Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Totuus japanista

screwplacebo

1. Kaikki niiden keksimät lähikontaktilajit eivät toimi missään käytännössä. Ufc:ssä ei ole yhtään menestynyttä japskua ja edes voittajat ei käytä japanilaisia lajeja. Ei siellä ole ketään puhdasta judokaa, karate tai jujutsu ukkoa näkyny huipulla. Ainoa on brasilialainen jiujitsu, jota on ajassa erittäin pitkään kehitelty ja parannelty, mutta jo täysin erillaiseksi muodostunut kuin puhdas judo/jujutsu.

2. Kaikki niiden asetaistelulajit valovuosia muuta maailmaa takana. Kun 1400-1800 luvulla euroopassa parantui ampumisase teknologia, niin japanilaiset vieläkin heilu miekoilla. Japanissa ei vaihdeltu tietoja ulkomaalaisten kanssa. Niillä ei ollut rahaa, eikä tietoa. Jos japani olisi joutunut sotaan vaikkapa 1400 luvulla ranskaa tai englannin ritareja vastaan, niin ne olisi hävinnyt murskavoiton. Eihän japskuilla ollut edes mitään suojuksia.

3. Kaiken maailman taikauskolliset rituaalit ja ki:t on vieläkin japanilaisissa lajeissa mukana, vaikka niillä ei ole mitään muuta, kuin placebo efektillistä arvoa.

Mitä japanilaiset ovat oikeasti saavuttaneet paremmin, kuin länsimaalaiset? Kun Japanilaiset vihdoin alkoi kopioimaan länsimaalaisia, niin hengellinen joukko lähetti lentokoneita itsemurhalentoihin. Olivat niin ylpeitä ja mahtavia, kunnes puun takaa tuli pari atomipommia.

17

531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • V**** nettigurut

      Jos jätetään hurmoksessa kirjoitettu lukiohistorian tulkintasi väliin ja puututaan vain kohtaan 1. niin en voi sanoa muuta kuin että tutustu MMA-urheiluun, brasilialaiseen jujutsuun ja judoon paremmin, ennen kuin alat vauhkoilemaan enemmän.

      Machida (Karateka ja UFC mestari)
      Fedor (MMA:n greatest ever(?) ja Venäjänmestaruus- ja Eurooppacup-mitalit judossa)
      Akiyama (yksi harvoista huippujudokoista jotka ovat vaivautuneet uransa ehtoolla vielä UFC-sirkukseen)
      Yoshida (judoka, Royce Gracien kuristaja)
      Aoki (yksi judoka lisää, josta tuli bjj-mies ja vapaaottelija kun tie judossa nousi pystyyn)

      Vain muutamia mainitakseni. Varsinkin judokat ovat tyypillisesti drop-outteja, joiden rahkeet eivät ole riittäneet judossa tai uransea ehtoolla olevia arvokisamenestyjiä jotka käyvät kokeilemassa lisärahan tienaamista. Harva judon huippu lähtee vapaaottelemaan, koska kunnianhimon saa tyydytettyä moninkertaisesti olympialaisissa.

      Isoin virheesi on kuitenkin se että väität ettei UFC:ssä ole "puhdasta" japanilaisen lajin käyttäjää unohtaen sen etteivät mitkään muutkaan lajit toimi siellä enää yksinään. (Poislukien Ronda Rousey, joka on naisten MMA:n yksinvaltias puhtaasti judolla). Tämän kamppailu-urheilulajin nimi ei ole UFC vaan MMA (mixed martial arts). Oivalsitko? Judoheitot ovat alasvienteinä enemmän kuin arkipäivää UFC otteluissa ja lähes jokainen kuristus ja käsivarsilukko, jonka näet on kotoisin sieltä parjaamastasi Japanista ja voit nähdä ne myös olympialaisten judomatseissa, jos vaivaudut katsomaan.

      Se että sanot BJJ:tä ja judoa "täysin erilaisiksi" alleviivaa tietämättömyytesi. Treenaa molempia yhtä aikaa pari vuotta kuten muutkin tekevät ja mieti asiaa uudelleen. Todennäköisesti lapsellinen internet-uhosi on siinä vaiheessa kuristettu sinusta ulos, eikä sinulla ole enää tarvetta päteä yrittämällä mollata muita.

    • screwplacebo

      Machida: On myös nyrkkeilyssä ja bjj. Kaikki tyrmäykset tapahtui joko käden/lukkojen kautta. Ei potkujen. Toki lyöntejä on karatessa, mutta nyrkkeily on tehokkaampaa ja nimenomaan se syy miksi hän siinä on.

      Fedor: Päälajinsa on on Sambo. Oli toki judossa, mutta ennen mma otteluja. Fedor on tosin turha nimi. On voittanut 5 hyvää ukkoa ja joku 26 muuta jotain täysin tuntemattomia. Lisäksi pelkäs lähteä myöhemmin ufc ja ei mikään yllätys sillä henkilö hävis 3 kertaa putkeen lähes saman ikäisenä, kun huipussa oleva Overeem. Heti kun Fedor oli parempia vastaan, niin hävis. Ja nekin paremmat oli siihen aikaan paskoja ufc:ssä.

      Akiyama: 4 viimeistä ottelua kaikki hävinnyt huippunimille. Hän oli siis ufc:ssa ennenkuin laji oli edes suosiossa. Miten voi kusta niin pahasti, että hävii 4 ottelua putkeen? Pistetäänkö tämäkin iän piikkiin? Toisekseen hän oli tiimissä, jossa treenattiin mma:ta mm. kickboxing, bjj, paini jne.

      Aoki: Dreamissä ei ufc. Ja lajina bjj judon lisäksi.



      Onnistuit mainitsemaan muutaman henkilön, jolla oli judo taustaa. Tiesitkö, että Anderson Silva on myös capoerassa? Onko hänen suuri suosionsa juuri kiitos capoeralle? Näillä kaikilla judokoilla oli jotain muuta siinä taustaa ja lähes aina bjj.

      Toki Sambo ja Bjj on alunperin muodostunut judosta, mutta kiitos länsimaisten siitä on muodostunut paljon tehokkaampi laji. Toisekseen paini on mma:ssa melkein yhtä yleinen laji kuin bjj.

      Akiyama on periaatteessa ainoa menestyvä nimi mma:ssa, jolla enimmäkseen judo taustaa. Olisi vakuuttempaa, jos henkilö ei olisi ollut bjj:ssä ja vielä vakuuttavampaa, jos olisi tehnyt sen 2010 .

      • V**** nettigurut

        Eiköhän se ollut selvää että japanilaisten lajien tueksi tarvitsee muita lajeja, mutta mikä oli se ei japanilainen laji jolla pärjää ilman muita lajeja? Ja missä kamppailulajissa itse kilpailet? (Jos et ole ollut kilpaillut missään, älä vaivaudu vastaamaan ensimmäiseenkään kysymykseen, sillä kun keskustellaan ottelemisesta, lipunmyyjien mielipiteillä ei ole mitään virkaa).


    • NKselys

      Aika helppo tulkita että ketjun aloittaja ei ole itse koskaan harrastanut mitään lajia. Katsellut vaan jotain vapaaottelua kotona.

    • screplacebo

      Olen valitettavasti ollut muutamassa budolajissa. Sentakia rageenki täällä, koska budo ei ole mitään muuta kuin tyhjäpäistä uskontoa.

      Mun ei tarvi kuunnella kenenkään mielipiteitä. mma statiikat eli faktat kertoo kaiken.

      Se on ihan sama, kun väittäis että judo on kiinalaisten laji, koska jujutsu/jujitsu siirty sieltä japaniin. Toihan on kuiteskin täyttä paskapuhetta, koska japanissa sitä lajia kehiteltiin ja sitä nimenomaan tunnetaan japanilaisena lajina.

      Aivan sama brassi jiujitsun kanssa joka kehiteltiin brasiliassa. Toki japsku sinne toi, mutta brassit sitä muokkas ja siellä se kehittyi alusta lähtien. Judo ja bjj ei tod. ole sama asia.

      top10 pound to pound ei ketää käy missää judossa ja karatessa. Ja jos 1 sattuu käymäänkin, niin ei siitä ole mitään ollut hyötyä sille, koska kyseisellä henkilöllä 100% joko nyrkkeily/bjj taustana. Anderson silvakin käy caperaa, ei se tarkoita, että capoerasta olisi oikeasti jotain hyötyä käytännössä. Capera aivan yhtä turha, kun joku kungfu.

    • V**** nettigurut

      Sanavalinnat kertoo kaiken:

      "Olen valitettavasti ollut muutamassa budolajissa"
      Ei se budolaji ole joku paikka tai kerho jossa "ollaan", se on taito jota harjoitellaan ja sitä taitoa mitataan ottelemalla. Jos olisit "olemisen" sijasta tehnyt jotain, saattaisit ymmärtää jotain

      "Judo ja bjj ei tod. ole sama asia."
      Kumpaa olet harjoitellut? Tiedätkö miltä tuntuu kun judoka kuristaa sinut tajuttomaksi ja onkohan siinä eroa siihen kun bjj-mies kuristaa tajuttomaksi? Oletko otellut molemmissa kilpailevia vastaan, vai mihin perustat tietosi?

      "Anderson silvakin käy caperaa"
      Sielläkään ei käydä, sitäkin treenataan, vaikkei se kamppailulaji olekaan.

      "Pound to pound, blaa blaa..."
      Unohda termeillä päteminen ja katso rauhassa telkkarista sitä UFC-makasiiinia. Koska jos et ole treenannut vuosia ja sen jälkeen mennyt kisoihin katsojien ja lajitoverien eteen matolle tai kehään, sitten antanut ja saanut turpaan, et tiedä mistään hevonpaskaa.

    • screwplacebo

      ollaan ja treenataan. Yritätkö jotenkin näsäviisastella? Jos siellä ollaan ja maksetaan siitä, niin eiköhän siellä treenata. Tosin treenaamisesta puheenollen budolaji ei ole treeniä vaan pelleilyä. Aikido ja kaiken maailman turhat miekka pelleilyt melkein kivikauden aikaisilla köyhillä suojilla on paras esimerkki siitä.

      En halua kilpailla, mulla on omat liikunnalliset harrastukset ja ne ei edes liity taisteluun. Mihin tämä tosin liittyy? Jos väitän, että Titanic laiva upposi niin olisko minun pitänyt olla siinä uppoavassa laivassa vuonna 1912 todistaakseni väittämän?

      Ufc on täydellinen esimerkki miksi mitkään kungfu hörhöt/ ja jopa puhtaat karate/judokat joilla ei ole kokemusta bjj/nyrkkeily ei pärjää huipussa. Ja harva edes noita lajeja harrastava pääsee pitkälle vaikka on muustakin lajeista kokemusta.

      On olemassa vain 1 japanilainen, joka päässy pitkälle ufc, joten siitä annan pienen creditin. En olisi uskonut. Harmi vain, että kyseinen heppu hävis 4 matsii uusia tyyppejä vastaan. Kaikki eivät voi olla santos/silvan tapaisia mestareita.

      Osaatko selittää miksi bjj ammattilaiset on huippuja ufc ja lähes kaikki judokat kusee?

      • pienempään lajiin?

        Harva hyvä judoka vitsii vaihtaa Olympialaijia jota harrastaa yli 5 miljoonaa ottelijaa johonkin jenkkien päähänlyöntiskabaan. Parkinsonin taudin hankkiminen ei ole yhtä arvostettua kuin olympiamitalin hankkiminen.

        Käy judosalilla ja kokeile ennen kuin auot päätäsi - kilpajudosta ovat kaukana miekat ja ki voimat; heittoja, kuristuksia ja käsilukkoja sen sijaan löydät yllättävänkin nopeasti ja läheltä.


    • V**** nettigurut

      Moni asia selviää, jos lähtee ulos ja selvittää. Harva asia selviää netissä pyörimällä, vaikka ei sitä keskenkasvuiset näytä enää ymmärtävän.

      Olet niin kuutamolla, ettei sulle kannata mitään selittää. Pistä UFC-peli pleikkariin ja pyydä äidiltä lasillinen limua, niin menee perjantai turvallisesti ja rattoisasti.

    • meitti vuan

      Jätän vastaamatta kohtaan 1. koska muut ovat siihen jo paremmin vastanneet. Lisäksi pyydän että nimeät muutaman ansioituneen UFC-tappelijan jolla ei ole japanilaista lajia takanaan...

      2. Ritarit eivät olleet erityisen voitokkaita 1400-luvulla, esim Agincounrtin taistelu jossa Ranskan ritarit surmattiin. Japani kävi kauppaa kiinan kanssa paljon, tietoa ja taitoa vaihdettiin... Samurai-haarniskakin on ihan olemassa.

      Japanilaiset ovat saavuttaneet mm. uskontoja jotka eivät ole johtaneet miljoonien ihmisten surmaamiseen toisinkuin länsimaissa...

    • Jujutsuska

      Tiedätkö mikä on kung fu?

      Kun oot noin viisas länkkäri niin varmaan tiedät että maailman parhaitten erikoisjoukkojen pää laji on Systema. Systema on käytännössä pelkkää kung Kung Fu ei Tarkota vaan yhtä lajia, vaan kaikkia Kiinassa keksittyä Taistelu/Itsepuolustus/kamppailu lajia.

      Bruce Leetä pidetään koko vaparin isänä.huom: Bruce on Kung fu mestari

      Minkä ikänin olet?

    • jooonis

      Höpö höpistään

    • jujutsuka

      Jos haukkuu kung fua niin pitäshän tietää ensin mitä se on. Se mitä elokuvissa näkee niin on pitkäti wushua. Wushu mielestäni poikkieaa pahasti vanhasta ja perinteisestä kung fusta. Jo pelkästään kun katsoo kill armanit saa jo paljon tietoa itämaisista lajeista.

    • gjgh

      joo höpistään. Pellet.

    • Totuus ufc:stä

      1. Show painin realistisemmalta näyttävä versio
      2. Muiden lajien kehäraakkien eläkeharrastelua
      3. Koska vedonlyönti mukana, suurin osa otteluista sovittuja
      4. Kilpailijoista suuri osa matsaa mömmöissä ulkona kuin lumiukot
      5. Ammattimaisempi vapaaottelu pienen porukan vaatimatonta puuhastelua

      ps. kaikesta keksii kaikkea kun haluaa vähän vi t tuilla :D

      • Painijavp

        Harvinaisen hyvin tiivistetty. Pisteet ja iso peukku!


    • Ups.

      Kid Yamamoto!


      ...Eiku se onkin painija.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2374
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      55
      2085
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      95
      1923
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1672
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1592
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1430
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe