Koirahaka,vai Santahaka?

Sivusta seurannut

Santahaasta on tullut koirien ulostus paikka.Yks päivä isompi lihava "koira" paskotti kahta pienempää koiraa kuntotelineiden luona ja kun yks mies tälle lihavalle huomautti asiasta, niin näytti, että kimppuun menee.Eikö tuo sandis ole muutenkin koirilta kielletty alue, siis kuntoradan ja telineiden osalta?

32

720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hölökkäri12

      Sama. Mikä ihme siinä on että Santahaan pururadalla tullaan koirien kanssa vastaan?

    • kjh5

      Älkää viittikö motkottaa aina joka asiasta! Hankkikaa elämä!

    • 1+10

      Aika paljon siellä ihmiset ulkoiluttaa koiria, kun olen käynyt lenkillä.

    • koiranomistaja-

      Voihan sitä asiat tulla sanomaan päin naamaa jos rohkeutta edes senvertaa. Mutta ei, pakko heti tulla tänne kirjoittelemaan "seläntakana" paskaa. Ihme pellejä kun mitään ei tohdita sanoa kasvotusten

      • myös_koiranomistaja

        Ootko täysi idiootti? Kaikki koiranomistajat tietävät ettei siellä saa koiria ulkoiluttaa, ei siinä paljo sanomiset lisää omistajan tietoutta.


    • punainen kadett

      Joo, kerran tuli sanottua ns. päin naamaa irtaallaan olleesta koirasta sen punakkakasvoiselle omistajalle. Päin naamaa tosin tarkoitti käytännössä fiksusti ja asiallisesti mutta päälle tuumasi mies käydä, Santahaan ulkoilualue todella tarvitsee koirakuria ja ihme, elleivät koiranomistajat ymmärrä omaa vastuutaan.

      • Vai vielä koirakuria

        Mullekin passaa tulla sanomaan kun ulkolutan koiraani vaikkapa siellä Santahaassa. Vedän kylläkin välittömästi pannuun.


      • isokoirapienikoira
        Vai vielä koirakuria kirjoitti:

        Mullekin passaa tulla sanomaan kun ulkolutan koiraani vaikkapa siellä Santahaassa. Vedän kylläkin välittömästi pannuun.

        Niin minkäs takia siellä ei muuten saa koiria ulkoiluttaa? Ja kertokaas vielä, että missä saa? Kokkolan kaupunki on kieltokylttien miinoittama, mitä koiriin tulee. Mikä ihmeen koiraviha tässä kaupungissa kytee?


    • jakkerggh

      itse todennut saman ja osa pitää vielä irrallaan koiria, hyvä siinä sitte juosta ku koira tulee perässä. onse kumma ku rakennetaan koirapuistot ja hallit niin silti pitää tulla sinne missä ihmiset urheilee.

      • poalttea

        Ootko tosissas? Että kun on oikeen koirapuistot ja hallit ja kaikkea! Huh huh! Se halli on tietääkseni ihan vain koulutuspaikka koirille, meinaatko että sinne sekaan pitäisi mennä ulkoiluttaan koiraa? :D tai että koirapuistoon pitäisi mennä ulkoiluttaan koiraa?? Ensinnäkään kaikki koirat eivät tule toistensa kanssa toimeen, toisekseen mikään koirapuistossa käynti ei anna koiralle tarvittavaa liikuntaa (Häkki on erittäin pieni, eikä toisten koirien kans leikkiminen riitä liikunnaksi. Sama kuin päästäisi omalle pihalle koirat hetkeks). Toki se voi olla joillekin koirille mieluista puuhaa peuhata toisten koirien kanssa, mutta kaikki koirat ei sellaisesta tykkää ja se ei todellakaan pelkästään riitä koiralle liikunnaksi.

        Itse pidän koiriani vapaana mehtässä, käyn päivittäin metsälenkeillä niiden kanssa. Mutta en missään santahaan pururadalla. Kyllä jokaisen koiran omistajan pitäisi tajuta ettei santahaan pururata oo koiran ulkoilutus paikka, varsinkaan vapaana ei siellä saa koiria pitää. Itse joskus käynyt siellä lenkillä, ilman koiria siis, mutta joillakin siellä näytti olevan koiria matkassa mukana. Itseäni ei haittaa jos siellä pidetään koirat kiinni ja kerätään jätökset, mutta ymmärrän että toisia se haittaa, varsinkin jos koirat on vapaana. Menkää ihmiset mehtään koirien kans :) jos siellä joku kehtaa valittaa koirista/koiran jätöksistä, niin saa hävetä!


    • säännöt kaikille

      Täysin sallittua touhua!!!!! Jotkin tampiot vaan pilaa välit muihin liikkujiin, pitämällä irti isoja verenhimoisia rakkejaan,jopa susikoirat irrallaan. Huomautin eilen yhdelle torvelolle moisesta ja sain fiksun vastauksen ei se "yleensä"pure, harmi kun en moista tiennyt,joopa joo.

    • palataanpas...

      Topikin aiheeseen palaten, Santahaan pururadalle ei saa edes tassun jälkiä tulla reitille. Kokonaan toinen juttu on jo, mikäli reitille ilmestyy vapaita koiria!

    • ykxkoirrundenomsitaj

      On se aikoihin eletty jos koirilta kielettään ulkoilu mehtässä.. Sen ymmärtää että, kaupungissa jossain torilla on kielettyä mutta ei metsässä :D Mitä ne koirat haittaa? Itse pidän omiani irti, mutta tiedän että ne tottelevat eivätkä syö ketään. En pitäisi vaarallista/tottelematonta koiraa irti, mutta en tiedä tekeekö kaikki näin..

    • myös_koiranomistaja

      Siis Santahaassa saa ulkoiluttaa koiria - mutta ei pururadalla. Siitä yksinkertaisesta syystä että sinne mennään kuntoilemaan, ei välttämättä väistelemään koiria.

      Tuskin vastaavasti kukaan menee hölkkäilemään Kirkonmäen uudelle koirahallille.

    • ihmetteleewaaan

      niinpä, kokkolan ympäristössä riittää metsää vaikka millä mitalla niin miksi ihmeessä pitää tulla juuri sinne pururadan metsään???

    • hfgdtgk

      ^ Kun olen siellä pururadalla kävellyt oman koiran kanssa, olemme olleet toisessa reunassa jos joku tulee vastaan.. Ei meitä tarvi väistellä. Ja mehtää on vaikka millä mitalla, mutta ei kai kukaan halua umpimehtässä juosta/ulkoilla jos ei ole marjoja pomimassa? Järki käteen hyvät ihmiset!

      • fadsaf

        Ja vaikka koirille on rakennettu koirapuisto ei se riitä koiran lenkkelyksi, eihän kukaan haluaisi elää kodin ja pienen häkin väliä? Kyllä koirat ja ihmiset tarvii erillaista ympäristöä ja tilaa liikkua. Kirkonmäen halilla koulutetaan koiria ja treenataan/kilpaillaan ei LENKKEILLÄ!


    • rounzzzz

      Ite kun lenkkeilen niin tapaan myös paskantaa usein radan varteen ja esitellä näitä sitten muille "koiran paskoina", maha ei oikein pelaa jos ei liiku, nääs.

    • .........

      Koirat ovat tervetulleita mielestäni, mutta seuraavat asiat jo järkikin sanoo, että pitäisi ottaa huomioon:

      - koirat ulosteet pitää kerätä
      - ainakaan tottelematonta koiraa ei kannata pitää irti pururadalla
      - Muutenkin koira kannattaa kouluttaa hyvin. Hyvin koulutettu koira ei räksytä ihmisille ja eläimille, vedä hihnassa ja juoksentele päättömänä ympäriinsä ylivilkkaasti.

      Kyllä sinne metsään jokainen sopii. Muistetaan vain käyttää maalaisjärkeä.

    • L

      Koiran kanssa ulkoilu pururadalla on täysin sallittua siihen asti, että rata muutetaan laduksi.

    • jjjjj--.

      Pururadalla ei saa ratsataa, mutta koirien kanssa saa kävellä. Eli tulkaa toki kauenpaakin lenkittämään musteja raikkaaseen luontoon!!! On ne maastoryöräilijät paljon vaarallisempia kuin koirat. Ajetaan aivan hullua vauhtia.

      • heihalllloota

        Toki koirienkin pitää saada ulkoilla.
        Mutta hyvät koiranomistajat, pitäkää ne koirat kytkettynä. Onko se liikaa vaadittu, että koirat ovat kiinni.

        On inhottavaa, vaikkei koiranvihaaja olekkaan jatkuvasti törmätä koiranulkoiluttajiin, jotka eivät pidä koiraansa kiinni.

        Ja aina vuodesta toiseen toistuu sama lause: ei se tee mitään, se on hyvin kiltti.

        Sitä mä en tajua, että miksi ihmeessä minun, joka olen siellä metsässä ulkoilemassa pitäisi alkaa keskustella KOIRANELÄMÄSTÄ,

        Kylhä sitä yrittää olla kohtelias ja kiinnostunut, kun on PAKKO.


    • luuseri palsta

      Eläin viha kertoo yleensä suuremmista henkisistä vaikeuksista. Eläin vihaajathan ovat yleensä oikeassa elämässä (ei tällä palstalla enemmän tai vähemmän luusereita). On koulukiusattua, petettyä, hakattua, yksinäistä, umpikuja töissä.... Sitten kiukkua puretaan täällä. Kaikki eläinten omistajat tietävät että todellisuudessa ei juurikukaan huomauta eläimistä, vaikka pitää kissaakin irti! Sitten nämä palstat on täynä uhoa. Kummaa, mutta se vahventaa sen käsityksen että netin eläinvihaajat on luusereita, jotka eivät tohi sanoa mitään oikeassa elämässä. Suomi 24:hän kasvattaa ujosta16 vuotiaasta ja 60kg nynnystä. Hetkessä 200 cm 120 kg action sankarin!!!

      • koira ihm....

        Toi on niin totta olen käyttänyt koiraa sulanmaan aikana lähes 5 vuotta lenkillä santahaassa ja ikinä kukaan ei ole valittanut sanallakaan!!! Ja tämän viiden vuoden aikana on kakkapussikin monesti unohtunut siis oikeasti vahingossa ja moni on nähnyt että olen jättänyt kakat siihen, mutta kukaan ei ole avannut suutaan!
        Kummaa että täällä on sitten niin rohkeita ihmisiä ja pururadalla ei?


    • äh_joo

      Ei kait kukaan livenä tule sanomaan. Nyt ymmärrät olla pois sieltä koiran kanssa?

    • fsd

      Koirilla on paikkansa ihmisen elämässä esim. metsästyksessä, näkövammaisten apuna ja monissa muissa hyödyllisissä tehtävissä. Mutta en voi käsittää koiran hankkimista viihdykkeeksi. Monet vielä puhuvat "perheenjäsenestä". Pidämme hyvin outona, kun saamme lukea maailmalla jonkun menneen vaikkapa hevosen kanssa naimisiin, mutta samaan aikaan emme kummaksu yhtään, kun ihminen ostaa koiran kumppaniksi itselleen.

    • hauhau

      14 §
      Koirakuri

      Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi koiran omistajan tai haltijan on:

      1) pidettävä koira taajamassa kytkettynä;

      2) pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua; (19.12.2003/1195)

      3) pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa.

      Mitä 1 momentin 1 ja 2 kohdassa säädetään, ei koske virantoimituksessa käytettävää valtion omistamaa koiraa, vartiointitehtävässä olevaa vartijan koiraa, palvelutehtävässä olevaa koulutettua pelastuskoiraa, liikuntavammaisen avustajakoiraa eikä näkövammaisen opaskoiraa.

      Mitä 1 momentin 1 kohdassa säädetään, ei koske suljettua pihaa, koirien harjoituspaikkaa eikä erityisesti osoitettua aidattua jaloittelualuetta. Koiran tulee kuitenkin näissäkin paikoissa olla omistajansa tai haltijansa valvonnassa.

      Mitä 1 momentin 2 kohdassa säädetään, koskee myös kissaa. Mitä 1 momentin 1 ja 2 kohdassa säädetään, koskee myös hevosta sekä soveltuvin osin muuta koti- tai lemmikkieläintä.

      Lähde: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030612

    • Anonyymi

      Kyllä koiran kanssa saa pururadalla käydä lenkillä kunhan on kytkettynä. Mukavaa seuraa metsässä, pimeälläkin ja tuo ainakin minulle turvaa lenkillä ollessa. Mikään laki ei kiellä koiran kanssa lenkkeilyä. Ulkoilu tekee hyvää ihan kaikille.

    • Onko se niin vaikeaa siivota ne oman koiran jätökset pois..? 🙄

    • Anonyymi

      Kyllä ne pökäleet sinne puruihin sekoittuu ja lenkkarit kuljettaa tuotoksia etäämmälle mikä tekee seoksesta vain homogeenisemmän.

      • Anonyymi

        Mopot isompi haitta,melua,hajua,vaaraa. Piittaamattomat vanhemmat antaa naperoiden ajella ,kantakaa vastuu vanhemmat.


    • Anonyymi

      Käyn piskin kans ja yksin joskus hölkällä. Monesti tullu itselle kova kakka hätä on vain pakko vetää liukumiina messän puolelle kuitenkin!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9970
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      409
      4353
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      2996
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2855
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2658
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2654
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1845
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      71
      1700
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1620
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1423
    Aihe