Aseiden säilytys ja kouluammuskelut

paukkuu helvetti!

Estyisivätkö kouluammuskelut ja joukkosurmat sillä, että aseita ei saisi enää säilyttää kotona? Minusta aika naurettava ajatus. Jos asetta ei ole kotona, menee ampuja sen hakemaan jostain ennenkuin toteuttaa joukkosurman.

21

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin se menee.
    • 11+3

      Niin ja pimeitä aseita se on Suomikin täynnä jonka voi rahalla kuka tahansa idiootti ostaa. Valikoimakin on hieman mielenkiintoisempi kuin joku .22 pistooli Auvisen tapaan. Jos tuollaisia ei saisi niin mikäpä taho valvoisi ostaako seuraava sekopää täysautomaatin jonka tyhjentää ruokalassa vai ampuuko vaan pari ihmistä..

      Lisäkseen jos ei ampuma aseita olisi ylipäätään niin pommeja ja muuta vastaavaa löytyy aina.

      Ei jotakin tiettyä lakia kiristämällä asioita voida muuttaa. Eihän ylinopeudetkaan loppuisi vaikka autoja saisi vain vuokraamosta. Tai rattijuopoudet jne.

      Mutta mitäpä muuta politiikoilta voi odottaa paitsi irtopisteiden kalastelua idiooteilta?

    • kannatetaan kyllä

      Tyypillistä asehörhön logiikkaa, kun esim. ylinopeuskaan tai rattijuoppous ei valvomalla lopu, niin ei pitäisi valvoa lainkaan?
      Aseet vaan serrifille ja sieltä saa käydä kuittaamassa kun asehörhö menee paukuttelemaan.

      • Kun saat

        ajokortin, niin pitääkö sinun hakea autosi poliisikammarilta joka kerta ajoon lähtiessäsi?
        Ehkä sinun tosiaan pitää, kun se on rattijuopottelun jälkeen hinattu sinne.


      • 15+10

        En ole asehörhö, pidän kyllä aseista ei siinä mitään, mutta luvallisia aseita en omista.
        Luvattomien hankkiminen on muuten huomattavasti helpompaa Suomessakin, joskin kalliimpaa.
        Sehän se suurin pointtini tässä onkin. Onneksi on niitäkin, jotka hankkivat sen laittoman aseen ihan vaan pahan päin varalle tai mökille kaljatölkkien ammuskeluun.

        Enkä sanonut sitä, että valvoa ei pitäisi. Sanoin vaan, että kaikenlaiset täyskiellot ja ylivalvonta ei toimi, koska sillon koko toiminta siirtyy maan alle ja minkäänlainen valvonta ei toimi.

        Kohtuullinen valvonto onkin hyvä asia, mutta ylivalvonta/kielto johtaa siihen, että ei ole mitään valvottavaa vaikka ongelma on olemassa.

        Edelleen, vaikka ne lailliset aseet olis siellä poliisilla, niin miksi edes hommaisin laillista asetta kun menee noin hankalaksi? Tuossa tilanteessa ostan mieluummin laittoman aseen ja samantien vaikka täysautomaatin jota voin pitää vaikka tyynyn alla jos huvittaa. Eikä pääse sheriffit tai kukkahattutädit vallvomaan. Saatika lääkärit tarkistamaan, että millainen henkilö olen.
        Tuohon se huonoin mahdollinen tilanne olisi ja ylivalvonta / kielto johtaa juuri tähän.

        Muisteles miten alkoholin kieltolaki toimi? Katteles miten huumeiden kieltolaki toimii?

        Mitä autoesimerkkiin tulee, niin ajokorttipelleilly on tehty niin hankalaksi, että ajan ilman korttia, kiinni jäädessään (jopa monesti) se tulee silti korttia halvemmaksi vaikka maksaisikin sakot (jota en tee)
        Miten tämä minulta kortin pois otto sitten estää minua vaikka kaahailemasta jalankulkijan yli?

        Lisäkseen aselaissa on taitavan miehen mentävä aukko, nimittäin dekoaseet, varsinkin vanhemmissa dekoaseissa. Niistä kun ei kirjaa pidetä ja vaikka minkälaisen saa hommata vaikka minkä ikäinen tahansa jne. Oikeilla välineillä ja asiantuntemuksella tonne kadulle saa vaikka minkälaista härveliä kenenkään siihen puuttumatta.

        Kirjoituksesti oli tyypillistä asiantuntemattoman kukkahattupolitiikon tietämätöntä paskanjauhantaa irtopisteiden toivossa.


    • Töröhtööri

      Aseahdistunut jälleen ahdistumassa, kyllä ne aseet sitten ovatkin niin kiehtovia! :D

      • aseeton

        Pakkohan sitä jatketta on jostain saada, kun omassa ei mitta riitä.


    • vatunkukkahatut

      Tätäkin palstaa lukee vain "aseet pois ihmisiltä, ja kaikki pitää kieltää" - tyypit sunmuut kukkahatut. Jos metsästys ja aseet on kerran niin hirveitä asioita, niin menkää muualle valittamaan.

    • meneppäs siitä

      No mitäs sinä sitten täällä teet, jos et vastusta, eikö oma tekstikään mene puupäähän?

      • Kekkulitsi

        Pitäisi varmaan eritellä aihealueet jotenkin näin että on osiot joissa keskustellaan aseista eri muodoissaan ja sitten sellainen aseidenvastustus osio erikseen... Mutta kun ei ne ahdistuneet pysy siellä omalla hiekkalaatikolla kun ne aseet kiinnostaa kuitenkin niin älyttömän paljon ja jos ei aseiden omistajat saa tietää tästä vääntämisestä ja valittamisesta niin kelle se sitten suuntautuu, ei se päättäjille alunperinkään kait ole tarkoitus ollut suunnata?! :D


    • ettänäintäällä

      Jaaa..että aseahdistuneita, miksi mulla on aseita?? siksi että niillä saan pyydettyä ruokaa, olen hyvin köyhä ja asun korvessa, rahat ei riitä enää kunnolla ruokaan, kalastan ja metsästän, kerään marjoja ja sieniä.

      Varsinkin näin syksyisin metsästän ja näin saan lihaa ruokapöytään ja lisäksi myös pakastimeen talveksi, yhdestä teerestä riittää minulle kahdeksi, kolmeksi päiväksi perunoiden lisäksi ruokaa. Kaikki mitä luonnosta saan on tervetullut lisä minulle.

      • Sienisoosi

        ja teeripaisti on kyllä hyvää perunoiden kanssa.


    • ettänäintäällä

      Taas on jo pitkällä syksyn jahtikausi, metsäkanalinnustus pian loppuu, kuun lopussa ainakin täällä keskeisimmässä suomessa, riistaa on tullut mutta sitä olen verottanut kohtuudella, tiedän aika tarkkaan metsäkanalintujen määrän näillä alueilla jossa metsästän, metsoa en raaski ampua lainkaan.

      Ruokaa olen saanut pöytään ja myös pakastimeen, jahtikausi jatkuu jänisjahdilla kun metsäkanajahti loppuu, jokainen päivä olen käynyt aseen kanssa metsästämässä elokuun 10 päivästä lukien ja "savotta" kestää aina tuonne helmikuun loppuun saakka, ase aina mukana kun metsässä liikun ja jopa omalla pihamaallakin ase on toisinaan valmiina..jäniksiä varten.

      Olisi aika työläs hakea ase joka aamu vaikkapa kyläkeskuksesta 22 km päästä, poliisiasemaa täällä ei ole ollut moneen moneen vuoteen, lähin 60-70 km päässä..ja illalla vielä ase täytyisi säilytykseen palauttaa. Useasti metsästämään lähden jo viiden aikaan aamusta ja palaan pimeän laskeuduttua.

      Helmikuun viimeisen päivän jälkeen loppuu varsinainen riistajahti mutta silloin vielä jatkuu ketunmetäsätys ym vahinkoeläinten jahti sekä kevätkeleillä ampumaradalla harjoittelu.

      Käsiaseiden kohdalla asia on aivan eri asia mutta aktiivisella harrastajalla tuottaa sekin lisäkustannuksia jos matkat ovat pitkät ym ym.

      Laki vaatii käsiaseiden sekä puoliautomaattisten aseiden omistajilta aktiivista ampumaharrastusta, no en tiedä onko tuo seikka lakiin kirjattu mutta tällainen mielikuva minulla on.

      Mikä on riittävän aktiivista harrastusta amunnan suhteen, riittääkö kerra kuukaudessa vai kaksi kertaa vuodessa??

      Nykyään elinkustannukset nousseet pilviin ja patruunatkin kallita joten se voi rajoittaa monen ampumaharrastusta harrastavan "aktiivisuutta" vaikka mieli halajaisi useammin harrastuksen pariin. Näin voi ase jäädä pitkiksikin ajoiksi asekaappiin käyttämättömäksi mutta toki sillä voi kylmäharjoitella mikä on sekin osaksi ammunnanharrastamista.

      Tästä päästäänkin maanpuolustukseen, puolustusvoimat kärsivät leikkauksista ja määrärahojen puutteesta, kertausharjoitusten määrä vähenee.

      On mielestäni hyvin tärkeää että edes osa kansalaisista osaa käsitellä aseita ja osaa ampua riittävän hyvin, osaa liikkua metsässä sinne eksymättä.

      Metsästävä kansanosa tuntee paikalliset maastot kuin omat taskunsa ja siitä seikasta on paljon hyötyä esim kadonneiden etsinnässä.

      Ei pidä nähdä aseita pelkkänä peikkona, peikot ovat ihan jotain muuta kuin aseet. Alkoholi/mustasukkaisuus pahimmista ja lisäksi koulu-ja työpaikkakiusaamiset. Nämä asiat kun saataisiin kuriin niin oltaisiin jo huomattavasti vahvemmilla jäillä.

      Näin olen täällä korvessa ajatellut.

      • asiallinen stoori

        Harvinaista, että aseharrastaja kykenee tämänkaltaiseen järkevään ja selkeään ulosantiin. Siitä pitää toki antaa kehut kun aihetta kerrankin on, tapu-tapu!

        Silti pari huomiota, olen pahoillani mutta pakko on:

        "jopa omalla pihamaallakin ase on toisinaan valmiina..jäniksiä varten."

        Tiedät varmasti että asetta tulee säilyttää lataamattomana siihen tarkoitetussa tilassa. Oma piha ei ole tällainen säilytystila. Eli asia kantsii korjata ettei luvat lähde. Näitä on meinaan oikeasti tapahtunut.

        "Olisi aika työläs hakea ase joka aamu vaikkapa kyläkeskuksesta 22 km päästä"

        Voihan se olla, mutta minkäs teet. Kun kansallista turvallisuutta vaalitaan niin siinä ei harrastuksen vaikeutuminen paljoa paina. Voinpa kertoa että täällä pääkaupunkiseudullakin todella moni ajelee lähes päivittäin kymmenien kilometrien matkoja erinäisiin harrastuksiin joko itsensä tai lastensa vuoksi. Jos tämä tuottaa ongelmia, täytyy omia aikatauluja ja harrastustapoja muokata. Ei siinä sen kummempaa. Ja hyvähän se on välillä muuta puuhatakin.

        Mutta joka tapauksessa onnittelut hyvästä saaliista ja oikein hyvää jahtionnea myös tuleville pyyntiretkille!

        T: aserajoitusten kannattaja


    • ettänäintäällä

      Niin, en säilytä asetta pihallani vaan sen on valmiina kuten on metsässä ollessanikin, pihalla kylläkin lataamattomana ettei satu vahoinkoja jos vaikka ase kaatuu, ei se ase siellä pihalla loju. Usein on myös ase selässäni ja jopa ladattuna kun jotain puuhastelen pihapiirissä, vaikkapa katselen lintuja ja luontoa, kuuntelen jne. varsinkin iltaisin ennen hämärää jäniksiä hyppii pellolle ruokailemaan, olen käsitellyt erilaisia aseita jo hyvin pitkään, sotilasaseista lähtien. Kuten jo sanoin, metsästän jokainen päivä ja jotkut päivät aivan jatkuvasti eli kotona välillä käyn huilaamassa ja ruokailen ja taas jatkan "kierrosta". Tämän tauon aikana en vie asetta kaappiin sillä minulla ei edes ole asekaappia.

      Asun yksin ja en kuitenkaan jätä asetta "vartioimatta" vaan se on aina käden ulottuvilla, "säilyttäähän" esim hirviporukka aseitaan hirvilaavun, hirvikodan edessä aseitaan pitkilläkin tauoilla telineessä tai autoissaan, pitäisikö hirvikodassakin, siis tällaisessa jossa hirviporukka pitää taukoa ja ruokailee, olla asekaappi?

      Eli en todellakaan asetta SÄILYTÄ PIHALLANI vaan silloin kun aseeni on mukanani pihapiirissä silloin metsästän, olen passissa, kyttään jäniksiä ja kettuja tai odotan kun teeri tulee istumaan läheisiin puihin, tätä tarkoitin.

    • Kouluampuja

      Mitä näistä mesoamaan, missä asetta säilyttää?

      Itse säilytän asetta kädessäni kouluammunnan aikana.

      Sama juttu kuvioammunnassa.

      Siinä välissä, kun käyn paikkaamassa taulut, se on pöydällä.

    • kuolemaitse

      Ulkoradoilla asetta en suosittelisi jättämään pöydälle, varsinkin suurempien kaupunkien läheisyydessä olevilla ulko-ampumaradoilla, no ei myöskään muualla sillä joku asetta niin niin kovasti haluava voi olla kytiksellä ja nappaa aseen kun olet taululla, näin oli tilanne lähellä viikin ampumaradalla vuosia vuosia sitten, pistooliradalla, takana olevalla kalliolla oli kytiksessä epäilyyttävän näköinen tyyppi, onneksemme huomasimme tyypin.

      Säilyttäminen on eri asia kuin se että aseen jättää hetkeksi esimerkiksi puuta vasten nojaamaan kun virittelee nuotiota metsästysretkellä tms.

    • Rezerwiz

      Joo jonkun on jäätävä "vahtimaan" kun mennään tauluille jos ei niin aseet mukaan!

    • voi tyhmyytta

      jos joku rehellisesti ajattelee keskitetyn aseiden sailytyksen olevan hyva idea,,,niin tuon kaverin purut tarvii ehdottomasti vaihtamisen..
      kuinka lapin mies lahtee hakemaan asettaan tarvittaessa muutaman 100 km takaa?
      tai kuka vartioitsee ase'kassakaappia' isossa kaupungissa.. ja vartioita tarvistsisi olla ainakin 1/2 tusinaa..muuten rosmoilla olisi herkkupaikan saada kaupungin kaikki aseet yhdesta 'marketista' ilmaiseksi..

    • aseet auroiksi

      Polliisi vahtii suuria asekappeja,päivystäähän polliisilaitoksilla putkavahditkin koko ajan ja se että jollakin on pitkä matka hakemaan asettaan niin se on taas hänen oma asia.

      Itseäni pelottaa aseet. kaikki sulattoon, myös polisien aseet sillä heillekin sattuu vahinkoja ja itsemurhia ja jopa omalla virka-aseella.

      • voi hellanlettas

        varohan nyt vähän sitä varjoasi, tuppaa kulkemaan perässäsi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe