1 vai 2 kissanpentua?

kissitön

Tosiaan olen mietiskellyt pitkään kissan hankintaa. Teen 3-vuorotyötä, ja normaalisti 8h tuntia päivässä pois kotoa.

Elikkäs kärsisikö kissa yksinäisyydestä työvuoroni ajan, vai pitäisikö harkita kahden kissivauvan hankintaa? Minulle tietenkin riittäisi yksi kissi, mutta ettei se sitten kärsi.

9

1347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nnn111

      Itselläni on 2 kissaa. Alunperin ei ollut tarkoitus ottaa kuin 1 mutta pesueessa, josta kissani otin, oli ainoastaan nämä 2 pentua ja tuntui pahalle niitä erottaa. Päädyin siten ottamaan molemmat ja olen kyllä siitä päätöksestä ollut todella tyytyväinen. Kissani joutuvat olemaan päivät yksin kun käyn töissä ja joskus myös olemaan yksin kotona useammankin päivän työmatkan tai viikonloppureissun takia niin, että joku käy niitä ruokkimassa/katsomassa perään kerran tai pari päivässä. Tuolloin on mukava tietää, etteivät kissani kuitenkaan ihan yksin ole kun niitä on 2...

    • Kaksin on kivempaa

      Minäkin suosittelen ottamaan kaksi kissanpentua joko samasta tai eri pentueesta. Kunham muistaa steriloida kissat niin myös eri sukupuolten ottaminen onnistuu!
      Vaikka monet kissat viihtyvätkin ihan hyvin yksikseen, niin kyllä sen huomaa miten ihanasti kissapari pitää huolta toisistaan - leikkii, siistii turkkiaan jne.

      Varmasti myös pitävät toisilleen seuraa kun olet poissa :)
      Jos sinulla ei ole vielä selkeää pentuetta tiedossa ota yhteyttä minuun: autakodittomia(ät)gmail.com ja kerron lisää miten voit paitsi ottaa itsellesi ihanan kissakaverin, niin myös pelastaa haluat ottaa kissanpentuja voit samalla myös pelastaa pikkuisen elämä!

    • Sani0

      Niin tuosta pelastamisesta.. Itse otin kaksi kissanpentua juuri siksi etten voi aina olla kotona, ja kyllähän se on kissalle aika tylyä olla 8 tuntia päivässä yksinään kerrostaloasunnossa. Toki meillä on kaikki lelut ja kissanmintut, mutta kyllä varsinkin nuori kissa haluaa leikkitoverin. Toisaalta tosiasia on että kaksi kissaa eivät vain syö kaksinverroin (eihän kissa paljoa syö) vaan myös saavat kaksinkertaisen määrän eläinlääkärinlaskuja aikaan -näistä toisella oli piilokives ja toinen tipahti kirjahyllystä taittaen ranteensa, ja rahaa meni pentuaikana reippaasti yli budjetin...

      Voisikin ajatella vanhempaa kissaa jonka tiedetään inhoavan muita kissoja jostain eläinsuojelusysteemistä -näille on hirveän hankala löytää koteja koska useimmissa eläinrakkaissa kodeissa tietysti on eläimiä. Vanhemmat kissat eivät ole niin hillittömän leikinhimoisiakaan -leikkivät kyllä, mutta eivät niin usein vaadi leikkitoveria tyyliin nythetiaarghkaikkipitäätappaakiivinseinille!!! kello neljä aamulla (Yksi suurin syy hankkia pennulle kaveri on että ihmiset saisi edes joskus nukkua -seuraavan kerran otan itse sen vanhemman kissan =7 )

    • Allu Kolli

      Kissa on sosiaalinen eläin ja kärsii yksinolosta, ehdottomasti kaksi kissaa mieluummin kuin yksi

    • 1+1=2

      Minulla seuraavanlainen tilanne:
      On avoero tuloillaan ja muutan itse toiseen asuntoon. Exälläni on kaksi vanhaa kissaa, jotka siis olivat olleet hänellä jo 10 vuotta ennen kuin tapasimme. Otimme pari vuotta sitten kolmannen kissan, joka on selkeästi minun, eli tykkää minusta enemmän, kuin miehestä. En siis koskaan halua tästä ihanasta kissaneidistä luopua, vaan otan hänet mukaani kun muutan. Ei muuten ole mikään paras kaveri näiden "vanhusten" kanssa, vaikka mukavasti toimeen tulevatkin.

      Ajattelin hänen antaa totutella vähän aikaa uuteen kotiin ja sitten ottaa kissakaverin hänelle. Vai mitä mieltä olette? Ei kai ole kiva, että olisi vieras paikka ja sitten vielä vieras kissa samantien? Kannattaako sitten ottaa poikakissa? Pentu? Aikuinen?

      On hirveä huoli ja haluan vain, että tämä ikävä perheen hajoaminen sujuisi mahd. kivuttomasti kissalleni.

      • Sani0

        Toivon että en kuulosta ivalliselta, koska todellakaan en ole, sanoessani että olet aivan poikkeuksellisen epäitsekäs ihminen että avoeron sattuessa huolehdit kissasi hyvinvoinnista. Moni ei jaksaisi ajatellakaan.

        Ehkä kissasi pitäisi omanikäisestään parivuotiaasta ensin totuttuaan muuttoon -vanhat kissat eivät varmaan koskaan jaksaneet sen kanssa leikkiä ja jonkinlainen sisarusikäinen kissa joka on edellisessä paikassa tottunut moniin eläimiin ja tiedetään leikkisäksi olisi hyvä?


      • 16+20=36
        Sani0 kirjoitti:

        Toivon että en kuulosta ivalliselta, koska todellakaan en ole, sanoessani että olet aivan poikkeuksellisen epäitsekäs ihminen että avoeron sattuessa huolehdit kissasi hyvinvoinnista. Moni ei jaksaisi ajatellakaan.

        Ehkä kissasi pitäisi omanikäisestään parivuotiaasta ensin totuttuaan muuttoon -vanhat kissat eivät varmaan koskaan jaksaneet sen kanssa leikkiä ja jonkinlainen sisarusikäinen kissa joka on edellisessä paikassa tottunut moniin eläimiin ja tiedetään leikkisäksi olisi hyvä?

        Kiitos vastauksestasi! Muutan joulun jälkeen, enkä ole vielä tehnyt päätöksiä, mutta olen varma, että kyllä me tytöt pärjätään :)

        Toivon vain, ettei kissani sitten heittäydy mustasukkaiseksi minusta, kun on sellainen silmäteräni.. Täytyy pitää huolta, että kumpikin saa yhtälailla huomiota ja toivoa, että tulevat toimeen.


    • uskomattoman suloisi
    • kristiinamattola

      MOI! me otettiin ensin vain yksi kissa mutta kun kissa oli noin 6kk huomattiin että vaikka kuinka annettiin huomiota.se alko tekee pahojaan,onnex ei pissiny muualle ku laatikkoon mutta kaikkea pientä jäynää.mietittiin että harmi ku ei otettu siskoaan jotta olisi kaveri.sitten saimme tosi hyvä toisen kollin joka oli 6-7kk ja meidän pomo 9kk tulivat heti toimeen ja pahojen teko loppu siihen.eli minä kannatan 2 kissaa varsinkin kun käy töissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2796
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      98
      2103
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      145
      899
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe