Matematiikan/fysiikan opettajaksi?

lääkisläinen

Opiskelen lääkiksessä ja olen oikeastaan keväästä asti miettinyt, että onkohan tämä kuitenkaan se oma ala. Lähinnä itseä kiinnostaisi matematiikka tai fysiikka, erityisesti niiden opettaminen. Minua kuitenkin mietityttää työllistymismahdollisuudet. Onko opettajan helppo saada töitä, jos menestyy hyvin opinnoissa? Itse kirjoitin matikasta, fysiikasta ja kemiasta ällät, ja luulen että voisin menestyä erinomaisesti näissä aineissa myös yliopistossa. Opetin keväällä fysiikkaa yhdellä valmennuskurssilla ja se tuntui tosi mielenkiintoiselta ja motivoivalta.

Lääkisopinnot tuntuvat välillä tylsiltä ja tuntuu että asioita pitää osata liikaa ulkoa, eikä motivaatio ole aina kohdillaan. Kaipaisin enemmän nimenomaan matemaattista pähkäilyä, mitä lääkiksessä ei kyllä saa. Lääkäreillä tosin työttömäksi jäämisestä ei ole pelkoa ja palkkakin olisi tosi hyvä. Palkka tosin ei ole itselle mitenkään kovin tärkeää, kunhan toimeen tulee. Kannattaisiko alaa vaihtaa vai pitäisikö vaan valmistua lääkäriksi? Tuntuu että olisi parempi olla hyvä matematiikan/fysiikan opettaja kuin keskinkertainen lääkäri, mitä minusta luultavasti tulisi, jos motivaatio ei parane.

6

394

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • asd56

   No en tiedä onko se fysikka/matikka yliopistolla sen mukavampaa, on meinaan aika erilaista lukioon verrattuna. Matemaattisten aineiden opettajille on kyllä töitä, joten siitä vaan opiskelemaan jos kiinnostaa. Mutta yliopistossa matikan ja fysiikan kanssa joutuu tekemään ihan eri lailla töitä kuin lukiossa. Jotkut tykkää, kokeilemalla selviää.

  • neuvonantajaaaaaaaa

   Kyselepä tiedekunnastasi, onko sinulla oikeutta suorittaa niitä siinä sivussa.

  • --------------------

   Jos olet kerran päässyt sisään lääketieteelliseen tiedekuntaan, niin harkitse vielä, että vaihdatko alaa. Oikeasti jokaisessa työssä on oma rutiini ja inhotus. Ei ole olemassa ns. täydellistä ammattia. Minäkin nuorempana kokeilin erilaisia ammatteja, kunnes tulin siihen lopputulokseen, että parasta on vain hakea lääkäriksi. Varma työllistyminen.

   Kannattaa keskustella erilaisten ihmisten kanssa. Minulla on kokemusta, että monet opettajat ovat turhautuneita. Ehkä valmennuskurssilla opettaminen on motivoivampaa, koska opiskelijat haluavat tosissaan oppia.

  • Anonyymi

   Fysiikan opetus raskaana oleva muisti 1-1 tökkii, mitä tökkii, tais olla rikospuhelut Jedu ei opi

  • Anonyymi

   Laudatur matematiikasta ei takaa mitään menestystä yliopiston matematiikan opinnoissa. Jokaisella yliopistossa matematiikkaa opiskelevalla on laudatur matematiikasta, mutta moni jättää opinnot kesken.

  • Anonyymi

   matematiikan opettajana opetat vuodesta toiseen samat asiat siis joko peruskoulun tai lukion asiat tai sitten ammattikoulussa peruskoulun kertauksen. Palkkakin on pienempi. Jos kaipaat ajattelua ja ongelmien ratkomista analyytikko tms.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   75
   7335
  2. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   383
   4063
  3. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   2117
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   138
   1874
  5. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   79
   1829
  6. Hjalliksen uusi pano on 35 v nainen.

   Hjallis itse on 70 vuotias vanha papparainen. Kyllä siinä on taas saanut hjallis lompakkoa pitää paksuna kun on naisen i
   Sinkut
   141
   1557
  7. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   294
   1302
  8. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   87
   976
  9. Mitähän tässä kävikään

   Jotain kummaa on tapahtunut.. Miksen tunne kaipausta? Mihin katosi roihu sydämestä jonka vielä hetki sitten tunsin?
   Ikävä
   111
   883
  10. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   98
   880
  Aihe