Norwichin terrierin hankinta

10+7

Olen hankkimassa ensi keväänä Norwichin terrierin. Kyseessä ensimmäinen oma koirani, mutta kun olin lapsi (alle 10v) perheellämme oli kultainen noutaja.
Olen viimeisen 6kk aikana yrittänut miettiä kaikkea mitä kuuluu koiran hankintaan ja päätynyt siihen että hankinta sopii elämäntilanteeseeni ja pystyn myös huolehtimaan koirasta tulevaisuudessa.
Kaipaisin kokemuksia muilta pienten terrierien omistajilta että mitkä ovat koiranne kuukausi kustannukset ilman mahdollisia sairauksia tai onnettomuuksia mutta kuitenkin laskien vakuutukset mukaan?

6

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sjjhsjh

      Kannattaa narttu hommata, sillä urosterrierit ovat aika kovia luonteiltaan. Narttu lempeämpänä ja nöyrempänä parempi ensimmäiseksi koiraksi.

      Kaverillani on vehnäterrierinarttu, jonka kuukautiset kustannukset ovat keskimäärin ainakin jotain 50 e, joten en usko paljon pienemmän norwichinterrierin aiheuttavan kovin montaa kymppiä kustannuksia kuussa, mutta sairastelevimmat yksilöt saattavat tulla vähän kalliimmiksi kustannuksiltaan.

      • terrierionnea

        Meillä on norfolkki, 50 e on normi kk meno. Olen kyllä aika paljon ostellut turhia pantoja taluttimia ym rompetta. Ruokana itsetehtyä tuoreruokaa ja puolet nappulaa ja ostan myös joskus luita ja makupaloja palkkaamiseen.


    • mbjbjbcjcjmcjmc

      En ole koskaan omistanut terrieriä mutta 50e kk tuntuu TODELLA matalalta kuukausi kustannukselta mille tahansa rodulle.
      Suhtautuisin skeptisesti yo. infoon.

    • gjjgl hfhfhffl

      Kyllä pienen koiran ylläpito jää helposti alle 50e/kk ainakin meillä, varsinkin jos on vakuutukset. Helpottaa myös oman pumpun kestoa toi vakuutus kun koirilla nyt kuitenkin on kaikennäköisiä ongelmia.

    • Järki käteen!

      Koira on kuin lapsi,

      Sitä ei pidä hankkia, jos rahat on niin tiukalla, että pitää kymppejä laskeskella! Koirat ovat yksilöitä, joku ei voi syödä tietynlaista ruokaa ja toisella on jotain muita metkuja.

      Vakuutus on hyvä olla olemassa, mutta ne yleensä päättyvät niin, että koiralla on vielä monta vuotta elinaikaa jäljellä ja tietty usein niitä vaivoja ilmenee vanhuuden myötä.

      Ja se on norwichista sanottava (kokemusta on), että leluja tarvitaan. Se on uskomattoman tehokas ja älykäs pieni elukka joka kyllästyy helposti samoihin juttuihin ja tarvitsee paljon virikkeitä. Itse menisin niinkin pitkälle, etten lainkaan suosittelisi sitä perheeseen jossa se jätetään päiväksi yksin.

    • kukuru-

      Meillä on nyt reilu 3kk vanha norwichityttönen :) Investointina melko kallis, mutta kuukausikulut erittäin alhaiset. Pentu syö 4x päivässä ja nyt olen saanut laskettua, että ruokaan menee noin 20e/kk (rc). Oma saagansa on kaikki tarvikkeet, vakuutus ja rokotukset. Esim. neidin turkki on vielä sen verran ohutta, että ostin toppapuvun ulkoilua varten. Ja joo, leluja on todella paljon ja kaikki tehokkaassa käytössä. Karkeasti laskettuna tarvikkeisiin, rokotukseen ja vakuutukseen (kattaa eläinlääkärikuluja) on mennyt reilu 500e. En ole pennulle ostanut vielä omaa hihnaa, harjoja, kynsileukkuria yms jotka olen sosialisoinut hoitokoiraltamme.

      Mutta on se sen arvoinen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      77
      5756
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2516
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1758
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe