Tanskandogin ulkoilusta

toivoton

Eli siis meille tuli muutama viikko sitten n. vuoden ikäinen urosdoggi.
En tarkalleen tiedä mitä edellisessä perheessä on tapahtunut, jossa oli myös isohkoja narttukoiria. (doggilla aika pahoja arpia korvissa ja muualla)
Mutta ongelma on ulkona. Kun vastaan tulee koira niin helvetti on irti.
En saa koiran huomiota ollenkaan itseeni, tietty ääni mikä on muissa tilanteissa toiminut ei nyt auta, tietynlainen hihnan nykäisy ei auta, naksutin ei auta, puhumattakaan mistään herkkunapista tai kepistä.
Kyseisissä tilanteissa koira jähmettyy katsomaan, alkaa vetämään ja pomppmaan ja mörisemään, josta ihmiset pelästyvät puolikuolleiksi.
Mielestäni itelläni on oikeanlainen energia ja asenne ulkona, mutta
alan epäillä teenkö itse jotain väärin kun ei näytä mikään auttavan.
Tuntuu ettei kukaan osaa neuvoa.
En halua luopua koirasta ja olen valmis
tekemään paljon töitä koirani eteen.

5

462

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bebeh1111

      kannattaisi varmaan ottaa yhteyttä johonkin lähiseutusi koirakouluttajaan tai doggisi kasvattajaan, voisit heiltä saada tukea ja tärkeitä neuvoja:)

    • äläluovuta

      Luultavasti on vaan nuoruuden uhoa,kannattaa hakeutua koulutukseen.Koulutuksessa,saat koiraan paremmin kontroolia.Ensiapuna voit kokeilla kuonopantaa,jos muuten tuntuu että lähtee lapasesta.Käy pitkillä kävelyllä kaupungilla,älä pysähdy vaikka koira jähmettyy vaaan jatka matkaa.Kehu kun ohitus sujuu hyvin,makupaloja mukaan taskuun joilla palkitset.Ota yhteyttä muihin dogin omistajiin,heiltä saat parhaat neuvot.Nuoret isot koirat ovat haastavia.Helpottaa kyllä kun ikää tulee lisää,siksi juuri 1-2vuotiaita paljon hakemassa uutta kotia.

    • jejeee

      Ja ota mukaan jotain todella voimakkaan hajuista herkkua, jota koira ei voi vastustaa.. ja tunget sen ihan kuonoon kiinni sillai et saa jo kielen päällä maistettua melkein.. esim. metwursti on tosi hyvä, vaikka onkin rasvaista ja suolasta mut ei se koira siihen kuole jos välillä saa.. ja jos herkkupaloja menee paljon niin sitten hierot vaikka nakkeja metukkasiivuihin niin että niihin tarttuu haju:) Oma koirani ei ole doggi mutta sain hölmöilyn hallintaan päättäväisyydellä oikeanlaisella motivaattorilla.

    • reetta

      Herkut on viimeinen jota tossa tilassa työntää. Jos koiran eleet on sitä mitä yllä lukee niin ei todellakaan vielä mitään herkkuja kehiin ! Tuo on ihan normia murkku ikäisen käytöstä dogilta. Siihen ei mitkään herkut auta. Pahentaa vaan tilannetta jos annat hitusenkin väärään aikaan sen. Siihen liity mitään edellisessä kodissa tapahtunutta. Koira elää hetkessä. Kiertele koiria tovin aikaa etäämmältä, jos tulee koira vastaan käänny toiseen suuntaan, HÄPEILEMÄTTÄ koiran käytöstä. Tai tien toiselle puolelle. Tuo on ihan normia tuon ikäiseltä. Se rauhoittuu iän ja koulutuksen myötä. Jos koira ei kauempaa kierrellessä reagoi,palkkaa turpaan. Älä odottele tuon ikäiseltä valtavia sit hetkessä. Isot koirat tekee samat asiat mitä pienetkin. Hyppii ja pomppii ja vetää ja ja ja tekee kaikkensa et hihnanpää olis tossun alla. Pää viileeks ja älä välitä muista :).

    • mitä järkee?

      Ai ettet hallitse lehmääsi. No, olisi kannattanut miettiä ennen kun ottaa niin ison elukan, ettei omat taidot ja voimat riitä!

      Toisille munanjatkeita ovat bitbullit ja muut bullit, toisille muuten vaan mahdollisimmat isot koirat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      183
      11017
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      143
      2078
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      242
      1387
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      61
      1010
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      910
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      60
      848
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      42
      747
    8. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      699
    9. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      25
      685
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      679
    Aihe