sterssi väsymystäkö?

susan.80

Minua on vaivannut jatkuva uupumus ja väsymys puoli vuotta.Olen todella epätoivoinen ja turhautunut tähän tilanteesen.Aina vaan väsyttää,vaikka nukun normaalit yöunet.n 8 tuntia yössä ja silti olen väsynyt.

Lääkärissä olen käynyt,otettu verikokeita aika paljon,mutta syytä ei vain löydy.Viimeksi kävin yksityisellä sisätautilääkärillä joka erikoistunut endokrinologiaan,eli aineenvaihdunta sairauteen.Ei keksinut enää mistä tutkia vaan sanoi, että oireeni johtuvat pitkäaikaisesta sterssistä.Psykiatrilla olen käynyt,ja masennusta ei todettu.Väkiselläkin vetää mielen matalaksi,kun aina väsyttää.

Voiko tosiaan pelkkä sterssi aiheuttaa näin voimakkaan uupumuksen?Onko muilla kokemuksia?Tällä hetkellä olen hoitovapaalla,poikamme on vuosi ja kahdeksan kuukautta.Menetin keväällä äkillisesti rakkaan läheiseni,ja sen jälkeen alkoi tämä uupumus.Viimeksi lääkärillä käydessäni,lääkärin mielestä ei ole syytä huoleen vaan antaa ajan kulua..Itse vaan mietin koko ajan,että tähän täytyy olla jokin muu syy,kuin pelkkä stressi.

Toki myönnän,että läheisen poismenon jälkeen on elämässäni tapahtunut muutoksia ja työstän surua.Mutta voiko tämä kaikki aiheuttaa tälläisen uupumuksen.Kiitos,jos viitsitte vastailla tai kertoa omia kokemuksia stressin oireista.

2

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Väsynyt myös

      En ole lääkäri mutta kokemusta asioista on ja uupuminen saattaa tosiaan johtua pitkäaikaisesta stressistä. Lapsen syntymä aiheuttaa sen jo sinällään varsinkin naisille vaikka äitinä oleminen olisi kuinka jees. Tuo läheisen kuolema kiinnostaa lähinnä siksi, että oliko kyseessä henkilö joka vaikutti suoraan päivittäisten asioitten kulkuun? Silloinhan olet voinut kokea yksinäisyyttä melkein jo uhmaikäisen mukulan kanssa ja uuvut siksi vielä entisestään. Ennen läheisesi poismenoa et ole välttämättä edes huomannut kuinka kierroksilla käyt. Kuolema pysäyttää kummallisella tavalla, eikö totta?

      Aika parantaa, muttei muutoksia tekemättä. Ja tuleehan niitä muutoksia sitten sen hoitovapaan jälkeen viimeistään. Ja luulen, että silloin katko lapsen hoitamiselle tulee ihan tarpeeseen. Siis viimeistään silloin.

    • susan.80

      Isäni menehtyi keväällä täysin yllättäen..Läheisen kuolema pysäyttää kyllä,oli täysi shokki kuulla asiasta.Lääkäritkin on kyselleet, että olenko jotenkin uupunut lapsen hoidosta.En koe sitä mitenkään erityisen raskaaksi,mutta onhan se välillä rankkaa olla kaksin pienen ihmisen kanssa ,joka vaatii koko ajan huomiota,eipä paljon voi omia askareita tehdä kun pikkuinen koko ajan kiinni minussa.Mies on päivisin töissä,joten lapsen hoito jää päivisin minulle..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2860
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2420
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2200
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2002
    5. 171
      1842
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1836
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe