YLE:n luontoääni: ''Metsähanhipopulaatio metsästäjien syytä''

Jase17

http://areena.yle.fi/radio/1476419
Eii perkele voi pistää enempää vihaksi kuin tuon kuunteleminen! Kyseinen kertoja kertoo että metsähanhikantaan ei vaikuta mm. laulujoutsen, vaan väittää joutsenten olevan yhteiselossa muiden vesilintujen kanssa.
On se perkele kumma kun omin silmin on nähny että joutsen ajaa metsähanhipoikueen ''reviiriltään'' ja tuommoiset silmälumebongarit pääsee esittämään perättömän mielipiteensä valtavirralle. Kummaa sekin että entisillä pesimäsoilla kymmeniä vuosia sitten eli mustalintua, uiveloa, metsähanhia ja muita vesilintuja, mutta nykyään vain joutsenia. Ja kyseisessä kuunnelmassa ei otettu mitään kantaa pesimäsoiden teollisuuteen valjastamisesta, mikä lienee suurin syy kannan romahdukseen. Kertoja vain sanoo: ''Ei metsähanhikanta kestä tällaista metsästystä.''
Itse en ole täydellistä rauhoitusta vastaan, vaan pikemminkin sen puolella. Mutta tämä, että populaation romahdus pistetään täysin metsästäjien syyksi, on aivan tuulesta tempaistua potaskaa. Mielipiteitä teiltä?

4

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vain niin

      Mitäpä tuohon nyt pitäisi mieltä olla..... sellanen tämä maailma nyt on. Mielipiteitä löytyy sen mukaan, mistä asiaa tarkastellaan.

    • ihahhahhahahaaa

      Joutsen tulee väkisin metsästettävien piiriin lähivuosina, määrä runsastuu sellaista vauhtia. 10v sitten lähi lammilla ei ollut kymmenien joutsenien parvia syksyisin, nykyisin on. Tämä suojelun ihannointi kulttuuri on tullut tiensä päähän, valkoposkihanhi kuuluu tähän kategoriaan myös. Suojelijoille kun ei riitä mikään, luultavasti kivikautisessa suomessa heidät teurastettaisiin ja keitettäisiin padassa älyttömien vaatimuksien takia.

      Metsästäjänä ja luontoon perehtyneenä joutsenen ja valkoposkihanhen kiintiömetsästys tulisi kyseeseen. Suojelijat ovat hanakoita vaatimaan mm. luonnonsuojelualueita. Heille itselleen ei taida tulla mieleen, että alueista tulee pienpeto reservaatteja ja suojelun merkitys kuihtuu heidän omaan kukkaroonsa.

      Metsästäjänä en olisi valmis poistamaan pienpetoja, jos luonnonsuojelualue perustettaisiin metsästysmailleni.

      Mitä tulee sitten metsähanheen, ei näillä nykyisillä rajoituksilla saada mitään aikaan. Täysrauhoitus ei tulisi kyseeseen, koska sen jälkeen olisi melkein turhatoivo saada takaisin metsästettävien listalle. Valkoposkihanhi riistalajistoon ja metsähanhi pariksi vuodeksi väliaikaiseen rauhoitukseen.

    • hanhimees

      Juu, riistakeskuksen pelleillä ei näy olevan minkäänlaista kenttätietoa, tai on sitten virheellistä tietoa. Täällä missä niitä vähiten ammutaan, vietiin kokonaan hanhenmetsästysmahdollisuus pois siirtämällä se syyskuun kymmenenteen. Tänä vuonna hanhilla onnistui kainuun selkosilla hienosti pesinnät, hanhia oli, vaan ei enää metsästyksen alkaessa, taisivat siirtyä etelämmäksi pelloille odottamaan haulikuuroa. Laittaisivat hanhille sen yhden linnun kiintiön/ vuosi, säilyisi mahdollisuus jahtiin, en usko että täällä pohjoisen selkosilla hyvinkään moni saisi sitä yhtäkään, ja säästyisi hanhet pelloilta tapahtuvilta massamurhilta.

    • realismi on karua

      Mitä se riistakeskukselle kuuluu? riistakeskus toimii viranomaisena ja on sanoutunut virallisestikin irti metsästyksen etujen ajamisesta. Riistakeskus tekee juuri niinkuin sen halutaan tekevän, ohjeet tulevat maatalousministeriöstä.

      Joutsen nyt ei tule metsästyksen piiriin ikinä, se kun on kansallislintu, niin ennen loppuu metsästys, ennenkuin joutsenesta tulee matsästettävä laji.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe