Istuitteko koulussa aina yksin?

väsyttää

Omalla kohdalla yksin istuminen alkoi heti ylä-asteella, koska ala-asteella kaikki pulpetit olivat erillään toisistaan ja muutenkin opettajat kontrolloivat istumajärjestystä. Heti ylä-asteella yksin istuminen alkoi. Kukaan ei vaan tullut viereen istumaan jos ei ollut ihan pakko. Jos oli paripulpetit, istuin aina yksin ja kun olin ujo ja hiljainen, en kehdannut kenenkään viereen pakkautuakaan. Tietyt ihmiset istuivat aina vierekkäin joka luokassa vaikka istumapaikat vaihtelivatkin luokkien mukaan joten yksin istumisesta tuli tapa joka toistui aina.

Myös peruskoulun jälkeen toisen asteen oppilaitoksessa sama touhu jatkui ensimmäisen vuoden. Heti alusta-alkaen jo ensimmäisenä koulupäivän napotin yksin vaikka ajattelin että jospa sieltä nyt joku tulee viereen kun kukaan ei tunne toisiaan. Joku taisi itseasiassa ihan alussa istuakin päivän tai pari vieressäni ennen kuin löysi "kaverin" toisesta henkilöstä ja alkoi istua hänen vieressään. En muista enää miten em. ihminen viereeni päätyi, tuliko oma-aloitteisesti vai rojahdinko vain itse hänen viereensä, mutta lopulta se oli vain toisintoa peruskoulusta: Yksin istutaan kaikki tunnit ja sillä siisti... Luokassa oli kyllä muutama muukin yksinistuja, mutta kukaan ei mennyt kenenkään viereen. Toisella vuosiluokalla löysin sitten luokaltani kaverin kun ensimmäisen vuoden luokka hajosi ja jokainen lähti valitsemalleen suuntaumispuolelle. Hänen vieressään sitten istuin loput vuodet koulusta. Oli kyllä hyvä, sillä ilman kaveria koulu olisi voinut olla todella vastenmielistä.

Te ketkä olette joutuneet yksin istumaan, mistä arvelette sen johtuneen? Itsellä syitä on varmaan monia: Olin ujo ja hiljainen, en huolehtinut ulkonäöstäni ja hygieniastani, rasvaiset hiukset ja karmeat kekkosrillit eivät varmasti houkuttele ketään lähelleen. Hävettäisihän se varmasti istua sellaisen vieressä ja auta armias jos joku vielä erehtyisi luulemaan sellaista turilasta kaverikseen! Peruskoulussa ainoa poikkeus oli kemian tunnit jossa yhdessä vaiheessa vieressäni istui tyttö joka oli kai jonkilainen kaverikin ja lisäksi hänen naispuolinen kaverinsa. Istuttiin kolmistaan. Syy oli varmaan se, ettei pulpetteja ollut tarpeeksi ja taisin olla luokan ainut yksinistuja :\

17

789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemusta on

      Sun pitää olla oma-aloitteinen. Ei ne kaverit vättämätt tuu sun luokse jos sä oot aina vaan hiljaa ja vetäydyt syrjään. Enemmän sua katotaan kieroon jos sä et ikinä tee mitään, kun sä tekisit jotain. Avaa suusi ja menen mukaan porukkaan :)

    • 2+9

      Ompa kummallista, ei meillä koskaan saanut kenenkään vieressä istua koulussa. Yksin istuttiin koko peruskoulu ja sen jälkeen opiskelupaikassa myös.

    • pohdin

      Ihmiset harvemmin tekevät päässään itsestään surkeita tarinoita, yleensä ovat ajatuksissaan homman sankareita, koska eihän ne muuten toimis kuin toimivat, tarkoitan että jos tänne tulee joku oikein itse säälivä geneerinen yhyy yhyy viesti niin saattaa olla jonkun entisen koulu kiusaajan tekemää pään sisältöä jolla hän yrittää pitää kassassa omaa mailman kuvaansa, joka alkaa romahtamaan hiljalleen oppivelvollisuuden jälkeen. Näin kun ihminen tulee aikuiseksi aivokemialtaan 25- 27 vuotiaana alkaapi se näkemään asiat ihan toisin ja ymmärtää myös lapsuutensa erilailla, eli tarkoitan vain että oliko kirjoittaja yksin istuja vai oliko hän ilkimys joka puhui pahaa yksin istujista. Elämässä on muutakin kuin istuminen

      • siis häh...?

        tuosta hölinästä nyt ei apteekkarikaan ota selvää... "Elämässä on muutakin kuin istuminen "... Ei vittu... Eipä kannata sinunkaan paljon "pohdiskella" jos tulos on tuollaista joutavaa plörinää.


      • väsyttää

        Niih. Foliohatut päähän vaan! ^^


      • Anonyymi

        Oli tuokin analyysi. Mielestäni hänen kirjoituksensa oli ihan realistinen kertomus ujon ihmisen elämästä . Ja kyllä ne asiat mielessä pysyy koko elämän vaikka miten aikuisena ymmärtää asiat toisin kuten sen esität..meidän luokallakin oli yksi tyttö joka oli aina yksin, koska hän oli todella ujo ja toiset tulkitsivat sen jotenkin kummalliseksi ja karttuivat menemästä viereen . Niin että usein juuri ne ujot lapset ovat niiden koulu kiusaajien uhreja.
        Ja ujot eivät itse koskaan kiusaa ketään eivätkä myös puhu pahaa muista


    • tuttua on :(

      Täällä yksi jolla on ollut sama tilanne yläkoulusta lähtien. Olen ilmeisesti liian hiljainen, muiden mielestä varmasti tylsä ja outo. Toisaalta en haluaisikaan mitään levotonta ihmistä siihen viereen istumaan, koska olen itse tosi rauhallinen tunnilla. Alkaa nyt vähän jo kyllästyttää, mutta sehän on tietysti selvä, että kaikki yleensä kavereidensa viereen istuvat. Kamalinta on se, kun on vaikka ollut juuri ensimmäisenä päivänä pois koulusta ja toiset ovat jo valinneet paikkansa ja sitten pitäisi äkkiä miettiä kenen viereen istuisi. No, eipä tätä kannata niin paljon miettiä tulee vaan ahdistunut olo, kun on muutenkin jo tarpeeksi yksinäinen :(

      Huippuhetki on ehdottomasti ollut se kun eräät pojat istuivat vieressäni ( oli siis kolmen pulpetin paikka) vaikka edessäkin olisi ollut tilaa. Halusivat ilmeisesti istua vähän taaempana ja istuivat sitten kaikki ne tunnit vieressäni. Silloin taisin toiseen ihastuakin, olin niin ylpeä siitä että istuivat vieressäni :) On pieniä nämä ilonaiheet :) Kaikkien niiden joilla on aina joku kaveri vieressä, pitäisi muistaa, että se ei ole itsestään selvyys. Toisille, kuten minulle vieressä istuja on jo utopiaa, kavereista ja ystävistä puhumattakaan. Ja olen ulkonäöltäni ihan ok ja aina puhdas jne. eli nekään asiat eivät voi vaikuttaa. Stemppiä kaikille yksin istujille ja yksinäisille.

      Minulle tulee aina tosi paha mieli jos näen jonkun esim koulussa aina yksin. Tietysti jotkut haluavatkin olla yksin, mutta tuskin kukaan nyt vuositolkulla. Eikä se porukkaan mukaan pääseminen niin helppoa ole ja kaikki ihmiset eivät vaan sovi yhteen eli ei aina voi syyttää sitä yksin olevaa saamattomuudesta. Koulussa on muutenkin niin kurja olla yksin :( Hah, kyllä huomaa, että on taas itselle tuttu aihe, kirjoittamista voisi jatkaa loputtomiin :) Jaksamista kaikille yksinäisille, täällä on yksi ihminen joka on aina teidän puolella

      • väsyttää

        Tuossakin on tietty puolensa jos tulee ekana koulupäivänä viimeisenä luokkaan... Se muutamien sekuntien ehkä nolokin tilanne kun kaikissa paripulpeteissa istuu jo vähintään yksi henkilö ja jonkun viereen pitäisi ängetä. Tämähän voi olla ihan hyväkin tilaisuus vihdoin istua jonkun viereen kun pakkohan sitä on johonkin istua. Sitten ainakin edes "näyttää" siltä ettei olisi yksin vaikkei vieressä istuvan kanssa olisi koskaan edes jutellut.


    • cxfghgymfg

      Vaikka istuin yksin,en koskaan ollut yksin.Aina oli kiusaajat lähellä. Onneksi niistä 3 on jo hautuumaalla.Niistä tuli narkkareita.

    • alasminävajoan

      Itekkin oon ujo ja hiljainen, ja vähän sillee nolo en ikinä kuule mitää ja lauon jotain nolouksia... mut nii mull on 3 kaverii VAAN... 2 muuta meni toiselle luokalle ku mentiin ylä-asteelle ja siitä toisesta joka tuli mun luokalle niin e oo mitään iloo ku sai heti uusii kamuja ja jättää mut koko ajan yksin.. ja istun aina jossai nurkassa yksin... välitunnilla meen 2 muun kaverin kaa aina kyl:)

    • Elinne

      Itse olen nyt syksyllä valmistumassa lukiosta, ja yksinäni olen istuskellut ylä-asteelta läpi lukion. Kyllä siihen tottuu, kun tarpeeksi kestää, eipä ole enää kauaa jäljellä.
      Itse olen ihan normaali, seuraan muotia, meikkaan ja huolehdin hygieniastani totta kai. En ole erityisen hiljainenkaan, minun on helppo puhua tuntemattomillekin, ja jos jonkun kanssa joskus olen tunnilla niin hyvin ollaan pärjätty. Jotenkin olen varmaan vaan niin vaikeasti lähestyttävä, kukaan ei uskalla tulla seuraani.
      Pitää vain ajatella että ne oikeat ihmiset ovat siellä jossakin, jatko-opinnoissa tai muualla.
      Kyllä me pärjätään, ollaanhan pärjätty tähänkin asti. :-)

      • Anonyymi

        Meidän koulussa oli yksi todella kaunis tyttö ja kaikki olisivat istuneet hänen vieressään . Mutta eräs poika sitten istui siellä aina Kuullut jälkeen päin että he menivät naimisiin aikuisena.
        Muutin heti koulun jälkeen toiselle paikkakunnalle joten joskus aina sukulaisilta kuulee miten kullakin on mennyt elämässään


    • jotakin sisua löytyy

      Joo, pärjäillään. Ei tässä muutakaan voi. Itsellä on nyt lukio takana päin ja toisaalta iloisempi fiilis kuin viime syksynä. Aika ikävää vain lukea täältä noita vanhoja viestejäni, välillä on todella kurjaa aikaa tullut vietettyä.Voisikin kysyä miten olen selvinnyt? No, tietysti monilla muillakin on vaikeaa ja toisaalta itselläni on kyky olla ajattelematta liikoja. Stemppiä vaan kaikille samassa tilanteessa oleville, löytäiskin joskus jonkun jolla on samoja kokemuksia. Olisi niin kiva jutella sellaisen kanssa joka ymmärtää.

    • Kokeiltu on

      Mä päädyin yläasteelle mentäessä eri luokalle ainoan kaverini kanssa, porukan kolmas tyttö lemppasi meidät voidakseen olla suostiumpien tyttöjen kanssa.

      Istuin sitten yksin kaikilla niillä tunneilla, joissa opettaja ei tehnyt valmista istumajärjestystä. Välitunnitkin istuin yksin, koulun ruuhkaisilta käytäviltä oli mahdotonta löytää ketään. Ruokiksilla oli seuraa jos ensin kävin kaverini kirjastosta raahaamassa ruokalaan, hän ei koskaan halunnut syödä kouluruokaa.

      Pääsin lopulta samalle luokalle, mutta osalla tunneista istuin edelleen yksin koska kaverini oli joissain aineissa eri ryhmässä. Kaikkia välituntejani en myöskään jaksanut hänen kanssaan olla, oli sen verran kova ruikuttamaan. Riideltiin usein ja hän viettikin ysiluokan lopulla ruotsintunnit eri pöytäparissa. Ketutti, itse olisin halunnut tehdä siellä niitä suullisia harjoituksia, mikä ei tietenkään yksin onnistunut. Open kanssa oli tavallaan ihan kiva tehdä mutta tulihan siitä eri tavalla paineita.

      No olin kokolailla helpottunut peruskoulun päättyessä, en ollut hakenut yhteenkään samaan lukioon kuin tuo kaverini. Olen nähnyt hänet lukiovuosinani kerran, silloinkin satuin bongaamaan hänet keskustassa, en usko että hän huomasi minua. Lukiossa mulla on paljon parempia kavereita, heitä en inhoa ja heidän kanssaan olen, koska me oikeasti tullaan toimeen keskenämme, ei koska oltaisiin oltu sosiaalisia hylkiöitä, jotka siten työnnetään yhteen kuten peruskoulussa kävi. Sellaiset pakkoliitot eivät vain toimi.

      Jatkossa jos on valittava rasittavan kaverin ja yksinäisyyden väliltä, otan yksinäisyyden ja siihen lohduksi vaikka hyvän kirjan. Yksinolo voi joskus tympäistä, mutta välttyypähän monilta ongelmilta joita huonot kaverit tuovat tullessaan.

    • Anonyymi

      Mä olen introvertti ja vihaan kun ihmiset pälpättää ruokailussa vaikka niillä ei ole mitään sanottavaa , syökää ja olkaa hiljaa !

    • Anonyymi

      Meidän koulussa oli aina kaks vierekkäin. En edes muista kenen vieressä istuin , siitä on niin kauan. Ilmeisesti kuitenkaan ei ystäviäni koska ne on muistissa aina vaan

    • Anonyymi

      Silloin ysärillä yläkoulussa istuttiin jokainen omilla pulpeteillaan,luojan kiitos ei ollut paripulpetteja.Nyt tällä vuosikymmenellä erään tutun koulussa istutaan muunneltavissa pöydässä 3-5 oppilasta.Kiva istua selkä opettajaan päin ja yrittää katsoa taululle,vähänkö niskat jumittaa.Kuulemma ryhmätyö oli jokin peruste.Ennen oli tuo asia paremmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2072
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1946
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1895
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe