YLE:n luontoääni: ''Metsähanhipopulaatio metsästäjien syytä''

Jase17

http://areena.yle.fi/radio/1476419
Eii perkele voi pistää enempää vihaksi kuin tuon kuunteleminen! Kyseinen kertoja kertoo että metsähanhikantaan ei vaikuta mm. laulujoutsen, vaan väittää joutsenten olevan yhteiselossa muiden vesilintujen kanssa.
On se perkele kumma kun omin silmin on nähny että joutsen ajaa metsähanhipoikueen ''reviiriltään'' ja tuommoiset silmälumebongarit pääsee esittämään perättömän mielipiteensä valtavirralle. Kummaa sekin että entisillä pesimäsoilla kymmeniä vuosia sitten eli mustalintua, uiveloa, metsähanhia ja muita vesilintuja, mutta nykyään vain joutsenia. Ja kyseisessä kuunnelmassa ei otettu mitään kantaa pesimäsoiden teollisuuteen valjastamisesta, mikä lienee suurin syy kannan romahdukseen. Kertoja vain sanoo: ''Ei metsähanhikanta kestä tällaista metsästystä.''
Itse en ole täydellistä rauhoitusta vastaan, vaan pikemminkin sen puolella. Mutta tämä, että populaation romahdus pistetään täysin metsästäjien syyksi, on aivan tuulesta tempaistua potaskaa. Mielipiteitä teiltä?

4

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vain niin

      Mitäpä tuohon nyt pitäisi mieltä olla..... sellanen tämä maailma nyt on. Mielipiteitä löytyy sen mukaan, mistä asiaa tarkastellaan.

    • ihahhahhahahaaa

      Joutsen tulee väkisin metsästettävien piiriin lähivuosina, määrä runsastuu sellaista vauhtia. 10v sitten lähi lammilla ei ollut kymmenien joutsenien parvia syksyisin, nykyisin on. Tämä suojelun ihannointi kulttuuri on tullut tiensä päähän, valkoposkihanhi kuuluu tähän kategoriaan myös. Suojelijoille kun ei riitä mikään, luultavasti kivikautisessa suomessa heidät teurastettaisiin ja keitettäisiin padassa älyttömien vaatimuksien takia.

      Metsästäjänä ja luontoon perehtyneenä joutsenen ja valkoposkihanhen kiintiömetsästys tulisi kyseeseen. Suojelijat ovat hanakoita vaatimaan mm. luonnonsuojelualueita. Heille itselleen ei taida tulla mieleen, että alueista tulee pienpeto reservaatteja ja suojelun merkitys kuihtuu heidän omaan kukkaroonsa.

      Metsästäjänä en olisi valmis poistamaan pienpetoja, jos luonnonsuojelualue perustettaisiin metsästysmailleni.

      Mitä tulee sitten metsähanheen, ei näillä nykyisillä rajoituksilla saada mitään aikaan. Täysrauhoitus ei tulisi kyseeseen, koska sen jälkeen olisi melkein turhatoivo saada takaisin metsästettävien listalle. Valkoposkihanhi riistalajistoon ja metsähanhi pariksi vuodeksi väliaikaiseen rauhoitukseen.

    • hanhimees

      Juu, riistakeskuksen pelleillä ei näy olevan minkäänlaista kenttätietoa, tai on sitten virheellistä tietoa. Täällä missä niitä vähiten ammutaan, vietiin kokonaan hanhenmetsästysmahdollisuus pois siirtämällä se syyskuun kymmenenteen. Tänä vuonna hanhilla onnistui kainuun selkosilla hienosti pesinnät, hanhia oli, vaan ei enää metsästyksen alkaessa, taisivat siirtyä etelämmäksi pelloille odottamaan haulikuuroa. Laittaisivat hanhille sen yhden linnun kiintiön/ vuosi, säilyisi mahdollisuus jahtiin, en usko että täällä pohjoisen selkosilla hyvinkään moni saisi sitä yhtäkään, ja säästyisi hanhet pelloilta tapahtuvilta massamurhilta.

    • realismi on karua

      Mitä se riistakeskukselle kuuluu? riistakeskus toimii viranomaisena ja on sanoutunut virallisestikin irti metsästyksen etujen ajamisesta. Riistakeskus tekee juuri niinkuin sen halutaan tekevän, ohjeet tulevat maatalousministeriöstä.

      Joutsen nyt ei tule metsästyksen piiriin ikinä, se kun on kansallislintu, niin ennen loppuu metsästys, ennenkuin joutsenesta tulee matsästettävä laji.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe