Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Luova hulluus

Vaakakinvielä

Olen lapsesta asti ollut luova ihminen, tykännyt piirtää, maalata, tehdä käsillä kaikenlaista. Kun minulla on "into" päällä, tunnen eläväni vahvasti. Muulloin vain puolittain.
Ongelma on se, että en osaa tavallaan valjastaa omaa luovuuttani oikein. On niin monia lajeja, joita haluaisin kokeilla -ja huh sentään, olen jo kokeillut. Olen lyhytjännitteinen ja kunnianhimoton, silti tarvitsisin kipeäsiti muiden arvostusta, hyväksyntää ja kunnioitusta. Käytän aikani usein turhuuksiin, ja suunnittelen tekeväni "kaikkea ihanaa" tuonnempana.
Nyt olen jo keski-iässä ja edelleenkään en ole löytänyt omaa tietäni taiteilijana. Kuitenkin, olen saanut suoritettua taidetta soveltavan arvostetun ammatinkin, vaan en ole päivääkään tuolla alalla työskennellyt...
En tiedä tarkkaan mitä elämältä haluaisin, perhe ym. kuviot ovat kohdallaan, mutta oma luovuuteni ei nyt pääse purkautumaan hyvällä tavalla ja se ahdistaa!

7

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sisusiso

      Miten olisi eri taidemuotojen yhdisteleminen? Esimerkiksi vaikka musiikki kuvataide, keksi miten voisit nämä yhdistää luovasti.

    • taiteilia

      Minä olen 19v, ja minulla on vähän samankaltainen ongelma. Tunnen olevani taiteilijapersoona, mutta en saa sitä jotakin puristettua ulos. Tuntuu, että tajuan asioita(tunne-elämyksiä)musiikista ja elokuvista tarkemmin ja paremmin kuin ihmiset normaalisti. Soittelen itse harrastuksena sähköurkuja ja sähkökitaraa, ja tykkään piirtää ja kuunnella musiikkia, mutta en ole erityisen taitava missään. Osaan kyllä aika hyvin piirtää mallista, mutta eihän siitä mitään hyötyä ole jos ei osaa omia tuotoksia saada aikaan.

    • Oletko nainen...

      vai mies? Jos ns. taideprojektit kiinnostavat, niin kerro lisää. Täältä voisit löytää sopivan kaverin :)

      • luovuuden uhri

        Tämä tulee myöhään, mutta ehkä tästä on apua jollekin. Kun on luova ihminen, niin täytyy hyväksyä se, ettei välttämättä muut ymmärrä tai arvosta sitä, mitä saat aikaiseksi.
        koska ihminen on pahin kriitikko itseään kohtaan, ihminen voi olla paras tukija ja kannustaja itselleen. Niin kivaa kuin onkin saada kehuja muilta, myös itseään voi kiittää hienosta suorituksestaan. Motivaatio olla pitkäjänteinen valitsemassaan ilmaisumuodossa ei tule muista vaan sisäisestä palosta, joka pakottaa luovan ihmisen luomaan, oli sitten sille yleisöä tai ei.

        Toivon kaikille luoville ihmisille uskoa itseensä ja muistakaa nauttia kaikesta kauniista ja hienosta, mitä saatte aikaiseksi. Kuitenkin loppujen lopuksi luovuus on sisäsyntyistä ja sen toteuttaminen luonteenomaista, kiva jos muut tykkäävät myös mutta tärkeintä on, että tykkäät itse siitä, mitä luot :-)


    • rasaamalaaoi

      Luomisvoima on hankalaa,ideat ym.

      Olen myös luova ja taiteellinen.

      Taiteilijoita ei kannata ymmärtää, luominen on raskasta työtä.

      Indeed.

    • Artsi5786

      Luovilla ihmisillä on jotain mitä normaalilla ihmisellä ei ole. Luovuus on hieno piirre ihmisessä.

    • peneteza

      Ahdistaahan se todella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      88
      1305
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe