Terveyskeskus labran allergiatesti

yliherkkyysnuha

Mitä pitää tietää? pitääkö aerius 5mg lääke ja nasonex sumute lopettaa paria päivää aiemmin vai ei? kiitos etukäteeen!! ehkä kämpäs hometta huh..

3

431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asiantuntijalääkäri

      Oletan, että olet menossa ihotesteihin, jossa tutkitaan, oletko allerginen esim. siitepölylle tai eläinepiteelille. Luotettavan tuloksen saamiseksi suositellaan antihistamiinien, kuten esim. Aerius, lopettamista 5 vrk ennen allergiatestejä.
      Nasonex-sumute vaikuttaa vain paikallisesti nenässä allergisen nuhan oireisiin, joten Nasenexillä ei ole vaikutusta ihotesteihin.
      Toivottavasti asiat selviävät!

    • Kvht-altistusta et

      saa todennettua labra-testeillä!!!


      ""Kvht. -altistuneen oiretesti.
      Tämä sivu on päivitetty 30.11.2011

      KVHT-altistusta (=KosteusVaurioHomeidenToksiini-/Kemikaali-altistus) ei voida luotettavasti todentaa yksilötasolla veren IgG/IgE vasta-aineista, eikä ihon Prick-testeillä. KVHT-altistus voidaan todentaa alla olevalla oiretestillä, tai keuhkojen BAL-huuhtelulla. Kun epäillään kosteusvaurio-hometta, voi sen olemassa olon varmistaa kotikonstillakin ja poistaa ensiapuna välitön terveyshaitta. Koska kosteusvaurio-hometta ei välttämättä ole näkyvissä, eikä se välttämättä haise, niin on vielä yksi varma kotikonsti todeta sen olemassa olo. Kosteusvaurio-homeen hajusta kantapään kautta koettua ja käytännössä testattua: Asunnossani on todettu jo aiemmin kosteusvaurio-hometta, jonka itse haistan selvästi, koska olen altistunut ja herkistynyt jo pitemmän aikaa kv-homeille. Tein viimeisen testin erään ystäväni kanssa. Kysyessäni häneltä, haistaako hän mitään erikoista asunnossani? Hän vastasi: En, mutta minun on raskasta hengittää täällä, eli jotain täällä on. Mitä tästä opimme?
      No miksei haise? Homeita tunnetaan yli satatuhatta eri lajia, joista noin sadan tiedetään aiheuttavan terveyshaitan, tai vakavan terveyshaitan. Edellä mainituista homeista koostuu rakenteissa muhiva homeiden-cocktail.
      1. Välittömästi haiseva homeiden-cocktail.
      - Tämä ryhmä on vain muutama prosentti kaikista kv-homeiden kohteista.
      2. Haisematon homeiden-cocktail.
      Huom! Tämä ryhmä on valtaosa kaikista kv-homeiden kohteista!
      Jatkuu............""
      Testi hoito-ohjeineen on linkissä:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/?page_id=96

      Opastus probiootteihin:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/?page_id=67

    • Homesota

      Oma hometarinani tässä. Toivottavasti joku saa tästä helpotusta tilanteeseen ja osaa etsiä oikeat ratkaisut. Altistuin työpaikallani homeelle. Rakennuksessa jossa työskentelin oli ollut kosteusvaurio joka oli kuulemma korjattu. Mitkään homeitiöanalyysit eivät antaneet viittausta homeisiin. Samoin mitään kummallisempia hajuja työtiloissa ei ollut. Ainut mikä nän jälkeenpäin hiukan herätti epäluuloja oli tunne siitä, että ilma oli "raskasta".

      Ehdin työskennellä työpisteessäni noin vuoden ajan. Aluksi ongelmia ei juurikaan ollut. Noin 3 kk jälkeen alkoivat ensimmäiset oireet. Oireena oli sitkeät flunssat jotka uusituivat. Tuntui siltä, että flunssa aalto seilasi avokonttorin päästä toiseen noin 2 viikon välein. Kaikilla tiloissa olleet eivät reagoineet samalla tavoin. Seuraavana kuvioon tulivat keskittymisvaikeudet, muistihäiriöt lyhyen muistin osalta. Esim. työtovereiden nimien muistaminen yht. äkkiä saattoi tuottaa vaikeuksia. Unihäiriöt johtuivat siitä, että keho ikäänkuin kävi kierroksilla kokoajan. Luonne muuttui impulsiivisemmaksi ja lyhyt jänteisemmäksi. Isojen asiakokonaisuuksien miettiminen ja ns. rauhassa alas istuminen asioiden ääreen kävi vaikeammaksi.

      Seuraavassa vaiheessa kuvaan astuivat mahaoireet. Maha oli sekaisin ja kuralla jatkuvasti. Koitin ruokavaliota muuttamalla hoitaa asiaa. Jätin pois kahvit, mausteiset ruoat, maidon, viljat ja lopulta myös alkoholin kokonaan. Mikään ei auttanut näihin mahaoireisiin. Tässä vaihessa marssin työterveyshuoltoon. Työterveyshuollossa otettiin verikokeet. Kaikki arvot olivat erinomaisia. Kolesteroliarvot olivat hiukan koholla, tämän arvelin johtuvan lihapainotteisesta ruokavaliosta. Yllättävinta oli kuitenkin kohonneet maksa-arvot. (Lyhyt 240, pitkä 160). Alkoholi oli kokonaan pannassa seuraavat kolme kuukautta. Tätä aikaa edeltävä alkoholin käyttöni ei ollut mitenkään normaalista poikkeavaa.

      Maksa-arvojani seurattiin 3kk jakso tänä aikana arvoni putosivat jonkin verran. Eivät kuitenkaan normaaliarvoihin. Samaan aikaa jatkoin työtäni ja oireeni pahenivat. Kuvaan tuli vihlova päänsärky joka alkoi noin 30 min. sisällä siitä kun astuin rakennukseen. Sanomattakin lienee selvää, että työtehoni oli laskenut huomattavasti. Päivän aikana sain kovia väsymyskohtauksia eli meinasin nukahtaa istuaalleni näppäimistön ääreen. Elin kuin sumussa, ajatusten koossapitäminen oli lähes mahdotonta. Töiden jälkeen kotona tapahtui usein n. 2 kertaa viikossa totaalinen uupuminen ja nukahtaminen. Nukahdin töiden jälkeen noin 4-5h ajaksi. Kun heräsin olin aivan tokkurassa ja sekaisin, olo oli kuumeinen ja iho kylmän kostea. Yöllä nukkumisesta ei tämän jälkeen tullut mitään, väsymys paheni.

      Tässä vaiheessa lääkäri kyseli työstäni ja siihen mahdollisesti liittyvästä stressistä. Kerroin etten kokenut työtäni niin raskaaksi, että väsymykseni johtuisi siitä. Maksa ja ylävatsa ultrattiin, mitään poikkeavaa ei löytynyt. Veriarvot lukuunottamatta maksa-arvoja normaalit. Lopulta kerroin rakennuksen kosteusvauriosta ja silloin lääkäri ehdotti työpisteen vaihtoa.

      Vaihdoin työpistettä ja oireeni alkoivat helpottaa noin 2 viikon kuluttua vaihdoksesta. Vahvistuksen rakennuksen homeille sain kun menin vanhoihin työtiloihini palaveriin joka kesti n. 2h. Samana iltana totaalinen sammuminen kotona. Hengenahdistus ja kuumeinen olo päälle. Ei liene epäselvää mistä oireeni johtuvat.

      Surkeinta tilanteessa on että tiloissa jossa työskentelin on yhä ihmisiä töissä. Olen koittanut kertoa oireistani heille, että osaavat varautua jos jotain ilmenee. Työsuojelu on voimaton koska "kaikki" testit on tehty ja hometta ei ole.. Niinpä niin....

      Että tälläistä.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10255
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1576
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe