Metsäautotiet maksullisiksi.

Rahatpois-

Minusta seurojen pitäisi alkaa maksaa tienhoitomaksuja ralliautoilustaan pitkin metsänomistajien teitä. Ensin vuokrataan ilmaiseksi maat ja vielä pitäisi ilmaiseksi hoitaa kulku perille. Olen sitä mieltä että ne metsäautotiet jotka eivät ole jatkuvassa käytössä kannattaisi tukkia pelkästään riistanhoidollisistakin syistä.

Moniko lähtisi metsojahtiin jos parhaalle paikalle joutuisi kävelemään 15 km 100 m sijaan.

Itsellänikin metsäpalsta 6 km metsäautotien päässä joten otankin tämän esille tiepiirin kokouksessa ja laitamme tienhoitomaksun maanvuokrauksen ehdoksi.

Paljonkos tuollaisesta 6 km tienpätkän käytöstä rohkenisi pyytää ? olisiko jotain 1000€ vuodessa sopiva summa koska kuitenkin hehtaareja on vuokrattuna paljon kyseseltä tiepätkältä.

24

355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reppumatkaaja

      Metsästys vuokrasopimusta tehtäessä oltava maininta tiemaksusta tai rahat jää saamatta. Jälkiperintä tuskin onnistuu. Tuskin tie pilalle on mennyt?

    • Yhteityöllä onnistuu

      Meillä ostetaan mahdollisuuksien mukaan soraa teiden ylläpitoon ja joillakin paikoilla seuran jäsenet auraavat teitä talkoilla talviaikaan ja kesällä lanaavat. Soramäärät eivät niin suuria ole mutta mutta jotain kuitenkin. Onneksi ei ole valittajasieluja meilläpäin. Ainakaan vielä.

    • soumiitömani

      Totta kai auraavat talviaikaan että pääsevät metsälle !

      Kyllä onnistuu muuten jälkikäteenkin perintä jos halutaan soppareiden jatkuvan. Sitä voipi metsästys yhtäkkiä lopahtaa kyseisellä tienpätkällä.

    • rwtwtr

      Tuohon on aivan tavattoman helppo korjata: ette uusi vuokrausta kun seuraavan kerran kyselevät.

    • mo sekä metsästäja

      jos on toistaiseksi voimassa oleva maanvuokra sopimus niin ilmoitus kyseiselle seuralle miel kirjallisesti, itsellä 3 kuukauden irtisanomis aika.


      Tiemaksu olisi aivan kohtuullista saada. Tien pituus, seuran suuruus eli käyttäjien määrä ja tietysti se kuinka tärkeä tie on metsästyksen onnistumisen takia etenkin hirven saamiseksi eli onko " varmat " yli kulku paikat tien yli. NÄMÄ seikat ainakin nostaisi ( on tietysti muitakin syitä) tiemaksun suuruutta esim €/ km.

      pyytää aina kannattaa. Ei ne tiet ole ilmaiseksi sinne tulleet, moni niin luulee.

    • Ryynäsen Topi

      No ollaanpa sitä taas herkillä. Meilläpäin niin metsäyhtiöiden kuin myöskin maanomistajat ovat pelkästään tyytyväisiä että teitä käytetään koska siellä ajaminen ennemmin parantaa kuin huonontaa tiemaata. Monet mökkiläiset tulevat erikseen sanomaan että pitäkää samalla mökkiä silmällä kun siellä kiertelette ja vaikka pyörähtäkää pihassa jälkiä jättämässä.
      Jos tien käyttö on syy riitaan niin varmasti osaltasi voit tien käytön kieltää. Metsästyksen vastustamisen lisäksi et varmaankaan ole sitten myöskään huolissaan metsäsi taimikoista ja hirvikannasta joten vuokrasopimukset irti ja vaikkapa puomi tielle niin ei näinollen marjanpoimijatkaan kulje "särkemässä" tietäsi ja omaa luonnonpuistoasi!
      Jos tuollainen on asenne niin ihmetellä sopii että ylipäätään olet rakennuttanut metsätien metsäpalstallesi jos sitä telamiinoilla ja verenpaineet katossa pitää olla vaalimassa.

    • kummin tullimies

      Kuten Ryynäsen Topi edellä totesikin, tietullin määrääminen saattaa vähentää metsästysoikeuden vuokraajalle ilmaista hirvien - taimikonomistajien näkövinkkelistä osittain haittaeläimen, vaikkakin hirvet syö myös vesakoita - vähentämispalvelua.

    • Vinkujat

      Miksi ne maat pitää vuokrata metsästysseuralle kun pitää sitten olla vinkumassa milloin mistäkin.Moni maanomistaja vuokraa ensin maansa seuralla ja sitten alkaa se valitus. Parempi kun jättää maansa vuokraamatta niin ei tarvitse kenenkään kuunnella sitä vinkumista.

    • luonnonstaan fiksu

      Näyttää olevan vain niin, että moni ihminen on luonnostaan tyhmä kun saapas, ei tule mitään mieleen kun tuttu naapurin mies kysyy maita vuokralle ja nimi on kohta jo paperissa, ajatus tulee sitten myöhemmin perästä. Sitten se onkin tuollaista vinkumista.

    • ???????

      Mitähän verottaja tuosta pitäisi loppupelissä.

    • w2aqw2

      Järki käteen teiden käytössä, vähän sama kuin tuo asekeskustelu jossa aseet vaaditaan pois kansalaisilta ja sitten kun rysähtää hirvikolari niin silloin vaaditaan hirvien kaatoja melkeinpä sukupuuttoon saakka, tällaista se on nykyisen, turhautuneen, viherpiiperon elämä.

      Tiet pysyy mielestäni kunnossa kun niitä käytetään ja ei noilla metsä-autoteillä niin hirvittävä ralli metsästäjien osalta ole että siitä haittaa olisi.

    • Laikuttaja

      Hirvivahinkikorvauksia ei tulisi maksaa, jos myötävaikuttaa niiden syntymiseen. Metsästyksen epääminen ja haittaaminen tulee olemaan yksi syy tähän.

    • hirvi-- niilo

      Nykyisellä hirvimäärällä ei tule hirvivahinkoja ainakaan metsiin. Hirvien määrä on romahtanut, Rauhoitus uhkaa ja kaatoluvat on nyt jo alhaiset vrt vaikka viimme vuoteen. Turha valittaa taimikko tuhoista muut tekevät niitä enemmän. Tänä syksynä oli lauma kaks-jalkaisia harava heikkejä polkivat taimia.

      • Ryynäsen Topi

        Oliko harava heikkien polkemat taimesi kuusia??? Kun hirvituhot ovat mielestäsi vähentyneet niin näin oletettavasti metsänomistajana voit hyvillä mielin jättää kuusien istuttamiset kokonaan ja siirtyä männyn pottitaimiin! En tiedä mutta voisin vaikka lyödä vetoa siitä jos mo olet että kuusta istutat aukkoihisi juuri nimenomaan hirvien pelossa vaikka joskus tulevaisuudessa mänty on todella arvo tavaraa 95 prosenttisen/vuosi kuusen istutus buumin ollessa päällä jo useita vuosia.
        Itse olen kaukaa viisas ja istutan mailleni mäntyä. 30 vuoden päästä kun maakunnat ja sahat hukkuu hintansa pudottaneisiin ainaisiin kuusiin on metsässäni arvotavaraa. Niin no metsästän myös hirviäkin sen estämiseksi minkä olen maahan laittanut.


      • hirvi-- niilo
        Ryynäsen Topi kirjoitti:

        Oliko harava heikkien polkemat taimesi kuusia??? Kun hirvituhot ovat mielestäsi vähentyneet niin näin oletettavasti metsänomistajana voit hyvillä mielin jättää kuusien istuttamiset kokonaan ja siirtyä männyn pottitaimiin! En tiedä mutta voisin vaikka lyödä vetoa siitä jos mo olet että kuusta istutat aukkoihisi juuri nimenomaan hirvien pelossa vaikka joskus tulevaisuudessa mänty on todella arvo tavaraa 95 prosenttisen/vuosi kuusen istutus buumin ollessa päällä jo useita vuosia.
        Itse olen kaukaa viisas ja istutan mailleni mäntyä. 30 vuoden päästä kun maakunnat ja sahat hukkuu hintansa pudottaneisiin ainaisiin kuusiin on metsässäni arvotavaraa. Niin no metsästän myös hirviäkin sen estämiseksi minkä olen maahan laittanut.

        kok pinta-ala n 230ha männyn osuus on n 130ha josta suurin osa on täysin puhdasta männikköä. Loput 100ha on ns sekametsää jossa kuusi valta lajina. Viimmeisen 10v aika hirvien aih tuhot ovat vähäisiä muiden metsässä liikkujien aiheuttamiin verrattuna.
        keväällä 2012 istutin 1.5 ha männylle.


    • Kommarit punalakkine

      Ei hirvet olisi metsissä ongelma jos susi ja karhukannan annettaisiin kasvaa normaaliksi. Kuten kaikki hyvin tietää niin sudet ja Karhut eivät mannyn taimia syö !

      Kyllä tässä juupas eipäs väittelyssä metsästäjien pitää olla hattu kourassa. Kun sopimusta tehdään niin hattu kourassa tullaan ruikuttamaan ja jutellaan mukavia että saadaan lupa paperiin.

      Hirvet on helppo hävittää vaikka helikopterista käsin jos niistä eroon pitää päästä tai antaa maanomistajan itse kaataa eikä vaadita sitä 1000 h.

      Miksi moni metsämies unohtaa sen tosiseikan että metsät joissa he tekevät niitä taukotuliaan on jonkun kalliisti maksamaa omaisuutta eikä sosialistien yhteismaaaluetta.

      • Ryynäsen Topi

        Siehän sälli olet. Ammutaan hirvet helikopterista yhettömiin ja kasvatetaan susi ja karhu kannat yli suuriksi. Niin onko niillä ruokaa? No aivan sama! Moni tiemaan sekä maanomistaja on metsästäjä että itseltämmekö pitää hattu kourassa anella käyttöoikeuksia? Te kaupunki tollot ette yleisemmin omaa aariakaan.
        Myös se maaperä on useimiten kanssa jonkun metsätäjän tai yleensä metsästystä ymmärtävän maa aluetta jonne ne tulet tehdään. Ilmeisesti näet marja ja sienimiehen makkara tulet arvokkaammaksi kun metsästäjän?
        Kannattaisi hieman ajatella asioita ennenkun vouhkaa suu ja näppäimistö vaahdossa tänne asioita mistä ei itse ymmärrä hölynpölyäkään!


    • Laikuttaja

      Joopa ! Kyllähän tiemaksu voisi olla, jos se perustu realistisiin laskelmiin. Avauksen mukaisessa 1000 vuodessa tuntuu jokseenkin isolta,josta verottajakin innostuisi. Tiehoitokunnat pitämään kirjaa vuositaisista menoista, siitä osviittaa löytyy. Valtion tukea meilläpäin ainakin löytyy jokaisesta tiestä sekä perustamisesta että kunnostuksista. Meidän seurassa toisaalta suuri osa on maanomistuksen kautta tien osakkaana.
      Ja tien särkee raskas liikenne, ei henkilöautot.

    • ekino-kokki

      Kummasti näiltä susifiilikoilta unhoittuu, jotta lähes 10000 suden lauman syödessä hirvikantaa kohtuutasolle, susista johtuvan echinococcus granulosuksen vuoksi kaikki ravinnoksi käytettävät luonnon keräilytuotteet täytyisi sitten riittävästi ja riittävän pitkään kuumentaa loistartuntojen torjumiseksi.

    • 6311

      millain aattelit periä tiemaksua marjastajilta muilta liikkujilta.kyl siihen tiehen on valtiolta rahaa on saatu tai muuta tukee et kyllä metsästäjät ja muut on osallistunu kustannuksiin veroaurojen muodos.laita 10 kuution kivi tien alkuun tai pistä tie tullikoppi ja rupee kerää maksua.

    • Tien tekijä!

      Ei verottaja sano mitään, se on tien käyttömaksu ja silläsiisti?

      • Sakot

        Ei tietä välttämättä ole tehty tukien avulla. Sorastus jos on liian ohut tienpinnassa niin kyllä tulee syksyn sadekelien pehmittämään tien pintaan maasturilla ruokottomat urat. Eikä metsästäjät voi sanoa että olisit sorastanu kunnolla. Tieltä on pysyttävä suosiolla pois silloin kun se ei kanna autoa.


      • 6311
        Sakot kirjoitti:

        Ei tietä välttämättä ole tehty tukien avulla. Sorastus jos on liian ohut tienpinnassa niin kyllä tulee syksyn sadekelien pehmittämään tien pintaan maasturilla ruokottomat urat. Eikä metsästäjät voi sanoa että olisit sorastanu kunnolla. Tieltä on pysyttävä suosiolla pois silloin kun se ei kanna autoa.

        meilläpäin ei ole yhtäkää mettäautotietä joka ei kanna 2500kg mitä maasturit esim.painnaa. saatanan noloja tientekiöitä jos ei tommosta painoo kestä keväällä.Joskus oli sääntö et jos tiehen on käytetty valtion rahaa tielle ei saa asentaa puomia.


      • Vastuuta kaikille
        6311 kirjoitti:

        meilläpäin ei ole yhtäkää mettäautotietä joka ei kanna 2500kg mitä maasturit esim.painnaa. saatanan noloja tientekiöitä jos ei tommosta painoo kestä keväällä.Joskus oli sääntö et jos tiehen on käytetty valtion rahaa tielle ei saa asentaa puomia.

        Urat tulee helposti tuolla painolla ja tekijä vastaa. Ei kaikkia teitä ole tarkoitettukaan ympärivuotiseen ajoon vaikka puomia ei olekkaan. Kyllä tiehoitokunta voi puomittaa tien olipa saanu tukia tai ei.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1165
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1006
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      13
      691
    4. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      664
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    7. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      47
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      604
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      592
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      575
    Aihe