Mökkimurron estäminen

armas

Teen mökkitielle maahan valetut rautatolpat, joiden läpi vedän paksua kettinkiä. Minulla on sopiva pätkä 13 mm metallikettinkiä, joka ei kuitenkaan ole karkaistua. Kysymys kuuluu, että saako tuollaisen kettingin voimapihdeillä katkaistua, kun kettinki roikkuu ilmassa, eikä voimapihtejä saa tuettua esim. maata, kiveä tms. vasten, kuten katkaisu rautakaupassa tehdään? Kannattaako siis jättää tavallinen kettinki sivuun ja ostaa karkaistua, jos paksun kettingin murtaminen voimapihdeillä olisi käytännössä hyvin vaikeaa, kun pihtejä ei saa tuettua mitään vasten?

40

2768

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pk n'kjn 'kölnlkö n

      Osta kova ketju. Maksaahan se aika paljon, mutta kun sen jakaa muutamalle kymmenelle vuodelle eipä se niin paljon ole. Itellä portti, ihan huonekaluputkesta hitsattu. Saahan sen sahattua poikki helpostikin, mutta symboliikka tärkeintä.

      Laita riittävän kauas mökistä, ei varkaat ole kiinnostuneita käveleen edestakas.

      • symboliikka...

        "Saahan sen sahattua poikki helpostikin, mutta symboliikka tärkeintä."

        Niin, symboliikka nimenomaan. Eli ketjulla tai portilla kerrot, että jotain sen verran arvokasta siellä on, että halutaan yrittää portilla tai ketjulla suojata, eli silloin kannattaa käyttää hieman aikaa ja vaivaa esteiden murtamiseen.


    • ihan älytöntä

      tuo ei ketään pidättele mutta kettinki lukko kertoo että mökillä on jotain mitä varastaa....tai sitten ei ole mutta silti pitää ketjuja virittää....toivotaan että sinulla on oikeus noin tehdä ettei kukaan tapa siihen ketjuu itseensä....kamera on paljon parempi kuin nämä ketjut....

    • 22

      jos palokunta haluaa päästä paikalle niin niillä on olemassa "yleisavain" kaikkiin vastaaviin virityksiin joten eikö kannattaisi siis panostaa sellaiseen että palokunta ei pääse siitä lävitse? jos palokunta ei pääse lävitse niin todennäköisesti rosmoillakin se on aika työlästä.

      toisaalta taas jos tiellä on puomi tai vastaava kertoo se että siellä on jotain mielenkiintoista ja mahdollisesti rahanarvoista sillä kukaan ei seku vain puomia asenna tielle.

      halvin vakuutus on viedä arvotavarat pois, verhot auki ja vaikka ovikin niin että on helppo aukaista isommasti rikkomatta paikkoja jos sisään joku haluaa välttämättä. ilkivaltaa on taas hankalampaa estää ja siihen ei edes kamera auta.

      • pjn pn ijn+ oujn+ ou

        Käytännössä kaikilla mökeillä alkaa olemaan puomi tai ketju. Palokunta menee kyllä läpi mistä tahansa.


    • Punaisesta torpasta

      Meillä luotetaan lukittuun puomiin. Uskon nimittäin, että rosvot ovat laiskoja ja heillä on kiire. Toivon heidän luopuvan murtoaikeista, kun näkevät, etteivät heti pääse autolla ajamaan mökin portaiden eteen. Tontti on myös sen verran aukea, että jos pihalla jotakin toimintaa on, jokainen ohiajava näkee sen.

      Arvotavaroiden poisvieminen ei auta ilkivaltaan, koska sitä tekevät eivät ole etsimässä rahaksi muutettavaa, vaan purkamassa omaa pahaa oloaan toisen omaisuuteen. Ilkivallantekijöille ei ole mitään väliä, ovatko ovet auki tai kiinni ja näkyykö ikkunoista mitään. Heidän tavoitteensa on sotkea ja särkeä niin paljon kuin mahdollista.

      • 15

        joo-o, laiskoja ovat kun saaressakin käyvät hakemassa arvotavarat pois. edes vesistö ei hidasta jos on jotain viemisen arvoista.

        tänäkin kesänä olen pari puomia vetänyt pois haitoilta toisen puomeista pariin otteeseen että on päässyt marjamettään. ja sen olen tehnyt aivan laillisesti.


      • niinjuuri

        Siinä menit kyllä metsään. Itse en kyllä viitsisi kierrellä arvotavaraa etsien ja väittäisin, että rosvot ovat turhankin ahkeraa väkeä.


    • abborre

      niin nykyjään on akku rälläköitä

    • Ölklöälb

      lukot ja ketjut on ennemminkin vakuutusyhtiötä varten. akkurälläkällä tosiaankin saa ketjun poikki hetkessä. 10 mm ketjun saa bilteman pihdeillä poikki helposti, 13 millistä en tiedä. ketju taitaa pidätellä vaan rehellisiä ja laiskoja rosvoja

    • adsdfds

      Kyllä minäkin näkisin että ketju tai puomi on merkki siitä että mökillä on jotain vietävää. Toisaalta osa varkaista on kyllä niitä pikavoittojakin hakevia, niiden karkoittamiseen ei kovin massiivista puomia tarvii laittaa. Ja toisaalta ne jotka haluavat mökille mennä niin niitä ei massiivinenkaan porttiviritelmä pidättele. Itse en mitään porttia/ketjua aio laittaa.

      • Miinakenttä:.????

        .

        Onko mahdollista asentaa mökille miinoitettu kenttä??

        .


      • 33
        Miinakenttä:.???? kirjoitti:

        .

        Onko mahdollista asentaa mökille miinoitettu kenttä??

        .

        on toki. silloin myös on mahdollista joutua edesvastuuseen jos rosmo ottaa ja astuu miinaan.

        etuina on se ettei tarvitse enää paljoa huolehtia asumisesta sillä se tulee valtion tahosta ja siitä saa myös nimellisen korvauksen joka tosin pitkälti menee rosmolle.


      • oikeusturva--
        33 kirjoitti:

        on toki. silloin myös on mahdollista joutua edesvastuuseen jos rosmo ottaa ja astuu miinaan.

        etuina on se ettei tarvitse enää paljoa huolehtia asumisesta sillä se tulee valtion tahosta ja siitä saa myös nimellisen korvauksen joka tosin pitkälti menee rosmolle.

        Suomessa on tosiaan huolehdittu rosmojen oikeusturvasta kiitettävästi rikoksen uhrista ei ole niinkään lukua


      • niinjuuri
        oikeusturva-- kirjoitti:

        Suomessa on tosiaan huolehdittu rosmojen oikeusturvasta kiitettävästi rikoksen uhrista ei ole niinkään lukua

        Ehkäpä juuri sinunkaltaistesi takia?


    • Mahdoton tehtävä

      Meillä karkaisu ketju. Niin oli siistisi vedetty ilmeisesti polttomoottori timanttilaikalla poikki.
      Tämä sattui juuri tapaninpäivän myrskyjen jälkeen. Vähän matkaa ketjulta oli tielle kaatunut oikein ukko petäjä. Rosmojen matka oli tällä kertaa päättynyt luonnon esteeseen. Ilmeiseti moottorisaha ei kuulunut varusteisiin.
      Kannattaa hoitaa vakuutukset kuntoon. Jos kotiin ostaa taulutelkkarin, tietokoneen tai mitä tahansa, niin kuitit talteen. Sitten kun mökillä on käynyt varkaita niin tietysti nämä laitteen on olleet juuri siellä. Kukaan ei pysty näyttämään etteikö sieltä juuri viety sitä 50 tuuman plasma telkkaria a' 2500 €

      • Häpeä jos osaat

        Tuo on vakuutuspetos, olet aivan samanlainen rikollinen kuin mökille murtautujat. Vielä yllytät muita samaan, siinä sitä on todellinen lain ja järjestyksen ystävä. Taidat muutenkin olla rikollisuuteen taipuvainen, verottajaa huijaat minkä ehdit?

        Jatka vaan, kyllä se pää vetävän käteen tulee. Teikäläiset kun kuvittelee olevansa niin helvetin ovelia ja että verottaja ja vakuutusyhtiöt idiootteja joita voi vedättää niin paljon kuin huvittaa. Tulet huomaamaan että ennemmin tai myöhemmin käry käy.


    • joukkokanne

      Tärkeintä on, ettet ota murto ja varkausvakuutusta Lakeuden Lähivakuutuksesta.
      Heidän Murto- ja varkausvakuutus ei korvaa ulko-ovesta sisään murtautunutta.


      https://www.facebook.com/​lahivakuutus/posts/​483038765040351

    • Koira ja kirves

      Kylmä totuus on, että varkaat tulee aina sisälle, jos niin haluavat. Portit, lukot, ketjut ja muut viritykset vain hidastavat touhua.
      Eikä auta aina edes tallentava kameravalvonta. Rosvot on jo kaukana rajan takana, kun kuvat saadaan poliisille, auto on varastettu ja rekkarikilpi tekaistu tai sekin varastettu.

      Vakuutusyhtiötä varten nuo viritykset on ja parasta lienee olla jättämättä mökille mitään varastamisen arvoista. Kerran tosin kelpasi pihalta luuta, harava ja pari kukkaruukkuakian, joten ihmeellisiä voi olla ihmisten varkauden tarpeet.

      Koira pihalla on ollut paras vahti, viime vuonna lokakuun kaatosateessa pakettiauto ja neljä miestä lähtivät käpälämäkeen, kun päästi bulmastiffimme pihalle tervehtimään porukkaa (ti-yö-klo 04.00), joka saapui mielenkiintoiseen aikaan ja ilmoittamatta "kahville".
      Dogiie sai palkinnoksi ison luun ja emäntä jotain muuta :;)

      • Automaattiaseet:.

        .

        Onko se luvallista viritellä automaattikonetuliasejärjestelmiä tunkeutujien varalle

        .


    • mösä kekkiläinen

      Paras konsti estää murrot on siirtää mökiltä kaikki arvokas joko kotiin tai piiloon. Jätä Verhot reilusti auki jotta vorot näkevät sisälle. Jos mökillä pidetään aseita, asekaappi visusti katseilta piiloon ja aseet talveksi kotiin. Mökillä olisi myös hyvä aika ajoin käydä tarkistamassa mökin kunto jolloin jäljistä näkee, että mökki on ympärivuotisessa käytössä. Mikäli mökki on kaukana pyydä naapuria tai mökkitalkkaria käymään mökillä.

    • mokki-ravustaja

      Jos mökilläsi on sähköt,kytke voimavirta ovenkahvoihin ym....muista kyllin järeät sulakkeet.Sitten vaan keväällä rosvot vaikka ravunsyötiksi.

    • huoleton ja velaton

      Paras vahtini on mökkinaapurina eläkeläisukko, joka asuu vakituisesti lähellä ja piipahtaa pihapiirissä miten sattuu. Joskus yöpyykin tontillaan. Ei ole ikinä käynyt kutsumattomia kaksijalkaisia vieraita. Oman mökin pihan pidän lisäksi aika asutun näköisenä, vaikka siellä talvikautena ei paljon tule käytyäkään. Kuistilla vanhat kumisaappaat yms. rekvisiittaa. Ja se tärkein, en pidä mökillä mitään erityisen arvokasta jos joskus joku kuitenkin onnistuisi naapurin ohi livahtamaan. Mökki on päällepäinkin aika vaatimaton, joten sekin jo ennaltaehkäisee...uskon näin.

    • *****

      Tulisi oikein prkleesti lunta. siinä aikas hyvä esto.

    • Puomin tai ketjun lisäksi kunnollinen videovalvontajärjestelmä tekee varkaiden toiminnan huomattavasti vaikeammaksi ja kiinijäämisen riski kasvaa niin paljon, että varkaat etsivät helpomman ryöstettävän.
      Videovalvonta ja asianmukaiset varoitukset valvonnasta on osoittautunut hyväksi suojaksi.
      Tietysti valvontajärjestelmä vaatii sähköt mökille ja vähintään GSM yhteyden.
      Laitoimme omakotitaloommekin videovalvonnan jotta mökillä tai matkoilla ollessamme kotimme saa olla rauhassa. Videovalvonna asennuksen jälkeen loppuivat koirien ulosteetkin pihaltamme jostain kumman syystä. Koirien ulkoiluttajat päästivät koiransa vapaasti asioilleen keskelle pihaamme ennen videovalvontaa.

    • samallamitalla

      Koiranpaskoihin on hyvä konsti jolla se loppuu laakista ! Itellä oli koiranpaskaa aina postilaatikon edessä eikä siihen auttaneet mitkään kyltit . Kyttäsin ja sain selville kuka kyläläisistä koiranpaskakiusaa tekee, keräsin talvella ulosteet ämpäriin ja kun se täyttyi kävin kippaamassa sen kyseisen henkilön postilaatikkoon. Vaikutus oli välitön, koiranpaskaa ei enään laatikollani senjälkeen näkynyt !

    • aöa455

      Helppo ratkaisu.

      Kakkosnelosen pätkiä 2 kpl ja niistä läpi 4 tuuman rautanaulat.upottaa sen maahan renkaiden kohdalle, soraa päälle naamioksi..renkaista lähtee ilmat kun roistot ajaa kohteelle.

      Riistakamera ym. Ottaa kuvan, soittaa poliisit paikalle.

      Kohde pitää olla aidattu ja kyltitetty.

      Ps.muista itse että renkaat paukahtaa itseltäkin😁

      • vaaranpaikka

        Paitsi sitten kun joku sienestäjä tai marjanpoimia astuu siihen jalallaan niin olet itse liemessä.


    • kokemustaonn

      Eipä taida tie-esteet juuri haitata, mökkimurtoja tehdään myös autotiettömille mökeille ja saariin.

    • ikäväTotuus

      et voi omistaa mitään, ei kannata aidata.
      elät hetken ja kuolet pois, oli kettinkiä tai ei.
      tuholaiset tulee ja raiskaa kaiken, suomesta tulee murjaanimaa kun rajat vuotaa.
      kettinki ei auta.....pölvästi polyitikkomme tuhoavat maamme...

    • näinpitäs

      Murroista pitää saada kovia rangaistuksia minimi 5 vuotta vankeutta ja ehdotonta. Kansanedustajat syyllisiä tosi lepsuihin tuomioihin. Tuomiot kohdalleen se puree ja se estää tyhmyydet.

    • dsatr

      Murtoja varten on olemassa vakuutukset, oletteko kuulleet moisesta asiasta.

    • wpw345

      Yksi tietysti että ei omista mitään.

      Sissikätkö toinen, mökissä vanhoja telkkuja, mankkoja ym.ei ne kiinnosta ketään.

    • pp987

      Ei taida rosmot nykyään mökeiltä muuta hakea kuin aseita ja viinaa.
      Toki joissakin mökeissä voi olla vanhoja huonekaluja jotka saattaa olla arvokkaita, mutta ne tarvii kuljetuskalustoa, perämoottori, vaikka ei kait jollain 5heppasella juurikaan arvoa ole.
      Huutonetistä saa isoja HD taulutelkkareita 50-100eurolla, kun uutta mallia pukkaa koko ajan, niin vanhat ei kiinnosta vaikka hyvä kuva. Steroiden ja radioiden arvo max muutama kymppi myös.
      Mitä siellä mökillä on varastettavaa, 10euron jälkimarkkinahinnan mikroaalotuuni?

      Jos laittais mökkiteille kyltin, että ei ole viinaan eikä aseita, niin vaivautuiskohan varkaat sitten tulemaan?
      Joku paikallinen kylän, vanhan äitinsä kanssa asuva, aikamiespoikahan se yleensä käy juomassa ne ja sotkii vähän paikkoja ja vie jotain tavaraa, että näyttäis ulkomaalaisten ammattilaisten tekosilta..

      • kaikki-kelpaa

        Meidän kylältä oli vanhasta kesäasuntona olleesta talosta viety vanhat puiset astiakaapit vanhoine astioineen, tuoleja, lipastoja, venneen airot, vanhoja työkaluja, kirves ja saha.
        Kiinni jäivät kun olivat myöhemmin kaupanneet siitä ja paljon muuta tavaraa naapurikunnan kyläpäivien rompetorilla. Vähävaraisia kantasuomalaisia olivat.
        Rompetoreja ja kirpputoreja kun kiertelee, niin voi vain miettiä että onko ne kaikki tavarat niiden myyjien omaisuutta?


      • paikallisten_puuhia

        Tutuilta yritettiin myös viedä vanhaa, kulahtanutta, astiastoa yms. mutta keikka oli jäänyt kesken, ovi selälleen ja tavarat laatikoihin pakattuina keskelle lattiaa, ilmeisesti jonkin häiriön vuoksi.

        Oman mökkini tienoilla oli taannoin polttopuilla tapana lähteä itsekseen liiteristä litomaan.

        Eli kyllä halpakin tavara kelpaa jollekin paikalliselle röllille, omaan käyttöön tai kirpputorilla luukutettavaksi. Näiden murtojen suhteen ongelma ei ole varastettavan tavaran arvo, vaan oheisvahingot, mitä lämpimänä pidettävään mökkiin syntyy, kun on ikkuna paskottu tai ovi selällään keskellä talvea.

        Ja onhan vielä ne perinteiset jännitystä hakevat nuorisopurukat yms. mitkä saattavat ihan huvin vuoksi käydä paskomassa koko mökin - kirjaimellisesti.

        Siksi en ihan tarpeettomiksi näitä puomejakaan julistaisi. Kyllä se saattaa jonkun teinporukan tai paikallisen röllin (jolla ei ole varaa mihinkään hienoon akkurälläkkään) pitää poissa pihapiiristä. Mutta täyttä suojaa ei saa, kun ammattivarkaat kyllä keinot keksii ja on niitäkin, joita ei kiinnosta mökiltä mitään pois kantaa - kunhan vaan asustavat/loisivat siellä niin kauan kuin ruokakaapissa syötävää riittää.


      • kaikki-kelpaa
        paikallisten_puuhia kirjoitti:

        Tutuilta yritettiin myös viedä vanhaa, kulahtanutta, astiastoa yms. mutta keikka oli jäänyt kesken, ovi selälleen ja tavarat laatikoihin pakattuina keskelle lattiaa, ilmeisesti jonkin häiriön vuoksi.

        Oman mökkini tienoilla oli taannoin polttopuilla tapana lähteä itsekseen liiteristä litomaan.

        Eli kyllä halpakin tavara kelpaa jollekin paikalliselle röllille, omaan käyttöön tai kirpputorilla luukutettavaksi. Näiden murtojen suhteen ongelma ei ole varastettavan tavaran arvo, vaan oheisvahingot, mitä lämpimänä pidettävään mökkiin syntyy, kun on ikkuna paskottu tai ovi selällään keskellä talvea.

        Ja onhan vielä ne perinteiset jännitystä hakevat nuorisopurukat yms. mitkä saattavat ihan huvin vuoksi käydä paskomassa koko mökin - kirjaimellisesti.

        Siksi en ihan tarpeettomiksi näitä puomejakaan julistaisi. Kyllä se saattaa jonkun teinporukan tai paikallisen röllin (jolla ei ole varaa mihinkään hienoon akkurälläkkään) pitää poissa pihapiiristä. Mutta täyttä suojaa ei saa, kun ammattivarkaat kyllä keinot keksii ja on niitäkin, joita ei kiinnosta mökiltä mitään pois kantaa - kunhan vaan asustavat/loisivat siellä niin kauan kuin ruokakaapissa syötävää riittää.

        Yleensä tuota vähäarvoisen tavaran "kotitarvenäpistelyä" tehdään autiotaloista tai pitkään käyttämättömistä jo ränsistyuvistä mökeistä, joihin pääsee sisään pelkästään oven avaamalla.
        Ilmeisesti sitäkään ei pidetä rikoksena.

        Polttopuiden varastamisesta saisi ihan oman keskustelun. Tuntuu ettei sitä pidetä edes varkautena vaikka sitä se on. Kerran kunnan ylläpitämästä laavun varastosta kantoi eräs vanhempi pariskunta klapeja veneeseensä. Kun asiasta kysyin, niin sanoivat että mökkisaaressa ei ole polttopuita ja kun muutaman kerran saunan lämmittävät, niin ei viisi sen takia kaadella saaren vähiä puita tai ostaa valmiita polttopuita. Ja kun kerta kodassa saa puita polttaa kuka hyvänsä, niin miksei voisi viedä sitten pari sylillistä poltettavaksi muuallekkin?
        Joskus myös yleisen ulkoilupaikan huussista oli kaadettu kuivikepurut saavista lattialle ja viety se saavi.

        Toinen asia on sitten se että sattuu tulipaikalle joku kännipörukka tai nuorisoryhmä, joka polttaa kuutiokaupalla puita ja yleensä käristää kaiken muunkin laavun irtaimiston ja vielä tulisella makkaratikulla tai hiilihangolla piirtelee laavun seiniin.

        Itse en ole kuullut että kenenkään käytössä olevaan mökkiin olisi koskaan mitkään rellestäjät tulleet sotkemaan, mutta voi olla ettei syrjäseuduilla sellaisia juuri ole. Ainakin meilläpäin on niin paljon yleisiä laavuja, kotia ja uimarantoja tulipaikkoineen, että ne on riittäneet nuorisolle.


        Eräs tuttu kehui kun mökkinsä varaston oveen oli ostanut oikein kalliin munalukon, jossa oli jostain todella erikoisesta teräsestä tehty paksu lenkki jota ei kuulema voimapihdeillä saa rikottua. Lukon salvat oli kuitenkin kolmen millin peltiä. Sama vika on oikeastaan kaikissa munalukkojen salvoissa, että ne on ihan onnetonta tekoa, vaikka niihin kunnollisen lukon ostaisikin. Ja vaikka olisi kunnon salpa, niin se yleensä pistetään kiinni oveen juuri niillä onnettomilla ruuveilla.
        Sitten kun palaa mökilleen niin salvat ja kallis lukko roikkuu oven karmissa irtirevittyinä.
        Tietysti olisi kallista ruveta mökkipihan joka ovea vaihtamaan sisälukolliseen turvaoveen koska sitten sisään mennään ikkunasta tai ihan vaan varaston yksikerroksisesta lautaseinästä.

        Puomi on ihan hyvä koska rosmot ei mielellään jätä autoa puomin eteen sen vilkasliikenteisemmän tien reunaan, koska joku paikallinen siitä kuitenkin ohi ajaa ja auto jää mieleen. Yleensä paras turva mökille on sillä mökkialueella asuvat vakituiset asukkaat ja niiden räksyttävät koirat. Tietysti harmi että maaseutukylät autioituu pysyvistä asukkaista, eikä sinne jää muuta kuin ne vapaa-ajan asunnot joissa sitten voi roistot touhuta ilman huolen häivää. Sitten ei auta kuin arvotavaroiden poisvienti tai kunnolliset turvajärjestelmät.


    • murtomiesPasi

      Moottorikelkalla käyn mökeillä kunhan jäät kantavat, laittakaa vaan puomejanne. heh

    • Puskulevytielle

      Vanha puskutraktori siirrettäväksi esteeksi tielle, avaimet pidät mukanasi.

    • hommiin_pojaat

      Akkurälläkkä on erittäin hyvä yleisavain.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe