Paloniemi esittää pysyvää huostaanottoa

Paloniemi & Hakkarai

Niin kauan, kuin sijaishuollon valvonta on mitä on, Paloniemi saa pyyhkiä jotakin tuollaisella ehdotuksella ja paperilla.

Olisipa järkyttävää, että lapsi joutuisi henkistä väkivaltaa harjoittavaan paikkaan pysyvästi.

miksei paloniemi sitten puhu adoptiosta. Ai niin, pysyvästä huostaanotetusta saa paljon hynää, adoptiolapsesta paljon vähemmän.

Edustaako Hakkarainen ja perhehoitliitto tätä samaa systeemiä. Hakkaraisen Suomeen lanseeraama firma ei ainakaan näytä lapsista paljon välittävän. Pitää firman kautta sijoitettuja todella ala-arvoisissa paikoissa.

15

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikä ei ainoa

      Ja lisää Paloniemelle: sossun ammatillisuus ja taito ei läheskään aina ole iästä kiinni. Inhimillisyys ja taito nähdä ja kuulla on tai ei ole olemassa. Ehkä sitä voi oppiakin, mutta ei läheskään aina paatuneilta vanhoilta konkareilta, vaan ihan muualta.

      • ei miinoja

        Ja paitsi valvonta, jos Paloniemi puhuu jostain pytsyvästä, tulee puhua myös psykologisista testeistä vanhemmille ja pitkästä koulutuksesta.

        Joku mökin miina, joka sairastaa vaikka rankkaa luonnehäiriötä ei ole sopiva pysyvä vanhempi lapselle.


    • vaaliehdokas?

      Onko Paloniemi muuten kuntavaaliehdokkaana? Ehdotuksesta päätellen kyllä. En äänestä.

    • Lapsuuden kokemukset

      Onkohan kukaan penkonut Paloniemen taustoja, lapsuuden kotinsa olosuhteita ja käänteitä omissa aikuisuuden valinnoissaan. Olettaisi naapurien, koulukaverien, sukulaisten ja muiden kertovan kun kysyy heiltä, ketkä tuntevat tämän Ailan lapsuudesta ja nuoruudesta.
      Aina joku tietää kulissien taakse ja haluaa kertoa, Ailan parasta tarkoittaen.

      Paloniemi saattaa pyrkiä ottamaan itsensä huostaan lapsuuden kodistaan. Hänen oma lapsuuden kotinsa on saattanut olla niin huono pikku-Ailalle, että Aila nyt hiukan valtaa vihdoin saatuaan, haluaa pysyvän huostaanoton omista veri siteistään.

    • sijari

      Monet sijaisvanhemmat kyllä halaisivat adoptoida sijoitetun lapsen mutta siihen tarvitaan biovanhempien lupa. Vaikka vanhemmat eivät edes koskaan lasta tapaisi niin he eivät anna kuitenkaan lupaa adoptioon.

      Tuo valvonnan puute on kyllä, siitä olen kanssasi samaa mieltä. Sijaisperheitä pitäisi valvoa sijoittanut kaupunki sekä sijaisperheen asuinkunnan sossu. Mutta eipä ole meillä koskaan asuinkutanmme sossu vieraillut ja tarkastusta tehnyt. Mielestäni sijoittajan pitäisi käydä sijaisperheessä ainakin kerran vuodessa, vähintään useammin. Minä toivottaisin sossut tervetulleeksi vaikka ilman etukäteissoittoa mutta pitkien välimatkojen takia tämä ei kyllä onnistu. Sossut haluavat varmistaa että varmasti olemme kotona kun he tänne tulevat. Myös juttelu lasten kanssa suljetun oven takana pitäisi tehdä jokaisen käynnin yhteydessä.

    • mieti paloniemi

      En usko ollenkaan tuollaiseen valvontaan, että kerran vuodessa käydään. Erään lastensuojelulaitoksen johtaja sanoi minulle eräässä seminaarissa, että saa toiminnan näyttämään ihan miltä haluaa, kun viranomaiset käyvät heillä.

      Jotenkin valvonta tulisi olla prosessi, johon liittyy kaikki sijaisvanhempien valinnasta (heidän arvojen, yhteistyökyvyn yms. testaaminen) jatkuvaan laadun arviointiin usealla sektorilla.

      Kyllä lapsista pitäisi huolehtia hyvin, vaikka eivät ole pysyvästi sijoitettuja / adoptoituja - jos tällaiseen työhön ryhtyy. Paloniemen ehdotus on TODELLA KYSEENALAINEN.

    • hyi olkoon

      Paloniemi, perhehoitoliiton puheenjohtajana voisi aloittaa touhunsa SIJAISHUOLLON LAADUN parantamisesta.

      Hänhän ei esim,. puutu yksittäistapauksiin (sijaisperheisiin, jossa väkivaltaa), vaan huseeraa lausuntojaan sinne sun tänne. Vaikuttanut paljon lastensuojelulakiin ja siksi kehuu sitä.

      Taitaa tämä Erikan tapaus olla ensimmäinen, jossa jioa lapsiasiavaltuutettu ottaa kantaa YKSITTÄISTAPAUKSEEN.

      Olen esim. eräästä huonolaatuisesta sijaishultopaikasta ottanut yhteyttä todella moniin virsnomaisiin, mutta kenellekään ei kuulu yksittäistapaukset.

      Näköjään vasta, kun lapsi pahoinpidellään hengiltä tai kaapataan alkavat kansanedustajat ja lapsiasiavaltuutetut kiinnostua. Ai niin, Sauro kommentoi tapausta, jossa lapsi opetettiin karppaamaan. perhehoitoliitto vaan kiillottaa kulissia huonolaatuisen sijaishuoltopaikan suojaksi.

      • oma apu paras apu

        Ja kaapattu lapsikin pelastui ainoastaan oman neuvokkuutensa ja TV:n rikossarjojen vuoksi. Hän ei tarvinnut aikuisia paljoakaan, saati lapsiasiavaltuutettua tai Paloniemeä.


      • Mielikuvitus laukkaa

        No jokos sen Eerikan jo tappoikin sijaisvanhemmat?


      • mistä tietää
        Mielikuvitus laukkaa kirjoitti:

        No jokos sen Eerikan jo tappoikin sijaisvanhemmat?

        Ajattelin ylipäätänsä tällaista kollektiivista lapsista välittämistä. Olihan siinä sijaisvanhempikin pyörinyt Eerikan elämässä. Hänkö lie syyllinen lapsen vaitonaisuuteen ja siihen, ettei kuottanut kehenkään.


      • sijari
        mistä tietää kirjoitti:

        Ajattelin ylipäätänsä tällaista kollektiivista lapsista välittämistä. Olihan siinä sijaisvanhempikin pyörinyt Eerikan elämässä. Hänkö lie syyllinen lapsen vaitonaisuuteen ja siihen, ettei kuottanut kehenkään.

        Lukemani perusteella Erika oli sijoitettu ammatilliseen perhekotiin jossa hoitajat vaihtuvat työvuorojen mukaan.


    • autetaan lapsia

      Minusta on epäreilua, että esim. lapsiasiavaltuutettu ottaa kantaa Erikan tapaukseen ja Sauro puolustaa sossua, kun on kyse lapsen karppaamisesta, KOSKA EIVÄT YLEENSÄ OLE KIINNOSTUNEITA yksittäistapauksista.

      OLISIVAT HILJAA TUOLLOINKIN. Heitä ilman pärjätään näidenkin tapauksten jälkeen, kun on siihenkin saakka pärjätty!

      Nämä lapsiasiavaltuutetut ja saurot ovat olemassa, jotta voidaan maailmalla sanoa, että "meillä on lapsiasiavaltuutettu".

      OLEN TODELLA KYLLÄSTYNYT kaikenlaiseen peilaamiseen.
      Suurin osa lastensuojelun piirissä työskentelevistä henkilöistä pyorittää papereitaan toimistoissaan ja vain murto osa vaivautuu viettämään aikaa lasten kanssa.

      Lapsiasiavaltuutettu rehentelee, että on kuullut selviytyjät - ryhmää, mutta siihen onkin valikoitunut ilmeisesti näitä ns. perhehoitliiton mannekiineja, eli hyvin valikoitunut ja kouluttaunut joukko sijoitettuna olleista.

      • hyvä juttu

        Kyllä sentään on hyvä, että nuoret ovat kiertueella kuulemassa lukuisia nuoria. Hienoa työtä.


    • voivoitaas

      Asia ei ole noin mustavalkoinen, perehtykää lakialoitteen taustoihin, niin ymmärrätte mitä sillä oikeasti haetaan. Sehän olisi vain yksi vaihtoehto ja se olisi lapsilähtöistä ! Lapsi ei siis olisi sopimattomien vanhempien pelinappula.
      Ainahan oma perhe on se ykkösvaihtoehto.

    • mitä Aila tuumaat?

      Mistä tiedät, mnilloin sijaisperhe on sopiva? Vastaan on tullut todella epäsopiva sellainen tai oikeiastaan useampikin. Näistä on pitänyt huostata lapset pois. Siis näistä sijaisperheistä!

      Eli jos otetaan laajat psykologiset testit käyttöön ja vaaditaan kasvatusalan koulutus.

      Kuka haluaa lapsensa pysyvästi esim. psyykkisesti sairaalle sijaisvanhemmalle?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      214
      35078
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      269
      22437
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      444
      11274
    4. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      84
      8421
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      29
      6711
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5201
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      199
      4135
    8. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      47
      1982
    9. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      35
      1883
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1647
    Aihe