oikeaa ratkaisua ja vaikka tiedän että lopetus on paras vaihtoehto, en ole varannut vielä aikaa.

      Joka päivästä on löytynyt kuitenkin yksi pieni mukava asia, jonka takia olen tuota soittoa klinikalle viivästyttänyt.

      Kuitenkin se koirasta lähtevä mädän haju on sellainen, että esim. samassa huoneessa ei pysty sen kanssa olemaan..ei siis ole mitään korvatulehduksen hajua vaan koira haisee kuolemalta.

      Enää en sitä tutkimuksiin halua viedä, viimeksi käytiin 2kk sitten ja silloinkaan ei oikein mitään selvinnyt.

      Tosi hyviä kommentteja täällä on ollut, kiitos siitä!

      • Ruma on kaunista

        Siinä tapauksessa pyydän anteeksi epäkohteliasta kielenkäyttöäni. Suututti. Toivottavasti löydät koirasta ja yhteisestä elämästä jatkossakin niitä hyviä asioita ja hetkiä. Ja koira saisi osoittaa vielä uskollisuuttaan omistajalleen, joka jaksaa rakkaudella hoitaa. :)


    • 17+5

      Olet kyllä säättävä . Toivottavasti tajuat luopua toisestakin koirastasi . Empä jaksa uskoa että missään eläinlääkärilläkään olet koiran kanssa käynyt tai jos olet niin et ole hoitohjeita seurannut . Toivottavasti oelt ylpeä itsestäsi . Kukatahansa muu hoitaisi koiran ja taatusti pärjäisi sen kanssa eikä sen ulkonäkö häiritsisi tippaakaa n!

      Et halua koiraa antaa eteenpäin koska pelkäät että joku muu saa sen kuntoon ja pärjää sen kanssa .

    • Monsteriina

      Koitappa käydä jollain toisella lekurilla? Ja netissä saa selville mitkä eläinlääkärit ovat hyviä esim. kyselemällä koirapalstoilta.

      Kasvattajaan olisi myös hyvä ottaa yhteyttä, hän ehkä osaisi kertoilla suvussa olleista sairauksista.

      Vehnä on allergiselle paha piru, sitä kun on ruuissa jossa ei edes uskoisi sitä olevan. Sanoit kokeilleesi kaikenlaisia merkkejä ja barffiakin mutta ehdottaisin että siirtyisit uudestaan barffiin ja pitäisit huolta ettei koira saa mistään syötyä viljaa (toisen koiran navut, herkkunapit, ruuantähteet yms).
      Kuinka kauan muuten koitit barffia?

    • tööööttttt

      Siis koira haisee? Eikö se pesemällä lähde se haju? Onhan niitä erilaisia tököttejä olemassa. Toivottavasti teet kaikkesi koiran eteen ja olet varmasti paljon tehnytkin kun olet kuitenkin paljon eläinlääkärissäkin käyttänyt. Oletko eläinlääkäreiltä kyselly että mitä ovat mieltä, olisiko parempi lopettaa koira? Kaikkea hyvää sinne, toivottavasti koira saisi elää elämäänsä.

    • ap

      Ei lähde haju pesemällä, shampoopesun jälkeen pysyy hyväntuoksuisena päivän-pari, sen jälkeen löyhkä alkaa tulla ihon läpi.

      Siis suu ei haise, eikä korvat vaan haju tulee koiran ihosta.

      Sitä on vaikea kuvailla, mutta ensimmäisenä tulee mieleen mätä kananmuna tai jonkun pikkueläimen raato :/.

      Yksi koiran tutkineista eläinlääkäreitä oli allergiaspecialisti ja ajoimmekin 300km suuntaansa tutkimuksiin, syyt selvisi mutta ei sellaista ruokavaliota joka sopisi.

      Barffaus aloitettiin viime keväänä ja sitä kokeiltiin reilu 3kk, kunnes selvisi että koira on niin allerginen kaikenlaiselle lihalle ettei voitu jatkaa.

      Hevosen, hirven ja poronliha on ainoita, mitkä sopivat.

      Raakaluita ei voida antaa, koska koira oli jatkuvasti kuralla niistä, ts. ihan vesiripulilla.

      Ja minulla ei ole varaa ostaa hevosenlihaa ja ruokkia 50kg koiraa pelkästään sillä (nyt tietysti tullaan sanomaan, että jos otit koiran niin ruokintaan pitää pystyä panostamaan..tämä on ihan totta, mutta jossakin se raja menee).

      Yrjölänpuuroa on kokeiltu, samaten monenlaisia variaatioita siitä.
      Ei auta, kun koira on allerginen todennäköisesti riisillekin.

      Kala-allergia on myös, mutta lohi sopii jotenkuten (ei korvatulehduksia), joten nyt syö Brit Caren Salmon&Potatoa, kaikki muut ruokamerkit ollaan käyty läpi.

      Eläinlääkäri ja eläinsuojeluvalvoja suosittelivat lopettamista, koira on jo 8-vuotias ja todellakin huonokuntoisen näköinen.

      Kasvattajaan en ole saanut yhteyttä, on lopettanut kasvatuksen v. 2008.

    • Olen äärimmäisen eläinrakas, mutta noin sairaan koiran veisin kyllä piikille. Kuten sanoit, johonkin on vedettävä raja siihen mitä kaikkea on järkevää tehdä lemmikkinsä eteen. Ei varmasti ole koirallekaan kivaa jos on jatkuvasti tulehduksia (aiheuttavat kipua), ja varmasti se haju ottaa koirankin nenään. Jos koiralla on sairaus tai pari, niiden kanssa tulee vielä toimeen, tai allergia tai pari ei myöskään ole iso ongelma, mutta kun mennään siihen pisteeseen että joutuu käymään läpi kaupungin kaikki kaupat että saisi koiralle soveltuvaa evästä ja maksamaan siitä hunajaa, ja eläinlääkäriin menee satoja euroja tämän tästä, olen sitä mieltä ettei viimeistä matkaa kannata viivyttää.

      Nylkytys on koiramaailmassa yhdenlaista dominointia, ja tarpeiden teko pihaan voi olla yksinkertaista reviirimerkintää (vaikka siinä yhteydessä yleensä nostetaan jalkaa), joten niistä ei pidä koiraa syyttää vaikka ärsyttäviä piirteitä ovatkin.

      Minusta koiran vieminen piikille olisi tässä tapauksessa oikea päätös.

    • kunhanmietiskelen

      8vuotias koira ei ole vanha ainakaan minun mielestäni.. Mutta joo.. Itse asiaan.. Lopettaminen voi tietty olla vaihtoehto myöskin jos koira niin paljon kärsii kun noita allergioita on paljon. Vaikee sanoo oikein mitään kun eläinlääkärit ne varmasti paremmin osaa neuvoa ja sanoa mikä ois koiralle parasta. Oli kuitenkin muutamia lihoja mille ei siis ole allerginen joten niitä syöttämällä jos lähtis iho ja turkkikin paranemaan ja ei haisisi pahalle.. Mistä nyt sitten se haju johtuukaan. En tiedä paljon hevosenlihatkin maksaisi varmaan aika paljon, ainakin poro on kallista.

      Mites tuo Brit Care jota nyt siis syötät, onko se ihan ok ruoka koirallesi? Jos on niin jatka sillä. Vaihtoehtoja on monia mutta totuus on se että jos koira vaan kärsii eikä mitään voi enään tehdä niin ehkä se lopettaminen on paras ratkaisu. Mutta näiden kirjotusten perusteella mitä ihmiset tänne kirjottaa niin ei kannata koiraa lopettaa. Asiasta pitää jutella eläinlääkärin kanssa.

      Voithan kokeilla myydä/antaa koiran pois sellaselle jolla on varaa maksella poroa sun muita lihoja mitkä koiralle sopi, siis edellyttäen että koira kuitenkin voisi paremmin näitä syömällä eikä tulisi mitään pahoja allergia reaktioita.

    • Eikös kirjoittaja jo sanonut, että sekä eläinlääkäri että eläinsuojelu ovat kumpikin suositelleet piikkiä?

      Onko koira tutkitty syövän varalta? Tuli vain mieleen, että ainakin ihmisellä tulee juuri tuollainen mädän haju ihon läpi kun syöpä etenee tarpeeksi pitkälle. Se myös selittäisi tuon laihuuden ja haluttomuuden tehdä mitään.

      Mutta oli tai ei, olen silti sitä mieltä, että olisi koiralle armeliaampaa nukuttaa se ikuiseen uneen.

    • ap

      Kaveri päästettiin eilen autuaammille metsästysmaille.
      Maksasyöpä oli ja oli myös alkanut leviämään muualle..siitä haju ja laihuus :(.

      Kiittelen vaan tätä entistä omistajaperhettä, joka ei itse viitsinyt tutkia ja lopettaa.

      Ikinä, ei ikinä saisi vanhusta laittaa kiertoon.

      Anteeksi sesselleni kommentit rumuudesta, nyt on todella ikävä ja iso aukko sydämmessä.

    • surullista:((

      Voi kauhiaa :( On kyllä vastuutonta edelliseltä omistajalta, oishan se pitäny tutkituttaa aikasemmin. No mutta koira sentään pääsi kärsimyksistä ja ikuiseen lepoon, omalla tavallaan sellanenkin asia auttaa jaksamaan kun tietää että nyt on koiralla kaikki hyvin. Itsekin joutunut oman koirani lopettamaan muutama vuosi sitten. Kauhea paikka se on mutta joskus se elämä tulee siihen pisteeseen. Voimia sinne kovasti!

    • Ruma on kaunista

      Jos kyseessä nyt on oikea ap, niin teit oikean ratkaisun, niin surullista kuin se onkin.

      Hienoa huomata, että kaikista kommenteistasi huolimatta, koira olikin oikeasti pidetty ja vastuuntuntoisissa käsissä loppuelämänsä aikana. Samaa ei ehkä voi alkuperäisestä kodista sanoa...

      Taisi olla hyvin raskasta nähdä koiransa taistelua ja huonovointisuutta (vieläpä kun ei omista taisteluista huolimatta pystynyt koiraa auttamaan), kun alkoi se turhautuminen näkyä täällä niin ikävinä kommentteina. Se näytti suututtavan monia.

      Haluan vetää omat ikävät kommenttini takaisin, näyttää siltä että erehdyin suhteesi, vaikkakaan en täysin vieläkään hyväksy kaikkea sanomaasi.

      Otan osaa suruusi ja toivon jatkossa helpompia aikoja. Voimia!

    • ap

      ruma on kaunista: Kiitos viestistäsi, se piristi kovasti mieltä :).

      Olo oli tosiaan hyvinkin turhautunut, kun koiralle ei oikein mitenkään apua saanut.
      Ainakaan sellaista, joka olisi sitten auttanut todella.

      Jos vain saisin takaisin edes pienen hetken koirani kanssa, halaisin ja kertoisin kuinka sitä kaikesta huolimatta rakastinkaan. Itkuhan tätä kirjoittaessa tuli :(.

    • Ruma on kaunista

      Mukavaa, että tällaisen hirviömäisen epäkurantin yksilön viesti piristi. ;)

      Koirat ovat viisaita eläimiä. Luulen, että vaikeasta ja rankasta loppuelämästään huolimatta se tiesi, miten paljon oikeasti rakastat ja ymmärsi, että yritit auttaa.

      Vaikka sinun kannaltasi on ikävää, että edellisellä perheellä ei ollut pokkaa hoitaa koiraa asianmukaisesti loppuun saakka, niin luonasi koira kuitenkin sai kokea vielä hetken aikaa oikeaa huolenpitoa, välittämistä ja rakkautta, ja kaikista vaivoistaan huolimatta nautti, että sai viettää edes sen lyhyen aikaa kanssanne. Ja myös sinä sait kokea joka päivä edes sen yhden mukavan asian koirasi kanssa. Sure nyt rauhassa ja muistele kaikkia niitä positiivisia asioita joita koirasi kanssa koit.

      Jaksamista ja paljon hyviä hetkiä nuoremman koirasi kanssa! :)

    • täti

      Vie lopetettavaksi.Se,että koira on ylikorkea,ei tee siitä vielä rumaa mutta nuo muut jutut on sellaisia,että paras paikka on koirien taivas.Äl anna enää kiertoon eikä ed.omistajille tarvitse edes ilmoittaa asiasta.

    • Anonyymi

      Eläinsuojeluvalvojan apua kannattaa pyytää. Heillä tietotaito on huipussaan. Myös koirista irtipääsy onnistuu heidän kauttaan.

    • Anonyymi

      Jos tässä stoorissa on mitään totuutta, niin piikille vaan.
      Enemmän se kärsii näin.

      • Anonyymi

        Raatohan tämä yksilö jo lienee..


    • Anonyymi

      Älämissään nimessä lopeta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2615
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1937
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1665
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1599
    8. 91
      1543
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      117
      1408
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe